30 март 2019 114

Прості рецепти салатів з відварною куркою

Кожен раз, коли ми чекаємо гостей або напередодні свята постає питання: що ж такого приготувати, щоб усіх здивувати? При цьому не хочеться купувати якісь незвичайні продукти. Страви на столі повинні бути не тільки красиво оформлені, вони повинні бути поживними і поживними. А для жінок актуально мінімальна наявність калорій.

Одним з кращих інгредієнтів для приготування святкових та повсякденних салатів може стати м'ясо курки. Загальновідомо, що воно має невисоку калорійність, в його складі багато білка, мало жиру (якщо вживати його без шкірки).

Отже, нижче представлені варіанти приготування салатів з м'яса курки.

Рецепт салату з вареною куркою і свіжим огірком
Інгредієнти Кількість
куряча грудка - 300 - 400 г
огірок - 2 штуки
картопля - 2 середніх бульби
цибулю - 1 шт.
зелень - пучок
майонез або сметана - 150 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Відварити м'ясо, остудити і порізати дрібними кубиками. Огірок, варену картоплю потерти на тертці. Цибулю порізати подрібніше. Зелень порубати.

Цей салат можна зробити шарами в красивому прозорому салатнику, а можна просто змішати всі компоненти з майонезом або сметаною (хто як любить). Шари викладати в такому порядку: м'ясо – лук – картопля – огірок зелень. Кожен шар помазати майонезом або сметаною.

Рецепт простого салату з курки і солоних огірків

Інгредієнти:

  1. М'ясо курки (грудка або зрізане м'ясо з стегон) – 300 — 400 г;
  2. Картопля (середній розмір бульби) – 3 штуки;
  3. Яйця – 3 штуки;
  4. Солоний огірок — 2 середніх штуки;
  5. Зелений горох консервований – 200 р.
  6. Половина цибулини.
  7. Майонез – близько 150 р.

Цей нагадує салат олів'є, але замість ковбаси, до якої багато хто ставиться негативно, тут варена курка.

На варіння потрібно 25 хв. і ще 20 хв. на нарізку, всього буде витрачено на приготування 45 хв.

Приблизна калорійність — 300 калорій в 100 р.

М'ясо відварити.

Яйця і картоплю можна зварити разом. Зварені і охолоджені м'ясо, картопля, очищені яйця, солоні огірки порізати шматочками у вигляді кубиків.

Цибулю дрібно порубати, чим дрібніше, тим краще. Зелений горошок промити.

У великій глибокій тарілці все змішати, додавши майонез.

Салат з курячим філе і грибами

Інгредієнти:

  1. М'ясо курки (без кісток) – 200 — 300 г;
  2. Гриби мариновані (опеньки або інші лісові)– 500г;
  3. Цибулю зелений – невеликий пучок;
  4. Картопля – 2 невеликих бульби;
  5. Олія для заправки за смаком.

Цей салатик дуже простий, але надзвичайно смачний. Особливо його оцінять любителі маринованих грибів.

На приготування потрібно затратити: 25 хв. на варіння і 5 хв. на нарізку, разом 30 хв.

Калорійність в порції 100 г салату близько 200 калорій.

Курку і картоплю відварити. Коли охолоне, м'ясо порізати на шматочки. Картоплю порізати великими брусками. Зелену цибулю порізати. З грибів злити маринад, промити. Перемішати порізані компоненти, додати сіль і масло. Можна взяти соняшникову, але краще оливкова, воно додасть більш витончений смак і аромат.

Рецепт салату «Соняшник»

Інгредієнти:

  1. М'ясо, філе курки – 300 — 400 г;
  2. Гриби (свіжі печериці) – 0,5 кг;
  3. Яйця – 3 штуки;
  4. Цибуля – 1 штука;
  5. Сир (російський) – 200 г;
  6. Майонез – 200 г;
  7. Чіпси – маленька пачка.
  8. Маслини – 10 штук.

Цей салат прикрасить стіл на свято, приверне увагу навіть діток-малоешек.

На приготування потрібно приділити 45 хвилин.

У 100 г (порції салату) 225 ккал.

Поставити варити курку в підсоленій воді і яйця. Можна зварити стегенця без шкіри, а потім відокремити від кісток і квадратними шматочками. Можна також зварити і порізати готове філе.

Поки вариться м'ясо, гриби помити і порізати. Порізану цибулю обсмажити до золотистого кольору, додати гриби. Добре пересмажити на великому вогні, щоб пішла вся волога. Яйця порізати кубиками, сир потерти на тертці.

На велику плоску тарілку укладати шарами так, щоб по краю ще лишилося трохи місця. Всі шари змащувати майонезом. 1 – курка, 2 – гриби, обсмажені з цибулею, 3 яйця, 4 – сир. По верху рівномірно прикрасити порізаними вздовж маслинами, як ніби це насіння соняшника. А по краю тарілки розкласти великі чіпси, злягла встромляючи в салат. Це будуть пелюстки.

Рецепт салату «Перемішай і з'їси»

Для сервірування такого салату з вареною куркою потрібно велике плоске блюдо, він незвично сервірується. Компоненти салату кладуть купками по колу. Завдяки овочів яскравого кольору виглядає на столі дуже привабливо. Можливо, гостям буде його не дуже зручно брати з загального блюда, але незвичайний смак того варто.

Інгредієнти:

  1. М'ясо куряче, без кісток – 200 г;
  2. Морква – 1 середня штука;
  3. Буряк – 1 середня штука;
  4. Арахіс – 50 г;
  5. Капуста – 100 р;
  6. Кукурудза – 100 г;
  7. Огірок – 1 шт.
  8. Сухарики – 0,5 маленької пачки.
  9. Майонез – 150г.

На це блюдо піде: 25 хв. на варіння і 30 хв. на нарізку і прикраса, загальна 55 хв.

Калорійність – 250 калорій на 100 р.

Курку відварити і порізати соломкою. Моркву і буряк очистити. Добре якщо є терка для корейської моркви, потерти на ній овочі. Капусту порізати тонко і довго. Кукурудзу промити. Огірок потерти на звичайній тертці.

Інгредієнти викласти купками по колу, а в центр майонез вилити.

Салат вітамінний з відварною куркою

Цей простий салатик прекрасний на кожен день для дівчат на дієті і любителів правильного харчування. В ньому максимум користі – вітаміни і багато білка.

Необхідні інгредієнти:

  1. Куряча Грудка без шкіри – 100 г;
  2. Перець солодкий болгарський – 1 штука;
  3. Помідори черрі – 10 штук;
  4. Огірок – 1 штука;
  5. Рукола – пучок 50 г;
  6. Будь сирний сир або бринза – 50 р.
  7. Кедрові горіхи – невелика жменя;
  8. Рослинна олія на заправку (нерафінована) – 1 ст. ложка.

Час, витрачений на приготування:10 хв.

Калорійність – 145 ккал/100 р.

Грудку відварити, краще без солі. Овочі перемити. З перцю вийняти середину з насінням. Все крупно порізати. На тарілку викласти овочі, кубики бринзи, полити олією, зверху розподілити кедрові горішки.

«Тигрова шкурка»

Тарілка з цим салатом, дійсно, схожа на шкуру тигра. Верхній шар з яскравою помаранчевої моркви з чорними смужками з чорносливу.

Інгредієнти:

  1. Куряче м'ясо – 200 г;
  2. Цибуля – 2 штуки;
  3. Яйця – 3 штуки;
  4. Огірок – 1 штука;
  5. Сир – 100 г;
  6. Морква – 1 штука;
  7. Часник – 1 зубчик;
  8. Чорнослив – 20 р.
  9. Олія для обсмажування;
  10. Майонез для заправки – 200 р.

Для приготування такого салату потрібно близько 45 хв.

Його калорійність – 300 ккал в 100 р.

Курку зварити. Окремо зварити яйця. Тим часом, цибулю нарізати крупно, півкільцями, обсмажити до золотистого кольору, додавши трохи соняшникової олії. Нижнім шаром цибулю. Курку нарізати і укласти зверху на цибулю. Яйця потерти на тертці, розподілити наступним шаром.

Свіжий огірок порізати кубиками, викласти на яйця. Натертим твердим сиром посипати черговий шар. Моркву натерти, обсмажити до готовності, в кінці додати видавлений часник. Остиглу моркву викласти останнім шаром.

Прикрасити тонкими смужками, порізаним на скибочки чорносливом. Усі шари, крім останнього морквяного, змастити майонезом.

Читайте як приготувати смачний, соковитий бігус в мультиварці — покрокові рецепти, корисні поради.

Спробуйте приготувати салат «Мімоза» без картоплі — салат придбає ще більш насичений смак, що зробить блюдо тільки смачніше.

Візьміть на замітку чудодійний рецепт інжиру з молоком від кашлю — таке ліки можна вживати і дітям і дорослим.

Салат з червонокачанної капусти з куркою

Цей салатик можна давати діткам, заправивши корисним оливковою олією. А можна їсти і дорослим, заправивши майонезом.

Інгредієнти:

  1. Куряче філе – 200 г;
  2. Капуста червонокачанна – 0,5 вилка;
  3. Кукурудза – 1 банка;
  4. Часник – 1 зубчик;
  5. Майонез або оливкове масло.

Час, витрачений на приготування: 30 хв.

Калорійність – 150 ккал/100 р.

Курку зварити, порізати великими шматками. Капусту великим ножем нашаткувати як можна тонше. Капусту посолити, трохи пом'яти. Промиту водою кукурудзу, курку, капусту і видавлений часник змішати. Заправити на вибір або маслом або майонезом.

Курячий салат «Екзотика»

Такий салат подається у вигляді ананаса, має незвичайний вишуканий смак.

Інгредієнти:

  1. Філе курки – 200 г;
  2. Рис – 50 г;
  3. Морква – 1 штука;
  4. Ананас – 1 – 2 штуки;
  5. Авокадо – 1 штука;
  6. Креветки – 200 г;
  7. Норі (пресована морська капуста для приготування ролів) – 1 аркуш;
  8. Майонез.

Потрібно 20 хвилин, щоб зварити м'ясо і рис і 30 хв. на сервіровку прикраса. Калорійність страви — 300 калорій в 100 р.

Відварити курку. Зварити рис, для цього крупу промити, залити її водою в пропорції 2 частини води:1 частина рису. Зварити моркву. Креветки варити 5 хвилин, почистити.

Ананас помити, зрізати чорну шкіру і м'якоть, залишити тверду серцевину і зелену частину. М'якоть дрібно порізати. Авокадо розділити навпіл, почистити, відокремити кісточки, порізати. Моркву потерти на тертці.

На круглу велику тарілку класти інгредієнти по верствам.

1 – рис, 2 – курка, 3 – ананас, майонез, 4 – морква, 5 – авокадо, 6 – креветки, верхній шар рясно покрити майонезом.

Для прикраси зробити маленькі роли. На лист норі розподілити рис тонким шаром, внизу смужкою довгі брусочки авокадо. Туго згорнути рулетик, порізати поперек на роли. На зубочистку нанизати креветку, рол, шматочок ананаса.

У центр блюда з салатом вставити «острів» ананаса, нанизати отримані канапе рівномірно. Вийде смачний ананас!

Що ще почитати: