28 март 2019 231

Як варити молочний суп з макаронами

Молочний суп – це страва з кип'яченого молока, в яке додаються різноманітні інгредієнти. Суп молочний з макаронами – це смачне, ситне, недороге блюдо, яке можна віднести до дієтичного раціону за умови контролю над жирністю молочного продукту. Щадні дієти включають в свій склад і молочні страви, і макарони. У молоці багато білка, макарони — джерело складних вуглеводів.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Молоко - 300 мл
Макаронні вироби (краще локшина або вермішель) - 70 грам
Цукор - 1 чайна ложка
Сіль - на кінчику ножа
Вершкове масло - 20 г
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 114 Ккал
Блюдо в класичному варіанті найбільш поширене і затребуване. Незалежно від віку – такий сніданок підкорить всіх. Мінімум складових, максимум користі.

Для початку ставимо кип'ятитися молоко.

Одночасно треба довести макарони до стану напівготовності, для цього кидаємо їх в окріп, попередньо посолений, і варимо 3-5 хв, воду зливаємо і з'єднуємо їх з молоком.

Висипаємо сіль і цукор. Далі варимо суп ще 5-6 хв. після закипання. Вимикаємо і подаємо в глибоких тарілках, додавши в нього трохи олії. Молочний суп з макаронами їдять гарячим, тільки що приготованим.

Приготування молочного супу з макаронами в мультиварці для дітей

Дітвора любить м'який, ніжний смак топленого молока. Тут помічницею стане мультиварка. Їжа виходить в ній, як з російської печі, молоко нудиться, а не кипить, зберігаючи корисні інгредієнти. Не вимагається постійний контроль над процесом, при наявності в мультиварці функції відстрочки старту, можна приготувати страву на сніданок або вечерю, завчасно заправивши помічницю.

Інгредієнти:

Найменування Міра виміру Вага
Молоко мл 1000
Лапша грам 200
Цукор столова ложка 1
Сіль грам 4 (половина чайної ложки)
Вершкове масло грам 30 (шматочок)
Ягоди (малина, полуниця, чорниця, смородина тощо). Якщо ягоди кислі, кількість цукру збільшують у два рази. стакан 0,5

Вихід — 2 порції готового страви

Час приготування — 35 хвилин (5 хвилин готуємо продукти, 30 хвилин готує мультиварка)

Калорійність супу становить 132,1 ккал, на 100 грам готового виробу: білки — 4,3, жири — 2,9 г, вуглеводи — 19,0 р.

Як приготувати молочний суп з макаронами в мультиварці для дітей? Заливаємо в каструлю молоко, засипаємо макарони, сіль, цукор, ягоди, перемішуємо, запускаємо режим «Молочна каша» на 30 хв. Можна скористатися режимом «Гасіння».

Як зварити молочний суп-локшину

Молочний суп–локшина ідеально підійде на сніданок дітям і дорослим. При невеликих зусиллях, нестачі часу можна швидко приготувати апетитну, поживне блюдо. Витрат молочний суп-локшина вимагає мало.

Інгредієнти:

Найменування Міра виміру Вага
Молоко мл 500
Вода мл 500
Лапша грам 100
Цукор столова ложка 1
Сіль грам 4 (четверта частина чайної ложки)
Вершкове масло грам 40

Вихід — 3 порції готового страви.

Час приготування — 10-15 хвилин.

Калорійність супу становить 110 ккал, на 100 грам готового виробу: білки — 4,5 р., жири — 2,9 г, вуглеводи — 16,4 р.

Змішайте молоко і воду, закип'ятіть, додайте за смаком сіль, цукор. Перемішуючи, засипте локшину. Уварювати 8-10 хвилин, помішуючи, потім зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте потомитися ще 5 хвилин, це додасть страві особливу ніжність. Після закінчення часу розлийте в порційні тарілки, здобріть вершковим маслом.

Найцікавіші рецепти тушкованої свинини з овочами.

Читайте як смачно приготувати млинці на сметані з сиром в духовці.

Візьміть на замітку рецепти ситні макарони з фаршем з томатною пастою. Хоча блюдо калорійне, але якщо замінити на спагетті з твердих сортів іноді можна побалувати себе.

Поради досвідчених кухарів

Зварити супчик з молока з макаронами просто, з приготуванням впораються навіть недосвідчені кухаря, головне, щоб було прагнення здивувати і порадувати своїх домочадців.

Якщо прислухатися до порад досвідчених кухарів, блюдо вийде незвичайно смачним і корисним:

  1. У молоці неважливо розварюються макарони локшина, тому треба їх зварити до напівготовності у воді, або просто обшпарити окропом.
  2. Щоб молоко не втекло при кип'ятінні, готувати треба в казанку, або каструлі з товстими стінками, постійно заважаючи.
  3. Домашнє молоко розбавляють водою для зниження калорійності.
  4. Для смачної локшини краще всього підійдуть тверді сорти макаронів, локшини або вермішелі.
  5. Заважати супчик треба повільно, по колу в один бік, тоді локшина не заплутається, залишиться цілою і красивою.
  6. Для поліпшення смаку і підвищення корисності страви в нього додають родзинки, горіхи, сухофрукти, також в якості ароматичних добавок використовують ванілін, цукати, корицю.
  7. Допускається приготування несолодких молочних супів з макаронами, в них додають картоплю, капусту, гриби, бринзу, і т. д.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: