05 май 2019 14

Як смачно приготувати спагетті з сиром

Спагетті з сиром — це улюблене багатьма італійське блюдо, яке активно готують і у нас в Росії. Частування володіє гарним смаком, поживністю, але при цьому практично не шкодить фігурі.

Вся справа в правильно обраному сорті спагетті, а саме пшениці, з якої виготовлені ці вироби. Ідеальним варіантом є використання спагетті з твердих сортів пшениці. А от як зробити це частування просто дивовижним, ви зможете дізнатися з наших рецептів.
Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
спагетті - 500 грам
невеликий шматочок сиру твердого сорту - 150 грам
масла вершкового - 50 грам
солі - на свій смак
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Процедура приготування:

  1. У каструлю на 5 літрів необхідно налити води, наповнюємо ємність до половини, можна більше на 2/3;
  2. Ставимо каструлю на вогонь і залишаємо прогріватися до кипіння;
  3. Краще у воду додати велику ложку оливкової олії. За рахунок масла спагетті не будуть злипатися і також воно додасть їм аромат;
  4. Додаємо в киплячу воду сіль;
  5. Після цього приступаємо до відварювання спагетті. Макаронні вироби кладуть у каструлю, при цьому їх не потрібно розламувати;
  6. Викладаємо їх в ємність віялом, під час відварювання вони стануть м'якими, їх потрібно буде загортати за або проти годинникової стрілки, поки вони не опиняться під водою;
  7. Коли спагеті опиняться у воді і стануть трохи м'якими, їх потрібно розмішувати, щоб вони не злиплися один з одним і не прилипли до дна ємності;
  8. У середньому відварювати макаронні вироби потрібно близько 8-12 хвилин. Період відварювання можна дізнатися на упаковці або визначити готовність самостійно на смак;
  9. Після того як все буде готово, перекладаємо спагетті з друшляк, воду з ємності виливаємо;
  10. Всі промиваємо прохолодною або гарячою водою кілька разів;
  11. На дно ємності викладаємо шматочок масло, зверху поміщаємо макарони і на них кладемо ще шматочок масла;
  12. Сирний скибочку потрібно протерти теркою з дрібною решіткою;
  13. Викладаємо на тарілку спагетті, зверху викладаємо сирну стружку і ставимо на стіл.

Спагетті з сиром і яйцем

Для приготування будуть потрібні продукти:

  • 100 грамів спагетті;
  • одне куряче яйце;
  • скибочка сир на 60 грам;
  • часникові часточки – 2 штуки;
  • трохи солі;
  • рослинне масло.

Готувати будемо близько 30 хвилин, калорійність – 195 ккал.

Робити треба за наступною схемою:

  1. У сотейник потрібно налити води, заливати її слід більше половини;
  2. Далі додаємо трохи солі, підливаємо велику ложку рослинної олії. Олія запобігає злипання макаронів;
  3. Ставимо на вогонь і залишаємо розігріватися до кипіння;
  4. Як тільки вода почне кипіти, викладаємо в неї спагеті;
  5. При відварюванні макаронні вироби стануть м'якими. Їх потрібно повертати за годинниковою або проти годинникової стрілки, щоб вони були під водою;
  6. Відварюємо стільки скільки потрібно, зазвичай вони відварюються від 8 до 12 хвилин. Можна трохи не доварювати, від цього вони вийдуть смачніше;
  7. Після цього готові макарони відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Їх необхідно обполоснути прохолодною водою, бажано два рази;
  8. Далі зубчики часнику потрібно очистити від шкірки і розрізати на пластинки;
  9. Скибочка сиру слід протерти на тертці з крупною решіткою;
  10. Далі потрібно розбити яйце і помістити в невелику чашку;
  11. Підсипаємо до яйця трохи солі, все розмішуємо виделкою до однорідності;
  12. Викладаємо в яєчну суміш натертий сир, всі компоненти перемішуємо;
  13. Ставимо На плиту сковорідку, підливаємо рослинне масло і викладаємо шматочки часнику;
  14. Засмажуємо часник близько хвилини, викладаємо суміш з яєць і сиру;
  15. Через хвилину поміщаємо спагетті, перемішуємо і вимикаємо вогонь;
  16. Готову пасту з сиром і яйцем викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Локшина з шинкою і сиром

Готувати будемо з наступних продуктів:

  • упаковка спагетті – 200 грам;
  • 100 грам шинки;
  • головка цибулі;
  • 100 грам твердого сиру;
  • 2 яєчного жовтка;
  • 2 великі ложки вершкового масла;
  • часник – 2 зубчики;
  • кілька гілочок зелені.

Процес готування складе 20-30 хвилин, калорійність – 220 ккал.

Як потрібно буде робити:

  1. Головку цибулі і часточки часнику необхідно очистити від шкірки;
  2. Цибулю ріжемо на кубики, часник потрібно видавити через землянку;
  3. Цибулю з часником обсмажуємо на сковорідці до напівпрозорого стану;
  4. Шинку рубаємо невеликими шматочками, засипаємо до цибулі і розмішуємо. Залишаємо смажитися;
  5. Зелень споліскуємо, шаткуємо дрібними шматочками, засипаємо в сковорідку до інших компонентів;
  6. Все розмішуємо і залишаємо смажитися 3-4 хвилини;
  7. Далі в ємність наливаємо води, підсипаємо сіль і ставимо на вогонь;
  8. Після закипання рідини, засипаємо туди спагетті і поступово по мірі розм'якшення поміщаємо в воду;
  9. Відварюємо макарони близько 8 хвилин;
  10. Потім треба все відкинути на друшляк, промити два рази;
  11. Скибочка сиру протираємо дрібної теркою;
  12. Додаємо до сиру жовтки і розмішуємо;
  13. Кладемо все на тарілку, додаємо до них протертий сир з жовтками, шинку з цибулею і часником. Все розмішуємо.

Паста з сиром і помідорами

Для готування будуть потрібні продукти:

  • 200 грамів спагетті;
  • 2 помідори;
  • 1 головка цибулі;
  • 50 грам твердого сиру пармезан;
  • рослинна олія;
  • сіль на свій розсуд;
  • зелень пучок;
  • ½ Ч. ложки цукрового піску.

Готувати будемо близько півгодини, калорійність складе 202 ккал.

Як будемо готувати:

  1. У сотейник наливаємо воду трохи більше половини ємності;
  2. Додаємо сіль, трохи рослинної олії і ставимо на вогонь;
  3. Після закипання рідини, викладаємо макарони в ємність і по мірі розм'якшення занурюємо їх у воду;
  4. Відварюємо їх близько 10-12 хвилин;
  5. Викладаємо на друшляк, промиваємо і залишаємо трохи постояти, щоб стела вся рідина;
  6. Овочеву заправу починати готує найкраще в момент відварювання макаронів;
  7. Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями;
  8. Ставимо На вогонь сковорідку, наливаємо масло і прогріваємо;
  9. На розігріте масло додаємо цибулю і обсмажуємо його близько 4-5 хвилин;
  10. Помідори слід промити, вирізаємо з овочів серцевину;
  11. Розрізаємо овочі кубиками і перекладаємо в сковорідку до цибулі. Підсолюємо і приправляємо цукром;
  12. Все розмішуємо і залишаємо нудитися близько 3-8 хвилин;
  13. Далі викладаємо до засмажки макарони, все перемішуємо і знімаємо з плити;
  14. Скибочка сиру протираємо теркою з дрібними зубцями;
  15. Посипаємо все тертим сиром і подаємо на стіл.

З чого роблять манну крупу читайте в нашій статті.

Як смачно відварити свинячий мову, щоб він залишався ніжним.

Гороховий суп з куркою — ситний та ароматний, ця страва обов'язково повинно бути на столі.

Як готувати пасту з вершками і сиром

Для готування підготуємо продукти:

  • спагетті – 300 грам;
  • шинка – 150 грам;
  • склянка вершків;
  • пармезан – 100 грам;
  • жовтки яєчні – 2 штуки;
  • шафран невелика щіпка;
  • трохи солі;
  • щіпка чорного меленого перцю.

На готування піде близько 30 хвилин, калорійність складе 240 ккал.

Як приготувати спагетті з вершками і сиром:

  1. У каструлю наливаємо воду трохи більше половини, підсолюємо і поміщаємо на газ;
  2. Після закипання води, поступово занурюємо макарони, їх слід по мірі розм'якшення поміщати в воду;
  3. Відварені спагетті потрібно помістити на друшляк і промити рази два-три;
  4. У сотейник треба засипати шафран, наливаємо туди дві ложки води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння;
  5. Шинку нарізаємо тонкою соломкою;
  6. Часник очищаємо і пропускаємо через прес;
  7. Шинку і сир викладаємо в сотейник, заливаємо все вершками;
  8. Додаємо сіль, щіпку чорного перцю;
  9. Ставимо ємність на повільний вогонь, все розмішуємо і поступово доводимо до кипіння;
  10. В кінці викладаємо два жовтки, все добре перемішуємо;
  11. Готовим соусом заливаємо спагетті, розмішуємо;
  12. Кладемо на тарілку і подаємо на стіл. Посипаємо все протертим сиром.

Корисні поради

  • для готування варто використовувати спагетті з твердих сортів;
  • сир варто додавати твердого виду;
  • замість шинки можна використовувати копчену ковбасу, салямі;
  • додатково можна в соус з вершків додати гриби, вони додадуть прекрасний аромат.

Спагетті з сиром – це неймовірно смачне частування, яке стане відмінним доповненням обіднього меню. Тим більше його приготування не таке вже складне, та й по часу воно займає зовсім небагато. В результаті можна зробити повноцінне блюдо для обіду. Воно припаде до смаку всім без винятку, особливо його оцінять діти.

Що ще почитати: