29 июнь 2019 1456

Як приготувати курячі котлети з сиром

Курячі котлети з сиром годяться всім тим, хто любить спорт і звик постійно стежити за масою тіла і фігурою. Сир сам по собі це — дієтичний продукт. Котлети, приготовані з курячої грудки з сиром дуже корисні й, до того ж, мають низьку калорійність. Фарш з курячого філе майже не містить жиру, а навпаки, містить багато білка.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
Батон - 150 г
Частина філе курячої грудки - 900 г
Сир (твердий російський) - 350 г
Масло - 10 г
Часник - 4 зубчики
Яйця - 2 шт.
Олія рафінована - 30 г
Молоко (розмочувати батон) - 200 мл
Кухонна сіль - 5 г
Сухарі для панірування - 65 г
Цибулю - 1 шт.
Мелений чорний перець - 5 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 146 Ккал

Отже, всі інгредієнти перед нами, можна починати приготування курячих котлет з сиром:

  1. Для початку подрібнимо курячу грудку до стану фаршу з допомогою м'ясорубки, або ж за допомогою пристрою блендер. Готовий фарш потрібно викласти в пластикову ємність;
  2. Підготуємо окрему пластикову чашу для розмочування хліба в молоці. Виливаємо в неї молоко і потім рвемо на дрібні частинки шматочки батона і кладемо в молоко – нехай молоко вбереться в хліб (шматочки хліба повинні розбухнути);
  3. Беремо сир твердого сорту Російський і трьом його на дрібній тертці. Щоб це краще вийшло, можна покласти шматок сиру на пару хвилинок в морозильну камеру;
  4. Підготувати обробну дошку. Ножем потрібно нарізати часник з цибулею. Подрібнені інгредієнти потрібно відправити в ємність з фаршем;
  5. Далі вміст ємності з молоком і хлібом також перекладаємо в ємність, у якій знаходиться фарш (залишки молока також виливаємо у фарш);
  6. Додаємо рослинне масло і все ретельно перемішуємо. Консистенція фаршу повинна бути схожа за консистенцією тугий геркулесову каші;
  7. Потім солимо і перчимо масу і ще раз перемішуємо. Заважати фарш можна як руками, так і столовими приладами у вигляді вилки або ложки;
  8. Тепер підготуємо плоску тарілку для панірувальних сухарів. Висипаємо в неї сухарі;
  9. Формуємо з фаршу котлетки, обвалюємо в сухарях для панірування і вкладаємо їх на сковороду;
  10. Обсмажувати такі котлетки потрібно по 6 хвилин на середньому вогні на кожній стороні, до зарум'янювання скоринки.
Ці котлети цілком можна готувати і їсти при грудному вигодовуванні, виключивши з інгредієнтів в рецепті перець. Для смаження цих котлет рекомендується використовувати сковорідку зі спеціальним покриттям.

Приємного вам апетиту!

Рецепт приготування страви з рубленого м'яса

Приготуйте прекрасне блюдо, яким можна пригостити навіть вибагливого гостя. Січені курячі котлетки з сиром добре поєднуються з будь-яким гарніром.

Необхідні інгредієнти:

  1. Рослинна олія – 10 гр.;
  2. М'ясо куряче (грудка) – 450 гр.;
  3. Пшеничне борошно (перший сорт) – 30 гр.;
  4. Класичний майонез – 100 гр.;
  5. Рафінована олія світле — 20 гр. (для смаження);
  6. Харчова сіль — 5 гр.;
  7. Яйце — 1 шт.;
  8. Цибуля — 1 шт.;
  9. Суміш приправ (для курки) – 5 гр.;
  10. Перець мелений — 5 гр.;
  11. Сир – 100 гр.

Час приготування: 50 хв.

Харчова цінність (100 гр.):

  • білки: 19.4 гр.;
  • вуглеводи: 19 гр.;
  • жири: 7.7 гр.;
  • калорії: 198 ккал.

Як приготувати курячі котлети січені з сиром:

  1. Для початку необхідно підготувати дві пластикові ємності;
  2. В одній з ємностей потрібно змішати майонез, борошно і яйця;
  3. Далі необхідно на крупній тертці потерти сир і відправити в ємність з сумішшю з яєць, майонезу та борошна;
  4. Куряче м'ясо треба нарізати дрібними шматочками і викласти в другу ємність;
  5. Подрібнене філе солимо, перчимо і приправляємо приправою для курки;
  6. Далі потрібно дрібно нарізати цибулину і додати до подрібненого курячого філе. Потім гарненько пом'яти вміст двома руками;
  7. Переливаємо в ємність з філе вміст другої ємності і гарненько перемішуємо з допомогою столових приладів, ложки або виделки;
  8. Ставимо ємність з рубаним курячим філе в отриманому соусі в холодильник на 25 хвилин, щоб м'ясо просякло;
  9. Обсмажуємо котлети на сковороді, викладаючи їх за допомогою ополоника, по 5 хвилин на кожній стороні.

Процес приготування дуже простий. Впорається з рецептом навіть починаюча господиня. Достатньо один раз подати до столу такі котлетки, щоб вони стали улюбленим ласощами всіх домочадців. Приємного апетиту!

Грибний суп з перловкою — щоб приготувати цю страву, потрібно знати кілька секретів.

Молочний коктейль з морозивом і бананом приготувати дуже просто, але якщо ви хочете зробити щось незвичайне прочитайте нашу статтю.

Як зробити смачний соус з томатної пасти, читайте тут.

Котлети з курячого фаршу з сиром всередині

За допомогою цієї страви можна здивувати не тільки своїх домашніх, але й гостей. Причому дивним їм здасться не тільки смак, але і зміст!

Необхідні інгредієнти:

  1. Подрібнене м'ясо птиці (фарш) – 450 гр.;
  2. Олія соняшникова – 10 гр.;
  3. Борошно пшеничне – 30 гр.;
  4. Куряче яйце — 1 шт.;
  5. Кухонна сіль — 5 гр.;
  6. Цибуля — 1 шт.;
  7. Перець мелений чорний — 5 гр.;
  8. Хлібний м'якуш – 100 гр.;
  9. Соняшникова олія — 20 гр. (для смаження);
  10. Сир – 100 гр.;
  11. Нежирне молоко (у фарш) — 100 мл

Час приготування: 40 хв.

Харчова цінність (100 гр.):

  • жири: 5.8 гр.;
  • білки: 12.6 гр.;
  • вуглеводи: 16 гр.;
  • калорії: 158 ккал.
Підготовлені інгредієнти розфасовуємо по черговості використання. Першочерговими інгредієнтами будуть: фарш, борошно, куряче яйце, масло, сіль, перець і цибулю. Сир поки необхідно прибрати в морозилку.

Як приготувати котлети з курячого фаршу з сиром всередині:

  1. З інгредієнтів першої черги вимішуємо фарш. До нього додаємо масло, борошно, спеції, поросяти, ягняти цибулю і вбиваємо яйце. Повинна вийти маса в'язкою і тугої консистенції;
  2. У невеликій ємності розминаємо хлібний м'якуш в молоці і відставляємо ємність в бік;
  3. Дістаємо сир з морозильної камери і натираємо на тертці (велика терка);
  4. Змішуємо між собою туге тісто з фаршу і хлібний м'якуш, набряклий в молоці;
  5. Змащуємо руки рослинним маслом і робимо невеликі заготовки з м'ясного тіста у вигляді кружечків;
  6. Ділимо їх на парні ланки і приступаємо до виготовлення котлет з сирною начинкою;
  7. За допомогою столової ложки в одному кружечку з пари продавлюємо виїмку, цієї ж ложкою накладаємо туди тертий сир і прикриваємо другим парним кружечком. Щоб вийшла овальна котлета, необхідно трохи здавити кружечки долонями. Так проробляємо з усіма парними кружечками;
  8. Обсмажувати потрібно такі котлетки 6-7 хвилин, накривши зверху кришкою.

Котлети з куркою і сиром і зеленню в духовці

Відмінний рецепт для сім'ї, в якій обожнюють курячі котлети. Їх виходить дуже багато, і немає необхідності стояти біля плити порційно викладати на сковороду і перевертати їх.

Необхідні інгредієнти:

  1. Курячий фарш – 550 гр.;
  2. Хлібний м'якуш – 100 гр.;
  3. Кухонна сіль — 5 гр.;
  4. Молоко пастеризоване — 100 мл;
  5. Цибуля ріпка - 1 шт.;
  6. Яйця курки — 1 шт.;
  7. Сир (пошехонський) – 100 гр.;
  8. Перець — 5 гр.

Для заливки:

  1. Борошно – 50 гр.;
  2. Петрушка пучок на око;
  3. Зелена цибуля – пучок на око;
  4. Масло (82,5%) вершкове – 10 гр.;
  5. Приправа рол тон – 10 гр.;
  6. Молоко – 100 мл

Час приготування: 75 хв.

Харчова цінність (100 гр.):

  • вуглеводи: 8,8 гр.;
  • білки: 12 гр.;
  • жири: 6,2 гр.;
  • калорії: 129 ккал.

Процес приготування дуже простий. І спробувавши один раз, ці котлетки захочеться готувати щотижня своїм рідним і близьким.

  1. У фарш додаємо яйце, хлібний м'якуш, перець, молоко, сіль і перемішуємо все до однорідної маси за допомогою пристрою блендер;
  2. Нарізаємо дрібно цибулину і додаємо в ємність з фаршем. Далі цю ємність ставимо в холодильник на 10 хвилин;
  3. В цей час приступаємо до приготування заливки. Викладаємо на розігріту сковороду шматок вершкового масла і додаємо до нього борошно. Вимішуємо до однорідної консистенції, щоб не було грудочок, і поступово додаємо молоко. Доводимо суміш до кипіння і знімаємо з плити;
  4. Нарізаємо дрібно зелень і додаємо в заливку разом з приправою рол тон. Все перемішуємо. Заливка готова;
  5. Тремо на тертці сир і відправляємо в окрему ємність;
  6. Далі необхідно дістати фарш з холодильника і приступити до виготовлення котлет;
  7. Викладаємо тісно один до одного котлети приблизно однієї форми на деко і в кожній котлеткам з допомогою тильної сторони ножа робимо поглиблення;
  8. Чайною ложкою викладаємо в ці поглиблення щільною шапочкою сир;
  9. Заливаємо котлети заливкою і відправляємо в духовку (180 градусів) котлети на 40 хв.


Такий рецепт не соромно і в записну книжечку рецептів до святкового столу записати.

Котлети на вигляд виглядають просто чудово, а на смак – це ні з чим незрівняне ласощі. Оптимальний варіант для сімейної вечері. Приємного апетиту!

Варіант страви з плавленим сиром

Такі котлетки ідеальні для дитячого і дієтичного харчування. Вони мають вишуканий смак і чудово поєднуються з різними гарнірами.

Необхідні інгредієнти:

  1. М'ясо курки (філе) – 500 гр.;
  2. Яйце курки — 1 шт.;
  3. Білий цибуля ріпчаста(велика головка) — 1 шт.;
  4. Перець — 5 гр.;
  5. Зелена цибуля – 5-10 гр.;
  6. Плавлені сирки – 2 шт.;
  7. Сухарі для панірування – 40 гр.;
  8. Сіль — 5 гр.

Час приготування: 30 хв

Харчова цінність (100 гр.):

  • жири: 8,1 гр.;
  • білки: 11 гр.;
  • вуглеводи: 10,9 гр.;
  • калорії: 120,4 ккал.

Як приготувати котлети з курячого філе з плавленим сиром:

  1. Нарізаємо дрібно цибулю і підсмажити його на сковороді до золотистого кольору;
  2. У пластиковій ємності змішуємо фарш з курячого філе і яйце;
  3. На дрібній тертці натираємо плавлені сирки;
  4. Далі необхідно дрібно нарубати зелень;
  5. Змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо і отримуємо хороший тугий фарш;
  6. Формуємо котлети, при цьому злегка стискаємо їх, щоб вони вийшли плоскими, і кожну котлету обвалюємо в сухарях для панірування;
  7. Обсмажуємо котлети на повільному вогні по 6 хв з одного і з іншого боку, злегка придавлюючи вилкою для найбільш кращою прожарювання.

Цей варіант рецепту для домогосподарок, які люблять експериментувати на своїй кухні. Котлети з плавленим сиром за обідом розходяться на ура. А вже якщо кому хочеться чим-небудь поласувати після шести, то це блюдо — самий оптимальний і безпечний для фігури варіант.

Корисні поради

Щоб котлети виходять повітряними, у фарш потрібно додати трохи молока пастеризованого і прибрати чашку з фаршем в холодильник на годину, щоб молоко вбралося у волокна фаршу.

Для фаршу краще використовувати свіже, а не розморожене філе. Тоді курячі котлети виходять соковитіше.

Щоб котлети можна було їсти і годуючим жінкам, достатньо просто не додавати в них перець.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: