08 май 2019 175

Кращі новорічні рецепти 2017 на будь-який смак

Для людей, що живуть в Росії, головним святом є Новий рік. Це улюблене свято всіх, від малого до великого. Про новорічному святі і про те, як його провести, замислюються задовго до його початку.

З перших чисел зими люди живуть очікуванням дива – їм здається, що з боєм курантів розпочнеться новий, кращий період їх життя. Всі сподіваються на виконання своїх бажань.

Що повинно бути в меню новорічного свята в 2017 році?

За східним календарем наступний рік – вогняного півня червоного кольору.

Можна оформити свято так, щоб головним героєм на ньому став цей символ.

В новорічну ніч, щоб не образити півня, не готуйте курку і яйця. Хорошим варіантом буде яловичина, свинина, телятина, риба і морепродукти. А ось прикраси у вигляді півня, навпаки, тільки вітаються.

Згідно східним повір'ям, новорічне меню в свято повинно бути яскравим, містити різнокольорові складові, адже півень – птах ошатна і строката.

На столі повинні бути улюблені страви героя настає:

  • Яскраві, різнокольорові плоди – цитрусові, овочі, фрукти;
  • Зелені трави – кріп, петрушка, естрагон, базилік;
  • Злаки, наприклад, рис, а також боби і кукурудза;
  • Посипте страви горіхами і насінням;
  • Прикрасьте салати зернятками граната.

На солодке запропонуйте гостям:

  • Сухофрукти в шоколаді – курагу, інжир, чорнослив;
  • Насипте в декоративні миски солодкі прикуски – горішки в карамелі, козинаки, халву в обгортках;
  • У конфетница укладіть шоколадні цукерки «Золотий Півник», маленькі шоколадні яйця з горіховою начинкою або коньяком;
  • Красиво декорують солодкий стіл розставлені по ньому шоколадні півні і вставлені у вази з цукерками півники на паличках.

Не забудьте приготувати коктейлі – адже недарма назва цього напою перекладається як «півнячий хвіст!» Вони можуть бути молочними – як десерт або ласощі для дітей. Цікаво подати і алкогольні коктейлі.

Головне, щоб вони були яскравими і вражаючими, як вогонь! Прикрасьте коктейлі з паперовими трубочками пір'їнками.

Рецепти страв для новорічної ночі 2017 року

Якщо ви хочете веселитися всю ніч, пам'ятайте, що важка їжа і міцний алкоголь в цьому погані помічники.

Меню складено так, щоб страви не лягали на шлунок тяжким тягарем і не заважали веселитися, танцювати, отримувати задоволення.

Всі страви дані на 4 порції. Можна збільшити розмір страви, пропорційно помноживши його інгредієнти.

Фаршировані капелюшки грибів
Інгредієнти Кількість
печериць - 8 великих
цибулин - 1 шт.
моркви - 1 шт.
волоських горіхів - півсклянки
пекінської капусти - 100 г
натертого твердого сиру - 100 г (плюс ще трохи для посипання зверху)
білий перець і сіль - за смаком
оливкова олія - трохи
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 116 Ккал

Приготування:

  1. Підготувати гриби. Обережно відокремити ніжки від шляпок. Ніжки нарізати шматочками;
  2. Потримати капелюшки в мікрохвильовій печі 5 хвилин. Видалити з них накопичилася рідина;
  3. Цибулину очистити і дрібно нарізати. Обсмажити на сковороді з ніжками печериць в маслі;
  4. Моркву очистити. Натерти на середній тертці. Додати до цибулі;
  5. Пекінську капусту тонко подрібнити. Покласти її до овочів. Готувати ще 5 хвилин, поки рідина не випарується;
  6. У мисці змішати начинку: остиглу суміш зі сковороди, сир, горіхи, сіль і перець;
  7. Розподілити начинку по печерицям;
  8. Розставити капелюшки на деко, покритому пекарської папером. Запікати протягом 10 хвилин при 220 °C. Посипати зверху сиром і запікати до золотистого кольору.

Канапе з помідорами і сиром моцарелла

Інгредієнти:

  • 2 помідори;
  • 100 г замороженої стручкової квасолі;
  • 120 г моцарели, нарізаного скибочками;
  • 4 шматка хліба для тостів;
  • 30 р селянського масла;
  • 2 ч л негострої гірчиці.

Приготування:

  1. Приготувати квасоля, зваривши її на пару 7 хвилин. Залити на хвилину холодною водою;
  2. Змастити шматки хліба з вершковим маслом. Помістити їх на деко і підрум'янити в духовці. Намазати тонким шаром гірчиці;
  3. Нарізати помідори слайсами. Покрити ними кожен шматок хліба;
  4. Знову поставити деко в духовку. Через 3 хвилини покласти на помідори шар квасолі. Накрити сиром і тримати в духовці п'ять хвилин.

Рулетики з яловичини з курагою

Інгредієнти:

  • 4 відбитих шматки корейки по 100 г;
  • Склянка білих хлібних крихт;
  • 200 мл вершків 20%;
  • 200 г розмоченої кураги;
  • 200 мл сухого білого вина;
  • 80 г топленого масла;
  • Півсклянки волоських горіхів;
  • Сіль і перець;
  • Зубочистки;

Приготування:

  1. Змішати крихти з подрібненої кураги;
  2. Подрібнити ядра волоських горіхів і додати їх до маслу;
  3. З'єднати всі частини начинки;
  4. Натерти відбиті шматки корейки сіллю і перцем. Зверху викласти начинку. Скрутити в трубочки, закріпити рулети зубочистками;
  5. Викласти трубочки на сковороду, обсмажити в маслі;
  6. Залити закуску вином і вершками. Готувати на повільному вогні 40 хвилин. Остудити, нарізати на скибочки.

Салат з грінками із чорного хліба і в'яленими помідорами на Новий рік 2017

Інгредієнти:

  • Червона цибулина;
  • 80 г фети;
  • 100 г в'ялених помідорів;
  • 4 шматочка бородінського хліба;
  • 100 г чорних оливок;
  • Зубчик часнику;
  • Листя салату латуку;
  • 25 г оливкової олії;
  • 10 г бальзамічного оцту;
  • 5 г цукрового піску;
  • 5 г солі;
  • Листочки базиліка.

Приготування:

  1. Зробити заправку: три ложки холодної води змішати з цукром, сіллю і оцтом. Помішуючи виделкою, потроху, по одній краплі, додавати оливкове масло, поки воно не закінчиться. Заправка повинна виглядати густий;
  2. Шматочки бородінського хліба підсушити на сковороді, натертій часником. Нарізати на грінки;
  3. Цибулю нарізати прозорими півкільцями. Обдати водою і обсушити;
  4. В'ялені помідори і сир нарізати однаковими невеликими шматочками;
  5. На велике плоске блюдо викласти латук. На нього розкласти помідори, сир, цибуля, оливки, грінки і листочки базиліка. Полити заправкою перед подачею, щоб грінки не розмокли.

Рисовий салат з мідіями

Інгредієнти:

  • 250 відвареного довгозернистого рису;
  • 1 банка (150 г) консервованих мідій;
  • 2 помідори;
  • 200 г замороженої броколі;
  • 100 г слабокопченого лосося;
  • 100 г кисломолочного сиру;
  • Півсклянки сметани;
  • 3 зубчики часнику;
  • Щіпка прованських трав;
  • Сіль;
  • Листя латуку чи іншого салату.

Приготування:

  1. Помідори розрізати на четвертинки, видалити насіння і рідина. Порізати на скибочки;
  2. Брокколі зварити на пару 10 хвилин. Обдати холодною водою;
  3. З мідій злити розсіл;
  4. Лосося нарізати шматочками, завбільшки з мідію;
  5. Очистити і роздавити часник змішати його з травами, сіллю і сирним сиром;
  6. Акуратно перемішати всі інгредієнти. Покласти на тарілку гіркою поверх листя салату;
  7. Прикрасити мідіями і скибочками помідорів.

Салат з креветок з персиковим соусом на святковий стіл 2017 року

Замість свіжого персика можна взяти баночку дитячого пюре без цукру.

Інгредієнти:

  • Персик;
  • 10 г меду;
  • 10 г гірчиці;
  • 12 ч л яблучного оцту;
  • 300 г відварених і почищених креветок;
  • 270 г (одна банка) консервованої кукурудзи;
  • Огірок;
  • Листя салату айсберг.

Приготування:

  1. Порізати персик на кубики; збити його міксером в однорідну масу. Варити 7 хвилин;
  2. Перемішати пюре з медом, оцтом, гірчицею;
  3. Огірок нарізати навпіл, половинки – ломиками впоперек;
  4. Листочки салату крупно подрібнити і розкласти по коктейльним склянках;
  5. Зверху шарами покласти огірки, кукурудзу і креветки. Полити соусом.

Форель з травами і зеленим горошком

Інгредієнти:

  • 4 лимона;
  • 4 форелі по 300-400 г;
  • 80 г вершкового масла;
  • 30 г кедрових горіхів;
  • Сіль, білий перець;
  • пучок естрагону і кропу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 400 г замороженого або консервованого зеленого горошку.

Приготування:

  1. Зняти цедру з одного лимона. Вичавити сік усіх лимонів;
  2. Обсушити форель, облити зсередини і зовні лимонним соком, натерти сіллю і перцем;
  3. Нарубати трави і часник, змішати з м'яким маслом;
  4. Цією начинкою заповнити черевця риб;
  5. Покласти форель в конверти з фольги. Запікати в духовці при 200 °C 35 хвилин;
  6. Подати із зеленим горошком, приправленим маслом. Зверху посипати кедровими горішками.

Свинина з грушами і брусницею

Інгредієнти:

  • 200 г цукрового піску;
  • 4 груші;
  • 250 г брусниці;
  • 30 г мигдалю;
  • 400 г вирізки або корейки;
  • 3 цибулини;
  • 40 г соняшникової олії;
  • 10 г оцту;
  • Сіль, перець;
  • 4 дерев'яні шпажки для шашлику.

Приготування:

  1. Замочити шампури у воді на півгодини;
  2. Півсклянки води з цукром і оцтом кип'ятити 5 хвилин;
  3. Груші очистити, розрізати на четвертинки, вийняти насіння і нарізати на кубики;
  4. Покласти в миску груші, мигдаль, розморожену брусницю. Залити сиропом і дати настоятися 2 години;
  5. М'ясо нарізати на шматочки. Цибулю нарізати кільцями;
  6. По черзі нанизати на шампури м'ясо і цибулю. Змастити пензликом з маслом і смажити зануренням у гарячу олію приблизно 8 хвилин;
  7. Приправити сіллю і перцем;
  8. На тарілки з м'ясом укласти фруктово-ягідну суміш.

Традиційні і незвичайні рецепти печива на Новий Рік 2017.

Читайте як правильно скласти новорічне меню на 2017 рік. Влаштуйте ідеальний свято!

Нові рецепти салатів на 2017 рік. Здивуйте в новорічну ніч своїх близьких.

Бананове морозиво

Інгредієнти:

  • 3 банана;
  • 200 мл жирних вершків;
  • 70 г цукру;
  • Сік половини лимона;
  • 2 ч л лимонної цедри;
  • Ванілін.

Приготування:

  1. Очистити і нарізати банани. Збризнути шматки лимонним соком і протерти блендером;
  2. Збити вершки до стійкої піни. Потроху всипати цукровий пісок. З'єднати з пюре з бананів, цедрою і ваніліном;
  3. Розкласти масу по паперових стаканчиках або спеціальних формочках. Накрити верх плівкою і поставити в морозилку на 2 години. Потім увіткнути в центр кожного стаканчика паличку і залишити ще на 8 годин або довше;
  4. Перед подачею потримати стаканчики 5 хвилин в теплі. Обережно вийняти десерт з форм.

Чізкейк з мандаринами

Інгредієнти:

  • 1 апельсин;
  • 4 мандарина;
  • 4 яйця;
  • 250 г борошна з цільного зерна;
  • 150 г маргарину;
  • 180 г цукрового піску;
  • 350 г кисломолочного сиру;
  • Ванілін;
  • 25 г крохмалю;
  • Цукрова пудра;
  • Мелені фісташки для прикраси;
  • Роз'ємна форма діаметром 26 див

Приготування:

    1. Перемять борошно з маргарином, додати 1 яйце, 50 г цукру, цедру апельсина;

    1. Тісто сформувати в кулю, покласти в пакет і охолоджувати в холодильнику 1 годину;
    2. Очистити апельсини і мандарини. Нарізати на шматочки;
    3. У яєць відокремити жовтки і перемішати їх з сирним сиром, іншим цукром, ваніліном і крохмалем;

    1. Білки збити до міцних піків і покласти разом з цитрусовими в сирну масу;

    1. Тісто розкачати і сформувати у формі дно і бортик пирога. Повинна вийти «тарілка» з тіста. Наповнити сирною масою;

  1. Пекти в розігрітій духовці при 200 °C 40 хвилин. Дати охолонути не менше трьох годин. Посипати середину цукровою пудрою, а краї – дрібно змеленими фісташками.

Поради по сервіровці столу 2017

Накриваючи новорічний стіл 2017, потрібно постаратися, щоб налаштувати гостей на святкову атмосферу.

У цю ніч можна обійтися без яскравих ламп під стелею. В кімнаті, де проходить свято, запаліть свічки. Незайвими вони будуть і на столі. Тільки не забувайте про безпеку і ставте свічки тільки в свічники, наприклад, у вигляді глиняних півників.

На стіл поставте фігурку – символ наступаючого року за східним календарем. Її можна купити або зшити самим з червоного фетру.

Неповторний вигляд столу принесуть декоративні пір'їнки з блискітками, які символізують півня. Поставте їх у вазу на середину столу разом з сухими стеблинками пшениці, жита і вівса.

Для зустрічі року півня 2017 постеліть яскраву скатертину з легких матеріалів. Вона може бути з вишивкою золотом або сріблом.

По східній приймете, посуд повинна бути тільки з натуральних матеріалів. Краще, якщо це буде фарфор або кераміка. Добре підійдуть бамбукові салатниці і крутяться страви для закусок з дерева.

Бокали прикрасити тонкими стрічками і тасьмою, склавши їх по три – червону, жовту, помаранчеву і зав'язавши навколо кожного склянки бантом.

У тарілок гостей на серветки можна покласти маленькі сувеніри – шоколадні або крихітні порцелянові яйця. Скажіть: «На щастя!» Навіть дорослі радіють як діти.

Провівши свято так, щоб порадувати себе, близьких і не забути про символ року – півня, ви можете бути впевненими, що в 2017 році удача обов'язково вам посміхнеться!

Що ще почитати: