08 март 2019 176

Як спекти пиріг з фаршем в мультиварці

Сьогодні мультиварка — одна з найбільш корисних речей на кухні у справжньої господині. Це незамінний пристрій, який може приготувати навіть справжній м'ясний пиріг. Далі наведемо кращі рецепти цієї страви в мультиварці.

М'ясний пиріг з фаршем в мультиварці
Інгредієнти Кількість
м'ясний фарш з курки або яловичини - 500 грамів
лаваш - 2 штуки
сметана - 50 грамів
яйця - 5 штук
цибулю - 1 штука
сир - 150 грамів
сіль і перець - за смаком
рослинна олія - 2 великі ложки
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Якщо ви бажаєте заощадити час і сили, але зробити приголомшливий смачний перекус для всієї родини, тоді можете скористатися цим рецептом.

  1. Приготуємо фарш або візьмемо розморожений з морозилки. Поставимо мультиварку в режим «Зажарка» і посмажимо м'ясо з цибулею до золотистого кольору, посоливши і поперчив їх.
  2. Далі візьмемо аркуш лаваша і покладемо на нього отриману м'ясну суміш. Також кладемо м'ясо і на наступний аркуш.
  3. Обидва листа загортаємо з м'ясом і складаємо назад у каструлю. Ставимо режим «Випічка», поливаємо все сметаною та яйцями і випікаємо пиріг 20 хвилин.
  4. Відкриваємо кришку і додаємо сир. Ставимо на «Підігрів» і готуємо ще 10 хвилин. Після цього прибираємо страва з пристрою і подаємо до столу.

Варіант приготування з курячим фаршем

Немає нічого простіше і смачніше домашнього м'ясного пирога по швидкому рецептом. Розглянемо його докладніше далі.

Необхідні інгредієнти:

  • яловичина — 350 грамів;
  • морква — 3 штуки;
  • цибулю з листям — 4 штуки;
  • м'якуш хліба — 2 штуки;
  • яйця — 3 штуки;
  • сметана — 30 грамів;
  • сир — 150 грамів;
  • лаваш — 2 аркуша;
  • рослинне масло — 2 великі ложки;
  • приправи за смаком.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 208 ккал.

  1. Для початку приготуємо фарш. Візьмемо м'ясорубку і подрібнити вимиту яловичину разом з трьома цибулинами і морквинами.
  2. Додамо туди хліб і отримаємо апетитну м'ясну суміш. Її поміщаємо в каструлю і в режимі «Зажарка» смажимо її разом з нарізаною зеленою цибулею. Солимо і перчимо все по своєму смаку.
  3. Далі на листи лаваша викладаємо м'ясо, загортаємо в рулети і кладемо їх у каструлю. Туди ж відправляємо яйця зі сметаною, рівномірно розподіляючи їх по всьому рулету.
  4. Виставляємо на пристрої режим «Випічка» і випікаємо пиріг протягом 15 хвилин.
  5. Після цього всипаємо туди акуратно тертий сир і підігріваємо пиріг ще 5 хвилин в режимі «Підігрів». Дістаємо вийшов пиріг і подаємо до столу.

Картопляний пиріг

Урізноманітнити звичне пюре і м'ясо допоможе оригінальний і простий у приготуванні рецепт пирога. Його і розберемо докладніше тут.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш курячий — 550 грамів;
  • картопля — 450 грамів;
  • цибуля — 2 штуки;
  • сир — 230 грамів;
  • рослинне масло — 3 великих ложки;
  • яйця — 3 штуки;
  • сметана 20% — 3 великих ложки;
  • петрушка для прикраси.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 135 ккал.

  1. Для приготування апетитного і смачного пирога візьмемо картоплю очистимо його і наріжемо на невеликі шматочки. Зваримо його у воді в мультиварці на режимі «Варка» або ж в звичайній каструлі. Далі перетворимо його в пюре і приберемо в сторонку в миску. Потім приготуємо фарш.
  2. Для цього обсмажимо м'ясо та цибульку на олії до золотистого кольору, посолити і поперчити. Приберемо всю суміш в сторону в іншу тарілку. Після цього додамо до пюре яйця і покладемо його в мультиварку, змастивши їм краю стінок.
  3. На картопляний шар укладаємо м'ясо, а потім знову повторюємо картопляний шар. Таким чином вийде пиріг. Поливу його сметаною і посипаємо сиром.
  4. Поставимо вийшов пиріг в режим «Випічка» на 15 хвилин.
  5. Блюдо готове. Відкрийте кришку мультиварки і дайте пирогу охолонути, перш ніж його вийняти. Тільки після цього можна розрізати, прикрашати зеленню і подавати до столу.

Рецепт пирога на тесті без дріжджів

Для того щоб здивувати близьких і порадувати їх смачною випічкою, необов'язково витрачати багато сил і часу. Досить просто слідувати наведеним нижче рецептом.

Необхідні інгредієнти:

  • м'ясний фарш — 460 грамів;
  • яйця — 5 штук;
  • борошно — 250 грамів;
  • сметана — 50 грамів;
  • сода — 0,5 великої ложки;
  • сир — 160 грамів;
  • рослинне масло — 2 великі ложки;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 212 ккал.

  1. Для того щоб приготувати смачне і апетитне блюдо, необхідно включити режим засмажки в мультиварці і посмажити фарш на рослинному маслі.
  2. Як тільки він просмажиться, потрібно прибрати його в тарілку. Далі додаємо в пристрій чотири яйця, борошно, сіль і соду і ставимо режим «Випічка». Формуємо тісто для пирога протягом 20 хвилин. Як тільки час мине, відкриваємо кришку і додаємо до тіста фарш.
  3. Потім відправляємо до отриманої суміші два яйця зі сметаною і тертим сиром. Ставимо знову в режим «Випічки» на 10 хвилин, а потім включаємо підігрів на 5 хвилин.
  4. Після цього відкриваємо кришку мультиварки і даємо пирога трохи охолонути. Тільки після того як він трохи охолоне й стане теплим, можна виймати його з пристрою і подавати до столу. За бажання його можна прикрасити ще раз тертим сиром і зеленню.

На відео представлений ще один рецепт пирога з м'яса в мультиварці:

Випічка з грибами

Мультиварка — незамінна помічниця на кухні. Навіть з простих продуктів в ній можна створити справжнє диво — смачне гаряче страву до вечері або перекус до сніданку у вигляді смачного м'ясного пирога. Розглянемо детальніше її рецепт.

  • курка — 560 грамів;
  • цибуля-порей — 1 штука;
  • печериці — 350 грамів;
  • яйця — 4 штуки;
  • сметана 10% — 3 великих ложки;
  • листи лаваша — 2 штуки;
  • зелень для прикраси;
  • рослинна олія для смаження;
  • спеції за смаком.

Тушкована картопля з філе курки в мультиварці відмінно підійде в якості обіднього страви.

В мультиварці можна зварити розсипчасту гречку, дізнайтеся, як це робити за ссылке.

Також дізнайтеся, як в мультиварці зробити гуляш зі свинини з підливою.

Час приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 225 ккал.

  1. Спочатку помиємо курку, наріжемо її невеликими шматочками і посмажимо в мультиварці з дрібно нарізаною цибулею в спеціальному для цього режимі протягом двох хвилин. Далі вимиємо гриби і великими шматочками наріжемо їх, додамо до м'яса.
  2. Отриману суміш смажимо протягом п'яти хвилин і прибираємо в тарілку. Далі беремо аркуш лаваша і розподіляємо за нього отриману грибну і м'ясну суміш. Те ж саме повторюємо з іншим листом лаваша, укладаючи його на попередній.
  3. Формуємо з лаваша простий рулет і кладемо його в мультиварку. До нього додамо яйця, розмішані зі сметаною, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні пристрою.
  4. Випікаємо в режимі «Випічка» приблизно 20 хвилин і після закінчення цього часу відкриваємо кришку мультиварки і даємо отриманої пирогу охолонути.
  5. Теплим дістаємо його звідти і перекладаємо на блюдо для подачі.
  6. Прикрашаємо його акуратно свіжою зеленню і подаємо до столу.
Для цього рецепта за таким же принципом можна використовувати і курячий фарш замість звичайного м'яса курки, зроблений вручну.

Корисні поради

  1. Якщо ви використовуєте заморожений фарш, то готування його слід розморозити, залишивши на дві години в теплому місці.
  2. Сметану потрібно брати більшої жирності, для того щоб сформувалося тісто і не було проблем.
  3. Сир як інгредієнт для пирога потрібно брати російський, для того щоб він швидше розплавився.
  4. Під час випічки не потрібно відкривати кришку. Інакше страва зіпсується.
  5. Для того щоб пиріг вийшов соковитіше, додайте до вже підсмаженої фаршу шматочок вершкового масла.
Що ще почитати: