02 май 2019 1138

Як швидко приготувати рідке тісто для піци

Що головне в піці, що надає їй неповторності? Багато скажуть начинка, але немає — головне для піци правильно приготовлена і випечена коржик. Вона — основа всієї піци. Знамениті піццайоло – майстра з випікання піци — зберігають секрети приготування тіста і склад інгредієнтів для начинки. Корж для піци повинна бути тонкою, м'якою і, в той же час, хрусткою.

Рецептура приготування тіста для піци різна, але саме воно буде впливати на отриманий результат. Натуральна італійська піца випікається на бездрожжевом тесті. Відсутність дріжджів робить корж тонкої і хрусткою, а щоб вона була м'якою, можна спробувати приготувати для основи рідке тісто.

Рецептів рідкого тіста для піци безліч: на сметані, з додаванням сиру, на кефірі, майонезі, молоці. В залежності від застосовуваних компонентів, смак готової коржі буде різним. Не варто гадати, який рецепт краще, радимо приготувати все по черзі, спробувати і вибрати для себе той, який сподобався.
Рідке тісто, приготоване на кефірі
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - дві ст. ложки
мука в/с - 2 ½ склянки
кефір - 400 грам
яйця - 2 шт.
сіль - ½ Ч. ложки
пісок цукровий - 1 год. ложка
сода - ½ Ч. ложки
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 159 Ккал

Два яйця розбиваємо в миску, висипаємо сіль, цукор і збиваємо. Обережно домішуємо рослинне масло, теплий кефір і чайну соду, перемішуємо зі збитими яйцями, висипаємо борошно і замішуємо тісто, яке має вигляд густої сметани, як бісквітне тісто.

Рідке тісто для піци на кефірі готово. Викладаємо її на деко висотою 10-15 мм, зверху розкладаємо начинку, яка нам подобається, і випікаємо до готовності.

Тісто для піци на майонезі

У складі тесту для італійської піци майонез не присутня, але у кожної російської господині, як і в італійських піццайоло, свої секретні рецепти. Одним із них виступає рідке тісто, виконане на майонезі.

Необхідні продукти:

  • майонез — 3 ст. ложки;
  • сметана — 4 ст. ложки;
  • 1 куряче яйце.
  • сіль — ½ ч. ложки;
  • борошно — 7 ст. ложок.

Приготування — 20 хвилин.

Калорійність — 225 ккал на 100 р.

У миску розбиваємо 1 яйце, кладемо сіль і збиваємо, щоб вийшла пишна однорідна маса. Майонез змішуємо зі сметаною і вводимо в яєчну суміш. Додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Необхідно, щоб тісто нагадувало видом густу сметану (як на оладки). Викладаємо на деко заввишки 10 – 15 мм. Зверху викладаємо начинку і ставимо в духовку.

Дріжджове тісто для швидкого приготування піци

Рецептів для виконання дріжджового тіста багато, хочеться поділитися з вами рецептом дуже смачного тіста, яке не потрібно місити, катати і чекати коли воно підніметься. Це рецепт рідкого дріжджового тесту.

Для приготування необхідно взяти:

  • молоко тепле — 2 склянки;
  • дріжджі -1 ч. ложка;
  • пісок цукровий -1 ч. ложка;
  • масло рослинне — 2 ст. ложки;
  • сіль — 1 ч. ложка;
  • борошно — 3 ½ склянки.

Приготування 30 хвилин.

Калорійність на 100 г становить 200 ккал.

Залити дріжджі злегка підігрітим молоком, почекати, коли вони набухнуть і добре перемішати. Додати цукор, сіль і масло. Перемішати. Поступово висипати борошно, стежачи за тим, щоб не було грудочок. Отримана маса схожа на увазі суміш для оладок. Рідке тісто для піци швидкого приготування готове до подальшого приготування.

Розкладати його треба на попередньо змащене деко. Висота шару становить 10 – 15 мм. Розкласти на нього начинку і випікати. Начинку не викладати близько до країв, в цьому випадку при випічці вони піднімуться, утворюючи бортики, і будуть хрусткими.

Тісто на молоці

Молоко не входить до складу тіста, при випіканні італійської піци. Це становить застосовують в основному російські господині. Але, як не дивно, цей рецепт отримав популярність у скандинавських країнах. Називається він «російська ватрушка».

Для приготування необхідно взяти:

  • молоко — 0,25 літрів;
  • 1 яйце;
  • харчова сода — ½ ч. ложки;
  • сіль -1 ч. ложка;
  • борошно — 300 грам.

Приготування — 20 хвилин.

Калорійність — 180 ккал.

Рецепт рідкого тіста для піци на молоці дуже простий. Потрібно у мисці збити яйце з сіллю до однорідної маси, не потрібно збивати в круту піну. Додати молоко і соду і добре перемішайте. Додати борошно поступово, не перестаючи збивати. Тесту слід мати вигляд густої сметани. Коли воно виходить рідким, то можна додати борошно. Після того як вона прийме однорідну масу, накрити її рушником і не чіпати 25 – 30 хвилин.

Ви хочете здивувати своїх гостей? Приготуйте незвичайний салат «Лісова поляна», який не тільки дуже смачний, але і ефектний. Пропонуємо вам кілька варіантів цього цікавого рецепта.

Читайте як спекти млинці на молоці, зроблені в пляшці. Цей варіант підійде, якщо кухня маленька і розвернутися ніде.

Як зробити смачні грінки з молоком і яйцями — вони виходять надзвичайно смачними і м'якими якщо ви прислухаєтеся до наших порад.

Неаполітанська піца, виконана з рідкого тесту на кефірі

Неаполітанська піца в давні часи, в Італії, була їжею для бідняків, так як до її складу входили самі дешеві і доступні продукти: борошно, вода, олія оливкова, сир «Моцарелла». Для нашого часу це продукти дуже навіть не дешеві.

Склад інгредієнтів, що використовуються у неаполітанської піци, строго визначений. Заміна одного з них змінює смак. Так що, якщо ми для основи вибираємо рідке тісто на кефірі, то це не зовсім неаполітанська піца. Залишається залишити незмінним начинку.

Необхідні компоненти:

  • масло оливи — 2 ст. ложки;
  • борошно — 2 ½ склянки;
  • кефір — 0,4 літра;
  • 2 яйця;
  • сіль — ½ ч. ложки;
  • пісок цукровий-1 ч. ложки;
  • чайна сода — ½ ч. ложки;
  • соус томатний -100 грам;
  • томати свіжі — 75 грам;
  • сир «Моцарелла» -100 гр.;
  • сир «Пармезан» — 50 гр.;
  • 75 грам маслин;
  • 10 грам свіжого базиліка.

Приготування — 25 хвилин.

Калорійність — 239 ккал на 100 г продукту.

Для приготування тіста в миску розбиваємо яйця, домішуємо сіль, цукор і збиваємо до отримання пінистої маси.

Додаємо оливкову олію, теплий кефір і харчову соду.

Все перемішуємо і частинами додаємо борошно, не перестаючи розмішувати до суцільної маси без грудочок. Тісто схоже на негустий крем. Розкладаємо його на деко. Висота шару повинна мати 10 – 15 мм.

Зверху на нього намазуємо соус томатний і обережно розподіляємо його по поверхні. Залишаючи краю недоторканими. Помідори очищаємо від шкірки і ріжемо на тонкі пластинки, рівномірно розкладаючи їх по змащеній соусом поверхні.

Маслини без кісточок нарізаємо на кружечки, які розподіляємо по поверхні піци. Далі розкладаємо листочки базиліка і нарізаний невеликими шматочками сир «Моцарелла», засипаємо натертим пармезаном.

Все, неаполітанська піца на рідкому тісті на кефірі готова. Для любителів можна зверху її посипати подрібненими прованськими травами.

Піца як в піцерії, приготована на рідкому тісті

Якщо ви пробували піцу в піцерії, то помітили, що тісто для будь-якої піци одне і те ж. Начинка різна. Може бути з шинкою, ковбасками, з грибами та морепродуктів. Головний продукт піци — це моцарелла, пармезан або інший сир. Вибирайте на будь-який смак.

Ще один секрет — це товщина тесту. Досвідчені піццайоло проводять з тестом певні маніпуляції, витягаючи, щоб при випічці воно вийшло тонким і хрустким. Зробити це з рідким тістом не вийде, тому важливо витримати потрібні пропорції і, регулюючи додавання борошна, щоб надати йому потрібної густоти.

На деко його потрібно розподілити таким чином, щоб товщина була не більше 15 мм. Головна умова смачної піци в піцерії – це тісто. Вибираємо вподобаний рецепт його приготування, наведений вище.

Для начинки, наведемо приклади складових найбільш знаменитих видів піци:

  1. Маргарита — помідори, оливкова олія, базилік, сир «Моцарелла». У деяких випадках посипається тертим пармезаном;
  2. Регіна – печериці, помідори, шинка, сир «Моцарелла», орегано;
  3. Каприччоза – гриби, артишоки, оливки, маслини, помідори, «Моцарелла»;
  4. Піца з мідіями – мідії, петрушка, часник і, звичайно ж, оливкова олія;
  5. Фунг – помідори, сосиски, гриби і «Моцарелла».

Поради досвідчених піццайоло

Приготування піци вимагає необхідних навичок. Ми звикли до того, що піца будинку готується з «підручних» продуктів, з того, що можна знайти в холодильнику. Але якщо є бажання зробити справжню італійську піцу, то потрібно обов'язково купити сир «Моцарелла». Він присутній практично у всіх видах піци.

Якщо ви готуєте піцу з ковбасою, то потрібно застосовувати варену і копчену ковбасу, в якій присутні шматочки сала.

Коли у складі начинки присутній м'ясо курки або варена яловичина, то її необхідно попередньо згасити в жирі, щоб воно не було сухим.

При розкачування тіста, щоб воно було тонким, можна використовувати х/б серветку, якою потрібно обернути качалку.

Замість майонезу можна застосувати сметану, в яку додати розтертий варений жовток і чайну ложку гірчиці.

Щоб тісто не липло до рук, не треба використовувати борошно, просто втирайте в руки масло.

До столу піца подається гарячою, тільки що випеченої.

При застосуванні сушених грибів, необхідно потримати їх в солоному молоці 2 години. Це додасть їм свіжий вигляд і яскравий смак.

Сушені гриби можна стовкти в борошно, яку зручно застосовувати при приготуванні піци і для додання їй грибного смаку. Таке борошно треба зберігати в сухому і закритій банці.

Застосовуючи рідке тісто в якості основи для піци, отримуємо ніжну і м'яку корж. Потрібно пам'ятати, що для начинки можна використовувати будь-які продукти. Найголовніше, щоб вони були якісними і свіжими. Все інше залежить від смаку.

Що ще почитати: