09 май 2019 26

Торт «Ферреро Роше»: рецепти з випічкою і без

Кожен з нас хоч раз у житті їв цукерки Ferrero Rosher і пам'ятає цей незабутній смак вафлі, крему, горіха і ніжного шоколаду. Сьогодні вашій увазі представляється однойменний торт, класичні і некласичні рецепти якого і розглянемо далі.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
банку згущеного молока - 1 штука
сметана - 250 грамів
яйця - 2 штуки
борошно - 350 грамів
какао - 30 грамів
розпушувач тіста - 1 пакет
вершки - 250 мілілітрів
шоколад - 2 плитки
вода - 50 мілілітрів
ром, лікер або коньяк - 2 великі ложки
нутелла - 150 грамів
вершкове масло - 60 грамів
вафлі - 200 грамів
фундук - 150 грамів
цукерки «Ферреро Роше» - 10 штук
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 420 Ккал

Немає солодощі краще, ніж торт, особливо той, який зроблений з найбільш улюблених інгредієнтів всіх дітей та дорослих — шоколаду, вафлі і горіхів. Докладний рецепт далі.

Як готувати?

  1. Готуємо тісто. Для цього спочатку беремо чашу з міксером, всипаємо в неї борошно, яйця, цукор і какао. Всю суміш збиваємо міксером.
  2. Вливаємо в суміш сметану, згущене молоко, а потім розпушувач з гашеного содою. Розмішуємо і отримуємо рідке тісто. Залишаємо тісто в холодильнику на 10 хвилин, під харчовою плівкою.
  3. Тісто ділимо на 4 частини. Одну частину покласти на деко, покрите харчовими пакетами або папером для запікання. Формуємо з нього корж. Випікаємо протягом 15 хвилин.
  4. Те ж саме проробляємо з іншими трьома частинами тесту. Формуємо з них коржі. Випікаємо з двох сторін, змащуючи вершковим маслом, для того щоб вони не пригорали під час запікання. Готувати при цьому потрібно температурі не більше 180 градусів.
  5. Після того як кожен корж буде приготовано, помістимо його на піддон, для того щоб він не ставав мокрим, і остудимо.
  6. Поки коржі для торта остигають, готуємо начинку. Підігріваємо вершки і розтоплюємо в них шоколад. Для цього викладаємо в киплячі вершки шматочки шоколаду і швидко розмішуємо, для того щоб не отримати грудочки. Коли маса розтопиться, покласти її в холодильник на 7 хвилин.
  7. Сироп для коржів готуємо шляхом додавання в киплячу воду цукру з невеликою кількістю алкоголю. Якщо ж торт робиться для дітей, можна не додавати алкоголь взагалі. Сиропом торт поливаємо, коли коржі повністю охолонуть. Причому сам він повинен теж трохи охолонути.
  8. Для другої начинки беремо вершкове масло, нутеллу, вафлі подрібнені, обсмажені на сковороді мелений фундук і змішуємо все для отримання густої консистенції.
  9. Формуємо торт. Кладемо корж, обмазуємо його солодкою водою з алкоголем і густою начинкою. Далі кладемо другий корж і обмазуємо його іншою начинкою з вершками. Повторюємо всі дії на коржах.
  10. В кінці обмазуємо весь торт вершковою начинкою. По боках прикрашаємо меленими фундуком і вафлями. На підставу теж кладемо фундук і вафлі. По колу розкладаємо кульки цукерок. Подаємо до столу в охолодженому вигляді

Як приготувати торт «Ферреро Роше» без випічки

Сьогодні початківцям і досвідченим хазяєчкам необов'язково стояти цілий день біля плити і творити солодкі шедеври, довго і копітко випікаючи коржі і накладаючи їх один на одного, для отримання торта, адже існують гарні та смачні рецепти тортів без випічки, один з яких розглянемо далі.

Необхідні інгредієнти:

  • вершкове масло — 250 грамів;
  • нутелла — 300 грамів;
  • гіркий шоколад — 1 пачка;
  • какао — 50 грамів;
  • галетне печиво — 300 грамів;
  • желатин — 10 мілілітрів;
  • вода — 30 мл;
  • молоко — 250 мілілітрів;
  • вершки — 150 мілілітрів;
  • цукерки «Ферреро Роше» — 20 штук.

Час приготування страви: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 435 ккал.

Як приготувати?

  1. Для початку підготуємо корж для торта. Беремо печиво подрібнюємо його з допомогою блендера разом з половиною вершкового масла і какао. Виходить розсипчаста крихта. Її перекладаємо в сковорідку або форму для запікання і формуємо красивий корж.
  2. Відправляємо печиво в холодильник на 15 хвилин. Далі беремо желатин і додаємо в нього теплу воду.
  3. Збиваємо нутеллу з теплим молоком і вливаємо до них теплий желатин. Частина маси поміщаємо на вже спечений корж. Ставимо все в холодильник на 10 хвилин.
  4. В іншу частину маси поміщаємо збиті вершки і рубані цукерки в кількості 10 штук. Все перемішуємо і поміщаємо на торт. Відправляємо знову в холодильник на 10 хвилин.
  5. Гріємо шоколад з вершками і поливаємо їм торт. Заморожуємо торт на 10 хвилин. Як тільки все буде готово, прикрашаємо цукерками і збитими вершками так, як хочеться.
  6. Подаємо до столу в охолодженому вигляді.

За посиланням ви знайдете рецепт торта «Рафаелло».

Дуже смачно виходить торт «Панчо», тут ви знайдете покроковий рецепт з фото.

Вашим гостям сподобається незвично страва «Іспанська тортилья», тут — рецепт з фото.

Корисні поради

  1. Вибирайте тільки смачний і твердий фундук для свого десерту. Перевіряйте її якість прямо на ринку або в магазині.
  2. Шоколад, який буде використовуватися для начинки торта, повинен бути молочний, без всяких додаткових домішок. Можна використовувати гіркий, але його потрібно комбінувати з молочним.
  3. Використовуйте тільки свіжі вершки з 30% жирністю, не замінюйте їх простим молоком.
  4. Чітко дотримуйтесь рецептом щодо складання коржів для торта і не замінюйте інгредієнти.
  5. Прикрашайте торт мармеладом, збитими вершками, цукерками, горіхами і вафлями.
  6. Кожен шар не забувайте заморожувати в холодильнику, для того щоб з гарного торта не вийшла одна подтекающая маса. Можете просто складати торт за допомогою круглої форми.
  7. Фундук обсмажте без масла і цукру. Його не слід пересмажувати. Тримати на вогні його варто не більше 5 хвилин.
  8. Вафлі підбирайте свіжі в упаковках. Намагайтеся купувати вафлі без шоколаду для отримання більш виразного смаку.
  9. Гріти шоколад на водяній бані. Так він знайде більш насичений смак і вийде без грудочок.
  10. Вершкове масло для приготування солодощі варто прогрівати на водяній бані або просто залишити його при кімнатній температурі 10 хвилин до початку формування начинки.

На відео — приготування смачного торта «Ферреро Роше» за особливим рецептом:

Відгуки

Наші читачі вже спробували приготувати торт «Ферреро Роше».

Давно сама готую різні смаколики для своїх домочадців. Часто роблю пироги і торти у пічці. Але за порадою подруги в цей раз вирішила не морочитися і зробити торт за рецептом без випічки. Повністю дотримувалася інструкції та поданої отримала дуже смачний і гарний торт. Буквально за годину він був уже готовий. Вирішила урізноманітнити рецепт і додала замість цукерок горіхи двох видів, кілька видів вафлею і навіть невеликі желе у вигляді ведмедиків. Діти були просто в захваті. Тепер всі просять мене щодня свято готувати цей апетитний торт.

Ганна, Волгоград, 26 років

Я мама двох чудових діток. Ростуть у мене дві справжні ласуни, які не уявляють свого дозвілля без солодощів. Вирішила їх побалувати і приготувати красивий і смачний торт «Ферерро Роше» за класичним рецептом. Витратила мінімум сил і енергії, оскільки вдома є все, що потрібно. Перший корж у мене вийшов трохи нерівним, оскільки формувала його сама, без форм, але я швидко виправилася і стала випікати в спеціальною круглою посуді. В іншому все вийшло добре. Вийшов смачний, а найголовніше — не сухий, а соковитий торт, який можна подавати гостям. Прикрасила його шматочками вафлею, збитими вершками і цукерками. Рекомендую всім робити це смачне і ароматне ласощі.

Марина, Москва, 35 років

Що ще почитати: