05 май 2019 83

Як приготувати заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем

Дуже складно знайти таку родину в Росії, що не любила б ніжну випічку, яка може скрасити чашечку чаю в теплий літній день. Напевно, саме тому різноманітні випікають вироби стали настільки популярні серед господинь.

Однак, готувати протягом довгого часу пиріг в дуже «гарячою» кухні нікому не доведеться за смаком.

Тут на допомогу і приходить рецепт прекрасного заливного пирога з зеленою цибулею і яйцем. Особливо у фаворі в тих майстринь, які володіють власним городом і ростять прекрасну зелень саме на своїй ділянці.

Що ж робить подібний пиріг популярним? Головним чином, безсумнівно, це досить простий рецепт, який не забере багато часу. При цьому він досить легкий і підійде як в якості гарніру, так і просто для перекусу. Випічка чудово буде виглядати як на повсякденному, так і на святковому столі.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 300 г
сметани - 300 г
вершкового масла - 150 г
яєць - 6 шт.
зеленої цибулі - 100 г
солі і цукру - по 0,5 чайн. л.
розпушувача - 1,5 чайн. л.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал
Поєднання відварених яєць і зеленого лука входить до переліку класичних смаків, які знайомі нам з самого дитинства. Таку випічку слід приготувати відразу ж, як піде період збору зелені.

Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем готується таким чином:

  1. Попередньо підготовляється все необхідне для підготовки як начинки, так і тіста. Якщо немає в наявності сметани, то її можна замінити йогуртом або кефіром;
  2. Першим ділом готується начинка. Для неї слід зварити 4 яйця круто. Після цього почистити і нарізати дрібними кубиками. Зелена цибуля добре промивається, щоб не потрапила земля. Цибулю дрібно порізати і трохи посолити. Яйце і цибулю добре перемішуються між собою;
  3. Тепер слід почати замішувати. Перший крок: додавання в сметану солі і цукру. Суміш перемішати до розчинення. Розтоплене вершкове масло і два яйця збиваються в окремих мисках. Спочатку в сметану додається масло, а після яйце. Просеянная борошно з розпушувачем додаються в останню чергу. Суміш повинна бути однорідною;
  4. Форма змащується маслом, після чого виливається трохи більше, ніж половина тесту. На нього викладається вся начинка вийшла, після чого пиріг заливається залишком суміші, яке слід рівномірно розподілити. Випікають пиріг приблизно 35 хвилин в духовці при 200 градусах.

Заливний пиріг з цибулею, яйцем і рисом

Якщо ви хочете зробити пиріг трохи більш ситним, то додавання рису стане прекрасним доповненням. А якщо додати ще трохи сиру, то смак стане пікантним.

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру;
  • 380 гр борошна;
  • 7 шт яєц;
  • 150 мл раст. масла;
  • 1 чайн. л. цукру;
  • 150 гр сиру, бажано гострий сорт;
  • 50 гр сухого рису;
  • 100 гр зеленої цибулі;
  • 0,5 чайн. л. солі;
  • чорний перець.

Час приготування: близько 1,5 години.

Калорійність: 215 Ккал на 100 гр.

Як готувати випічку з рисом, цибулею і яйцем:

  1. Спочатку йде підготовка необхідних інгредієнтів для приготування. Все починається з готування начинки. Вариться круто п'ять яєць, які згодом нарізати дрібними кубиками. Цибулю ретельно миється і ріжеться невеликими шматочками. Сир натирається на тертці. Заздалегідь приготуйте рис, який необхідно змішати з яйцем. Останніми додаються зелений лук і сир. Додається сіль і перець;
  2. Тепер приготуємо тісто. Для нього залишилися яйця, цукор і сіль збиваються в окремій мисці. У суміш спочатку зливається кефір, а слідом рослинне масло. Ретельно перемішується все. За допомогою сита просіюється борошно з розпушувачем. Консистенція суміші повинна нагадувати сметану;
  3. Форма змащується маслом. Приблизно третину тесту вливається у форму. На нього слід викласти половину наявної начинки, яка заливається ще 1/3 тіста. Залишилася начинка розподіляється другим шаром і знову заливається залишками тіста;
  4. Духовка розігрівається до 180 градусів, після чого пиріг випікається протягом 1 години. Подивитися ступінь готовності за допомогою зубочистки;
  5. Пиріг після приготування слід обов'язково охолодити.

Швидкий пиріг з зеленою цибулею і яйцем на кефірі

Основою такого пирога, те, що робить його настільки смачним як в гарячому, так і в холодному вигляді, безсумнівно, є тісто, приготоване на кефірі.

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна;
  • 500 мл кефіру;
  • 6 шт яєц;
  • 100 гр зеленої цибулі;
  • 1 стіл. л. цукру;
  • 1,5 чайн. л. солі;
  • 0,5 чайн. л. розпушувача;
  • щіпка чорного перцю.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 167 Ккал на 100 гр.

Швидкий заливний пиріг з цибулею і яйцем на кефірі можна приготувати з таких кроків:

  1. Всі підготовлені інгредієнти підготувати, щоб вони були кімнатної температури. 3 яйця відварюють для начинки;
  2. Поки варяться яйця, слід почати робити тісто. Для цього в окремій мисці змішуються між собою, що залишилися яйця, сіль, цукор і кефір. Все дуже добре перемішується між собою. Після цього додається просеянная борошно і розпушувач. Тісто повинно вийти без грудочок;
  3. Тепер готується чудова начинка для пирога. Варене яйце подрібнюється, як і зелений лук. Не слід дуже сильно подрібнювати їх. В начинку також додаються перець і сіль;
  4. Береться форма для випікання і змащується маслом. На дно виливається половина з наявного тіста, поверх якого викладається вся наявна начинка. Все заливається залишками тіста;
  5. Духовка повинна попередньо нагрітися до 180 градусів. Готування пирога займе близько 40 хвилин, однак, обов'язково слід перевірити його зубочисткою. Пиріг можна їсти після приготування або холодним.

Торт на день народження дитині — як вибрати, як прикрасити десерт цікаво.

Курячі рулетики з грибами і сиром — читайте як приготувати це смачне блюдо.

Візьміть на замітку як приготувати тонке тісто для піци.

Заливний пиріг на йогурті, приготований в мультиварці

Мультиварка воістину є універсальним засобом для приготування різноманітних страв. Пироги, приготовані в ній, є одними з найбільш популярних по всій країні.

  • 250 гр борошна;
  • 2 склянки натурального йогурту;
  • 6 шт яєць;
  • 100 гр зеленої цибулі;
  • 1 шт ріпчастої цибулі;
  • 1 чайн. л. соди;
  • 1 стіл. л. цукру;
  • 5 стіл. л. раст. масла;
  • 100 гр сиру.

Час приготування: близько 80 хвилин.

Калорійність: 183 Ккал на 100 гр.

Рецепт холодцю пирога з цибулею і яйцем на йогурті в мультиварці покроково:

  1. Попередньо готується начинка для майбутнього десерту. Зелень нарізати дрібними шматочками. Також 4 відварених яйця дрібно ріжуться кубиками і з'єднуються з зеленим цибулею. У цю суміш додається нашатковану ріпчасту цибулю. Його слід обсмажити близько 5 хвилин на режимі «Смаження». Додається нарізаний сир, після чого начинка підсолювати і перчится. При бажанні можна додати і інші улюблені спеції;
  2. Готуємо тісто: яйця збиваються з сіллю, розпушувачем, содою і маслом. Після цього обов'язково додається йогурт, а після просіяним борошном. Тісто має нагадувати те, що готують на оладки;
  3. Мультиварка обов'язково змащується маслом, після чого виливається приблизно половинка тесту. Після цього йде шар начинки, яка заливається залишками тіста. Кришка мультиварки закривається, після чого вона виставляється на режим «Випічка». Готується пиріг протягом 50 хвилин, після чого він ще близько 10 хвилин повинен відпочивати.

Корисні кулінарні поради

  1. Йогурт, сметана, майонез і кефір в цих рецептах є взаємозамінними інгредієнтами, тому сміливо експериментуйте;
  2. До зеленого цибулі можна додати і іншу зелень, наприклад, кінзу або петрушку;
  3. Форма для випічки може бути будь-який, однак, її обов'язково слід змастити маслом.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: