11 апрель 2019 78

Як смачно приготувати шампіньйони в мультиварці

Гриби є одним з незамінних продуктів у готуванні страв, особливо в мультиварці. Кожен вид відрізняється своїм неповторним запахом і оригінальним смаком.

Печериці вважаються універсальними грибами, оскільки чудово поєднуються з овочами, куркою, рибою і червоним м'ясом. З їх допомогою в мультиварці можна створювати смачні запіканки, тушковані страви, супи, соуси, смажені і запечені страви.

Печериці у сметані в мультиварці
Інгредієнти Кількість
свіжих печериць - 920-950 р
лука - 2 великі головки
сметани, краще нежирної - 190-210 г
масла - пара ст. л.
просіяного борошна - 15 г
солі - за смаком
приправи - за бажанням
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 49 Ккал

Покроковий рецепт:

  1. Гриби позбавляємо від явних забруднень, обрізаємо на ніжках потемнілі зрізи. Відправляємо їх у друшляк, вимиваємо під проточною водою. На пару хв. залишаємо, щоб зайва рідина скла;
  2. Подрібнюємо печериці довільно, головне, не занадто товсто;
  3. Дно мультиварочной чаші присмачую невеликою кількістю рослинного жиру і відправляємо туди підготовлені гриби;
  4. Задаємо режим «Випічка» або «Гасіння». Час на таймері – 20-25 хв. Кришку залишаємо відкритими, щоб виділяється з продуктів волога випаровувалася;
  5. За час підсмажування кілька раз перемішуємо вміст чаші;
  6. Цибулини позбавляємо від лушпиння, шаткуємо невеликими шматочками;
  7. Коли заданий час підійде до кінця, поміщаємо покришену цибулю до напівготового продукту, підсолюємо, додаємо спецій. 10 хв. гасіння під закритою кришкою буде достатньо;
  8. Далі до цибульно-грибної маси відправляємо сметану, ретельно вимішуємо, продовжуємо готування ще 7-9 хв.;
  9. Якщо підлива виходить занадто рідкою, то за 3-4 хв. до готовності варто додавати в блюдо борошно.

Пиріжки з лаваша — смачні і соковиті з різноманітними начинками, спробуйте приготувати цю закуску на будь-який смак.

Як приготувати мафіни в мікрохвильовці за п'ять хвилин читайте в нашій статті.

Неймовірно смачний шніцель зі свинини на сковороді — спробуйте наш рецепт.

Печериці з рисом і овочами на пару

Складові:

  • 400-420 г суміші овочів «Мексиканська» (можна замінити такими ж свіжими);
  • рис – 1 мірний ст.;
  • вода – 2 мірних ст.;
  • гриби (печериці) — півкіло;
  • моркву і цибулина;
  • трохи масла;
  • приправи, кухонна сіль – за смаком.

Посяде: 60-70 хв.

Калорійність: 104 ккал – 100 р.

Приготування:

  1. Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо і дрібно шаткуємо;
  2. Забруднення видаляємо з грибів, швидко промиваємо водою, просушуємо. Подрібнюємо у вигляді пластин, товщиною 1,5-2 мм;
  3. Встановлюємо програму «Випічка», ємність мультиварки промазуємо маслом, занурюємо в неї порубані свіжі овочі, піддаємо тепловій обробці 13-16 хв.;
  4. Слідом відправляємо туди і нарізані печериці, змішуємо. Продовжуємо готування ще 10 хв.;
  5. У глибоку миску висипаємо рис, ретельно неодноразово промиваємо до прозорості води. Пересипаємо в чашу мультиварки до овоче-грибний піджарки. Приправляємо, підсолюємо. Виливаємо воду і перемішуємо.
  6. Режим міняємо на «Плов», задаємо час – 30-35 хв. закриваємо Кришку.

Грибний суп

Інгредієнти:

  • очищена вода (бульйон) – 1,2-1,5 л;
  • 8-10 великих печериць;
  • картопля середній – 2 шт.;
  • невелика цибулина і моркву;
  • улюблена зелень;
  • жменя макаронів «черепашки»;
  • 7-9 мл олії;
  • сіль кухонна.

Посяде: 65-70 хв.

Калорійність: 45 ккал – 100 р.

Рецепт супу з печериць в мультиварці покроково:

  1. Всі овочі звільняємо від верхнього шару, моєму і дрібно рубаємо;
  2. Капелюшки печериць очищаємо від шкірки, ніжки позбавляємо від забруднень, дбайливо промиваємо і все шаткуємо тонкими скибочками;
  3. «Жарити» — необхідний режим мультиварки. Чашу всередині протираємо маслом;
  4. Відправляємо туди подрібнену цибулину і шинковані гриби, підсмажити 15 хв.;
  5. Потім порубані моркву і картоплю занурюємо до цибульно-грибний піджарки. Заливаємо водою або бульйоном;
  6. Тепер потрібна програма — «Суп», а час на таймері – приблизно 40 хв.;
  7. Зелень промиваємо, подрібнюємо і додаємо в суп за 5 хв. до сигналу разом з «черепашками», також солимо;
  8. Знову змінюємо режим мультиварки. Вибираємо «Підігрів», час – 10 хв.

Фаршировані грибні капелюшки куркою

Що знадобиться:

  • 13-15 печериць з великими капелюшками;
  • філе куряче – 170-190 г;
  • цибулина середня;
  • сир голландський або російський – 85 м;
  • сметана (можна взяти майонез) 15% — 25-30 г;
  • олія, спеції, сіль;
  • вода – ¼ ст.

Посяде: 60-70 хв.

Калорійність: 97 ккал – 100 р.

Етапи фарширування грибів куркою в мультиварці:

  1. Курячу грудку попередньо варто відварити, це займе 15-20 хв. Під час варіння можна не солити, щоб зберегти всю соковитість;
  2. Лушпиння з цибулі знімаємо, овоч моєму і дрібно кришимо;
  3. Відварену курятину розбираємо на невеликі волокна, зручно це робити вилкою;
  4. Гриби злегка промиваємо. Акуратно отделаем ніжки від капелюшків, щоб не порушити цілісність останніх;
  5. Грибні ніжки шаткуємо дрібними кубиками. З капелюшків слід зняти пружну шкіру;
  6. Очищені капелюшки печериць переміщаємо на стіл, дошку або плоске блюдо. Головне – отворами вгору;
  7. Вибираємо команду «Смаження», дно чаші промазуємо маслом. Відправляємо туди подрібнені ніжки грибів і цибулину. Готуємо приблизно 15-18 хв., періодично помішуємо;
  8. В цибульно-грибну суміш додаємо розібрану курятину, присаливаем, перчимо, добре перемішуємо. Залишаємо дотушиваться 5-7 хв.;
  9. Тим часом капелюшки промазуємо всередині тонким шаром сметани;
  10. Кожну грибну «ємність» начиняємо получившимся фаршем, робимо невеликі гірки;
  11. Чашу промиваємо від попередньої готування, заново додаємо в неї трохи олії і розміщуємо там фаршировані печериці;
  12. При закритій кришці в режимі «Мультиповар» доводимо до готовності страву протягом 20-25 хв.;
  13. Твердий сир подрібнюємо на тертці;
  14. Після закінчення часу додаємо в чашу трохи води, а на кожну порцію кладемо натертий сир. При такій же програмі готуємо ще 10-15 хв.

Корисні поради

  • печериці для приготування страв в мультиварці можна використовувати не тільки свіжі, але й заморожені;
  • під час готування до грибів можна додавати різноманітні спеції, часник, оливки, сирки плавлені, селера. Ці інгредієнти допоможуть досягти досконалості смаку;
  • рідке перше блюдо з печерицями можна з легкістю перетворити в ніжний суп-пюре. Необхідно при готуванні використовувати трохи менше води, а потім домогтися однорідності допоможе занурюваний блендер;
  • у грибний суп замість макаронних виробів можна додавати улюблену крупу.

Головне, щоб було за смаком!

Що ще почитати: