02 май 2019 328

Як приготувати сир з сиру в домашніх умовах

Багато хто вважає, що самостійне приготування сиру неможливо, тому скуповують різні сири типу Хохланд або Альметте з прилавків магазинів. Не потрібно говорити, що такі сири повні різних консервантів, при цьому вони коштують чималих грошей.

Відмінною альтернативою подібної продукції, безсумнівно, стане приготування сиру з натуральних інгредієнтів — молока і сиру.

У цій статті можна побачити рецепти найбільш купованих сирних сирів, які крім того, що будуть володіти чудовим смаком, також будуть відрізнятися високою натуральністю.

В умовах сучасного життя це багато в чому стає найбільшим плюсом, адже подібні продукти дуже важко знайти.

Класичний сирний сир
Інгредієнти Кількість
цільного сиру - 1 кг
курячих яєць - 2 шт.
слив. масла - 100 г
кам'яної солі - 1 чайн. ложка
харчової соди - 1 чайн. ложка
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 Ккал

Даний рецепт дійсно вже став традиційним варіантом приготування сиру з сиру у домашніх умовах.

Його появи ми зобов'язані тотального дефіциту, який довгий час тривав в СРСР, а нинішні санкції, які в першу чергу позбавили російські прилавки якісного сиру, тільки підкріпили інтерес до відродження рецепта.

Такий рецепт являє собою виготовлення домашнього сиру, який містить у собі максимальну кількість природних інгредієнтів. При всьому цьому його досить просто виготовити.

Приготування:

  1. Взяти сільський сир і вивалити його в каструлю з досить товстим дном, посипати його содою. Потрібно гарненько перемішати його за допомогою рук, поки не підуть великі грудочки. Залишити суміш на 3 години при кімнатній температурі;
  2. Уважно подивитися на колір сиру, він повинен бути злегка жовтуватим. Якщо маса придбала відповідний колір, то можна приступити до безпосереднього продовження. Наступними інгредієнтами стають яйця, розтоплене масло. Посолити і ретельно перемішати, поки інгредієнти повністю не змішаються;
  3. Підготувати водяну баню, на ній сир повинен перебувати протягом приблизно 25 хвилин, постійно помішуючи, поки маса не розплавиться і не стане рідкою і однорідною. Після цього слід зняти каструлю з плити;
  4. Отриману сирну масу слід викласти в миску, після чого прим'яти виделкою. Почекати поки суміш не охолоне, після чого поставити в холодильник. Зберігати слід приблизно протягом 2 тижнів в ємності, яка має доступ до повітря.

Продукт, виготовлений із домашнього сиру і молока

Склад:

  • 1 кг жирного сиру;
  • 1 літр незбираного молока;
  • 1 чайн. ложка морської солі;
  • 1 яйце;
  • 1 чайн. ложка харчової соди;
  • 100 гр. слив. масла.

Час приготування: 45 хвилин + 1 день у холодильнику.

Кількість калорій: 145 Кк на 100 гр продукту.

Приготування:

  1. Взяти велику каструлю або казан, у який слід перелити все наявне молоко. Закип'ятити його на середньому вогні;
  2. У цей час слід протерти через сито сир, щоб він отримав однорідну структуру. Для цієї ж мети можна використати м'ясорубку або просто розім'яти виделкою;
  3. Протертий сир перекласти в коли молоко закипить, після чого слід зменшити вогонь до мінімуму. Суміш слід варити ще протягом приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи;
  4. Приготовлена суміш буде представляти собою сироватку з дрібними грудочками сиру. Далі, слід підготувати марлю, потрібно скласти її удвічі, і вилити на неї сироватку. Почекати, поки рідина повністю не стече. На все це піде всього лише 5 хвилин;
  5. У сковороді слід розтопити масло, після чого слід вивалити сирну суміш, яйце, сіль і соду. Все слід готувати на малому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Дочекатися поки маса не стане готовою, при цьому вона знайде пластичність;
  6. Перекласти сирний сир в миску, після чого слід відправити його в холодильник. В результаті вийде трохи більше півкілограма кисломолочного сиру.

Плавлений сирок з сільського сиру

Дуже простий і швидкий рецепт приготування плавленого сиру з сиру в домашніх умовах, він практично миттєво забезпечить вас смачним продуктом, який стане прекрасним доповненням навіть до святкового столу.

Склад:

  • 400 гр сільського сиру;
  • 1 яйце;
  • 100 гр злив. масла;
  • ½ Чайн. ложки солі;
  • ½ Чайн. ложки соди.

Час приготування: близько 15-20 хвилин.

Кількість калорій: 144 Кк на 100 гр продукту.

Приготування:

  1. Попередньо слід розтопити вершкове масло будь-яким способом. В цей же час слід в каструлю з сиром додати соду, після чого суміш слід розім'яти руками;
  2. Взяти блендер, в нього слід викласти сирну суміш. Яйце попередньо збити в окремій ємності, а після перелити в чашу блендера. Також туди слід додати масло;
  3. Тепер з допомогою блендера слід перетерти сирну масу також можливо скористатися ситом. Сир повинен стати дуже м'якою однорідною масою, саме з-за цього він отримає ніжний смак;
  4. Скляну миску помістити на водяну баню, помістити в неї сир. Дерев'яною лопаткою постійно помішувати, поки плавлений сир не придбає відповідну консистенцію приблизно через 10 хвилин;
  5. Після того як сирна маса буде приготована, слід посолити її і зняти з пари. При бажанні в суміш слід додати трохи спецій або приправити зеленню для смаку;
  6. Отриманий сирок повинен бути трохи рідким, але при цьому тягучим. Вилити його у форму і залишити остигати. Зберігати слід не більше тижня, потім сир стане трохи пріснуватим.

Виготовлення адигейського сиру

Склад:

  • 1 літр жирного молока;
  • 1 кг сільського сиру;
  • 100 гр злив. масла;
  • 3 яйця;
  • 2 чайн. ложки солі.

Час приготування: близько 9 годин.

Кількість порцій: 150 Кк на 100 гр продукту.

Приготування:

  1. Взяти велику каструлю з товстим дном, вилити в неї молоко, після чого довести його до закипання на досить сильному вогні. У молоко додати сир, після чого слід практично прибрати вогонь і продовжувати готувати, постійно заважаючи, приблизно 40 хвилин;
  2. Коли сироватка з сирною масою буде готова, слід взяти друшляк і покласти в нього подвійний шар марлі. На неї слід вивалити суміш і дочекатися, поки вся зайва рідина не піде;
  3. Взяти нову каструлю, на неї покласти сир і додати до нього попередньо збиті яйця, розтоплене масло і сіль. Готувати слід ще протягом приблизно 10 хвилин. На даному етапі сир можна вважати готовим, залишається перекласти його в миску і залишити на ніч у холодильник. З ранку можна побалувати себе шматочком свіжого адигейського сиру з сиру.

Що смачного приготувати з капусти? Бігус зі свіжої капусти: приготування за польськими традиціями. Відмінне рішення!

Про те, як вибрати яловиче серце, та ще й смачно приготувати, читайте в черговий кулінарної статті. Господині, беріть на замітку!

А тут знаходяться рецепти незвичайного шашлику з печериць. Ну просто пальчики оближеш!

Домашня італійська рікотта

На даний момент саме рікотта вважається смачним з відомих сирних сирів. Вона може чудово підійти не тільки до сніданку, але і стане основою для багатьох цікавих рецептів.

Склад:

  • 2 літри жирного молока;
  • 1 чайн. ложка білого цукру;
  • 100 мл лимонного соку;
  • ½ Чайн. ложки солі.

Час виготовлення: півгодини + пара годин для охолодження.

Кількість калорій: 60 Кк на 100 гр продукту.

Приготування:

  1. Молоко слід вилити у досить велику каструлю з товстим дном. Поставити її на середній вогонь, після чого слід додати цукор і сіль. Молоко слід гріти, при цьому не даючи довести його до кипіння. Саме це є головною умовою при приготуванні домашньої рікотти. Якщо молоко закипить, подальші дії вже не мають ніякого сенсу;
  2. В той момент, коли здається, що молоко починає закипати, слід негайно видалити каструлю з вогню і влити лимонний сік. Саме він підштовхне в молоці реакцію бродіння, після чого почне утворюватися сир. Залишити суміш остигати;
  3. У великій друшляк укласти марлю двома шарами, після чого встановити його над великою мискою. Забродившее молоко перелити в друшляк, після чого марлю слід зав'язати по краях і підвісити так, щоб рідина вільно стікала. Від того, який консистенції ви бажаєте отримати сир, залежить, яка рікотта буде стікати. Однак тримати її більше 7 хвилин не рекомендується, тоді вона стане досить сухий.

Корисні поради

Якщо у вас не виходить купити натурального сільського сиру, то краще замість магазинного спробувати приготувати його у себе вдома. Так, ви будете більш впевнені в його якості, а також він краще підійде для виготовлення домашнього сиру.

Контролювати твердість сиру досить легко за допомогою вершкового масла. Чим менше ви його покладіть, тим більш твердим він буде і навпаки. Але не треба збільшувати кількість вживаного масла більше ніж наполовину.

Приготування сиру з використанням сиру найбільш підходяще для початківців сироварів, адже це дозволяє заощадити досить велику кількість часу.

Додавання різних добавок в сир, начебто кмину, паприки і інших спецій, додасть якийсь колорит домашнього сиру, а також допоможе вам грати з смаковими відчуттями.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: