16 март 2019 105

Як приготувати суп з фрикадельками в мультиварці

Вперше мультиварка була винайдена в Японії в середині минулого століття. Тоді вона представляла з себе пристрій для варіння рису. В спеціальну чашу засипався рис, заливалася вода і з допомогою двох електродів вона доводилася до кипіння. Як тільки вода вбиралася в рис, пристрій автоматично вимикалася.

Сучасні мультиварки так влаштовані, що в них можна приготувати овочі на пару, посмажити котлети і рибу, спекти пироги і хліб, зварити суп і безліч інших страв. До того ж, вони економні у використанні, і так як мають датчик часу, то ніяке блюдо там не підгорає.

Ось кілька рецептів супу з фрикадельками з приготуванням в мультиварці.

Сирний суп з фрикадельками в мультиварці
Інгредієнти Кількість
м'ясний фарш (змішаний свинина і яловичина) - півкіло
картопля - 4 бульби
цибулю - дві середні головки
морква - одна невелика
паста орзо або рис - півсклянки
яйце - 1 шт.
плавлений сирок - 1 шт.
сіль і перець - за смаком
соняшникова олія - 6 столових ложок
лавровий лист - 1 шт.
суха зелень - за смаком
свіжа зелень - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал
Так як технологія готування в мультиварці нагадує обіди, приготовані в російської печі, де суп не варився, а швидше нудився, то всі страви виходять особливо смачними.

У фарш додається трохи рису, куряче яйце, потім його необхідно посолити, поперчити і сформувати з нього невеликі кульки, тобто фрикадельки. Морква очищається, миється і ріжеться на тонкі соломки. Цибулю нарізати на кубики.

Моркву і цибулю кладуть у чашу мультиварки, додають соняшникову олію і включають режим варіння на сім хвилин.

Картоплю в цей час слід очистити, промити і нарізати на кубики середньої величини.

Потім у чашу до цибулі і моркви додається нарізана картопля, плавлений сир, фрикадельки. Зверху потрібно посипати сухою зеленню, сіллю, перцем і залити водою до максимальної позначки.

Кришку слід закрити і поставити на годину супу варитися. Через сорок хвилин кришку відкривають і в чашу засипається паста орзо. З вигляду вона схожа на рис, але суп виходить зовсім іншого смаку. Відразу додавати пасту не слід, хоча вона і приготована з твердих сортів пшениці, але протягом години паста може розваритися.

Як тільки паста додасться в суп, знову закривають кришку і лише за п'ять хвилин до готовності суп кладуть лавровий листок і нарізану свіжу зелень. Суп виходить дуже насиченим і завдяки плавленому сырку має вершковий смак.

Суп з тюфтелькою і вермішеллю

До складу даного супу входять такі інгредієнти:

  • яловичий фарш — 300 грам;
  • яйце;
  • цибуля ріпчаста — 2 головки;
  • картопля — 4 бульби;
  • морква середнього розміру;
  • вермішель — 50 грам;
  • соняшникова олія -30 грам;
  • зелень свіжа;
  • сіль, перець і спеції за смаком.

Часу на приготування йде 48 хвилин.

Калорійність складає 2320 ккал.

Для початку у фарш додається трохи нарізаної цибулі, яйце, зелень, сіль, перець. Все добре перемішуються і формуються акуратні фрикадельки. Фарш краще брати із змішаного яловичого і свинячого м'яса.

Цибулю нарізають на квадратики, морквину на соломку. Мультиварку вмикають на режим «смаження», наливають масло, кладуть спочатку цибулю, обсмажують до прозорості цибулі додають моркву і готують до м'якості моркви. На це йде хвилин вісім-десять.

Потім у чашу пристрою кладуть картоплю і фрикадельки, включається режим «варка» на годину, закривається кришка і залишається чекати, поки все звариться. За десять хвилин до закінчення варіння, потрібно відкрити кришку і в суп додати вермішель. Якщо вермішель товста або з пшениці твердих сортів, то її слід додати за двадцять хвилин до готування супу.

В кінці додається дрібно нарізана зелень і спеції.

Мексиканський суп з м'ясними кульками

Мультиварка Редмонд має зручний дизайн, прийнятну ціну та інші позитивні якості. Цифровий дисплей та панель керування написані російською мовою, до того ж вона готує швидко, смачно, нічого не підгорає.

Відкладений старт, вбудований в пристрій, що дозволяє господиням з вечора підготувати продукти, закласти в мультиварку, а вранці вже можна насолоджуватися вівсяною кашею або йогуртом, пловом і навіть свіжоспеченим хлібом.

Для приготування мексиканського супу з фрикадельками в цій мультиварці знадобляться наступні продукти:

  • яловичий фарш — півкіло;
  • фарш зі свинячого м'яса — півкіло;
  • м'ясний бульйон з яловичини — 3 літри;
  • рис сорту «Білий жасмин» — 100 грам;
  • борошно -80 грам;
  • оливкова масло — 60 грам;
  • цибуля — 7-8 штук;
  • соус сальса — 100 грам;
  • куряче яйце;
  • часник — 4 зубчики;
  • молоко — 50 грам;
  • помідори у власному соку — 1 стакан;
  • лавровий лист;
  • кінза нарізана — півсклянки;
  • зіра — половина чайної ложки;
  • сіль, перець за смаком.

Часу на приготування йде годину і десять хвилин.

Калорійність становить 4587 ккал.

Для приготування фрикадельок змішуються яловичий і свинячий фарш, додається пів склянки дрібно нарізаної цибулі, трохи часнику, кінзи, яйце, молоко і борошно. Все це слід добре перемішати, додати зіру, посолити, поперчити і сформувати кульки.

У чашу наливається оливкова олія, додається цибуля обсмажується хвилин десять до прозорості, потім до нього додається часник і всі разом обсмажується ще хвилини дві. Потім туди ж вливається половина бульйону, провернутые помідори і все тушкується, не закриваючи кришкою, хвилин сім-вісім. Після цього додається сальса і нарізана кінза.

У цей час готуються рис і фрикадельки, рис промивається проточною водою і додається в суп, як тільки він закипить, закладаються фрикадельки і інша частина супу. Пристрій закривається кришкою і ставиться режим часу на півгодини.

Суп виходить гострим з приємною кислинкою.

Рецепт томатного супу з тюфтельками

В комплекті до мультиварці Поларіс додані пластикові контейнери для приготування йогурту, крім керамічної чаші, прикладені дві ложки і для смаження і для супу і всього іншого. Пристрій має сенсорний режим, до неї додається ще книжечка рецептів, а в меню «чарівного горщика» включено 16 різноманітних програм по приготуванню страв.

Для приготування супу в даній мультиварці знадобляться наступні інгредієнти:

  • курячий фарш — 300 грам;
  • морква;
  • цибуля;
  • масло вершкове — 30 грам;
  • рис — пів склянки;
  • картопля — 3-4 коренеплоду;
  • яйце;
  • сир — 2 столові ложки;
  • сухарики;
  • часник — 2 зубчики;
  • свіжа зелень за смаком;
  • сіль, перець.

Часу на приготування супу йде 50 хвилин.

Калорійність становить 2380 ккал.

Цей супчик виходить дієтичним і добре засвоюється дітьми. Спочатку необхідно підготувати фрикадельки. До курячого фаршу додаються яйце, сир, сухарики, все як слід перемішується, і чайною ложкою формуються кульки.

Цибулю нарізати дрібним кубиком, морквина натирається на крупній тертці або нарізати тонкою соломкою. Рис промивається проточною водою.

У чашу мультиварки кладуть вершкове масло, чекають, поки воно розтане, потім додається цибулю, який трохи обсмажується і слідом додається нарізана морква. Як тільки овочі обсмажаться, наливається гаряча вода або курячий бульйон.

В цей час картопля нарізати на кубики і додається в суп, слідом кладеться рис. Потім включається режим «суп» на тридцять хвилин.

За п'ять хвилин до готовності, кришка відкривається, і в суп насипають нарізані зелень і часник. Мультиварку вмикають на режим підігрів, і через десять хвилин все буде готово.

Дієтичний суп з рибними фрикадельками

Зазвичай фрикадельки готують з м'ясного фаршу, але цей рецепт включає в себе рибу. Для приготування рибних кульок краще використовувати ту рибу, в якій мало кісток, наприклад скумбрію. До того ж в ній багато вітамінів, і кислота омега-3. Крім фрикадельок, до складу супу входять наступні продукти:

  • філе скумбрії — 500 грам;
  • картопля — 4 бульби;
  • морква;
  • ріпчаста цибуля;
  • яйце;
  • крохмаль — 2 столові ложки;
  • рослинне масло — 50 грам;
  • пучок кропу;
  • манна крупа — 3 столові ложки;
  • сіль, перець за смаком.

Час на приготування дієтичного супу — 50 хвилин.

Калорійність становить 2145 ккал.

Цибулю і моркву очищаються і нарізати кубиками. В мультиварці включається режим «підсмажування» і підготовлені овочі обсмажуються десять хвилин при відкритій кришці. Картоплю слід очистити, промити, нарізати на кубики, закласти в пристрій і включити режим «випічка» на сім хвилин.

У цей час готується рибний фарш. У скумбрії відділяється філе, прокручується в м'ясорубці, туди ж додається яйце, крохмаль, манну крупу, трохи цибулі, сіль, перець і все як слід перемішується.

Потім треба відстежити за мультиварка, як тільки режим випічки відключиться, в чашу наливається вода до позначки два літри, а часу на приготування супу ставиться на 40 хвилин. Через двадцять хвилин вода закипить, суп слід посолити і поперчити і в чашу поступово додаються фрикадельки. Спочатку одна партія перемішується, потім інша.

За п'ять хвилин до закінчення суп насипається нарізаний кріп.

Приємного апетиту!

Всі варіанти хе з риби у нашій підбірці рецептів.

Як приготувати свинину по китайськи в кисло-солодкому соусі читайте тут.

Пориньте в італійську смакову феєрію — приготуйте вишукані спагетті з морепродуктами!

Корисні поради

Готувати в мультиварках дуже зручно. Її можна брати з собою на дачу, сам пристрій не важкий і крім того, що в ній є функції варіння, смаження, приготування на пару, вона ще відмінно випікає кекси, торти, хліб.

Є кілька переваг, заради яких варто купувати мультиварку:

  1. У ній нічого не підгорає, навіть якщо режим готування обраний неправильно;
  2. В мультиварці при гасінні температура нижче 100°C, тому в ній нічого не випаровується;
  3. З вбудованим відкладеним стартом можна до ранку мати готовий сніданок або піти по своїх справах не турбуючись, що обід підгорить або проллється;
  4. Якщо в будинку є дитина, то використання мультиварки набагато безпечніше газової або електричної плити;
  5. Підлітка легше навчити готувати в мультиварці, ніж звичайним способом.

Але, незважаючи на всі позитивні якості даного пристрою, сподіватися на те, що вона буде готувати швидше, ніж на плиті, не варто. Ця «диво-каструля» допомагає заощаджувати електроенергію, але не час, незважаючи на різні думки.

Сподіваємося, що приготувати суп з фрикадельками в мультиварці по одному із запропонованих вище рецептів, ваша родина залишиться ситій і задоволеною. Приємної трапези!

Що ще почитати: