22 март 2019 48

Як смачно приготувати салат з папороті

Для багатьох господинь в Росії папороть вважається екзотикою, і вони його рідко застосовують для приготування різних страв. Проте в Японії, ця рослина активно застосовують для приготування різних салатів.

При цьому, якщо додатково приправити цей компонент різними приправами і прянощами, то в підсумку виходить смачне частування, яке стане прекрасним доповненням до різних основних страв.

Так, як же самостійно приготувати салати з папороттю? Розглянемо кілька способів.

Рецепт салату з папороті по-корейськи
Інгредієнти Кількість
консервований папороть - 250 грам
спаржа - 100 грам
свіжого зеленого лука - пару пір'я
моркви - 2 шт.
масло рослинне - 3 великі ложки
оцет - 25 мл
коріандр - щіпка
кмин - 5 грам
солі і перцю - пара пучок
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

Процес приготування:

  1. Морквяні коренеплоди промиваємо, видаляємо шкірку і бруд;
  2. Протираємо моркву за допомогою корейської терки. Якщо ж такої справи немає в наявності, то овоч можна нарізати тонкими смужками;
  3. Зелена цибуля миємо й розрізаємо на тонкі кружечки;
  4. Спаржу слід порізати невеликими шматочками;
  5. Папороть також потрібно нарізати соломкою за розміром однаковою з морквою;
  6. Всі нарізані компоненти необхідно скласти в миску, приправити сіллю, спеціями і перемішати;
  7. Далі в сковороду ллємо олію і ставимо на вогонь;
  8. Як тільки масло трохи прогріється, заливаємо в нього оцет;
  9. Додаємо до масла і оцту спеції, перемішуємо і знімаємо з вогню;
  10. Гарячої заливаємо заправкою всі компоненти, перемішуємо;
  11. Салат має настоятися 6 годин і після цього його можна подавати на стіл.

Варіант страви з морквою та цибулею

Інгредієнти для приготування:

  • 600 грам вимоченого папороті;
  • одна цибулина;
  • два морквяних коренеплоду;
  • суміш перців – на свій смак;
  • сіль – за смаком;
  • рослинне масло.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 95 ккал.

Як приготувати салат з папороті з морквою та цибулею:

  1. Першим ділом обрізаємо кінчики папороті, на яких знаходяться ще не розпустилися листочки. Це можна виконати навіть руками;
  2. Після цього його необхідно нарізати на шматочки по 3-5 см;
  3. З цибулини знімаємо шкірку, шаткуємо у вигляді тонких часточок;
  4. Морквяні коренеплоди споліскуємо, зчищають з поверхні шкірку;
  5. Натираємо моркву на тертці з великими зубцями;
  6. У сковорідку потрібно налити трохи рослинного масла і прогріти його;
  7. Як тільки масло почне трохи кипіти, підсипаємо в нього цибулю і моркву;
  8. Обсмажуємо овочі кілька хвилин, при цьому періодично перемішуємо;
  9. В окремому сотейнику також слід прожарити папороть на рослинному маслі;
  10. Приправляємо перцем і підсолюємо;
  11. Потім обсмажені цибулю з морквою перекладаємо до папоротнику, перемішуємо і обсмажуємо ще хвилин 3-4;
  12. Після цього за допомогою шумівки викладаємо салат в салатницю, попередньо віджимаємо масло;
  13. Готовий салат можна подавати до будь-якого основного блюда.

Салат з яйцем «Весняний»

Які компоненти будуть потрібні:

  • 200 грам листа папороті в консервованому вигляді;
  • яйця, зварені до крутого стану – 3 штуки;
  • два огірка у свіжому вигляді;
  • один солодкий перець;
  • цибулина — головка;
  • 4 часникові часточки;
  • рослинне масло.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 110 ккал.

Приступаємо до приготування салату з листа папороті з яйцем:

  1. Солоний папороть необхідно замочити в прохолодній воді на 4 години;
  2. Після цього вода зливається, заливається нова і залишається отмачиваться ще на 2 години;
  3. З цибулини зчищаємо лушпиння і нарізаємо цибулину на тонкі кільця;
  4. Заливаємо в жаровню рослинне масло, прогріваємо його;
  5. На розігріте масло засипаємо кільця цибулі і засмажуємо, при цьому постійно змішуємо;
  6. Як тільки цибуля стане м'яким, викладаємо вимочені шматочки папороті, обсмажуємо разом з цибулею протягом 10-15 хвилин. Вогонь слід знизити до мінімуму;
  7. Зубці часнику очищаємо від шкірки і ріжемо на дрібні шматочки. Викладаємо часник в сковороду до інших компонентів, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися;
  8. Болгарський перець промиваємо, вичищаємо насіння і ріжемо смужками;
  9. Кладемо перець в сковороду, змішуємо і залишаємо готуватися ще близько 3 хвилин;
  10. Далі знімаємо сковороду, перекладаємо всі компоненти в чашку;
  11. Свіжі огірки промиваємо та нарізаємо тонкими смужками і викладаємо в чашку;
  12. Попередньо відварені яйця потрібно очистити від шкаралупи, ріжемо їх кубиками і засипаємо в ємність до інших компонентів;
  13. Всі інгредієнти перемішуються, при бажанні їх можна приправити спеціями і сіллю;
  14. Перекладаємо салат в салатницю і подаємо на стіл.

Рецепт салату з папороттю і м'ясом яловичини

Продукти для приготування салату:

  • 300 грам папороть орляк;
  • м'ясо яловичини – 300 грам;
  • цибуля – 1 шт;
  • 3-4 зубці часнику;
  • морква – 1 штука;
  • соус соєвий – на свій розсуд;
  • сіль за смаком;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • трохи насіння кунжуту;
  • 1 ч. ложка приправи аджиномото.

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 154 ккал.

Варіант приготування:

  1. Якщо ви використовуєте свіжий папороть, то його необхідно ретельно промити. Якщо ж він в солоному вигляді, то його потрібно замочити у воді на 12-15 годин;
  2. Свіжий нарізаємо на невеликі шматочки, приблизно по 3-4 см, викладаємо в каструлю, заливаємо водою;
  3. Ставимо на вогонь і залишаємо варитися протягом 10-15 хвилин. Він не повинен розваритися;
  4. М'ясо миємо, ріжемо на тонкі шматочки, можна нарізати соломкою;
  5. У жаровню наливаємо рослинне масло, гріємо і поміщаємо м'ясо;
  6. З лука прибираємо лушпиння і ріжемо на тонкі кружечки;
  7. Морквину споліскуємо, очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими смужками або протираємо на корейській тертці;
  8. Викладаємо овочі до м'яса, перемішуємо і залишаємо тушкуватися на слабкому вогні;
  9. Папороть слід відкинути на друшляк і трохи промити;
  10. Далі перекладаємо папороть до м'яса, перемішуємо, додаємо соєвий соус, приправляємо спеціями. Якщо солі замало, то можна трохи підсолити;
  11. Залишаємо всі компоненти тушкуватися протягом 5 хвилин;
  12. Далі додаємо часник, його слід пропустити через прес;
  13. Викладаємо в салатницю салат, посипаємо кунжутним насінням і ставимо на стіл.

Гарячий бутерброд в мікрохвильовці — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Читайте як приготувати смачні картопляні деруни з грибами.

Візьміть на замітку рецепт салату з китайсько капусти — цей овоч відрізняється соковитістю, спробуйте наші варіанти.

Салат з солоного папороті з куркою і маслинами

Компоненти для приготування салату:

  • папороть солоний – 250 грам;
  • курка копчена або відварна – 450 грам;
  • відварна картопля – 500 грам;
  • маслини – 150 грам;
  • майонез.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 120 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Бажано папороть попередньо замочити у воді на 6-8 годин, воду слід через 4 години поміняти на нову;
  2. Після цього папороть необхідно нарізати невеликими шматочками, приблизно по 3-4 см;
  3. Якщо використовується свіже куряче м'ясо, то його потрібно відварити до готовності;
  4. М'ясо курки нарізаємо невеликими кубиками;
  5. Картоплю ріжемо соломкою або кубиками;
  6. Всі компоненти викладаємо в ємність;
  7. Заправляємо все майонезом або будь-вершковим соусом;
  8. Викладаємо салат в салатницю;
  9. Маслини нарізаємо на 4 частини або тонкими кружечками, викладаємо зверху салату.

Корисні поради

  • для приготування можна використовувати папороть як у свіжому вигляді, так і в солоному. Якщо використовується солоний, то він замочується у воді на 6-8 годин, а свіжий відварюється протягом 10-15 хвилин;
  • додатково в салат можна додати сік лимона або соєвий соус;
  • бажано після приготування дати салату постояти близько 3-4 годин, за цей період він просочиться і стане більш ароматним.

Салат з папороті можна з легкістю приготувати самостійно, незважаючи на те, що його готують в основному в азіатських ресторанах. Головне — потрібно додати спеції і заправку. В результаті можна отримати відмінну, але в той же час незвичайну закуску для обіднього столу.

Що ще почитати: