15 апрель 2019 15

Як приготувати пиріг з сиром на швидку руку

Пироги з сиром готують на Русі з давніх часів, цю випічку по праву називають класикою російської кухні. Сирні пироги чудово підійдуть до сніданку, так і до вечірнього чаювання.

Сам по собі сир — не тільки корисний, але і смачний продукт. Рецептів приготування пирогів з сиром на швидку руку безліч, вони можуть бути закритими чи відкритими, а ще дуже часто тісто для випічки роблять на сирній основі, а для начинки використовують ягоди або фрукти.
Простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - п'ять штук
цукру - один стакан
сметани - один стакан
соди - половина чайної ложки
борошна - один стакан
вершкового масла - пара столових ложок
сиру - 500 грам
манки - столова ложка
ізюм, ягоди - за бажанням
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал
  1. Готуємо тісто на швидку руку. Для цього збиваємо два яйця і одну другу склянки цукру. Додаємо склянку сметани, і пару столових ложок м'якого вершкового масла. Перемішуємо до однорідної маси і замішуємо тісто. Воно виходить досить рідким;
  2. Для начинки змішуємо сир з трьома яйцями, цукром і столовою ложкою манної крупи;
  3. Роз'ємну форму промазуємо вершковим маслом і злегка присипаємо борошном, потім виливаємо в ємність тісто;
  4. Зверху викладаємо сирну начинку, при бажанні можна додати в неї ягоди або родзинки;
  5. Духовку попередньо розігріти не треба. Відправляємо пиріг на півгодини в духову шафу;
  6. За час випікання начинка з сиру в середині опускається вниз, а тісто утворює бортики;
  7. Перед подачею пиріг потрібно остудити у формі.

Пиріг з сиром і бананами

Інгредієнти:

  • половина пачки маргарину;
  • склянка борошна;
  • половина склянки цукру;
  • п'ять яєць;
  • цедра апельсина;
  • чайна ложка розпушувача;
  • 500 грам сиру;
  • ванілін;
  • три банана;
  • одна плитка шоколаду;
  • упаковка сметани;

Час приготування — приблизно 50 хвилин.

Калорійність – 264 кілокалорії.

  1. У борошно додаємо чайну ложку розпушувача;
  2. Маргарин трохи розм'якшуємо і збиваємо з цукром і одним яйцем, потім додаємо борошно і цедру апельсина. Замішуємо тісто;
  3. Ємність для випічки промазуємо вершковим маслом, розподіляємо тісто по поверхні форми і формуємо бортики;
  4. Для приготування начинки на швидку руку змішуємо сир з двома яйцями і бананами, і вливаємо розтоплений шоколад;
  5. Начинку рівномірно розкладаємо по поверхні тіста;
  6. Сметану збиваємо з двома білками яєць до утворення пишної маси і заливаємо цією сумішшю начинку;
  7. Випікаємо півгодини в духовій шафі, рекомендована температура — 200 градусів;
  8. Готовий пиріг посипаємо натертим на тертці шоколадом і залишаємо в холодильнику до охолодження.

Сирний тортик з печивом

Інгредієнти:

  • 30 штук печива;
  • 600 грам сиру;
  • 200 грам сметани;
  • половина пачки вершкового масла;
  • ванілін;
  • стакан молока;
  • одне яблуко;
  • два банана.

Час приготування — 30 хвилин, але на просочення знадобиться 12 годин.

Калорійність — 230 кілокалорій.

  1. Сир розмішуємо з попередньо розм'якшеним вершковим маслом, ваніліном, сметаною, цукром за допомогою міксера або блендера;
  2. Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо на дольки;
  3. Беремо велику обробну дошку і застеляємо харчовою плівкою, на цій поверхні потрібно буде розкладати печиво;
  4. Молоко злегка підігріваємо, тоді печиво буде краще просочуватися;
  5. Кожне печиво мачає в молоці протягом двох секунд, а потім розкладаємо печива в три ряди по п'ять штук, повинно вийти п'ятнадцять печеньок;
  6. Зверху змащуємо печиво однієї третини сирної маси, і викладаємо поверх сирної начинки часточки яблука;
  7. Зверху викладаємо другий шар печива і покриваємо його третю сирної маси. На цей шар розкладаємо порізаний кружечками банан;
  8. Тепер з'єднуємо харчової плівки і формуємо пиріг трикутної форми, типу шалашика;
  9. Його потрібно залишити просочуватися в холодильнику на кілька годин, а в ідеалі на всю ніч;
  10. З ранку «курінь» потрібно змастити рештою сирною масою і залишити ще на пару годин.

Сирний пиріг з консервованими персиками на швидку руку

Інгредієнти:

  • 200 грам вершкового масла;
  • 300 грам борошна;
  • 100 грам волоських горіхів;
  • 100 грам цукрової пудри;
  • чотири яйця;
  • сіль;
  • 500 грам сиру;
  • 200 грам сметани;
  • дві столові ложки крохмалю;
  • банку консервованих персиків;
  • 100 грам цукрової пудри;
  • ванілін.

Час приготування пирога з персиками — 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 252 кілокалорії.

  1. Волоські горіхи подрібнюємо. Для тесту на швидку руку змішуємо м'яке масло з цукровою пудрою, розбиваємо два яйця. З'єднуємо борошно з подрібненими горіхами і сіллю. З борошна формуємо гірку, в ній робимо воронку і викладаємо в неї масляну суміш. Замішуємо пісочне тісто, але довго місити його не можна. Якщо тісто вийшло рідким, можна додати ще борошна. Воно повинно вийти щільним і добре відставати від стінок ємності. Формуємо з тіста кульку і залишаємо в холодильнику на годину;
  2. За допомогою блендера перемішуємо сир з двома яйцями до однорідної маси. Краще використовувати не м'який сир, а сир з пачки. У цю масу додаємо крохмаль, цукор і сметану;
  3. Форму для випічки промазуємо вершковим олією і викласти пісочне тісто, сформувавши бортики. Кладемо на тісто сирну начинку, а зверху половинки консервованих персиків;
  4. Духовку розігріваємо пиріг до 180 градусів і печемо близько 50 хвилин. Така начинка добре піднімається, і завжди видно, коли вона готова;
  5. Пиріг потрібно охолодити в холодильнику близько години, він набагато смачніше в холодному вигляді.

Як спекти торт на швидку руку читайте в нашій статті.

Рибний суп з червоної риби — простий і смачний рецепт страви.

Рецепт курячої в клярі, приготованої за нашими рекомендаціями вам точно знадобиться. Дотримуючись наших порад ви навчитеся готувати ніжний, що тане в роті м'ясо.

Чізкейк з вишнею

Інгредієнти:

  • 500 грам сиру;
  • 300 грам вишні, груші або сливи;
  • 300 грам борошна;
  • 200 грам сметани;
  • 200 грам цукру;
  • 50 грам крохмалю;
  • чотири яйця;
  • рослинна олія;
  • сік лимона;
  • дві столові ложки какао;
  • три чайних ложки розпушувача;
  • ванілін;
  • мелений імбир і гвоздика;
  • сіль.

Час приготування чізкейку на швидку руку — приблизно 1 годину.

Калорійність – 217 кілокалорій.

  1. Змішуємо 200 грам сиру, масло, ванілін, яйця і 100 грамами цукор;
  2. Борошно просіваємо і перемішуємо з розпушувачем і какао;
  3. Ці дві маси з'єднуємо разом і додаємо сіль, замішуємо густе тісто. Розкачуємо його у формі кола;
  4. Роз'ємну або силіконову форму для випічки промазуємо вершковим маслом, кладемо тісто і формуємо бортики;
  5. Білки відділяємо від жовтків яєць і збиваємо в піну, а жовтки перемішуємо з рештою сиром, цукром, лимонним соком, сметаною, імбиром, гвоздикою і крохмалем, акуратно вводимо білки;
  6. Начинку кладемо на тісто, а зверху кладемо шматочки фруктів, їх потрібно трохи придавити в начинку;
  7. Духова шафа потрібно добре розігріти і піч півгодини;
  8. Перед вживанням чізкейк повинен добре охолонути.

Журавлинний пиріг з сиром

Інгредієнти:

  • 500 грам сиру;
  • три яйця;
  • п'ять столових ложок манки;
  • три столові ложки цукру;
  • ванілін;
  • столова ложка розпушувача;
  • сушена журавлина;
  • сіль;
  • вершкове масло.

Час приготування пирога з журавлиною — приблизно 60 хвилин.

Калорійність – 299 кілокалорій.

  1. Сир, яєчні жовтки, манку, цукор, ванілін, розпушувач і журавлину змішуємо;
  2. Яєчні білки збиваємо з сіллю, обережно вливаємо білки до сирної маси і добре перемішуємо;
  3. Форму для випічки промазуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і випікаємо в духовій шафі близько сорока п'яти хвилин;
  4. Цей пиріг-запіканку потрібно подавати теплим, змастивши зверху варенням, згущеним молоком або сметаною.

Солона випічка з сиром і помідорами

  • 250 г готового листкового тіста;
  • пачка сиру;
  • 150 грам сиру (типу Голландського або Російського);
  • один помідор;
  • дві чайні ложки сметани;
  • одне яйце;
  • кріп;
  • сіль, орегано, перець;
  • масло вершкове.

Час приготування пирога з сиром і помідорами — 50 хвилин.

Калорійність – 350 кілокалорій.

  1. Листкове тісто тоненько розкачуємо на дошці і вирізаємо коло;
  2. Сир тремо на тертці, сир розминаємо виделкою і перемішуємо зі сметаною. Кріп дрібно рубаємо і додаємо до начинки, перчимо і солимо;
  3. Відокремлюємо білок від жовтка і добре збиваємо і кладемо до сирно-сирну масу. Перемішуємо всі інгредієнти;
  4. Форму для випічки або лист промазуємо вершковим маслом, і переносимо на нього тісто;
  5. Начинку рівномірно розподіляємо по тесту;
  6. Томат нарізаємо кільцями і розкладаємо поверх начинки;
  7. Краї пирога злегка загинаємо і змащуємо їх збитим жовтком;
  8. Духовку розігріваємо до 200 градусів і печемо пиріг в духовці півгодини;
  9. Готову страву посипаємо зеленню і орегано.

Вдалих вам пирогів на швидку руку і приємного апетиту!

Що ще почитати: