24 март 2019 18

Як смачно приготувати салат з помідорами і сиром

Салат з стиглих томатів любить кожен. Та й як можна не любити страву, основою якого є дуже соковитий, трохи солодкуватий на смак овоч, в поєднанні з ніжним м'ясом, тертим ароматним сиром, запашним часником і хрусткими сухариками. Всі разом відмінно поєднується, і виходить ситно, яскраво і дуже апетитно.

Салат з помідорами і сиром
Інгредієнти Кількість
томати - 5 шт.
цибулю - 200 г
сир Пармезан - 150 г
олія з оливок - 80 мл
зелень - пучок
мелений перець - за смаком
сіль - маленька щіпка
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Це найпростіше блюдо, відоме кожній господині. Добре поєднується з м'ясом будь-якого приготування або запеченою рибою. Можна подавати окремим блюдом з теплим лавашем або бородінським хлібом.

Отже, томати вимити і нарізати великими часточками. Твердий сир дрібно натерти. Подрібнити часник, цибулю нарізати рівними півкільцями. Всі інгредієнти змішати в глибокій мисці. Додати сіль і трохи поперчити. Блюдо щедро поливається оливковою олією і посипається ароматною зеленню.

Салат із перепелиними яйцями — не тільки смачне, але і корисне блюдо.

Рецепти національних страв з російської кухні: візьміть на замітку рецепти смачних перших страв, других і духмяної випічки.

Приготуйте торт з шоколадних пряників за нашими рецептами. Підказки тут.

Рецепт салату з курки з помідорами і сиром

Склад:

  • томати — 2 шт;
  • безкісткове куряче м'ясо — 350 г;
  • цибуля — 100 г;
  • 2 яйця;
  • сир гауда або російський — 100 г;
  • майонез — 80 г;
  • кроповий пучок;
  • сіль — на кінчику ножа.

Час приготування: 40 хв.

Калорійність 100 г: 180 ккал.

Безкісткові курячі частини порізати на дрібні шматочки і обсмажити до готовності в глибокій сковороді. Блюдо складається з декількох шарів. Курка буде самим першим шаром. Курячі частини потрібно остудити і викласти на плоске блюдо з великим діаметром.

Шар змастити невеликою кількістю майонезу. Наступним шаром викласти дрібно порубаний лук. Зварені яйця дрібно кришаться або натираються на тертці, викладаються на шар цибулі і змащуються чайною ложкою майонезу.

Помідори нарізати невеликими кубиками і кладуть у друшляк. Столовою ложкою несильно натискаючи, потрібно віджати зайвий томатний сік. Це робиться для того, щоб салат не поплив з-за зайвої соковитості.

Обов'язково потрібно стежити за тим, щоб помідори не пом'ялися. Викласти помідори на блюдо наступним шаром. Змастити чайною ложкою майонезу.

Сир натирається на дрібній тертці і посипається зверху разом з дрібно порубаним кропом.

Салат з сухариками, томатами та сиром

Склад:

  • помідори — 5 шт;
  • 3 яйця;
  • сир гауда або голландський — 200 г;
  • половина багета;
  • олія з оливок — 30 мл;
  • майонез — 100 г;
  • пучок петрушки;
  • сіль — маленька щіпка.

Час приготування: 50 хв.

Калорійність 100 г: 160 ккал.

Для цього салату можна використовувати покупні сухарики, але набагато краще зробити їх самим. Нарізати багет кубиками, викласти в глибоку миску.

Збризнути декількома краплями запашного оливкової олії і посолити, за смаком можна додати натертий на дрібній тертці часник. Дати постояти протягом 10 хвилин. Запекти в духовку при температурі 160º протягом 20 хвилин.

Помідори порізати невеликими шматочками, до них додати терте на крупній тертці яйце. Сухарики остудити і висипати до готовим інгредієнтів салату.

Компоненти заправляються майонезом, посипаються натертим на крупній тертці сиром і дрібно посіченою петрушкою.

Додайте ковбасу для ситності

Склад:

  • томати — 4 шт;
  • жовтий перець — 1 шт;
  • напівкопчена нежирна ковбаса 200 г;
  • сир голландський або російський — 100 г;
  • часточка часнику;
  • сметана нежирна — 50 мл;
  • майонез — 50 г;
  • сіль і цукор — по маленькій щіпці.

Час приготування: 50 хв.

Калорійність 100 г: 190 ккал.

Ковбаса нарізати на невеликі кубики. Перець дрібно рубається і додається до ковбаси. Сир для цього салату не треться на тертці, а нарізають шматочками, точно такими, як порізана ковбаса.

Соус для заправки готується зі сметани, майонезу, пропущеного через прес часнику, щіпки цукру і солі. При приготуванні соусу сметана може бути замінена нежирним натуральним йогуртом без добавок.

Томати ріжуться часточками, додаються до ковбаси, сиру і перцю. Заправляються інгредієнти трохи солодкуватим соусом і прикрашається салатними листям.

Закуска з томатами і часничком

Склад:

  • томати — 3 шт;
  • 1 куряче яйце;
  • сир російський -100 г;
  • кілька часточок часнику;
  • сметана нежирна -50 мл;
  • майонез — 25 г;
  • пучок свіжого кропу;
  • сіль і перець — за смаком.

Час готування: 35 хв.

Калорійність 100 г: 150 ккал.

Томати нарізати на великі шматочки і викласти в глибоку миску. Сир крупно натерти і засипати їм часточки помідорів.

Яйце відварити, помельчить і висипати в миску. Нежирна сметана з'єднується з майонезом в пропорції 2:1, в заправку додати пресований або дрібно натертий часник.

Заправляється Соусом готове блюдо, зверху посипається дрібно порізаним кропом.

Поради кулінарів

  1. Дуже смачні салати виходять з великих м'ясистих помідорів таких сортів, як: бичаче серце, рожеві щічки, грунтові азербайджанські сорту;
  2. Перестиглі томати гарні для приготування салатів, але іноді вони бувають дуже водянистим. Рекомендують відкинути помідори на друшляк і віджати зайвий сік. Тиснути на помідори не слід, сік віджимається за допомогою столової ложки;
  3. Зелень не рекомендують нарізати заздалегідь. Дрібно порубані трави, які будуть зберігатися протягом декількох годин, можуть потемніти і втратити свій духмяний смак.

Страви з томатів заправляють оливковою олією, соусом зі сметани і майонезу, лимонним соком. Також можна приготувати заправку з оцту і олії, яка додасть тонкий, трохи кислуватий смак.

Інгредієнти для заправки:

  • яблучний оцет — 20 мл;
  • оливкова олія — 30 мл;
  • половина чайної ложки цукру;
  • щіпка солі.

Час приготування заправки: 7 хв.

Калорійність 100 г: 900 ккал.

Всі компоненти з'єднуються і ретельно збиваються за допомогою віночка. Через 7 хвилин ароматна заправка готова.

Соковиті салати з помідорів із сиром завжди в радість. Вони смачні, ароматні, і дуже корисні для людини. Будь-який з представлених вище страв стане одним з улюблених страв, яке подається в будні і свята.

Що ще почитати: