09 май 2019 14

Як правильно загасити свинину в мультиварці

Свиняче м'ясо одне з найпопулярніших і затребуваних на нашому столі. Крім своїх корисних якостей, необхідних для людського організму, воно має ніжний, м'який смак. Практично будь-яку страву зі свинини легко зробити без будь-яких складнощів, оскільки вона сама по собі дуже м'яка і зіпсувати її важко.

М'ясо запікають, смажать, варять, тушкують з гарнірами, овочами, грибами і сухофруктами, використовують як начинку для пирогів, млинців та інших страв.

Маючи під рукою кухонний електроприлад – мультиварку – взагалі в лічені хвилини можна сфабрикувати з свинини повноцінний обід або вечерю.

Простий, покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
м'якоть свинини - 450 г
цибулю - 1 шт.
морква - 1 шт.
масло пісне - 1 ст. л.
томатний сік - 1 склянка
перець, сіль - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 237 Ккал
Що може бути легше приготування гуляшу з свинини в диво-горщику? Відварюємо картопляне пюре або розсипчастий рис – ситний і смачний обід вже готовий.

Свинячу м'якоть без кістки, вимиваємо, обсушуємо і розбираємо на кубики розміром сантиметр на сантиметр.

Очищаємо овочі і шаткуємо півкільцями. Включаємо агрегат на функцію смаження. У чашу приладу наливаємо олію і закидаємо підсмажитися цибулю і моркву.

Коли вони стануть достатньо м'якими і придбають красивий колір, додаємо шматочки м'яса і обсмажуємо, систематично помішуючи силіконової лопаткою. Можна попередньо обваляти свинину в борошні, так вона вийде більш рум'яної.

Через десять хвилин заливаємо блюдо томатним соком, посипаємо спеціями, сіллю і щільно закриваємо кришку. Перемикаємо програму на гасіння на півтори години.

Як загасити свинину з овочами в мультиварці

Овочеве рагу з м'ясом – одне з найпопулярніших страв російської кухні. Перевага його полягає в тому, що овочі і м'ясо можна використовувати будь-яких видів на свій розсуд.

Склад:

  • вирізка – 800 г;
  • капуста – 250 г;
  • морква – 1 шт.;
  • перець – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло – 3 ст. л.;
  • приправи, сіль;
  • помідори – 2 шт.

Підготовка: 1 год.

Калорії: 246 Ккал/100 р.

Закидаємо в окріп помиті томати, через дві секунди витягаємо, відшаровуємо шкуру і пюрируем в блендері. З капусти зрізаємо верхній покрив, розрізаємо головку навпіл і шаткуємо соломкою. У солодкому перці вирізаємо серединку, розрізаємо на квадратики або бруски. Цибулину і моркву чистимо і подрібнюємо кубиками.

Свинячу вирізку моєму і розкладаємо на рушник. Коду волога повністю піде, розбираємо на бруски. Посипаємо сіллю, перцем і залишаємо на десять хвилин.

Запускаємо агрегат на режим смаження, заливаємо масло рослинне, по черзі підсмажуємо. Продукти закладаємо в такому порядку: м'ясо, капуста, цибулю з морквою, перець. Коли усі процеси будуть зроблені, додаємо томати, вимішуємо і запускаємо на режим гасіння. Доготавливаем блюдо сорок п'ять хвилин.

Рецепт тушкованої свинини з грибами в мультиварці

Будь-яке м'ясо ідеально поєднується з грибами. Звичайно ж краще всього взяти лісові дикорослі лисички, опеньки або маслюки. Але тепличні печериці та гливи – теж непоганий варіант.

Склад:

  • гриби – 300 г;
  • м'ясо – 600 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вода – 100 мл;
  • сіль, спеції.

Підготовка: 3 години.

Калорії: 278 Ккал/100 р.

Лисички заливаємо крутим окропом, старанно моєму від піску, листя та сміття. Занурюємо в закипающую воду, кидаємо одну очищену цибулину і варимо годину. Рекомендується перший після закипання відвар злити і готувати лисички у другій воді.

Свіже молоде м'ясо – ошийок, вирізку або лопатку – розрізаємо на шматочки однакових розмірів. Якщо попадається плівка або жили, відразу вирізаємо, щоб готова страва не було жорстким.

Включаємо прилад, наливаємо масло і підсмажити порубаний великими кільцями цибуля біла. Через шість хвилин додаємо відварені гриби, підсолюємо і підсмажуємо сім – вісім хвилин, викладаємо в окрему тарілку і слідом закидаємо готуватися м'ясо. Не перемішуйте свинину занадто часто, дайте їй підрум'яниться. Коли у м'яса з'явиться бажаний колір, закладаємо назад гриби з цибулею, вливаємо теплу воду засипаємо спеції, сіль і закриваємо кришку приладу. Встановлюємо режим гасіння і можемо бути вільні цілу годину.

Читайте як приготувати незвичайну, дивовижну шарлотку з вишнями.

Пісні бурякові котлети — це несподіване рішення овочевого страви.

Спробуйте приготувати тісто для піци на сметані, воно виходить ніжним і надзвичайно м'яким.

Кулінарні поради

  1. Щоб м'ясо вийшло соковитим і м'яким, обов'язково під час оброблення видаляйте всі сухожилля і пліву. Навіть тривала термічна обробка не здатна їх розм'якшити.
  2. Гриби для приготування свинини підійдуть не тільки свіжозібрані або куплені, але і засушені. Єдиний нюанс – їх потрібно попередньо злегка розпарити в теплій воді.
  3. Замість звичайної кип'яченої води страву можна долити будь відвар або бульйон, навіть з тих же лісових грибів. Смак вийде ще краще.
  4. Тушкована свинина в мультиварці годиться не тільки в якості щоденного страви. Її можна розкласти по стерилізованим банкам, закатати металевою кришкою і прибрати в підвал. Вийде домашня тушонка, яку можна зберігати більше року і використовувати в міру необхідності.
  5. Не бійтеся експериментувати додавайте до тушкованої свинини консервовані ананаси, персики, чорнослив, курагу, гранат. Дуже смачний і ароматний смак виходить, якщо під час гасіння в блюдо підлити кілька ложок білого або червоного вина.
  6. Якщо ви використовуєте заморожене м'ясо, то перед гасінням його краще вимочити або промаринувати в будь-якому кисломолочному продукті: кефірі, кисляку або вершках. Так пропаде сухість і жорсткість свинини, хоча час для приготування значно збільшиться.

Тушкована свинина дуже добре поєднується з такими овочами, як гарбуз, брокколі, цукіні, баклажан. Свіжа зелень теж не буде зайвою, підійдуть петрушка, рукола, базилік, кріп. Приємного апетиту!

Що ще почитати: