15 март 2019 30

Як приготувати пхали з шпинату по-грузинськи

Більшість з нас добре знають оригінальну грузинську закуску «пхали із шпинату», яка просто готується, має незвичайний смак і розкішно виглядає на столі. Взагалі-то пхали – це не одне блюдо, це всього лише принцип готування.

Чи варто дивуватися після цього, що закуски з овочів і зелені, приготовані за цим способом, так смачні і різноманітні. Головне — зрозуміти принцип готування і підібрати вірні пропорції, а інше – справа смаку і фантазії.

Рецепт пхали з шпинату по-грузинськи
Інгредієнти Кількість
шпинату (свіжого) - 0,5 кг
кінзи - великий пучок
очищених волоських горіхів - 150 г
зеленого гострого перчика - ¼ Частина
часнику - очищений зубчик
зерен граната - для прикраси
солі і хмелі-сунелі - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Всі рецепти приготування пхали дуже легкі. Тому першим номером у нас йде блюдо, приготоване з свіжого шпинату, змішаного з волоськими горіхами, кінзою, гострим перцем, часником з прикрасою з рубінових зерен граната.

Рекомендації по приготуванню пхали:

Крок 1. Свіжий шпинат покласти в каструлю з гарячою водою, залишити на 10 хвилин. Остудити, воду віджати руками;

Крок 2. Додати до шпинату інші продукти (за рецептом), подрібнити, використовуючи м'ясорубку, потім добре перемішати і приправити за смаком.

Крок 3. Із зеленої маси сформувати круглі котлетки», викласти їх на сервірувальну тарілку. Перед подачею на стіл прикрасити готову закуску свіжими зернами граната.

 

Як приготувати страву з замороженого шпинату

У Грузії їдять цю закуску і в звичайні дні і в святкові. Навесні часто готують пхали зі свіжим зеленим шпинатом, але його можна сміливо замінити і замороженим, вийде не гірше.

Вам буде потрібно на дві порції:

  • 0,4 кг шпинату (замороженого);
  • 2 гілочки кінзи;
  • 60 г очищених волоських горішків;
  • 5-8 г зеленої аджики;
  • половинка чайної ложки червоної аджики;
  • для прикраси потрібні зерна соковитого граната і зелень;
  • на свій розсуд додайте сіль.

Пхали вдасться зробити за 20 хвилин, закуска (в 100 грамах) містить 160 ккал.

Детальний процес приготування:

  1. У каструлю викласти заморожений напівфабрикат шпинату, влити холодну воду, готувати на середньому вогні, але до кипіння не доводити. Температура води не повинна перевищувати 85-90 градусів;
  2. Прибрати каструлю з плити, охолодити листовий овоч і за допомогою блендера збити його в однорідну масу, після чого відкинути на друшляк. Щоб позбавитися від зайвої води, нехай полежить в друшляку півгодини;
  3. Відварену овоч з'єднати в чашці з подрібненої кінзою, зеленої та червоної аджикою, протертими горіхами. Все гарненько перемішати, приправити сіллю за смаком;
  4. Зліпити вироби довгастої форми, викласти їх на блюдо, прикрасити гранатом і зеленню.

Як зварити кисіль із варення з крохмалем читайте в нашій статті.

Пісочне тісто для курника — спробуйте наш варіант основи для цього смачного і традиційного пирога російської кухні.

Як зробити арахісову пасту в домашніх умовах — візьміть на замітку цей рецепт закуски, це дуже смачно!

Корисні поради

В свіжому шпинаті дуже багато вітамінів і готується він моментально. Щоб після термічного впливу він зберіг свої поживні властивості, варите або тушкуйте листовий овоч тільки одну хвилину.

За своєю консистенції пхали нагадує звичайний паштет. Дійсно для його приготування всі продукти треба ретельно подрібнити. Для цього добре підійде м'ясорубка, блендером волоські горіхи не завжди можна порубати дрібно.

Головне в цій закусці – соус. Щоб його приготувати знадобиться півсклянки очищених волоських горіхів, 3 зубки часнику, по одній столовій ложці подрібненої кінзи, кропу, м'яти і петрушки. Все подрібнити на м'ясорубці до однорідного стану. Отриману ароматну суміш можна розвести до консистенції густої сухим вином або оцтом, розведеним водою.

Підготовлений у відповідності з рецептом шпинат змішати з заправкою з волоських горіхів і пряних трав, викласти на блюдо, розрівняти і зробити ножиком візерунки або просто скачати кульки однакового розміру, прикрасити зернятками граната і подавати на стіл в якості закуски.

Що ще почитати: