18 апрель 2019 49

Як приготувати карпаччо з курки в домашніх умовах

Якщо ви любите різні копченості, то вам обов'язково потрібно знати спосіб готування карпаччо з курячого м'яса. Цей варіант приготування м'яса прийшов до Росії з Італії.

Його придумав італійський кухар Джузеппе Чіпріані, саме він запропонував подавати тонкі скибочки м'яса під великою кількістю спецій. А назва цієї закуски походить від імені італійського художника Вітторе Карпаччо, який зображував свої картини в яскравих червоних барвах.

Як же зробити карпаччо з курки будинку? Давайте розглянемо кілька рецептів.

Домашній рецепт приготування закуски
Інгредієнти Кількість
м'ясо куряче (філейна м'якоть) - 3 грудки
часник - 4-5 зубчиків
сіль - 300 грам
запашні трави в сушеному вигляді - 1,5 ст. ложки
коріандр - 70 грам
суміш перців - 70 грам
паприка - 2 ст. ложки
Час приготування: 4500 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Рецепт карпаччо з курки в домашніх умовах:

  1. Для початку потрібно приготувати пряну суміш, в якій будуть обвалюватися шматочки курячого м'яса, і потім вони в ній же будуть обсушиваться. Для початку у чашку насипати сіль, її жаліти не варто;
  2. Потім засипаємо спеції. Для цього способу приготування можна використовувати будь-які спеції, які подобаються. Висипаємо в чашку з сіллю суміш перців і запашні трави в сушеному вигляді;
  3. Очищаємо зубчики часнику від шкірки, пропускаємо їх через часникодавку;
  4. Викладаємо в чашку зі всіма компонентами часник, паприку. Завдяки паприці м'ясо стане червонуватого кольору;
  5. Всі компоненти добре перемішуємо;
  6. Куряче м'ясо ретельно промиваємо, обов'язково витираємо насухо за допомогою паперових серветок;
  7. Щоб м'ясо швидше висохло філе краще розрізати на невеликі скибочки. Розрізаємо його у вигляді довгих шматочків. Кожне філе слід розрізати на три частини;
  8. Кожен скибочку добре обвалюємо в суміші з приправи;
  9. Викладаємо скибочки зі спеціями в каструлю, ставимо зверху гніт і залишаємо стояти в такому стані близько 3-4 годин;
  10. Після цього викладаємо шматочки на паперову основу, щоб з них вийшла зайва рідина;
  11. Нанизуємо м'ясо на нитку або шампур;
  12. Вивішуємо м'ясо там де воно не буде заважати, під столом або в будь-якому іншому місці;
  13. Через 3 дні курка повинна просохнути. Вона повинна бути середньою структурою, але головне — не сильно жорсткою;
  14. Після цього знімаємо шматочки, нарізаємо тонкими пластинками і подаємо до столу.

Дієтичний рецепт

Що потрібно для готування:

  • куряча грудка – 1 штука;
  • половина лимона;
  • лайм – ½ частину;
  • 5 ст. ложок солі;
  • 2 ч. ложки чорного меленого перцю;
  • паприка – 2 великі ложки;
  • 2 великі ложки оливкової олії.

Час готування – 3 години.

Скільки калорій в 100 грамах – 170 ккал.

Починаємо приготування дієтичного карпаччо з курки:

  1. Куряче філе краще всього використовувати те, що продається в супермаркетах. М'ясо домашньої птиці не підійде, тому що воно володіє жилистой структурою;
  2. Промиваємо грудку, обтираем серветками, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в морозильник на 25-30 хвилин, щоб вона трохи подморозилась;
  3. Після цього виймаємо її з морозилки, ріжемо на пластинки за допомогою ножа з гострим лезом;
  4. В невелику чашку засипаємо сіль. До неї видавлюємо сік з половини лимона і половини лайма;
  5. Додаємо мелений перець і паприку;
  6. Заливаємо до всіх компонентів оливкова олія;
  7. Курячі шматочки викладаємо в пряну суміш, щоб вона повністю покривала м'ясо;
  8. Загортаємо тарілку з м'ясом і приправою харчовою плівкою;
  9. Прибираємо в холодильник на кілька годин, щоб скибочки промариновались;
  10. Після цього їх можна розвісити на 1 день просушитись;
  11. Їх можна не просушувати і їсти відразу. Робіть так, як вам більше подобається.

Кільця кальмарів у клярі — приготуйте цю просту закуску до пива.

Рецепт з зеленим горошком — ми пропонуємо цілу добірку рецептів, де ви можете вибрати свій улюблений.

Пісні пиріжки з капустою — візьміть на замітку ці рецепти.

Смачний салат з карпаччо з курки

Що буде потрібно для готування:

  • 100 грам курячого карпаччо;
  • одне авокадо;
  • 2 відварних яйця;
  • помідор – 1 штука;
  • 5-6 листків салату;
  • 5-6 гілочок петрушки;
  • 6-7 пір'я зеленої цибулі;
  • сік лимона – ½ ч. ложки.

Компоненти для заправки:

  • 1 маленька ложка діжонської гірчиці;
  • 120 мл винного оцту;
  • 4 великі ложки оливкової олії;
  • 120 грам сиру філадельфія;
  • трохи солі на свій смак.

Час приготування – 1 годину.

Скільки калорій в 100 грамах – 210 ккал.

Як потрібно готувати салат з карпаччо:

  1. Для початку робимо заправку. Всі компоненти викладаємо в невелику чашку, добре перемішуємо. Готовий соус перелити в соусницю;
  2. Листя сала промиваємо, струшуємо від зайвої води і розриваємо руками або нарізаємо на невеликі смужки;
  3. Відварюємо яйця до крутого стану, охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо на дольки;
  4. Карпаччо нарізаємо на тонкі скибочки;
  5. Помідор промиваємо та нарізаємо на кубики;
  6. Авокадо промиваємо, очищаємо від шкірки, розрізаємо на кубики, бажано його полити соком лимона, щоб м'якоть не потемніла;
  7. На дно глибокого страви викладаємо шматочки салату;
  8. По діагоналі в центрі страви викладаємо авокадо, також викладаємо шматочки варених яєць;
  9. Викладаємо шматочки помідорів, курки;
  10. Петрушку і цибулю споліскуємо, ріжемо на дрібні шматочки. Також викладаємо по діагоналі;
  11. Перед тим як подавати, поливаємо салат заправкою і перемішуємо.

Корисні поради

  • готове карпаччо можна подавати з будь-якими овочами;
  • приправи можна додавати будь – перець червоний і чорний, суміш трав, імбир, коріандр, гвоздика;
  • обов'язково додайте в маринад паприку, вона додасть м'ясу червоний колір.

Карпаччо з курки стане чудовою закускою на вашому столі. М'ясо, приготоване цим способом, підійде до будь першим і другим страв. Воно також прикрасить будь-який салат, доповнить свіжі овочі. Головне — під час його готування точно дотримуватися рецептуру, тоді ви зможете зробити справжнє італійське карпаччо.

Що ще почитати: