09 апрель 2019 91

Трійка найпопулярніших супів у російській кухні

Російська кухня відома на весь світ. Вона досить проста, хоча в ній немає екзотичних інгредієнтів і страв. Всі рецепти формувалися протягом багатьох років, передавалися з покоління в покоління, удосконалилися, трохи змінювали склад. Але незабутній смак і аромат страв залишається незмінним.

Справжня народна кухня – млинці, пироги та кисіль. Але є й безліч рецептів, запозичених з інших народних кухонь і країн. Ці рецепти пройшли випробування роками, видозмінилися і стали істинно російськими.

Який самий популярний суп в російській кухні

Складно уявити традиційну російську кухню без супу. Це блюдо входить в щоденний раціон харчування кожного жителя країни. Смачний, ароматний суп на обід не може замінити нічого іншого російською столі.

Є такі супи, яким в цій країні віддається найбільша перевага і їх люблять практично всі від мала до велика.

Найпопулярнішим є класичний розсольник, на друге місце сміливо можна поставити суп-харчо, на третє – гороховий суп.

Розсольник – це традиційне російське блюдо, основним інгредієнтом якого є солоні огірки або ж розсіл.

Багато років тому розсольником називали пиріг, до складу якого також входили огірки, розсіл, м'ясо та гречана крупа. Близько ста років тому суп з огірковим розсолом отримав свою заслужену назву розсольник.

Сучасна кулінарія пропонує величезну кількість варіантів рецепту супу з різними інгредієнтами.

На руській землі розсольник з'явився приблизно у ХV столітті. Його рецептура була запозичена з Голландії. Ця страва дуже швидко довелося за смаком, прижилось і розповсюдилось по всій території величезної країни.

Звичайно ж, з часом, кухаря і господині трохи змінювали рецепт, але суть залишалася та ж. До наших днів розсольник не втратив свою популярність, має багато варіацій приготування і підкорює серця навіть закордонних гостей.

Тепер розглянемо рецепти цих 3-х найбільш популярних супів російської кухні.

Як приготувати хычины з картоплею і сиром читайте в нашій статті.

Хмиз «Трояндочки» — рецепти з фото і покроковими підказками. Ця випічка прекрасне рішення, якщо потрібно щось швидко приготувати до чаю.

Рецепт чудового, пишного бісквіта, який стане основою ніжного торта для вашого свята.

Розсольник
Інгредієнти Кількість
свинини або яловичини на кістці - 300 грам
картоплі - 3-4 шт.
лука - 1 шт.
розсолу - стакан
солоних огірків - кілька
перлової крупи - ½ Склянки
солі і спецій - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 374 Ккал

Спочатку потрібно відварити м'ясо до повної готовності, дати охолонути. У бульйон кладемо перлову крупу. Перед цим її потрібно замочити на 15-20 хвилин у воді, щоб вона розбухла і швидше отварилась.

Коли крупа майже готова, додаємо середньо нарізану картоплю, і вливаємо розсіл. Поки суп закипає, потрібно огірки нарізати і припустити їх на сковорідці. Можна вже починати пасерувати цибулю.

Коли картопля майже готовий, додаємо всі інгредієнти і приправи за смаком. М'ясо відокремити від кісток, нарізати і додати в каструлю, все перемішати, 2-3 хвилини кипіння, вимикаємо.

Смачний традиційний суп готовий!

 

Класичний суп-харчо

Це суп прийшов із сонячної Грузії. Він насичений спеціями та ароматичними добавками, що не дуже характерно для російської кухні. Але, це не завадило стати супу одним з найулюбленіших у росіян.

Інгредієнти:

  • 300 грам яловичини;
  • кілька зубків часнику;
  • лавровий лист;
  • одна цибулина;
  • 100 грам волоських горіхів;
  • 100 грам рису;
  • приправи – петрушка, хмелі-сунелі, кінза, ткемалі.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність: 384 ккал / 100 г.

Спершу добре відварити яловичину. Можна взяти м'якоть, а можна і м'ясо на кості. Це залежить від ваших уподобань. Варити потрібно близько 2 годин, періодично знімаючи піну. Якщо м'ясо з кісточкою, то, коли воно готове, відокремити його і кинути назад в бульйон.

Додаємо чистий, промитий рис, і кілька цілих гілочок петрушки і кінзи, які в кінці потрібно буде вийняти. Коли рис готовий, додаємо в суп волоські горіхи. Перед цим їх треба буде підсмажити і подрібнити.

Наприкінці варіння слід додати: нарізаний часник, подрібнену зелень, сіль, хмелі-сунелі і кілька столових ложок ткемалі. Саме ткемалі забезпечить приємну, характерну лише для цього супу, кислинку.

Гороховий суп

Інгредієнти:

  • 300 грам свинячих реберець;
  • кілька штук картоплі;
  • 1 цибулина і моркву;
  • сіль, перець;
  • трохи кропу;
  • 100 грам рослинного масла.

Час приготування: 2,5 години.

Калорійність: 421 ккал / 100 г.

Горох важливо замочити на ніч.

Відварюємо свинячі реберця близько 2-2,5 годин. Виймаємо їх для остигання. У каструлю з водою, в якій варилося м'ясо, кидаємо горох. Не доводячи його до готовності, додаємо нарізану картоплю і варимо на середньому вогні.

В цей час підсмажуємо на сковороді дрібно нарізану цибулю і моркву. Вони повинні бути красивого золотистого кольору, щоб не зіпсувати суп і надати йому приємний аромат.

Коли суп майже готовий, додаємо підсмажені овочі, м'ясо і всі приправи за смаком. Все перемішуємо і залишаємо кипіти на маленькому вогні ще 3-5 хвилин.

Рецепти для дітей

В дитинстві мало хто з дітей з задоволенням сідає за стіл і їсть. Їх дуже важко змусити з'їсти кілька ложок супу. Мами і бабусі придумують будь-які хитрощі, щоб нагодувати дитину.

У меню діток повинні бути присутніми супи та борщі. Найулюбленішим супом є легкий і смачний суп з курячими фрикадельками.

З фрикадельками

Інгредієнти:

  • 2-3 картоплі;
  • одне куряче філе;
  • одна цибулина, морквина;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • зелень.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 254 ккал / 100 г.

Куряче філе подрібнити у фарш. У фарш додати сіль, одне куряче яйце, перемішати і сформувати невеликі фрикадельки.

Подрібнену цибулю та моркву легенько підсмажити на сковороді в рослинному маслі. Зовсім маленьким діткам можна просто варити ці овочі разом з картоплею.

Додаємо картоплю в киплячу воду, коли вона майже готова — поміщаємо туди фрикадельки. Тепер додаємо смажені овочі, зелень і сіль за смаком. Дітям сіль не бажано, тому кладемо її зовсім небагато, виключно для смаку.

Кип'ятимо ще кілька хвилин і трохи наполягаємо.

В цей суп можна ще додати трохи вермішелі. Діти люблять макаронні вироби, особливо якщо вони мають незвичайну форму у вигляді букв або звіряток.

Висновок

Приготувати будь-який суп можна, не маючи спеціального кухонного обладнання та кулінарних знань. Готувати суп, суп-харчо, вермішелевий або будь-який інший суп російської кухні дуже просто і швидко. Можна кожен день радувати своїх рідних і близьких новими рецептами, дивувати гостей і приймати від них подяку після смачного обіду або вечері.

Що ще почитати: