22 май 2019 54

Прості рецепти приготування бутербродів з паштетом

Паштети для бутербродів можуть бути самими різними. Крім звичних з печінки, м'яса і риби існує маса інших варіантів. Наприклад, з оливок, каперсів і анчоусів.

Скільки калорій в звичайному бутерброді з паштетом

Бутерброди з паштетом дуже різноманітні, щоб підрахувати їх енергетичну цінність, візьмемо за основу звичайний варіант на житньому хлібі.

Найменування Білки Жири Вуглеводи Цінність (ккал)
хліб житній 2,5 0,5 20 102
паштет печінковий 4,2 8,4 0,45 96
цінність 1 шт. 6,7 8,9 20,45 198
Бутерброди з паштетом шпротным
Інгредієнти Кількість
шпротного паштету - 1 баночка
чорного хліба - 4 великих шматка
зеленої цибулі - 2 пера
майонезу - 15 г
кропу для прикраси - пара гілочок
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Якщо у вас є шпротный паштет, залишається тільки нарізати хліб, намазати його і подати на стіл, на все потрібно хвилин п'ять.

Як приготувати:

  1. Дрібно порубати перо зеленого лука;
  2. Додати в шпротну масу 15 г майонезу, нарізану зелену цибулю, все перемішати;
  3. Отриманою сумішшю намазати хліб, потім бутерброд розрізати навпіл по діагоналі;
  4. Подавати на стіл, прикрасивши гілочкою кропу.

На замітку: можна приготувати ще більш простий бутерброд, для цього шматочок житнього хліба намазати паштетом, а зверху покласти тонку скибочку лимона.

Бутерброди з паштетом і огірком

Начебто б, найпростіший рецепт зі свіжим огірком і паштетом. А який шикарний виходить фінальний смак.

Вам знадобиться на 5 порцій:

  • 5 тонких квадратиків хліба;
  • малосольный лосось – 300 г;
  • огірок свіжий – 250 г;
  • 40 г сметани (краще жирної);
  • 2 гілочки листової петрушки.

Необхідний час: 20 хв. В одному бутерброді: 175 ккал.

Як приготувати:

  1. Рибу очистити від кісток, подрібнити за допомогою блендера. Додати сметану і ще раз збити. За смаком приправити перцем;
  2. Нарізати огірок тонкими кружечками;
  3. Хліб підсушити в тостері або духовій шафі. Потім на кожен шматочок намазати тонким шаром рибну масу, зверху покласти скибочку огірка. Прикрасити листочком петрушки.

На замітку: рибний паштет можна зробити заздалегідь, а замість хліба використовувати несолодкі крекери.

Бутерброди з печінковим паштетом

Це просто, смачно і швидко. Радимо додати це чудове блюдо в свою колекцію рецептів.

Вам знадобиться на дві порції:

  • 2 шматочки чорного хліба;
  • 100 г баночка паштету з гусячої печінки;
  • 50 г сиру;
  • 50 г брусничного варення;
  • 50 г свіжої груші.

На приготування потрібно: 35 хв. На 100 г доводиться:185 ккал.

Як зробити бутерброди з паштетом з печінки:

  1. Обсмажити на сухій сковорідці з кожної сторони шматочки хліба. Остудити підсушені скибочки і змастити паштетом. В серединку покласти трохи брусничного варення, а зверху половинку свіжої груші;
  2. Нарізати тонкими пластинами сир і викласти на бутерброд;
  3. Перекласти бутерброди в форму і відправити в розігріту духовку на 5 хв, щоб сир розплавився.

На замітку: паштет можна приготувати самостійно. Для цього пропустити через м'ясорубку печінку з цибулею, додати трохи манної крупи, спецій і влити вершки. Збити масу міксером, потім покласти в чашу мультиварки, встановити програму «Випічка» на півгодини.

Бутерброди з курячим паштетом і сиром

Не бійтеся експериментувати, немає готового паштету – приготуйте його з вареного курячого м'яса, смаженої цибулі і натурального йогурту.

На 4 порції знадобиться:

  • 1 банку курячого паштету;
  • 20 г розм'якшеного вершкового масла;
  • 8 скибочок хліба з борошна з цільним зерном;
  • 300 г м'якого сиру;
  • 1 гілочка тархуна.

Витрачений час: 15 хв. Цінність на 100 г: 179 ккал.

Як готувати:

  1. Підсушити шматочки хліба в тостері;
  2. Розтерти сир з маслом і змішати його з курячим паштетом,
  3. Отриману масу намазати на підсушений хліб товстим шаром;
  4. Зверху посипати подрібненими листочками тархуна.

На замітку: змішати курячий паштет з сиром можна з вечора і поставити в холодильник, тоді приготування сніданку займе не більше 5 хв.

Бутерброди з рибним паштетом і помідорами

Якщо не виходить купити рибний паштет, смак якого вас влаштовує на всі 100 відсотків. Зробіть його самі. Це не дуже складно.

Необхідні інгредієнти на 2 порції:

  • консервовані в солі каперси – за смаком;
  • масло «селянське» — 50 р;
  • 2 скибочки білого хліба;
  • 100 г консервованого тунця;
  • 2 очищені часникові часточки;
  • зелень – за смаком;
  • 80 г вершкового сиру кисломолочного;
  • чорний перець (мелений) – за смаком;
  • 1 щільний томат.

На приготування знадобиться: 20 хв. В одному бутерброді: 160 ккал.

Як зробити:

  1. Для приготування паштету змішати в чаші блендера м'ясо тунця, часник і каперси. Потім додати вершковий сир;
  2. Помідор нарізати тонкими кружечками;
  3. Змастити хліб маслом і обсмажити на грилі. Підрум'янити скибочки хліба можна також в тостері;
  4. Натерти обсмажений хліб часником і змастити рибним паштетом, зверху викласти кружечок помідора.

На замітку: смак кисломолочного сиру ніжний і делікатний, рибі він особливо підходить.

Ячна каша на молоці — найкорисніший сніданок, який ви тільки можете придумати.

Читайте як приготувати соковитий антрекот з свинини. М'ясо потрібно готувати правильно, а для цього потрібно знати кілька секретів.

Тушкована капуста з рисом — просте блюдо, яке можна готувати в декількох варіантах.

Рецепти паштетів для бутербродів

Паштет – це однорідна, ніжна маса з м'яса, печінки, риби або овочів, приготовлена особливим способом.

Паштет з анчоусів

Цих невеликих рибок багато використовують для салатів і соусів. Але зазвичай з цілої банки йде кілька штук. А з решти рибок можна приготувати паштет для бутербродів.

Вимагається:

  • олія оливкова – на свій розсуд;
  • анчоус – 6-7 штук;
  • білий хліб (черствий) – 3 шматочка;
  • половина склянки молока;
  • оцет + чебрець – за смаком;
  • очищений зубчик часнику – 2 шт.

Приготування займе: 20 хв. На 100 г доводиться: 140 ккал.

Покроковий спосіб готування:

  1. Хліб розмочити в молоці;
  2. Звільнити рибу від хвостиків. Покласти її в чашу блендера;
  3. Туди ж додати чебрець, часник, розмочені сухарі. Все збити до пюре;
  4. Додати за смаком оцет і поперчити;
  5. Потроху додавати масло, доводячи паштет до необхідної консистенції;
  6. Подавати з підсушеним багетом.

На замітку: замість анчоусів можна взяти звичну і популярну в Росії кільку.

Паштет з оливок

Для приготування знадобляться чорні оливки. Неважливо, якої вони будуть величини, головне, щоб без кісточки.

Потрібні продукти:

  • маслини – 500 г;
  • анчоус – 2 шт;
  • каперси – 20 г;
  • олія рафінована оливкова – 125 мл;
  • ром – 15 мл;
  • приправити чорним перцем за смаком;
  • чебрець – за смаком.
  • Час приготування: 15 хв. Калорійність на 100 грам: 175 ккал.

Як зробити:

  1. Видалити хвостики і кістки з анчоусів;
  2. Підготовлені анчоуси розтерти з маслинами, додавши 20 г каперсів (для смаку можна додати ще трохи оцту, головне дотримати міру, тому що каперсах оцет вже є);
  3. Приправити перцем, чебрецем;
  4. При безперервному збиванні влити олію;
  5. Влити ром, перемішати і злегка збити;
  6. Подавати на обсмажених шматочках хліба.

На замітку: в рецепті ром легко замінюється іншим алкоголем, головне, щоб він не був різким.

Рецепт паштету з печінки

Прихильників правильного харчування не обійтися без печінкового паштету. В ньому є багато корисних речовин, його легко готувати.

На 8 порцій потрібно:

  • 0,5 кг яловичої печінки;
  • 70 г свіжої моркви;
  • 80 р масла;
  • 50 г звичайного лука;
  • 200 мл вершків;

На готування піде: 30 хв. В 100 г порції: 179 ккал.

Рекомендації по приготуванню:

  1. Вийняти вершкове масло з холодильника заздалегідь;
  2. Печінку промити, прибрати все зайве, нарізати на шматочки;
  3. Обсмажити печінку на середньому вогні. Головне не пересмажити, інакше вона стане жорсткою;
  4. Окремо обсмажити нашатковану цибулю, для цього рецепта без різниці, як його нарубати, все одно подрібнити блендером;
  5. Моркву нарізати довільними шматочками, єдина заборона – не потрібно терти на тертці, інакше вона виділить сік і буде сухою;
  6. Всі обсмажені продукти відправити в блендер, додати вершків і перемолоти. У звичайних рецептах на цьому приготування паштету завершується. Але для вишуканих ранкових сніданків цей «загальновживаний варіант» не зовсім підійде;
  7. Хоч як старайся, але блендер не може перемолоти в печінці все. Тому треба взяти звичайне сито, і з допомогою ложки протерти всю масу. Так, не найпростіша операція, але результат того вартий;
  8. В протерту масу додати розм'якшене масло, сіль з перцем. Гарненько перемішати.

На замітку: складна операція у всьому рецепті – протирання через сито, але саме ця процедура робить продукт повітряним.

Поради від шеф-кухаря

  1. Якщо хочете приготувати низькокалорійний продукт, використовуйте хліб з борошна грубого помелу, а вершкове масло замінити оливковою;
  2. Свіжий хліб буде важко нарізати на шматочки потрібного розміру, тому підійде тільки вчорашній хліб або батон;
  3. Якщо бутерброди подають до початку обіду, їх можна брати руками, а за столом їдять тільки виделкою з ножем.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: