27 май 2019 49

Як приготувати лагман з свинини в домашніх умовах

Смачні і ситні азіатські страви стали невід'ємною частиною сучасної європейської (і російської) кулінарної школи. Одним з незвичайних, але, безсумнівно, апетитних страв є лагман.

Особливість його полягає в тому, що подача буде доречною, як на обід (в якості першої страви, так і на вечерю, якщо зробити його густим). Крім того, підливка, що утворюється в процесі приготування, може бути використана в якості соусу для гарнірів.
Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свинина свіжа (вирізка без жиру і кісток) - 0,25 кг
помідори (великі) - 3-4 шт.
перець болгарський - 2 шт.
моркву і ріпчасту цибулю - по 1 шт.
часник свіжий - 3 зубчики
картопля - 300 г (2-3 бульби)
локшина (як варіант спагетті) - 120 г
олія рафінована - 0,3 склянки (3 ст. л)
набір спецій і приправ - все за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 135 Ккал

Кроки приготування в домашніх умовах:

  1. Обробка м'яса – важливий етап, потрібно промити його теплою водою, розрізати на порційні (невеликі) шматочки;
  2. Всі овочі з рецепту необхідно почистити, потім подрібнити цибулю, нарізати кубиками (середньої величини) картоплю, натерти (або порізати) морква, болгарський перець порізати шматочками (очистивши серцевиною), помідори також слід порізати на шматочки;
  3. Часник (якщо використовується свіжий овоч) необхідно пропустити через прес або дрібно порубати ножем;
  4. У різних ємностях обсмажити подрібнені овочі (крім картоплі) і м'ясо (до рум'яної, але не підгорілої скоринки), використовуючи соняшникова (як варіант, оливкова) олію;
  5. Потім овочі (потушенные раніше) і м'ясо (майже повністю готове, що можна визначити по м'якості волокон) слід перекласти в каструлю або казан, додати трохи води (близько 450 мл) і тушкувати на середньому нагріванні близько 25-30 хвилин (додати сіль);
  6. Окремо слід відварити локшину (або спагетті), також підсолюємо воду;
  7. До овочів необхідно помістити картоплю і продовжити варіння ще 15 хвилин;
  8. Відварену локшину добре промити, щоб вона не злипалися і трохи остудити;
  9. До овочів і м'яса додати часник (за 2 хвилини до готовності);
  10. Потім локшину слід змішати з овочами і м'ясом, накрити кришкою і залишити «доходити» ще на 10-15 хвилин без нагріву.

Подавати гарячим, можна посипати свіжої або сушеної зеленню.

Читайте як приготувати рибні котлети на пару — спробуйте приготувати це корисне, дієтичне блюдо за нашими рецептами.

Читайте як приготувати смачний гарбузовий суп з грибами, куркою або картоплею.

Читайте як приготувати смачні курячі крильця в мультиварці.

Готування лагмана зі свининою в мультиварці

Для того щоб полегшити процес готування лагмана і скоротити час, слід використовувати мультиварку. Інгредієнти для приготування страви будуть наступними:

  • свинина – 0,5 кг;
  • паприка (болгарський перець) — 3 шт;
  • томатний сік або паста (можна використовувати консервовані помідори у власному соку) – 170 г;
  • морква і цибуля – 2 шт;
  • часник (краще всього використовувати для цієї страви свіжий) – 3 зубчики (можна замінити його сушеної приправою);
  • картопля (велика, свіжий) – 300 г (2-3 шт);
  • баклажан – 2 шт середнього розміру (при необхідності можна замінити на кабачки);
  • локшина (лагманная, саморобна, як варіант спагетті) – 120 г;
  • олія соняшникова – 0,3 склянки;
  • набір спецій і приправ: сіль, перець чорний (за бажанням червоний), паприка сушена – все за смаком.

Час приготування страви – 70-80 хвилин.

Калорійність лагмана – 130 ккал (розрахунок на 100 г).

Кроки приготування:

  1. Спочатку слід відварити локшину (покласти її в чашу, залити водою, посолити) вибрати режим «Суп», поставити таймер на 20 хвилин;
  2. Вимити і нарізати м'ясо на невеликі кубики (щоб швидше приготувати);
  3. Всі овочі помити, почистити і нарізати на кубики;
  4. У чашу налити трохи олії і обсмажити м'ясо (режим «Смаження» або «Випічка» в залежності від моделі), потрібно виставити значення на 8-10 хвилин;
  5. Подрібнити часник;
  6. Додати його і інші овочі до м'яса, перемішати і поставити на «Гасіння», додавши масло, воду і всі спеції (води потрібно 1-1,5 склянки).
  7. Час на таймері 25-30 хвилин.

Подача формується наступним чином – у глибоку миску викладається локшина, потім на неї зверху кладеться шар м'яса і овочів. Підливку кладуть з розрахунку – на перше, на друге – менше.

У приготуванні лагмана зі свининою слід використовувати локшину з пшениці твердих сортів. В якості приправи підійдуть не тільки звичні перці, часник і сіль, але і зіра з барбарисом – вони додадуть страві характерний смак і приємний аромат. Якщо локшина для лагмана готується самостійно, то тісто для неї має бути еластичним.

Що ще почитати: