24 май 2019 33

Рецепти помідорів по-корейськи швидкого приготування і на зиму

Такий красивий, смачний і корисний овоч, як помідор, давно зайняв міцні позиції не лише на городах і в меню людства, але і в його серце, шлях до якого, згідно з відомим висловом, лежить через шлунок.

І тепер нам навіть важко уявити, що спочатку європейці відкрили для себе Америку з усіма її смакотою зразок картоплі і кукурудзи, вважали його смертельно отруйним. А в Росії два століття тому томати були делікатесом, призначеним виключно для барського застілля.

Тепер же «золоті яблука» (саме так перекладається з італійської назва цього красеня-синьйора) не залишають нашого столу круглий рік: їх смажать, тушкують, роблять з них сік і навіть варять варення. І все ж найбільш уживаний і всіма улюблений варіант – помідорні салати, як «свежесъедаемые», так і маринади, соління на зиму.

Рецептів їх приготування існує безліч, і у кожної господині є свої секрети на цю тему. Зараз більшу популярність серед кулінарів, як професіоналів, так і любителів, придбав «корейський» метод приготування всіляких страв, у тому числі овочевих салатів і консервації.

Існують різні варіанти приготування помідорів по-корейськи, і з деякими з них можна ознайомитися в цій статті.

Корейська закуска швидкого приготування
Інгредієнти Кількість
стиглі (але не перезрілі) помідори - 2 кг
великий і соковитий болгарський перець - 4 шт.
часникові головки середнього розміру - 2 шт.
зелень (петрушка, кріп) - скільки хочеться
оцет столовий - 100 г
олія (соняшникова чи оливкова) - 100 г
цукор-пісок - 100 г
сіль поварена - 2 ст. ложки
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал

Це найсмачніший рецепт, тому і представлений він першим.

Помідори по-корейськи швидкого приготування готуються за такою схемою:

  1. Томати вимити і порізати навпіл;
  2. Інші інгредієнти прокрутити на м'ясорубці;
  3. Зелень порізати подрібніше і змішати з прокрученными складовими;
  4. Підготувати 3-хлитровую банку і викласти в неї шарами: помідори, овочеву суміш, зелень (нижній та верхній шари повинні складатися із зелені);
  5. Ретельно змішати інгредієнти заливки і зверху залити нею помідори.

Банку закрити щільною кришкою, а ще краще загорнути металевої, і поставити в холодильник в перевернутому вигляді. Така позиція забезпечить вмісту найкращу просочення.

Для повної готовності закуску необхідно витримати протягом 7-8 годин, тому краще помістити в ємність холодильник з вечора. Вранці її вже можна буде їсти. Не з'їли відразу всю банку – не біда: постоявши в холоді день-другий (тепер вже в звичайному положенні, шийкою вгору), страва стане смачнішим.

Ручаємося, що ваші близькі, так само як і гості, по достоїнству оцінять цю страву.

Помідори плюс морква – дорівнює любов

Багато хто знає, що пікантні помідори по-корейськи на зиму – це швидко і смачно. Людям подобається гостра кисло-солодка корейська морквина, наструганная на спеціальній тертці вузькими довгими смужками. Але якщо до моркви додати помідори і ще деякі дрібниці, страва виходить – смакота, особливо якщо поставити його на стіл у зимову пору, коли домашнім захочеться чогось такого». Спробуйте приготувати – не пошкодуєте.

З чого складається:

  • 1 кг стиглих томатів;
  • 4 середніх зубчики часнику;
  • 2 великих болгарських перцю;
  • 2 середніх моркви – свіжих, соковитих і солодких;
  • півсклянки будь-якого рослинного масла;
  • стільки ж столового оцту;
  • 1,5 стіл. ложки цукру;
  • 1 стіл. ложка солі;
  • зелень, спеції на ваш смак.

Швидкість приготування – півгодини.

Харчова цінність на 100 г салату – 75 кКал.

Класичний рецепт помідорів по-корейськи з морквою на зиму покроково:

  1. Інгредієнти помити і почистити;
  2. Помідори порізати на четвертинки, великі – можна і дрібніше: на 5-6 частин;
  3. Моркву натерти на «корейської» тертці на довгі тонкі мотузочки»;
  4. Зубці часнику обробити часничницею;
  5. Болгарський перчик порізати довгою соломкою, зразок моркви;
  6. Кріп, петрушку, кінзу – до цього рецепту піде все – дрібно порубати;
  7. Змішати всі овочі та часник з оцтом, маслом, сіллю, цукром і зеленню.

Готовий салат розкласти по стерилізованим банкам і закрити кришками (капроновими або металевими). В умовах холодного і темного льоху таку заготовку можна зберігати від 4-х до 6-ти місяців – як раз вистачить на всю зиму.

Зеленому томату – зелене світло

На відміну від багатьох інших овочів і фруктів, помідорчики хороші не тільки стиглі, але і бурі, і навіть зелені. Якщо вони залишилися на грядці, а осінь вже біля воріт – не турбуйтеся: ваш урожай не пропаде. Є безліч рецептів, для яких підходять саме «зеленці» з їх щільною шкіркою. Ось один з них:

  • незрілі томати – 1 кг;
  • олія оливкова – ½ склянки;
  • перець болг. солодкий – 3 штуки;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • сіль поварена – 1 стіл. ложка;
  • цукор – стільки ж;
  • гострий перець, зелень – згідно зі смаком.

Приготування – 20 хвилин.

У 100 гр. – 70 калорій.

Черговість процедур:

  1. Чистимо часник, моєму зелень і овочі.
  2. Болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою, часник тиснемо часничницею;
  3. Помідори ріжемо (дрібні – навпіл, великі – на 4 частини);
  4. Готуємо заливку: змішуємо сіль, цукор, оцет і масло;
  5. Овочі викладаємо у велику миску і заливаємо підготовленою сумішшю.

Якщо готовий салат укласти в банку, накрити кришкою і кілька разів перевернути, відправивши потім в холодильник на пару годин, вийде блюдо, яке можна відразу ж подавати на стіл. Але, розклавши його в стерильний посуд і щільно закривши, ви зможете зберігати заготовку в темному і холодному місці до весни.

Смажена цвітна капуста — читайте як приготувати страву просто і швидко.

Як приготувати соковиті тефтелі з підливою читайте в нашій статті.

Тушкована картопля з овочами — одне з найбільш простих страв, яке можна приготувати на швидку руку.

Не стерильно, але смачно і корисно

Заготовлені на зиму овочі, які не пройшли процедуру стерилізації, зберігають не тільки свій натуральний смак, але і практично всі наявні в них вітаміни. Тому такий спосіб консервації за ступенем корисності на порядок вище традиційного. Без стерилізації можна приготувати і помідори по-корейськи на зиму. Ось, що для цього потрібно:

  • помідори — 800 гр.;
  • перець болг. – 3 шт.;
  • часник – 4 зубчики;
  • раст. масло (будь-який) – 50 мл;
  • оцет 9%-ний – таке ж кількість;
  • цукровий пісок – 50 гр.;
  • сіль – 1 стіл. ложка;
  • кріп, петрушку, червоний гострий перець – хто скільки любить.

Готуємо 15-20 хвилин.

Кількість калорій в 100 г – 73.

Порядок приготування помідорів по-корейськи без стерилізації на зиму:

  1. Зелень і всі овочі ретельно промити;
  2. Кріп і петрушку дрібно нарізати;
  3. Помідори порізати на невеликі шматки;
  4. Перець очистити від насіння і покришити соломкою;
  5. Часникові зубці звільнити від лушпиння, пропустити через чеснокодавку або дрібно накришити;
  6. Овочі змішати між собою, потім з сіллю, цукром, оцтом і олією.

Готовий салат розкласти у стерильні банки і закрити капроновими кришками. Зберігати в холодильнику або льосі.

Корисні поради

А тепер – кілька порад про те, як правильно вибрати помідори для зимових заготовок по-корейськи. Господині, запам'ятайте:

  1. Плоди повинні бути червоні або зелені, але від червоних сортів. Рожеві, жовті та інші «нетрадиційні» сорти не підходять для цієї мети.
  2. Якісні томати мають приємний, трохи терпкий, специфічний «помідорний» запах, без найменшого натяку на кислоту або інший не властивий даного овочу відтінок.
  3. Їх поверхня – гладка, досить щільна, без вм'ятин, тріщин і плям.
  4. Від них повинен легко відриватися «хвостик»: це один з основних ознак нормальної зрілості.

Вибравши правильну товар і намагаючись дотримати основні правила заготівлі, ви забезпечите себе і своїх близьких запасом вітамінів на довгу холодну зиму.

Що ще почитати: