26 июнь 2019 467

Як приготувати салат з капусти з оцтом

З настанням спекотного сезону щоденне меню миттєво змінюється: важку і ситну їжу змінюють салати — легкі і свіжі.

Салат зі свіжої капусти з морквою з оцтом
Інгредієнти Кількість
качан свіжої капусти - 0,7 кг
оцет (столовий 9%) - 2 ст. л.
цибулина - 1 шт.
сіль - за смаком
масло - 100 мл
морква - 1 шт.
зелень - за бажанням
часник - кілька зубчиків
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Мабуть, один з найбільш легких і вітамінізованих салатів, який під силу приготувати навіть дитині. А універсальність рецепта дозволить експериментувати з інгредієнтами, грунтуючись на сезон.

Етапи приготування:

  1. У качана видалити верхні листочки, а частину тонко нашаткувати соломкою і віджати, щоб компонент пустив сік;
  2. Моркву тонко натерти, а цибулю нашаткувати півкільцями;
  3. Змішати овочі. Основа готова, приступаємо до заправці;
  4. Сіль, олію, оцет перемішати;
  5. Залити овочі і ретельно заважати до тих пір, поки заправка не розподілиться по всіх інгредієнтах;
  6. Додати подрібнений часник;
  7. Готовий салат прибрати на годину в холодне місце;
  8. Перед вживанням посипати рубаною зеленню.

Рецепт салату з капусти і перцю

Свіже і одночасно пікантне на смак блюдо. Перевага в тому, що салат може заготовити про запас, так як тривалість зберігання досягає тижня.

Рецептурні компоненти:

  • капуста вагою 1 кг;
  • кухонна сіль – 1 ст. л.;
  • цибулина;
  • моркви – 2 шт.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • олія – 100 мл;
  • болгарський перець;
  • оцет столовий — 50 мл

Час приготування: 35 хвилин.

Кількість калорій: 80 ккал.

Етапи приготування:

  1. Качан нашаткувати, моркву натерти, болгарський перець тонко порізати соломкою, а цибулю у вигляді півкілець;
  2. Масло, кухонну сіль, столовий оцет і цукор перемішати в окремій посудині і залити овочі;
  3. Салат прибрати в холодне місце, щоб він настоявся і просочився смачною і ароматною заправкою;
  4. Через 2 години страву можна подати до столу або зберігати в банку не більше тижня.

Простий капустяний салат

Простий рецепт, заснований на доступних інгредієнтів, стане кращим супроводом для ситного страви.

Рецептурні компоненти:

  • капуста – 650 г;
  • цукор – ½ ч. л.;
  • цибулина;
  • яблучний оцет — 20 мл;
  • моркви – 3-4 шт.;
  • олія – 1/3 склянки;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 68 ккал.

Етапи приготування:

  1. Качан тонко нашаткувати соломкою, посолити і злегка розтерти;
  2. Натерти моркву, цибулю нарізати на півкільця;
  3. Змішати;
  4. В окремій мисці об'єднати залишилися компоненти (часник подрібнити);
  5. Овочі залити підготовленим маринадом і залишити на чверть години;
  6. Через 20 хвилин подати до столу просочений салат.

Піца з листкового тіста — приготувати таку страву, дуже просто, а повітряне тісто робить выпеску тільки цікавіше.

Як приготувати палтуса в духовці читайте в нашій статті.

З допомогою мультиварки можна приготувати, не тільки смачні, але й корисні страви. Візьміть на замітку нашу добірку рецептів страв з горбуші.

Маринована капуста з часником і буряком

Рецептурні компоненти:

  • капуста — 2 кг;
  • головка часнику;
  • буряк;
  • літр води;
  • цукор – 200 г;
  • моркви – 2 шт.;
  • пекучий перець – ¼ шт.;
  • кухонна сіль – 2 ст. л.;
  • лаврове листя;
  • горошини запашного перцю – 3 шт.;
  • олія – 200 мл

Тривалість приготування: підготовка 1 годину + приготування 10 хвилин + для просочення 1 день.

Кількість калорій: 393 ккал.

Етапи приготування:

  1. Спочатку качан нарізати на широкі смужки, а потім впоперек. У підсумку вийдуть квадрати;
  2. Морква та буряк натерти, часник пропустити через прес;
  3. Всі підготовлені інгредієнти змішати в глибокій каструлі об'ємом в 5 літрів;
  4. Підготовка маринаду: воду посолити, всипати цукор, кинути перець, лаврове листя, горошинки і влити олію. Закип'ятити додати оцет;
  5. Залити овочі маринадом (гарячим), зверху встановити тарілку і трохи придавити. Вантаж не потрібен, так як маринад підніметься наверх і цього достатньо;
  6. Залишити салат на 1 день при кімнатній t;
  7. Через добу салат готовий до вживання.

Цікавий капустяний салат з родзинками

Простий, але оригінальний салат, який отримав широке поширення в азіатській кухні. Проте в Росії теж чимало його шанувальників.

Рецептурні компоненти:

  • капуста – 250 г;
  • оцет – 1,5 ст. л.;
  • китайська капуста – 250 г;
  • сир твердого сорту – 100 г;
  • водорості (сухі) – 100 г;
  • жменю родзинок;
  • головка червоної цибулі;
  • сіль;
  • олія – 50 мл

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 126 ккал.

Етапи приготування:

  1. Гарячою водою залити очищений родзинки і залишити для набухання;
  2. Два різновиди капусти нашаткувати соломкою;
  3. Сир натерти;
  4. Цибулину нарізати у вигляді тонких півкілець;
  5. Водорості розпарити, і нарізати на тонкі смужки;
  6. Всі інгредієнти перемішати;
  7. Влити олію і оцет, посолити;
  8. Салат необхідно міксувати, додати родзинки і подати до столу.

Поради кулінарів

Багатьом здається, що в приготуванні овочевих салатів (зокрема з капустою) немає жодних секретів. Але це не так. Смачне блюдо вийде лише в тому випадку, якщо знати деякі хитрощі вибору продуктів, правильної нарізки і черговості перемішування.

Успіх залежить від обраного качана. Листя повинні бути солодкими, але не сухими. Дуже соковита капуста теж проблема. Вона зробить салат водянистим, тому надлишки рідини обов'язково необхідно злити.

Не другорядну роль грає цибулю. Він також повинен бути солодким і ні в якому разі не ядерним.

Щоб змінити традиційний смак можна використовувати лимонний сік. Від майонезу теж варто відмовитися на користь оливкової олії.

Що ще почитати: