04 июнь 2019 26

Як приготувати салат «Дамський каприз»

Мінімум інгредієнтів, простота приготування і вишуканий смак роблять салат «Дамський каприз» одним з найпопулярніших страв. Потрібно лише підготувати інгредієнти, додати свою родзинку і насолоджуватися!

Салат з'явився на наших столах порівняно недавно і відразу завоював заслужену любов. Складається страва з простих інгредієнтів, які можна легко придбати в будь-якому найближчому магазині. Приклавши трохи зусиль, через короткий час ви отримаєте ніжний, смачний салат.
Класичний рецепт з куркою та ананасом
Інгредієнти Кількість
консервованого або свіжого ананаса - 400 грамів
курячої м'якоті - 300 грамів
твердого сиру (голландського або російського) - 150 грамів
курячих яєць - 4 шт.
обсмажених волоських горіхів - 100 грамів
часнику - 2 зубки
майонезу - 4 столові ложки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 151 Ккал

Для приготування салату «Дамський каприз» знадобляться такі прості продукти: ананас, сир, куряче філе і яйця. Потрібно строго дотримуватися пропорції, щоб інгредієнти доповнювали один одного, створюючи гармонію смаку.

Основою салату «Дамський каприз» є куряче філе. Цей продукт потрібно використати в копченому або вареному вигляді. Кухарі рекомендують все ж відварити курку перед додаванням в салат, так як копченості та зайвий жир не роблять страву дієтичним. Все залежить від вашого смаку – в кулінарії можна і потрібно експериментувати, але в класичному рецепті є все ж відварна курка.

  1. Отже, беремо куряче філе, промиваємо. Опускаємо шматок курки у киплячу, трохи підсолену воду і відварюємо протягом 20 хвилин. Зверніть увагу: не можна варити ніжне м'ясо довше, так як воно може стати жорстким і несмачним;
  2. Відварену курку остуджуємо і нарізаємо тонкою соломкою;
  3. Наступний інгредієнт можна підготувати паралельно з куркою. Яйця також потрібно відварити. Готові яйця остуджуємо, очищаємо від шкаралупи і дрібно рубаємо;
  4. Ананаси виймаємо з банки, якщо вони в консервованому вигляді, або очищаємо від шкірки свіжий ананас. Нарізаємо фрукт невеликими кубиками;
  5. Сир твердих сортів (російський або голландський) натираємо на тертці з середніми отворами. Дуже важливо подрібнити всі інгредієнти приблизно однаковими шматочками – від цього залежить смак страви;
  6. Часник дуже дрібно рубаємо за допомогою гострого ножа або пропускаємо через спеціальний прес. У мисочці змішуємо майонез і часник – перемішуємо. Це потрібно для того, щоб соус був рівномірно пряним і в готовій страві не траплялися шматки часнику;
  7. У велику ємність поміщаємо нарізані інгредієнти: ананас, курку, яйця. Додаємо натертий сир, перемішуємо;
  8. Залишилося заправити салат часниковим соусом. Перемішуємо все і даємо постояти трохи (близько 5-7 хвилин), щоб всі інгредієнти з'єдналися один з одним.

Наближаються холоди — саме час подбати про імунітет. Приготуйте смачну лимонне варення — це просто вітамінна бомба для вашого організму.

Рецепт смачного і корисного компоту з обліпихи на зиму. Читайте наші рецепти.

Морквяно-буряковий сік — користь і шкода, кому можна вживати і кому не можна. Добірка цікавих рецептів та корисні поради.

Салат «Дамський каприз» з мовою і шинкою

Для приготування цього виду салату «Дамський каприз» рекомендують використовувати мову і шинку. Щоб отримати вишуканий смак страви, варто використовувати тільки яловичий язик, так як він по своїм смаковим якостям вигідно відрізняється від свинячого мови.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 г язика (яловичого);
  • 2 маринованих огірка;
  • 200 грамів вареної шинки;
  • 1 болгарський перець;
  • 150 грамів печериць;
  • 200 грамів майонезу;
  • Сіль, улюблені спеції і лавровий лист.

Час приготування: 40 хвилин (сюди не входить час на відварювання мови).

Калорійність: 252 Ккал/100 г.

Основа цього салату – яловичий язик. Не всі господині вміють правильно вибирати цей субпродукт. При покупці слід звернути увагу на колір ( він повинен бути рожевим, а не темно-червоним або фіолетовим), природний м'ясний аромат і текстуру мови.

Хороший, якісний мова пружне на дотик, якщо натиснути на основу пальцем, то вм'ятина швидко вирівнюється. В іншому випадку, краще не купувати мову.

  1. Яловичий язик ретельно очищаємо, промиваємо і замочуємо на півгодини в холодній воді. Це потрібно для того, щоб поліпшити смакові якості мови. Кладемо його в каструлю з гарячою водою і варимо протягом 2 годин до готовності. Готовий язик остуджуємо, опустивши під струмінь дуже холодної води, знімаємо плівку і нарізаємо тонкою соломкою;
  2. Печериці нарізаємо тонкими слайсами. Обсмажуємо на невеликій кількості олії протягом 5-7 хвилин до готовності. Печериці не потрібно мити, так як вони вбирають велику кількість води і стають несмачними і водянистими;
  3. Шинку нарізаємо соломкою;
  4. Болгарський перець очищаємо від насіння і подрібнюємо так само, як шинку;
  5. Мариновані огірки просушуємо від маринаду і нарізаємо тонкою соломкою;
  6. У великій ємності з'єднуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом. Даємо салату трохи охолонути і подаємо до столу.

Рецепт з чорносливом

Ще один різновид відомого страви «Дамський каприз». Відмінно підходить тим, хто любить чорнослив, так як цей інгредієнт надає особливий, ні з чим незрівняний аромат салату.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 грамів курячого філе;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 середній огірок;
  • 150 грамів чорносливу;
  • 100 грамів волоських горіхів;
  • 150 грамів майонезу;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 276 Ккал/100 г.

Рада господиням. Купуючи чорнослив, зверніть увагу на його колір – він повинен бути чорним. Поверхня якісного сухофрукта завжди матова (якщо вона блищить, це означає, що чорнослив обробили гліцерином).

Варто спробувати ягоду: хороший чорнослив має легку кислинку, без гіркоти. Вибираючи між чорносливом без кісточки і з нею, віддайте перевагу останньому варіанту.

    1. Куряче м'ясо злегка відварюємо в підсоленій воді протягом 20 хвилин.

    1. Остуджуємо і нарізаємо тонкою соломкою або рвемо руками на волокна;

    1. Яйця відварюємо в солоній воді протягом 10 хвилин. Остуджуємо, очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо;

    1. Очищаємо від кісточок чорнослив і рубаємо соломкою;

    1. Свіжі огірки очищаємо від шкірки і насіння, а м'якоть нарізаємо тонкими слайсами;

    1. Волоські горіхи дрібно рубаємо за допомогою ножа або подрібнюємо за допомогою качалки;

    1. Викладаємо всі інгредієнти салату шарами: спочатку огірки, потім шар курки. Солимо, приправляємо спеціями, змащуємо майонезом;

  1. Наступними шарами будуть чорнослив і яйця. Знову просочуємо майонезом;
  2. Останнім шаром буде волоські горіхи – покриваємо ними салат «Дамський каприз» і ще раз змащуємо майонезом.

Салату потрібно обов'язково дати настоятися протягом декількох годин, щоб він знайшов необхідний смак.

Висновок

Салат «Дамський каприз» користується заслуженою популярністю і може стати відмінним прикрасою як святкового, так і повсякденного столу. Щоб результат був чудовим, потрібно лише врахувати деякі правила приготування:

  • Правильно вибрати і підготувати основні компоненти;
  • Подрібнити всі інгредієнти приблизно однаковими шматочками;
  • Заправити салат і дати йому час на просочення;
  • Подавати готову страву до столу, прикрасивши вхідними в його склад компонентами або зеленню.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: