19 март 2019 22

Як приготувати коктейль «Білий росіянин» в домашніх умовах

Практично жодна вечірка не обходиться без такого популярного напою, як коктейль. Один з них – це відомий у всьому світі алкогольний коктейль «Білий росіянин», який був на піку моди у вісімдесятих роках у США.

Історія появи напою

Незважаючи на назву «Білий росіянин», батьківщиною цього коктейлю є далеко не Росія. Його він отримав завдяки офіцерам Білої гвардії, які втекли за кордон після того, як вони були розгромлені червоноармійцями у Громадянській війні. На заході цим офіцерам дали прізвисько «White Russians».

Оригінальний рецепт був винайдений в далекому 1930 році. Саме в цей час був пік популярності горілки. Тоді він мав трохи інше, але не менш запам'ятовується назва – «Білий ведмідь». До його складу входили горілка, джин і какао-лікер, замість кавового.

Тільки після 1950-х років склад був поліпшений, а сам коктейль внесений до списку міжнародного об'єднання барменів. Саме після цих перетворень його перейменували в «Білий росіянин», як і величають досі.

Найбільшу популярність він здобув після виходу на екрани культового фільму, знятого братами Коен «Великий Лебовські». Джеффрі Бріджес, який грає головного героя картини на прізвисько «Чувак», є його палким шанувальником і протягом усього фільму вживає.

У 1965 році 21 листопада цей напій перший раз за всю історію існування був згаданий у друкованому виданні. У тому ж році він став офіційним коктейлем МБА.

Коктейль «Білий росіянин»: склад і пропорції

Зазвичай до складу «Білого російського» входять такі інгредієнти:

  1. Горілка (повинна бути не ароматизованої, необхідно дві частини).
  2. Одна частина кавового лікеру Калуа. При бажанні можна використовувати і будь-який інший кавовий лікер, але саме Калуа вважається самим кращому для приготування. Саме він використовується в класичному рецепті. Виготовляють його в Мексиці з тростинного спирту.
  3. Вершки (замість свіжих вершків можна використовувати збиті вершки).
  4. Кубики льоду.

Коктейль подається в спеціальному келиху «old fashion» (досить ємний келих невеликої висоти).

Як приготувати класичний коктейль «Білий росіянин»
Інгредієнти Кількість
лікер Калуа - 30 мл
горілка - 50 мл
вершки - 25 мл
лід - 4-5 кубиків
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 205 Ккал

Класичний рецепт складається з декількох основних інгредієнтів. Це звичайна, не ароматизована горілка, лікер і вершки.

  1. Келих олд-фешн наповнюється кількома кубиками льоду.
  2. По черзі вливається лікер Калуа, горілка і вершки.
  3. Потім все перемішують барною ложкою – білдів.
  4. Подається разом з короткою трубочкою.

Рецепт зовсім нескладний і, при бажанні, його можна легко приготувати і в домашніх умовах, щоб порадувати друзів і близьких. Для цього необов'язково володіти навичками бармена.

Варіації коктейлю «Білий росіянин»

Приготування цього напою може змінюватись. Як правило, використовується келих олд-фешн або рокс. Можна використовувати і чарку. Вершки вливаються в саму останню чергу. Замість свіжих вершків можна взяти збиті і прикрасити ними.

Популярні способи приготування представлені нижче.

«Білд»

Інгредієнти:

  • 4-5 кубиків льоду;
  • 50 мл – горілка;
  • 20 мл – кавовий лікер;
  • 20 гр – збиті вершки;

Час приготування: 5-7 хв.

Калорійність на 100 мл – 208 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Лід поміщається на дно склянки;
  2. Потім вливається горілка;
  3. Після неї лікер;
  4. В останню чергу додаються збиті вершки.

«Фрозен»

Інгредієнти:

  • 8 кубиків льоду;
  • 50 мл – горілка;
  • 25 мл – лікер Калуа;
  • 25 мл – вершки.

Час приготування: 7 хв.

Калорійність на 100 мл — 210 ккал.

  1. Келих для коктейлю необхідно охолодити.
  2. Всі частини збиваються разом в блендері.
  3. Збивати коктейль необхідно до стану «мокрого снігу».

Існує безліч видів «Білого російського». Всі вони лише трохи відрізняються за складом. Як правило, у більшості з них основою так і залишається горілка.

Найпопулярніші різновиди:

  1. «Білий кубинець» — як можна зрозуміти з назви, замість традиційної горілки використовується кубинський ром.
  2. «Біле сміття» — головним інгредієнтом виступає віскі, який використовується замість звичайної горілки, як це робиться в класичному рецепті.
  3. «Брудний російський» — свіжі вершки в цьому рецепті замінюють шоколадним сиропом.
  4. «Більшовик» — Baileys замість вершків, інші інгредієнти залишаються колишніми.
  5. «Білий канадець» — звичайне козяче молоко замість звичних вершків, інші інгредієнти залишаються колишніми.
  6. «Анна Курнікова» — разом з горілкою і лікером використовується знежирене молоко.
  7. «Блакитний російський» — для приготування береться вишневий лікер, а не звичний кавовий. Ще одна назва цього коктейлю – «російський гей».
  8. «Кокаїнова леді» — в склад входить ванільна горілка, вершки, а також м'ятний лікер і айріш крим.
  9. «Заморожений білий росіянин» — крім трьох основних інгредієнтів – горілки, вершків та лікеру, в його приготування входить два курячих яйця, збитих зі склянкою цукру-піску і склянкою молока разом з ваніллю.

Як приготувати ситний пиріг з капустою в мультиварці за домашніми рецептами читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепти пряних маринадів для грибів. Вони підійдуть як для шашликів, так і для закачування грибів на зиму.

Рецепт найніжнішого паштету з курячої печінки, який дуже легко приготувати в домашніх умовах.

Поради по приготуванню і вживанню

Спосіб приготування залежить виключно від індивідуальних уподобань. Якщо вливати інгредієнти шарами, то смак буде більш «чоловічий. Якщо ж змішати, то вийде більш однорідний і м'який смак. Робити це краще в шейкері, таким чином можна домогтися більшої однорідності. Вершки і в тому, і в іншому способі додадуть напою ніжний, приємний присмак.

При приготуванні в шейкері, збивати складові частини бажано не більше 10 секунд разом з льодом. Після цього суміш відразу ж перелити в охолоджений стакан з льодом.

Якщо ж коктейль готується в домашніх умовах, і шейкера під рукою немає, інгредієнти можуть змішуватися погано. Щоб цього уникнути, в першу чергу вливається горілка, потім вже лікер і в останню чергу вершки. Після цього можна змішувати будь-яким доступним предметом. Особливу увагу потрібно звернути на кількість горілки. Якщо її буде занадто багато, то напій вийде водянистим і не таким смачним.

Пити коктейльний напій можна як повільно через трубочку, так і залпом. Це залежить також від уподобань. При питво «шотами», тобто на один ковток, сп'яніння відбувається набагато швидше. Для того щоб насолодитися смаком, краще вживати його повільно.

Висновок

  1. «Білий росіянин» — один з найулюбленіших алкогольних коктейлів барменів.
  2. Існує безліч видів, серед яких будь-яка людина зможе знайти найбільш підходящий для себе.
  3. Простий у приготуванні в домашніх умовах.
  4. Коктейль «Білий росіянин» володіє приємним вершковим смаком.
Що ще почитати: