18 апрель 2019 182

Як просто, швидко і смачно приготувати курячу грудку

Куряча грудка обов'язково повинна бути в раціоні кожної людини. Ця частина курки практично не містить жиру, зате білка в ній в надлишку. На жаль, найчастіше грудка виходить сухуватою. Як же смачно приготувати курячу грудку, щоб була соковитою?

Як смачно приготувати жульєн з курячої грудки
Інгредієнти Кількість
Філе куряче - 400 грамів
Печериці - 200 грамів
Вершки 25-процентні - 1 склянка
Цибулю - 1 штука
Сир твердий - 200 грамів
Вершкове масло - 50 грамів
Сіль і перець - за смаком
Рослинна олія - для смаження
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 244 Ккал

Отже, ми почнемо з такого смачного страви з курки, як жульєн. Тільки ми зробимо його не порційним, як зазвичай, а у загальній формі.

Отже, ми починаємо з обсмажування всіх інгредієнтів. Філе нарізаємо кубиками, цибулю – півкільцями. Що стосується грибів, то краще всього порізати їх подрібніше. На розпеченому рослинному маслі обсмажуємо продукти до повної готовності. Перекладаємо в вогнетривку форму, солимо, перчимо. Заливаємо вершками і посипаємо сиром. Відправляємо блюдо в духовку на 20 хвилин при температурі 220 градусів.

Рецепти приготування кольорової капусти в клярі з яйцем.

Як швидко приготувати горохову разваристую кашу в м'ясними реберцями.

Візьміть на замітку рецепт класичного борщу з м'ясом. Як приготувати блюдо смачно і правильно.

Курячі котлетки з начинкою з сиру і болгарського перцю

Відмінно виходять курячі котлетки з різноманітною начинкою. За рахунок деякій сухості грудки, соковитий наповнювач всередині буде як не можна до речі.

Починаємо приготування:

  1. Філе куряче – 500 грамів;
  2. Скибочка білого черствого хліба;
  3. Цибуля – 1 штука;
  4. Болгарський перець – 1 штука;
  5. Сир Російський – 100 грамів;
  6. Часник – 2 зубчики;
  7. Сухарі панірувальні – для смаження;
  8. Олія для смаження;
  9. Сіль і перець за смаком.

Час приготування – 1 годину. Калорійність – 230 ккал на 100 грамів.

Для початку готуємо фарш. Хліб розмочуємо у воді і перемелюємо разом з грудкою. Частину цибулі також можна покласти куряче філе для перемелювання. Якщо маленька цибулина, то робити цього не потрібно.

Приготуємо начинку. Болгарський перець нарізаємо дрібним кубиком. Ми не будемо його обсмажувати, він чудово готується усередині котлети. А ось цибуля потрібно злегка підрум'янити, інакше він залишиться сирим. На сковороду наливаємо масло, смажимо цибулю до злегка золотистого відтінку.

Сир натираємо на тертці. Тепер змішуємо його з перцем і цибулею. Починаємо формувати котлетки – змоченими руками ліпи коржик з фаршу. У центр кладемо начинку, а потім формуємо котлети. Обвалюємо її в сухарях і смажимо на гарячому маслі з двох сторін. За рахунок соковитою начинки і саме філе вийде дуже смачним.

Як смачно приготувати курячу грудку на сковороді

Як можна приготувати філе смачно на сковороді? Ми розповімо про 2 рецептах – більш дієтичному і звичайному. Почнемо з нагетсів. За рахунок панірування і обсмажування в маслі таке блюдо виходить дуже калорійним. Але зрідка можна собі його дозволити.

Нагетси

Нам потрібні наступні продукти:

  1. Філе курки – 400 грамів;
  2. Соєвий соус – 2 столових ложки;
  3. Спеції для курки;
  4. Сіль;
  5. Яйце – 1 штука;
  6. Панірувальні сухарі;
  7. Олія для смаження.

Час — 45 хвилин. Калорійність – 400 ккал на 100 грамів.

Курку розрізаємо на порційні шматочки. Краще не робити їх занадто маленькими. Маринуємо філе в соєвому соусі і спеціях на півгодини.

Тепер ставимо перед собою 2 миски – одну з збитим яйцем, іншу – з сухарями. Філе вмочаємо спочатку в першу миску, потім в панірування. Повторити процедуру слід 2 рази. Тепер смажимо нагетси на розпеченій сковороді з обох боків до готовності. Довести до готовності їх можна в духовці, тоді смажимо до скоринки на сильному вогні, а потім переміщаємо в духову шафу, де запікаємо 20 хвилин.

До наггетсам можна подати соус. Для його приготування перемелюємо в блендері помідор, зубчик часнику, трохи солі і цукру. За бажанням його можна трохи уварити. Ще один варіант – сметанний соус. Для цього в сметану раздавливаем зубчик часнику. Дрібно рубаємо зелень і додаємо до соусу. Сіль і перець найкраще додавати за смаком.

Курячі рулетики

Отже, даний рецепт являє собою більш дієтичний варіант, оскільки філе не його панірують і не смажиться в маслі. Ми будемо використовувати сковороду-гриль.

  1. Порційне філе курки;
  2. Бринза – 150 грамів;
  3. Часник – 1 зубчик;
  4. Кріп – пару гілочок;
  5. Сіль та інші спеції за смаком.

Час приготування – 40 хвилин. Калорійність – 200 ккал на 100 грамів.

Почнемо з бринзи. Подрібнюємо її виделкою, потім додаємо дрібно порубаний часник і зелень. Зазвичай цей сир вже солоний, так що сіль не потрібна.

Шматки курячого філе трохи відбиваємо, щоб вийшов пласт.

Трохи солимо його, а потім кладемо столову ложку начинки.

Загортаємо м'ясо і при необхідності закріплюємо кулінарною ниткою. Обсмажуємо рулетики на сковорідці-гриль з двох сторін.

Як смачно приготувати куряче філе в духовці

Куряче філе виходить дуже смачним в поєднанні практично з будь-якими соусами, овочами, і навіть фруктами! Наприклад, ананас відмінно підійде до нього.

Грудка запечена з ананасами

Отже, беремо наступні продукти:

  1. Куряче філе – 500 грамів;
  2. Ананас – невелика банку (кільцями);
  3. Майонез – за смаком;
  4. Цибуля – 2 невеликих головки;
  5. Сир тертий – 200 грамів;
  6. Сіль і спеції за бажанням.

Час – 1 година. Калорійність – 400 ккал на 100 грамів.

Курячу грудку ріжемо на порційні шматки і злегка відбиваємо. Солі і перчимо. Змащуємо її майонезом. Тепер кладемо зверху дрібно нарізану цибулю, а зверху – кільце ананаса. Зверху посипаємо сиром. Тепер запікаємо в духовці при температурі 220 градусів близько 30 хвилин.

Курка в горщиках

Філе в горщиках виходить неймовірно смачним і соковитим, за рахунок того, що всі соки продуктів залишаються всередині.

  1. Куряче філе – 450 грамів;
  2. Цибуля – 3 головки;
  3. Картопля – 4 бульби;
  4. Болгарський перець – 1 штука;
  5. Гриби – 130 грамів.

Час – 1 година. Калорійність – 234 ккал на 100 грамів.

Філе розрізаємо на шматочки. Цибулю ріжемо півкільцями. Картоплю миємо, чистимо й ріжемо не дуже дрібними шматочками. Перець нарізаємо невеликими смужками. Гриби ріжемо на пластинки і злегка обсмажуємо на сковороді.

На дно горщика кладемо куряче філе. Додаємо сіль і перець. Потім складаємо картоплю, гриби і перець. Всі трохи присаливаем ще раз, потім накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на годину. Температура приготування – 180 градусів. При бажанні можна додати сир або майонез.

Як приготувати курку в мультиварці

Мультиварка, безперечно, дуже корисний прилад. З її допомогою ви отримуєте смачні страви без зайвого жиру, крім того, в продуктах зберігається більше вітамінів. Сьогодні ми приготуємо рагу з філе з овочами в мультиварці. Це дуже швидко, корисне і дієтичне блюдо. Крім того, воно цілком підійде для дитини.

  1. Куряче філе – 400 грамів;
  2. Брокколі – 150 грамів;
  3. Цвітна капуста – 100 грамів;
  4. Болгарський перець – 1 штука;
  5. Морква – 1 середня;
  6. Цибуля – 1 велика головка;
  7. Картопля – 2 середніх бульби;
  8. Сіль і спеції.

Час – 1 година 20 хвилин. Калорійність – 200 ккал на 100 грамів.

Отже, курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки і злегка маринуємо в улюблених спеціях. Всі овочі готуємо – моєму, чистимо і ріжемо. Капусту брокколі і цвітну розділити на невеликі суцвіття. Складаємо всі продукти в чашу мультиварки, додаємо трохи води і вмикаємо режим гасіння на 1 годину.

Корисні поради

Куряча грудка – дуже примхливий продукт. Її дуже легко пересушити і зробити позбавленою смаку. Щоб цього не сталося, професійні кухарі завжди застосовують різні маринади.

  1. Якщо ви запікаєте грудку цілком зі шкірою, можна змастити її наступним маринадом – соєвий соус плюс крапля меду плюс часник. Така глазур дає можливість курці залишитися соковитим і придбати апетитну золотисту скориночку.
  2. Лимонний маринад. Столову ложку лимонного соку змішуємо з пряними травами і сіллю. Натираємо грудку зі всіх сторін і залишаємо на 30 хвилин. За смаком таке філе виходить схожим на шашлик, так що це відмінна дієтична заміна свинині.
  3. Маринад з гірчиці. Просто натираємо грудку гірчицею. Можна вибрати не гостру, а солодку, діжонську.
  4. Ще один варіант шашликового маринаду для філе – стиглий помідор, перемелений в блендері. Додаємо до нього роздавлений зубчик часнику, сіль, кріп. Маринуємо шматочки протягом 30 хвилин. Так можна підготувати курку і для смаження, і для гасіння.
  5. Щоб зробити курку більш соковитою, заливаємо шматочки філе вершками або молоком. На крайній випадок підійде кефір. Молочні продукти пропитают м'ясні волокна і зроблять філе соковитим при будь-якій обробці.
  6. Обсмажувати відбивні з курки необхідно на сильному вогні, буквально по хвилині з кожної сторони. Не передержите! Адже тоді у вас вийде не відбивна, а підошва.
  7. У фарш з курки можна додавати не хліб, а трохи вівсяних пластівців. Вони виконають таку ж функцію – затримають всі соки в собі.
  8. Якщо ви варите бульйон з грудки, то класти її потрібно тільки в холодну воду, якщо ви хочете отримати смачну основу для першого. Якщо ж вам важливий смак м'яса, то чинимо наступним чином – у воду додаємо часник, лавровий лист і сіль. Як тільки вона закипить, опускаємо грудку і варимо близько 25 хвилин.

Тепер ви знаєте масу рецептів смачного приготування курячої грудки, як у духовці, так і на сковороді, і в мультиварці.

Що ще почитати: