10 май 2019 296

Покрокові рецепти смачних салатів без м'яса, ковбас і риби

Ми підібрали для вас салати цікавіше м'ясних. Вони легкі у всіх відносинах і хороші тим, що в них можна додати будь-які овочі, фрукти, ягоди, горіхи, насіння, гриби, сир і навіть макарони. Рецепти таких салатів без м'яса і ковбаси читайте далі.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
маринованих печериць - 200 г
картоплі (відвареної) - 2 бульби
цибулини (червоної) - ½ Частину
майонезу - 30 г
вареної моркви - 1 шт.
кропу - 1 пучок
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 179 Ккал

Чудовий салат, зазвичай подобається всім без винятку. Його можна подавати на закуску і як гарнір.

Як приготувати такий салат без м'яса:

  1. Гілочки кропу промийте під проточною водою, струсіть вологу, потім просушіть на паперовому рушнику. Підготовлену зелень нарубаєте, видаливши стебла;
  2. Якщо в банку дрібні печериці, то поділіть їх на 2 частини, а великі на чотири;
  3. Почистіть відварні овочі, наріжте кубиками, а цибулю дрібно порубаєте;
  4. Підготовлені інгредієнти з'єднайте в салатнику, приправте за смаком, додайте майонез;
  5. Перемішайте салат і відправте на годинку в холодильник;
  6. Перед тим як подати на стіл, знову перемішайте і прикрасьте зеленню.

Дієтичний салат без м'яса з ананасом

Смачний салат з ананасом без м'яса добре подавати в кінці застілля або використовувати його в якості перекусу. Завдяки низькокалорійного набору інгредієнтів він стає дієтичним блюдом.

Вам знадобиться:

  • консервований ананас – 1 банка;
  • 2-3 яблука;
  • селера – 2 стебла;
  • сметана або майонез – за смаком.

На готування піде: 10 хв. В 100 г порції міститься 55 ккал.

Приготування:

  1. Ананас вийміть з банки і наріжте кубиками;
  2. Яблука очистіть від шкірки, наріжте аналогічно;
  3. Стебла селери вимити, звільнити від ниток, порубаєте кубиком;
  4. Змішайте всі компоненти, приправте за своїм бажанням майонезом або сметаною.

Смачні салати без м'яса і риби

Без м'яса та риби можна приготувати дуже смачні салати, було б тільки бажання імпровізувати. Наприклад, з насінням або справжніми італійськими макаронами, інжиром і буряком.

Салат з насінням

Необхідні інгредієнти:

  • 50 г сиру (типу «Гауди»);
  • 30 мл нерафінованої соняшникової олії;
  • 10 г меду;
  • 10 г французької гірчиці;
  • 200 г хліба (краще білого);
  • 2 невеликі часникові часточки;
  • 50 мл лимонного соку;
  • 300 г листового салату;
  • 100 г кедрових горіхів + 100 г соняшникового насіння;
  • для кляру: 50 г борошна + щіпка паприки + яйце;
  • за смаком приправити червоним меленим перцем.

Для готування салату на 3 персони 40 хв. В кожній порції міститься: 198 ккал.

Як зробити:

  1. Візьміть вже вимиті листочки салату, просушіть на рушник. Потім розріжте або порвіть руками, як вам подобається. Укладіть листочки в салатник. Злегка підсмажте кедрові горішки та насіння;
  2. Приготуйте заправку: з'єднайте в мисці французьку гірчицю, лимонний сік, мед, олію, сіль і збийте все звичайним віночком;
  3. Наріжте хліб кубиками, підсмажте;
  4. Тепер наріжте сир невеликими брусочками, теж підсмажте. До речі, перед обсмаженням сир добре охолодіть, і зробіть правильний кляр. Змішайте борошно з подрібненої паприкою. Спочатку обваляйте сир в борошні, потім в яйці і знову в борошні. Обсмажуйте брусочки сиру у фритюрниці;
  5. У салатник викладіть всі компоненти – хліб, горішки, насіння, сир і полийте заправкою.

Італійський салат з макаронами

Для нього вам знадобиться:

  • тертий пармезан – 1 жменя;
  • 1 часникова часточка;
  • олія оливкова першого віджиму – не більше 4-х ст. л;
  • пучок (200 г) петрушки;
  • морська сіль додається за смаком;
  • 60 г кедрових горішків + 250 г черрі;
  • 250 г пасти (ріжки).

Приготування займе: 20 хв. Калорійність порції складе: 210 ккал.

Спосіб готування:

  1. Спочатку відваріть макарони.
  2. Потім приготуйте соус песто. Для нього візьміть листя петрушки, складіть їх у чашу блендера. Туди ж покладіть 30 грам кедрових горіхів, очищений часник, жменьку сиру і трохи морської солі. Залийте олією, подрібніть;
  3. Інші кедрові горішки обсмажте на сковорідці, наріжте черрі;
  4. Перемішайте ріжки з помідорами, додайте до них песто, посипте горішками і пармезаном.

Буряковий салат з інжиром і кедровими горіхами

На дві порції знадобиться:

  • 2 буряків;
  • 2 інжиру (свіжих);
  • жменя горіхів (кедрових);
  • ½ Частина невеликого лимона;
  • за 1горсточке салату рукола і латуку;
  • невеликий пучок базиліка;
  • 150 мл портвейну;
  • 30 мл оливкової олії;
  • свіжозмелений перець чорний + морська сіль – по 1 щіпці.

Час приготування: 45 хв. Калорійність: 230 ккал на 100 р.

Покроковий спосіб готування:

Крок 1. Духова шафа попередньо розігрійте до 180 Cº.

Крок 2. Один буряк загорніть у фольгу і відправте в духовку запікатися до готовності.

Крок 3. З сирої (другий) буряків відіжміть сік. Вийде близько 150 мл.

Крок 4. У невеликому ковші з'єднайте сік з портвейном, додайте сіль, перець і уварите наполовину на слабкому вогні.

Крок 4. Підсушіть на сухій сковорідці кедрові горішки.

Крок 5. Запечений овоч почистіть, наріжте тонкими кружечками.

Крок 6. Для заправки: з лимона відіжміть сік, додайте в нього масло і дві столові ложки увареного з портвейном соку, перемішайте.

Крок 7. На кілька частин розділіть плоди інжиру.

Крок 8. На велике блюдо викладіть латук, рукколу, листочки базиліку, кружечки буряків, інжир.

Крок 9. Посипте салат підсушеними горішками і полийте заправкою.

Що приготувати на вечерю з фаршу — візьміть на замітку рецепти декількох цікавих страв на швидку руку.

Як приготувати вишукані баклажани з горіхами по-грузинськи.

Спробуйте приготувати гарячі бутерброди з ковбасою — відмінна закуска з простого набору продуктів.

Рецепт овочевого салату зі сметаною

Для нього вам знадобиться:

  • 1 свіжа морква;
  • одне яблуко;
  • по 3 ст. л. консервованого горошку і кукурудзи;
  • яйця категорії «добірні» — 2 штуки;
  • 5 ст. л. сметани + 1 ч. л. російської гірчиці;
  • приправляти салат на смак.

На приготування треба: 30 хв. У 1 порції: 198 ккал.

Як приготувати:

  1. Очистіть моркву і натріть овочечисткою. У вас вийдуть тонкі слайсы. Перекладіть їх на блюдо, куди будете додавати інші інгредієнти;
  2. Відваріть яйця наступним способом: змастіть маслом харчову плівку, покладіть її в кондитерський кільце, розбийте в неї 1 яйце. З'єднайте краї плівки і зав'яжіть їх щільно. Те ж саме виконайте з 2 яйцем. Потім варіть їх по три хв. кожна, при цьому вода повинна кипіти, а пакет з яйцем не повинен діставати до дна каструлі. Приготовлені яйця вийміть з плівки;
  3. До морквяним слайсам додати консервований горошок і кукурудзу;
  4. Приготуйте заправку: у сметану покласти гірчицю, приправте сіллю, перцем. Все ретельно перемішайте і викладіть на блюдо. Додайте яйця;
  5. Яблуко наріжте соломкою і прикрасьте ними блюдо.

Легкий салат з запечених овочів

На три порції потрібно:

  • свіжих баклажанів – 0,5 кг;
  • тонких кабачків – 0,3 кг;
  • часник – досить 1 зубчики;
  • червоного болгарського перцю – 0,3 кг;
  • помідор – 4 плода;
  • жменька маслин;
  • каперси – близько 50 м;
  • 30 мл оливкової олії;
  • за смаком додати спеції.

Необхідний час: 20 хв. В 100 г міститься: 220 ккал.

Як приготувати:

  1. Очищені від шкірки і насіння кабачки, баклажани, томати, солодкий перець наріжте скибочками і посмажте на грилі;
  2. Остудіть, потім заправте маслом, додавши подрібнений часник і 50 грам каперсів. Посоліть за смаком, акуратно перемішайте.

Зелений салат з фруктами

На три персони знадобиться:

  • 90 г руколи;
  • 200 г апельсинів;
  • 90 г полуниці;
  • 100 г винограду;
  • 150 г козячого сиру;
  • 30 г оливкової олії;
  • пудра цукрова – 1 щіпка.

На весь процес піде: 25 хв. На 100 г доводиться: 165 ккал.

Приготування:

  1. Приготуйте з сиру чіпси. Для цього натріть сир, викладіть маленькими порціями на пергамент і відправте в розігрітий до 180 Cº духовий шафа на 7 хв., потім остудіть;
  2. Виноградинки розріжте навпіл, полуницю на чотири частини, м'якоть апельсина на часточки;
  3. Приготуйте соус: отриманий при обробленні апельсина сік змішайте з оливковою олією і цукровою пудрою;
  4. У салатнику змішати салат «Рукола», нарізані фрукти і ягоди. Заправте приготованим соусом;
  5. Чіпсами прикрасьте блюдо при подачі на стіл. Можна ще додати трохи сирної стружки.

Салати без м'яса, риби і ковбаси вам обов'язково сподобаються, адже в їх складі справжня італійська паста, печериці, горіхи, насіння, сир, овочі і фрукти. Їх можна подавати як гарнір і як самостійне блюдо. Вони дуже ситні і набагато легше сприймаються шлунком.

Що ще почитати: