04 май 2019 190

Які гарячі страви приготувати на Новий рік 2017

Новий рік для мешканців планети є дуже довгоочікуваним і улюбленим святом. Ця єдина ніч у році вважається воістину чарівним. Красива вбрана ялинка, гірлянди, мішура – все це створює настрій.

Але це не єдиний спосіб створити новорічну атмосферу. Також необхідно відповідально підійти до вибору новорічних страв і прикрасі столу.

Новий рік 2017: основні поради

Багато господинь по максимуму готуються до цього свята, щоб здивувати друзів і рідних. Тому необхідно знати, що віддає перевагу «господар» 2017 року.

2017 рік червоного вогняного Півня, його символічними кольорами є яскраво-жовтий і багряно-червоний. Тому для прикраси столу і сервірування переважно вибирати ці відтінки.

Символ вогняного Півня є дуже запальним, але дуже отходчивым і серйозним. Віддає перевагу натуральним і простим рецептами. Тому меню на Новий рік 2017 повинно бути простим і смачним.

Сервіровка

Прикрасити стіл бажано не тільки декоративними елементами, але й стравами. На столі повинні бути присутніми овочі, і необов'язково свіжі, припустимі і мариновані. Для подачі страв використовувати різну зелень, наприклад, на ній можна помістити м'ясну або сирну нарізку.

Символ червоного Півня не допускає знаходження на столі пластмасового посуду, вона повинна бути зі скла або фарфору, червоних і жовто-оранжевих відтінків.

Наявність свічок на столі додасть атмосфері затишок і теплоту. Можна поставити одну свічку в центр або, якщо немає маленьких дітей, то біля кожного приладу.

Основні гарячі страви

На Новий рік 2017 ні в якому вигляді не можна використовувати курку, гарячі страви можуть бути приготовані з риби, морепродуктів і м'яса. Також бажано, щоб страви були з нежирних сортів м'яса, їжа повинна бути легкою.

При приготуванні використовувати як можна менше масла, відмовитися від хімічних магазинних соусів, а також майонезів.

Рецепти оригінальних гарячих страв на Новий 2017 рік

Теплі креветки в соусі
Інгредієнти Кількість
заморожених креветок - 0,8 кг
вершкового (жирного) олії - 50 г
часнику - маленька головка
вершків - 250 мл
чорний перець, кріп зернами, сіль - за смаком
листя свіжого (це важливо!) салату - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 65 Ккал

Такий рецепт буде до смаку любителям китайської кухні. Гаряче блюдо виходить дуже ніжним і легким.

Готуємо цей делікатес так:

  1. Розтопити в розігрітій сковороді вершкове масло, обсмажити на ньому буквально 10 секунд подрібнений часник і влити вершки;
  2. Після того, як соус закипить, викласти розморожені очищені креветки. Тушкувати 7 хвилин. Рада! Креветки можна довго піддавати термічній обробці, т. к. вони будуть «гумові»;
  3. Дрібно нарубати різноманітну зелень, додати до креветок і перемішати. Потомити ще 2-4 хвилини, вимкнути плиту і залишити в сковороді для загустіння.

Подавати в теплому вигляді порційно на листках салату або як гарнір приготувати спагетті або рис.

Філе рибки в сметанному соусі

Таке гаряче блюдо сподобається любителям традиційної російської кухні. Риба виходить приголомшливо соковитою і ніжною.

Інгредієнти:

  • 0,8 кг філе будь-якої риби;
  • 2 невеликі цибулини;
  • Рослинна олія;
  • Половина лимона;
  • Перець, сіль, спеції для рибки;
  • 250 мл сметани;
  • Трохи борошна;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  1. Порціонними шматочками нарізати філе риби. Натерти їх спеціями, сіллю і перцем. Вичавленим соком з половини лимона, полити шматочки. Залишити в такому вигляді на 1-2 години;
  2. Тонкими півкільцями нарізати цибулини. Змастити деко або спеціальну форму маслом соняшнику (рослинним) і викласти на дно цибулю. Поверх цибулі укласти шкіркою вниз рибу. Поставити в духовку (духова шафа) розігріту до 185 градусів, запікати близько 25-32 хвилини;
  3. Після закінчення часу полити рибу сметанним соусом: у сметану додати сіль, трохи перцю, потрібно поступово додавати борошно, перемішуючи, щоб не утворилися грудочки;
  4. Поставити деко в духовку/духовий шафа для зарум'янювання.

Рибу можна подати на листі салату або на гарнір зварити рис. Викласти шматочки філе і посипати нарубаною зеленню.

Вивчіть самі смачні і незвичайні новорічні рецепти 2017. Це свято має запам'ятатися!

Приготуйте чудовий крем з маскарпоне з вершками для прикраси торта.

Ну що за святковий стіл без холодцю! Дізнайтеся як приготувати ніжний холодець з курячих лапок.

Баранина по-британськи

Такий рецепт сподобається чоловікам, блюдо з м'яса дуже ситне, тому можна подавати в якості основного гарячого на новорічний стіл 2017.

Інгредієнти:

  • 0,8 кг білого або червоного картоплі;
  • 0,6 кг баранини;
  • 0,3 кг цибулі;
  • 10 г томатної пасти;
  • 55-65 г жиру;
  • Сіль, спеції, лавровий лист, запашний перець;
  • Кілька часточок часнику;
  • Зелень (будь-яка, яка подобається).

Приступимо до самого волнительному процесу — готування страви:

  1. Середніми шматками нарізати баранину, приправити перцем, сіллю і спеціями. Залишити в маринаді на 1 годину. У цей час нарізати тоненькими пластинками картоплю і цибулю;
  2. У форму для запікання викласти на дно м'ясо, зверху викласти цибулю з картоплею. Посипати перцем і сіллю. Шари повторювати, поки не закінчаться вихідні продукти;
  3. Зверху всі верстви посипати зеленню, перемішаної з подрібненим часником;
  4. У сковороді кілька хвилин обсмажити томатну пасту для того, щоб позбутися від кислинки. Розмішати томат в малій кількості води, додати трошки солі і спецій. Полити зверху м'ясо з картоплею;
  5. Страва готується в середньому 2 години при 180 градусах.

Баранина виходить дуже м'якою і ніжною при такому боргом випіканні. Подавати на великому блюді або у формі для запікання.

Новорічна качка з рум'яними яблуками

Вважається одним із класичних російських страв. Підійде навіть тим, хто дотримується дієти або правильного харчування.

Інгредієнти:

  • 1 качина тушка;
  • 3 зелених середніх яблука;
  • ½ Лимона;
  • 80 г сметани;
  • Спеції, сіль, кориця, білий перчик;
  • Зелень.

Готування страви виглядає таким чином:

    1. Випотрошену качку промити всередині і зовні. Промокнути рушником;

    1. Натерти тушку з усіх боків перцем і сіллю;

    1. Нарізати середнім кубиком яблука, а лимон тонкими кільцями. Посипати спеціями, корицею;

    1. В качку викласти яблука і зафіксувати отвір. Поверхня тушки обмазати сметаною;

    1. Духовку нагріти до 185 градусів, помістити на деко тушку, грудинкою вниз;

  1. Запікати протягом декількох годин;
  2. Потім тушку необхідно накрити фольгою і поставити ще на 15-16 хвилин у духовку.

Подати качку на святковому підносі. Можна обробити тушку заздалегідь або подати цілком, навколо посипати зеленню. Як гарнір підійде відварена картопля.

Карбонара

Вважається одним з найбільш популярних і поширених італійських гарячих страв, що дуже підійде в новорічну ніч 2017 року, а також тим, у кого залишилося мало часу на приготування, але дуже хочеться здивувати гостей смачним блюдом. Весь процес підготовки займе не більш півгодини.

Інгредієнти:

  • 100 г спагетті;
  • 2 курячі яйця;
  • 40-50 г твердого сиру (кілька видів);
  • 40 г бекону;
  • Сіль, перчик, спеції;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  1. Відварити спагетті в залежності від сорту протягом 7-11 хвилин;
  2. Натерти на дрібній тертці сир, збити міксером разом з яйцями;
  3. Нарізати тонко бекон, обсмажити на сковорідці на олії соняшника (ростить.). Додати яєчно-сирну масу;
  4. Додати спагетті, акуратно перемішати і дати потомитися на слабкому вогні.

Подавати порційно на плоских тарілках. Посипати тертим пармезаном і перцем. По краях викласти зелень.

Рататуй по-французьки

Тим, хто стежить за фігурою, а також не хоче за новорічні свята придбати пару зайвих кілограм, сподобається одне з гарячих страв французької кухні – рататуй. Чудово буде виглядати на новорічному столі 2017 року.

Компоненти частування:

  • 1 кг помідор;
  • 0,3 кг баклажан;
  • 0,3 кг кабачків;
  • 0,3 кг болгарського перчика;
  • Часник;
  • Чебрець, базилік, розмарин;
  • Масло соняшнику (рослинна);
  • Перець, сіль.

Приступаємо до найцікавішого:

  1. Баклажани і кабачки нарізати кільцями товщиною 2-3 мм. Посолити і дати настоятися 10 хвилин, після цього промити прохолодною водою;
  2. Змішати базилік, чебрець, розмарин з рослинним маслом. Додати подрібнений часник;
  3. Очистити перець від насіння і, не розрізаючи, відправити на деко. Запікати півгодини в духовці при 200 градусів до потемніння шкурки. Викласти в пакет з термоклапаном, щільно закривши його;
  4. Після того як перець охолоне, його потрібно очистити від шкірки, вона буде легко відділятися;
  5. Помідори облити окропом, видалити шкірку, а потім нарізати середнім кубиком;
  6. Нарізати очищену цибулю півкільцями і обсмажити на олії до світло-коричневого кольору;
  7. Додати нарізані помідори, після 10 хвилин гасіння викласти до них перці. Тушкувати ще 6 хвилин;
  8. Викласти в глибокий лист томатний соус, потім шарами баклажани з кабачками, змащуючи шари рослинно-трав'яною сумішшю. Накрити фольгою, відправити в розігріту до 175 градусів духовку;
  9. Випікати більше години до бажаної м'якості;
  10. Після зняття фольги овочі повинні постояти ще близько півгодини.

Подавати можна на загальному блюді або порційно. При бажанні можна зверху посипати натертим сиром.

Курча з яловичим язиком

Якщо не боїтеся гніву Півня і не хочете міняти свої усталені звички з приводу страв з курятини, то наступний рецепт буде до речі. Таке блюдо буде в самий раз для великої новорічної компанії на святкування 2017 року. Сподобається як чоловічої, так і жіночій половині гостей. М'ясо вийде дуже соковитим, якщо дотримуватися весь порядок дій.

Інгредієнти:

  • Язик яловичий;
  • Курча;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Соєвий соус;
  • Масло соняшнику (ростить.);
  • Вершкове (не спред) олію;
  • 300 г печериць;
  • Часничок;
  • 50 г борошна;
  • 45 мл коньяку;
  • 10 г цукру;
  • 400 мл сухого вина;
  • Спеції: чебрець, сіль, перець.

Починаємо приготування, дотримуючись таких етапів:

  1. У підсоленій воді відварити яловичий язик. Як буде готовий, його легко можна буде очистити від шкірки. Надіслати заново у воду на 5 хвилин. Охолоджений язик нарізати тонкими пластинками;
  2. Курчати розрізати на частини, додати спеції і 50 мл соєвого соусу. Все перемішати, залишити на годину. Потім обсмажити на рослинному/оливковій олії до появи скоринки. Як будуть готові всі шматочки, вийняти їх в окремий посуд;
  3. Обсмажити у вершковому маслі нарізану півкільцями цибулю;
  4. Нарізати скибочками гриби, викласти до цибулі і обсмажити;
  5. Викласти у глибоку сковороду або термостійку посуд: цибулю з грибами, часник, мову, зверху покласти шматочки курчати, посипати зверху борошном;
  6. Полити все коньяком, протушкувати 10 хвилин;
  7. Посипати цукром і влити вино. Тушкувати ще 30-40 хвилин.

Викласти все на блюдо, а рідину, що залишилася, залишити на вогні, давши трохи загуснути. При подачі на стіл полити зверху отриманим соусом.

М'ясо з ананасом та сиром

Поєднання м'яса з ананасом додасть гарячого страві неповторний смак, а гарне оформлення з незвичайним поєднанням додасть ще більш святковий настрій на Новий рік 2017.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м'якоті свинини;
  • 1 банку консервованих ананасів;
  • 200-220 г сиру твердих сортів;
  • Соняшникова олія, сіль, перець.

Слідуємо такими етапами:

  1. Натерти сир на крупній тертці;
  2. М'ясо нарізати невеликими скибочками, потім відбити його кухонним молоточком. Додати сіль з перцем;
  3. Викласти м'ясо в глибоке деко, змащене маслом. Зверху викласти консервовані кружечки ананаса. Випікати при 180 градусах 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності дістати деко з м'ясом і посипати сиром.

Страву можна подавати як самостійне або як гарнір, можна зробити легкий овочевий салат.

Незалежно від того, яке блюдо буде обрано на Новий рік 2017, його необхідно готувати з любов'ю і настроєм, тільки так з простого рецепту може вийти оригінальна страва.

Що ще почитати: