03 май 2019 1608

Як приготувати оладки з вівсяних пластівців

Оладки з вівсянки – одне з найсмачніших страв російської кухні. Приготувати страву простіше простого, тим більше, що всі інгредієнти постійно є в нашому холодильнику. Для більш цікавої подачі і додання солодощі до них можна подавати ягоди.

Рецепт оладок з вівсяних пластівців на воді
Інгредієнти Кількість
кип'ячена вода - 2 склянки
масло пісне - для смаження
борошно (обов'язково ретельно просеянная) - ½ Склянки
вівсяні пластівці - 1 склянка
сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 124 Ккал

Готувати ці оладки можна з цукром, а можна і без цього інгредієнта. В останньому варіанті їх прийнято подавати до салатів з овочів в якості гарніру

Технологія:

  1. Частіше перемішати вівсянку з водою. Посолити і всипати цукор;
  2. Отримана каша повинна настоятися буквально 15 хвилин;
  3. За цей же час вона охолоне до кімнатної t;
  4. Після охолодження ведіть борошно, інтенсивно перемішайте тісто і почніть випікати оладки.

Дієтичні оладки на кефірі

Рецепт також підійде для тих, хто дотримується правильного харчування, але терпіти не може вівсянку. Завдяки наявності додаткових компонентів смак цього інгредієнта практично не відчувається, зате зберігаються всі го корисні якості.

Що необхідно:

  • стиглий банан;
  • мелена кориця – 1 год. л.;
  • квітковий мед;
  • вівсяні пластівці – 50 г;
  • кефір – ½ (70 мл) склянки;
  • олія – 5 ст. л. (1 ложка в тісто);
  • цукор коричневий – 2 ст. л.;
  • рызрыхлитель — 1 ч. л.;
  • борошно (попередньо просеянная) – 100 р.

Скільки готувати: 35 хвилин.

Кількість калорій: 240 ккал.

Технологія:

  1. Блендером або за допомогою кавомолки подрібнити до порошкоподібного стану пластівці. Зверніть особливу увагу на термін придатності продукту. З одного боку, він не повинен бути сухим, але з іншого ні в якому разі не вологим. В іншому випадку оладки вийдуть гіркими;
  2. У глибокій мисці перетворіть банан (блендером, вилкою) в пюреобразную масу. У цій рецептурі краще використовувати дуже стиглий банан (можливо з темною шкіркою). Такий фрукт зазвичай має зайву солодкість – в цьому випадку цукор можна не додавати;
  3. До банану влити кефір, всипати розпушувач разом з корицею цукор і ложку олії. Якщо під рукою не виявилося коричневого цукру, можна замінити його білим. Перший в даному рецепті додасть блюдо аромат і смак карамелі;
  4. В отриману суміш потрібно ввести змішані сухі інгредієнти (вівсянка + борошно). В результаті ви повинні отримати звичайне тісто для оладок, яке при підйомі ложки стікатиме з поверхні її товстим шаром;
  5. На середньому вогні розігрійте масло і викладіть тісто невеликими порціями. Для того щоб отримати ідеальні за розміром оладки використовуйте при смаженні спеціальні кулінарні кільця. Однак видаляйте їх тільки після того, як тісто «схопиться» і не буде розтікатися;
  6. Готову страву подавайте в будь-якому температурному режимі, але для солодощі можна полити медом.

Оладки з яблук з вівсянкою

Не знаєте, як змусити дитину їсти корисні вівсяні пластівці? Вихід є! Достатньо взяти велике солодке яблуко застосувати кілька кулінарних хитрощів і ваша дитина сам попросить добавки.

Що необхідно:

  • кефір – 100 мл;
  • на кінчику ножа соди з сіллю;
  • велике яблуко;
  • вівсянка – 1,5 склянки;
  • лимонний сік – ½ ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.
  • великі яйця – 2шт.;
  • масло – скільки буде потрібно для смаження.

Скільки готувати: 30 хвилин + ніч для набухання вівсянки.

Кількість калорій: 180 ккал.

Технологія:

  1. Пластівці для набухання потрібно залити кефіром і прибрати на ніч у холодильник. До ранку пластівці вберуть в себе кефір, набухнуть, і вийде густа каша;
  2. В окремому посуді яйця посолити і збити з цукром;
  3. Суміш ввести до вівсянці і всипати соду. Перемішати;
  4. Натерте яблуко, перед відправкою в основну суміш потрібно збризнути соком цитруса. Перемішати;
  5. Смажаться яблучні оладки звичайним способом до рум'яної скоринки.
  6. Готову страву поливають не жирною сметаною або натуральним йогуртом.

Бананові оладки з вівсяними пластівцями

Ще один спосіб порадувати дитину «улюбленої» вівсянкою, але вже з додаванням пахучого тропічного фрукта. До речі, якщо банани занадто солодкі, то цукор можна не додавати.

Що необхідно:

  • знежирене молоко – 50 мл;
  • переспілі банани – 2 шт.;
  • вівсянка – 100 г;
  • цукор – 1 ст. л. без гірки»;
  • велике яйце.

Скільки готувати: 20 хвилин.

Кількість калорій: 147 ккал.

Технологія:

  1. Пластівці обов'язково потрібно перемолоти до порошкоподібного стану;
  2. Банани перетворити в пюреобразную масу. Можна це зробити виделкою або блендером, як вам зручно;
  3. У збите яйце додати банани, влити молоко і готову вівсяну муку. Збиваємо останній раз і в результаті отримуємо густе тісто;
  4. Розігріти в антипригарній сковороді олію (можна без нього) і починаємо обсмажувати бананові оладки.

Пісні кабачкові оладки в духовці

Щоб оладки з кабачків стали дійсно пісними, готуйте їх без масла, використовуючи для цього сковорідку з керамічним покриттям або антипригарним. Ще один важливий момент: не формуйте вироби занадто великого розміру, в іншому випадку при перевертанні вони розваляться.

Що необхідно:

  • за смаком мелений перець;
  • кабачки – 2 шт.;
  • молоко – 30 мл;
  • солити за смаком;
  • велике яйце;
  • пластівці – 3 ст. л.;
  • головка цибулі.

Скільки готувати: 35 хвилин.

Кількість калорій: 120 ккал

Технологія:

  1. Пластівці за бажанням можна подрібнити, а можна залишити в звичайному вигляді. Залити компонент молоком. Поки кашка набухає зайнятися приготуванням інших інгредієнтів;
  2. Цибулину з кабачками потрібно натерти або подрібнити в кухонному комбайні (як вам зручно). Готову суміш посолити і віджати сік – він нам не потрібен;
  3. Вбити яйце і після перемішування ввести овочеву масу до вівсянці. Поперчіть і перемішайте;
  4. Деко на цьому етапі потрібно застелити пергаментом і включити на розігрів духовку;
  5. З тіста сформувати максимально схожі за розміром оладки і випікати при 200С близько 20 хвилин. Десь в середині процесу теплової обробки, тобто на 10-й хвилині, переверніть вироби.

Подається пісне страву зі сметанкою (природно з мінімальною жирністю) або натуральним йогуртом.

Читайте як приготувати ніжний сальтисон з свинячих голів.

Візьміть на замітку рецепт тигрових креветок на грилі.

Що можна приготувати з заморожених кабачків читайте в нашій статті.

Овочеві млинці з м'ясом

Вироби з кабачків, та ще й у компанії з куркою і вівсянкою, незважаючи на легкість, замінять ситний вечеря.

Що необхідно:

  • масло – скільки буде потрібно для смаження;
  • великий кабачок;
  • солити за смаком;
  • середні за розміром яйця – 2 шт.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • філе курки (відварене і подрібнене) – 200 г
  • пластівці – 100 р.

Скільки готувати: 30 хвилин.

Кількість калорій: 51 ккал.

Технологія:

  1. Першим ділом потрібно натерти разом з шкіркою кабачок. Це можна зробити з допомогою кухонного комбайна (при наявності);
  2. До подрібненого компоненту вбити яйця, посолити і всипати цукровий пісок. Перемішати;
  3. Ввести пластівці і залишити тісто буквально на чверть години, щоб останній інгредієнт зміг набрякнути;
  4. Знову перемішайте. Якщо кабачкове тісто рідкої консистенції потрібно додати ще трохи вівсянки. Ввести філе і перемішати;
  5. Розігріти масло і на середньому вогні обсмажувати оладки до готовності.

Корисні поради

  1. Якщо в тесті присутній кабачок, то солити масу рекомендується практично перед смаженням. Продукт досить водянистий, а при наявності солі випускає велику кількість соку. З цієї ж причини не рекомендується готувати занадто багато тесту, так як ви не встигнете швидко обсмажити вироби, і останні партії будуть розповзатися по сковороді. У цьому плані особливу активність виявляють молоді кабачки;
  2. Запорукою пишноти оладок з вівсяних пластівців стане ідеальна консистенція тесту, яка повинна бути аналогічна густій сметані і ні в якому разі не розтікатися;
  3. Останній секрет полягає в настоянці тесту. Не поспішайте під час приготування, дайте пластівцям як слід ввібрати в себе рідину, щоб у результаті ваша випічка вийшла соковитою і м'якою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: