15 март 2019 19

Як приготувати кесаділью з куркою

Страва під незвичною назвою «кесаділья» відноситься до мексиканської кухні. Традиційно воно складається з двох компонентів: маленькій кукурудзяного або пшеничного коржа – тортилії і сирної начинки.

Однак, як професійні кухарі, так і домашні господині люблять експериментувати, додаючи м'ясо, овочі, картопля, гриби та різні соуси. Один з найпоширеніших рецептів «кесадільї» — з м'ясом птиці.
Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
пшеничні або кукурудзяні коржі - 4 штуки
сир «Російський» - 100-150 грам
томати свіжі або консервовані - 3 штуки
куряче філе свіже, смажене або копчене) - 400-500 грам
перець болгарський солодкий - 2 штуки
часник - 2 зубці
цибуля ріпчаста - 1 головка
зелень: цибуля, базилік, кріп - за смаком
спеції: гострий мелений перець, сіль, кумин - за смаком
масло рослинне - для смаження
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Спосіб приготування:

  1. Очистити і порізати цибулину дрібними кубиками. Розігріти сковороду з олією, обсмажити цибулю до легкого рум'яного кольору;
  2. Вичистити і також дрібно покришити перець, додати до цибулі, смажити до м'якості, потім трохи посолити і поперчити отриману масу;
  3. Зняти з часнику шкірку, промити під холодною водою, порізати або пропустити через часникодавку. Помідори подрібнити в блендері, якщо беруться консервовані – зняти шкірку і пом'яти виделкою. Отримані складові додати в загальну масу, до цибулі і перцю, довести до кипіння. У разі, якщо соус виходить дуже густим, можна додати трохи води;
  4. Філе курки нашаткувати кубиками, підсмажити на окремій сковороді, потім змішати отримане з овочами, готувати ще хвилин п'ять;
  5. Невелику сковороду (переважно використовувати сковороду-гриль, але можна і звичайну) змастити маслом, акуратно викласти тортилью;
  6. Сир натерти на великих лезах, потім тонким шаром покрити поверхню коржа;
  7. На одну половину коржа викласти начинку, посипати травами і додавши куміна, після чого скласти тортилью навпіл;
  8. Обсмажувати спочатку одну, потім іншу половинку до утворення гарної скоринки. Перед подачею прийнято розрізати кесаділью на трикутники, ефектно викладаючи страву за дощечку чи плоску тарілку.

Кесаділья з куркою і грибами

М'ясо птиці чудово поєднується з грибами, тому така варіація на тему курячої кесадільї здається досить ситним і приємним на смак стравою. Для приготування знадобляться:

  • гриби білі або печериці – 150-250 грам;
  • філе курки (можна взяти копчене) – 300 грам;
  • коржі-тортилії – 4 штуки;
  • сир жирних сортів – 100 – 150 грам;
  • солодкий перець – 1 штука;
  • головка цибулі середнього розміру – 1 штука;
  • помідор свіжий, консервований або томатна паста – 3 штуки (200 мл);
  • лайм – 1 штука;
  • часник – 1 або 2 зубчики;
  • перець гострий, чилі – 1 штука;
  • зелень: кінза, базилік, петрушка – за смаком;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • спеції – за смаком.

Приблизний час приготування: 50 – 60 хвилин.

Калорійність: близько 250 ккал на 100 грам страви.

Спосіб приготування:

  1. Цибулину почистити і дрібно нашаткувати. Розігріти сковороду, посмажити цибулю близько двох хвилин на середньому вогні – до «золотого» кольору;
  2. Куряче філе порізати кубиками, потім додати до цибулині, гарненько обсмажити з усіх сторін;
  3. Гриби помити і покришити скибочками, трохи просушити і викласти в загальну масу, готувати ще п'ять хвилин;
  4. Перець (солодкий і чилі) очистити від насіння, нашаткувати смужками, відправити на сковороду;
  5. Видалити шкіру з томатів, розім'яти їх, порубати в блендері цибулю, часник, зелень, змішати з помідорами. Приправити соком лайма. Вилити соус на м'ясо з грибами і овочами, довести до кипіння;
  6. Намаслить і підігріти сковороду-гриль, викласти корж, посипавши її тонким шаром сиру. Наповнити одну половину начинки, згорнути корж. Підсмажити з обох сторін, простеживши, щоб страва не підгоріло.

Кесаділья з начинкою з курки, авокадо і сиром

Досить вишуканий вигляд даного страви містить в собі авокадо і червоний лук. Таку кесаділью можна подати до святкового столу у вигляді закуски або повноцінного страви.

Інгредієнти:

  • авокадо – 2 середніх за розміром плоду;
  • сир сорту «Гауда» або «Чеддер» — 300-350 грам;
  • куряча грудка – 400 грам;
  • тортилії – упаковка по 4 штуки;
  • цибулина червона – 1 штука;
  • чилі – 1 штука;
  • помідори, томатна паста – 3 штуки (200-250 мл);
  • лимон або лайм – 1 плід;
  • часник – 2 зубці;
  • зелень – на смак;
  • рослинна олія для смаження:
  • спеції.

Приблизний час приготування: 30 – 40 хвилин.

Калорійність: близько 190 ккал на 100 грам страви.

Спосіб приготування:

  1. Грудки порізати кубиками і добре обсмажити на оливковій олії;
  2. Авокадо очистити від шкірки, пропустити через м'ясорубку, подрібнити в блендері або просто порізати, а потім побризкати соком лайма або лимона, щоб не дати потемніти;
  3. Перець чилі дуже дрібно покришити. Томати довести до однорідної маси, знявши шкірку. Змішати в блендері масу з авокадо, помідорів, перцю, додавши часточку часнику. Приправити і посолити, красиво червоний лук нашаткувати і змішати з отриманим соусом;
  4. Залити соусом м'ясо і довести до кипіння, додати зелень;
  5. Інші дії здійснити за вже відомою схемою – приготувати корж, посипану сиром, викласти начинку і красиво обсмажити кесаділью.

Читайте як приготувати юшку з судака — смачний і ситний суп з риби.

Рецепт ніжних коржиків на кефірі — ароматна, домашня випічка.

Читайте цікаво як приготувати смачні слойки з сиром солодкі і солоні. Сама ароматна добірка рецептів тут.

Як приготувати коржі з куркою і беконом

Представлений варіант є повноцінним ситним блюдом завдяки двом сортам м'яса. Необхідні продукти:

  • курка (філейна частина) – 400 грам;
  • сир сорту «Гауда» або «Монтерей Джек» — 200 грам;
  • сир «пармезан» — 100 грам;
  • томати (невеликі) – 2 штуки;
  • базилік – 1 пучок;
  • бекон – 100 грам;
  • горішки (кедрові або кешью) – 60 грам;
  • коржі – 1 упаковка на 4 штуки;
  • олія для смаження;
  • спеції і «жива зелень – за смаком.

Приблизний час приготування: 30 – 40 хвилин.

Калорійність: близько 300 ккал на 100 грам страви.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе порізати, посолити, поперчити. Посмажити на середньому вогні з допомогою оливкової і вершкового масла на середньому вогні, потім витягнути на тарілку, дати жиру стекти;
  2. Тепер – черга бекону, повторити з ним теж саме. Викласти на тарілку, застелену паперовою серветкою, яка вбере зайву;
  3. Горішки (половину від загальної кількості) дрібно порубати, змішати з двома сортами м'яса;
  4. Зняти з помідорів шкірку, базилік промити і відрізати жорсткі палиці, крупно порізати, потім відправити в блендер базилік, залишок горіхів, сир «пармезан» і томати. Все добре змішати;
  5. На розігріту сковорідку покласти корж-тортилью, посипати крупно натертим сиром «Гауда» або «Монтерей Джек», на одну половину акуратно спочатку тонким шаром вийшов соус, потім м'ясо з горіхами, зверху – знову соус, посипати все зеленню і приправити. Поступово обсмажити з обох сторін.

Грецькі тортильї з куркою

Даний рецепт зобов'язаний назвою тим, що в списку інгредієнтів присутні традиційні грецькі продукти – фета і оливки. Для приготування знадобляться:

  • пшеничні тортилії – упаковка із 4 штук;
  • філе курки – близько 400 грам;
  • консервовані помідори – 2-3 штуки;
  • шпинат (заморожений або свіжий) – 200 грам;
  • оливки (чорні) – 50 грам;
  • сир «Фета» — 60 грам;
  • гострий перець «Чилі» — 1 столова ложка;
  • сир «Гауда» — 200 грам;
  • орегано сушений – 1 столова ложка;
  • олія для обсмажування;
  • зелень, інші спеції – за смаком.

Приблизний час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: близько 260 ккал на 100 грам страви.

Спосіб приготування:

  1. Філе порізати кубиками і посмажити на олії (вершковому або оливковій);
  2. Зняти з помідорів шкірку, зробити з них однорідну масу у блендері і додати до курки, дати закипіти. Посипати суміш орегано і чилі;
  3. Шпинат, оливки та сир «Фета» подрібнити, змішати з остиглими помідорами і м'ясом;
  4. На розігріту сковороду покласти корж, посипати сиром «Гауда». На половинку викласти начинку, додати зелені і підсмажити з обох сторін.

Поради кулінарів

  1. Скільки б сиру не виявилося в рецептурі, намагайтеся його не шкодувати: «справжня» кесаділья не розпадається саме завдяки йому, начинка утворює єдиний товстий шар між шматками тіста;
  2. Кесаділья чудово підійде в якості основного блюда, якщо додати до її складу гарнирный компонент – рис або картопля;
  3. Важливо переконатися в тому, що розплавився сир добре – це основний показник готовності страви;
  4. Якщо кесаділья з куркою виходить дуже товстою, треба попередньо прогріти її в мікрохвильовій печі;
  5. Перевертати блюдо правильніше спеціальною лопаткою для млинцевих виробів.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: