Як приготувати салат «Дамський каприз»
Мінімум інгредієнтів, простота приготування і вишуканий смак роблять салат «Дамський каприз» одним з найпопулярніших страв. Потрібно лише підготувати інгредієнти, додати свою родзинку і насолоджуватися!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консервованого або свіжого ананаса - | 400 грамів |
курячої м'якоті - | 300 грамів |
твердого сиру (голландського або російського) - | 150 грамів |
курячих яєць - | 4 шт. |
обсмажених волоських горіхів - | 100 грамів |
часнику - | 2 зубки |
майонезу - | 4 столові ложки |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 151 Ккал |
Для приготування салату «Дамський каприз» знадобляться такі прості продукти: ананас, сир, куряче філе і яйця. Потрібно строго дотримуватися пропорції, щоб інгредієнти доповнювали один одного, створюючи гармонію смаку.
Основою салату «Дамський каприз» є куряче філе. Цей продукт потрібно використати в копченому або вареному вигляді. Кухарі рекомендують все ж відварити курку перед додаванням в салат, так як копченості та зайвий жир не роблять страву дієтичним. Все залежить від вашого смаку – в кулінарії можна і потрібно експериментувати, але в класичному рецепті є все ж відварна курка.
- Отже, беремо куряче філе, промиваємо. Опускаємо шматок курки у киплячу, трохи підсолену воду і відварюємо протягом 20 хвилин. Зверніть увагу: не можна варити ніжне м'ясо довше, так як воно може стати жорстким і несмачним;
- Відварену курку остуджуємо і нарізаємо тонкою соломкою;
- Наступний інгредієнт можна підготувати паралельно з куркою. Яйця також потрібно відварити. Готові яйця остуджуємо, очищаємо від шкаралупи і дрібно рубаємо;
- Ананаси виймаємо з банки, якщо вони в консервованому вигляді, або очищаємо від шкірки свіжий ананас. Нарізаємо фрукт невеликими кубиками;
- Сир твердих сортів (російський або голландський) натираємо на тертці з середніми отворами. Дуже важливо подрібнити всі інгредієнти приблизно однаковими шматочками – від цього залежить смак страви;
- Часник дуже дрібно рубаємо за допомогою гострого ножа або пропускаємо через спеціальний прес. У мисочці змішуємо майонез і часник – перемішуємо. Це потрібно для того, щоб соус був рівномірно пряним і в готовій страві не траплялися шматки часнику;
- У велику ємність поміщаємо нарізані інгредієнти: ананас, курку, яйця. Додаємо натертий сир, перемішуємо;
- Залишилося заправити салат часниковим соусом. Перемішуємо все і даємо постояти трохи (близько 5-7 хвилин), щоб всі інгредієнти з'єдналися один з одним.
Наближаються холоди — саме час подбати про імунітет. Приготуйте смачну лимонне варення — це просто вітамінна бомба для вашого організму.
Рецепт смачного і корисного компоту з обліпихи на зиму. Читайте наші рецепти.
Морквяно-буряковий сік — користь і шкода, кому можна вживати і кому не можна. Добірка цікавих рецептів та корисні поради.
Салат «Дамський каприз» з мовою і шинкою
Для приготування цього виду салату «Дамський каприз» рекомендують використовувати мову і шинку. Щоб отримати вишуканий смак страви, варто використовувати тільки яловичий язик, так як він по своїм смаковим якостям вигідно відрізняється від свинячого мови.
Необхідні інгредієнти:
- 300 г язика (яловичого);
- 2 маринованих огірка;
- 200 грамів вареної шинки;
- 1 болгарський перець;
- 150 грамів печериць;
- 200 грамів майонезу;
- Сіль, улюблені спеції і лавровий лист.
Час приготування: 40 хвилин (сюди не входить час на відварювання мови).
Калорійність: 252 Ккал/100 г.
Хороший, якісний мова пружне на дотик, якщо натиснути на основу пальцем, то вм'ятина швидко вирівнюється. В іншому випадку, краще не купувати мову.
- Яловичий язик ретельно очищаємо, промиваємо і замочуємо на півгодини в холодній воді. Це потрібно для того, щоб поліпшити смакові якості мови. Кладемо його в каструлю з гарячою водою і варимо протягом 2 годин до готовності. Готовий язик остуджуємо, опустивши під струмінь дуже холодної води, знімаємо плівку і нарізаємо тонкою соломкою;
- Печериці нарізаємо тонкими слайсами. Обсмажуємо на невеликій кількості олії протягом 5-7 хвилин до готовності. Печериці не потрібно мити, так як вони вбирають велику кількість води і стають несмачними і водянистими;
- Шинку нарізаємо соломкою;
- Болгарський перець очищаємо від насіння і подрібнюємо так само, як шинку;
- Мариновані огірки просушуємо від маринаду і нарізаємо тонкою соломкою;
- У великій ємності з'єднуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом. Даємо салату трохи охолонути і подаємо до столу.
Рецепт з чорносливом
Ще один різновид відомого страви «Дамський каприз». Відмінно підходить тим, хто любить чорнослив, так як цей інгредієнт надає особливий, ні з чим незрівняний аромат салату.
Необхідні інгредієнти:
- 500 грамів курячого філе;
- 5 курячих яєць;
- 1 середній огірок;
- 150 грамів чорносливу;
- 100 грамів волоських горіхів;
- 150 грамів майонезу;
- Сіль, спеції – за смаком.
Час приготування: 60 хвилин.
Калорійність: 276 Ккал/100 г.
Рада господиням. Купуючи чорнослив, зверніть увагу на його колір – він повинен бути чорним. Поверхня якісного сухофрукта завжди матова (якщо вона блищить, це означає, що чорнослив обробили гліцерином).
Варто спробувати ягоду: хороший чорнослив має легку кислинку, без гіркоти. Вибираючи між чорносливом без кісточки і з нею, віддайте перевагу останньому варіанту.
-
- Куряче м'ясо злегка відварюємо в підсоленій воді протягом 20 хвилин.
-
- Остуджуємо і нарізаємо тонкою соломкою або рвемо руками на волокна;
-
- Яйця відварюємо в солоній воді протягом 10 хвилин. Остуджуємо, очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо;
-
- Очищаємо від кісточок чорнослив і рубаємо соломкою;
-
- Свіжі огірки очищаємо від шкірки і насіння, а м'якоть нарізаємо тонкими слайсами;
-
- Волоські горіхи дрібно рубаємо за допомогою ножа або подрібнюємо за допомогою качалки;
-
- Викладаємо всі інгредієнти салату шарами: спочатку огірки, потім шар курки. Солимо, приправляємо спеціями, змащуємо майонезом;
- Наступними шарами будуть чорнослив і яйця. Знову просочуємо майонезом;
- Останнім шаром буде волоські горіхи – покриваємо ними салат «Дамський каприз» і ще раз змащуємо майонезом.
Салату потрібно обов'язково дати настоятися протягом декількох годин, щоб він знайшов необхідний смак.
Висновок
Салат «Дамський каприз» користується заслуженою популярністю і може стати відмінним прикрасою як святкового, так і повсякденного столу. Щоб результат був чудовим, потрібно лише врахувати деякі правила приготування:
- Правильно вибрати і підготувати основні компоненти;
- Подрібнити всі інгредієнти приблизно однаковими шматочками;
- Заправити салат і дати йому час на просочення;
- Подавати готову страву до столу, прикрасивши вхідними в його склад компонентами або зеленню.
Приємного апетиту!