07 март 2019 22

Як маринувати корнішони зі смаком як в магазині

Щоб не ввести в оману, краще відразу пояснити: корнішони – це загальна назва декількох сортів огірків з дрібними плодами.

Вони не ростуть більше відомих багатьом розмірів. Так що маленькі огірки великих і середніх за розміром сортів – не одне і те ж з корнішонами.

Загалом, маринування корнішонів від того ж процесу з звичайними огірками відрізняється не сильно.

Це блюдо стане відмінною закускою взимку, коли свіжі овочі з магазину на смак не краще трави, а до літа ще багато часу.

Крім смаку, нагадує про теплі, консервовані «микроогурцы» і стануть джерелом вітамінів.

Мариновані корнішони як в магазині

В магазині багато хто з нас купували ті самі корнішончики в банках, знаючи, що вони завжди смачні і доповнять практично будь-який стіл. Однак не у всіх містах Росії можна придбати цей продукт.

Так само деякі замислювалися про те, щоб приготувати таку закуску на зиму самим. Рецепт зовсім нескладний і не потребує особливих інгредієнтів.

Для приготування знадобляться:

  • Корнішони;
  • Часник;
  • Петрушка або кріп;
  • Запашний перець;
  • Вода;
  • 9%-й оцет;
  • Сіль.

Банки стерилізуються на пару 10 хвилин.

Отже, як маринувати корнішони як в магазині? Описуємо технологію. Беруться чисті цілі овочі, на 3-4 години замочуються в холодній воді, яку за весь цей час потрібно поміняти 2-3 рази. Пошкоджені огірки не підійдуть, так що їх вилучають.

У стерильну банку поміщають перець, зелень, часник, а вже потім – корнішони.

Для розсолу потрібно залити каструлю водою, а коли закипить – влити оцет з розрахунку 40 мл на 450 мл води і кип'ятити 2 хвилини. Солі потрібно 40 р.

Далі готовий маринад розливають в банки, залишаючи 1.5 см від краю.

Прикриваємо кришкою і закатуємо, після чого даємо охолонути в перевернутому вигляді і зберігаємо в холодильнику.

Рецепт приготування хрусткої закуски на зиму

Хрусткі мариновані корнішони як в магазині з домашньої банки взимку – мрія! Смачне доповнення до м'ясних страв, добавка до рассольнику або для салатів.

При цьому м'які огірки зовсім не згодяться і не будуть з таким задоволенням поїдають, як саме щільні і хрусткі.

Для того щоб порадувати домочадців або гостей таким ласощами, знадобиться:

  • Чорний перець;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 2 чайні ложки оцту 9%;
  • Пара парасольок кропу з гілочками і листям;
  • Гіркий перець;
  • Листя вишні, лавровий лист, лист смородини – по 3 штуки.

Корнішони заливаються холодною водою на пару годин.

Тим часом готуються банки – їх треба вимити, як слід, і простерилізувати. На дно кожної баночки кладуть листя, зазначені вище.

Огірки, ретельно вимиті, акуратно і як можна естетичніше викладаються в тару. Часник і перець кладуться в середині, зверху – парасольки кропу. Двічі залити все це окропом для прогріву. Маринад ж готується після цього.

Вода, якою заливали огірки, не виливається, а залишається для приготування розсолу. Її треба закип'ятити, засипати цукор, солі і додати оцет. Останній можна відправити прямо в банки. Киплячим маринадом залити огірки і закатати кришками.

Перевернуті банки з хрусткими маринованими корнішонами ставляться і заматываются ковдрою, остигаючи в такому вигляді. Зберігати консервацію можна в підвалі, холодильнику або на балконі, якщо прохолодно.

Ось так приготовані огірки будуть хрусткими і порадують взимку кожного попробовавшего їх.

Рецепт на одну літрову банку

Приготування огірочків на одну банку може бути як експериментальними, так і спеціально в єдиному екземплярі для презенту особливому любителю цього страви. Або можна взяти ці пропорції за основу більш масштабного приготування консервованих запасів і розрахувати на більшу кількість огірків.

Отже, для маринованих корнішонів як в магазині потрібно:

  • Корнішони;
  • Склянка оцту 6%;
  • Стакан води;
  • Дві цибулини;
  • П'ять-шість зубчиків часнику;
  • Столова ложка солі;
  • Стручок гіркого перцю.

Цибулю потрібно почистити і порізати тонкими кільцями. Часник так само чиститься і дрібно нарізати. Перець вимити і видалити насіння.

Ось тут треба обережніше – гострий перець краще різати і очищати в гумових рукавичках і тримати їх далі від особи.

Корнішони промиваються в проточній холодній воді і щільно складаються в літрову банку упереміш з цибулею, часником і перцем. Вода доводиться до кипіння, потім до неї додається сіль, оцет, після чого охолоджується. Остиглим розсолом заливаються корнішони.

В емальованій каструлі з водою, температура якої не менше 60 градусів Цельсія, 10 хвилин. Закочувати відразу після стерилізації, після чого загорнути в перевернутому вигляді в ковдру і остудити.

Ось так готується одна банка трохи гострих маринованих корнішонів. При бажанні, можна не додавати перець, а для більшого аромату приправити листям вишні, смородини або лаврушки.

Читайте також, як заготовити кабачки з майонезом на зиму. Можливо, у вигляді салату, а можна і в якості ікри.

У черговій статті нашого сайту ви дізнаєтеся про способи заготівлі кропу на зиму. Здорово, що у холодну пору зелень буде ніби щойно зірваний з грядки в городі!

Викидаєте ви кавунові кірки? Не робіть цього! З ними виходить дуже смачне варення. Подивіться на ці прості рецепти, та це ж просто делікатес для ласунів!

Корисні поради

Як і при всіх видах консервації такого типу – банки потрібно стерилізувати на пару. Простерилізовані банки – це запорука збереження готового продукту до моменту його відкриття.

Корнішони потрібно обов'язково промивати холодною водою. Можна вимочувати 2 години в холодній воді, яку потрібно міняти, а можна промити добре під проточною, що зекономить час.

Також заощадить час і ще один метод: промити під проточною водою, потім замочити на годину-два з листям смородини, вишні і лаврушки. Після чого проварити цю ж саму рідину, до якої додати сіль, цукор, оцет – і маринад можна заливати по банкам.

Багато оцту не потрібно, але і зовсім без нього не вийде того смаку, як в магазині, який так подобається багатьом. Однак не всі поділяють цю думку, і є рецепти приготування огірочків без нього, але з лимонною кислотою.

Насиченість розсолу і самим овочів можна додати за рахунок інших овочів, аромат і смак яких буде нітрохи не гірше. В якості прикладу можна навести такий:

  1. Огірки;
  2. Морква;
  3. Солодкий перець;
  4. Запашний перець;
  5. Часник;
  6. Кріп;
  7. Чайна ложка лимонної кислоти;
  8. Вода;
  9. 4 чайні ложки солі;
  10. 8 ложок цукру;
  11. Листя вишні.

Банки стерилізуються, корнішони промити в холодній воді або вимочують 2-3 години. Воду ставлять кип'ятити в той же час, а потім укладають по банкам перець, листя, моркву, часник і кріп.

Огірки розкладають, потім заливають окропом на 15 хвилин, після чого зливають назад і кип'ятять 5 хвилин з додаванням солі і цукру. У банку засипають лимонну кислоту в кількості 1 чайної ложки на 1.5 літра води.

Заливають розсолом і закочують. Потім так само перевернути і остуджувати в ковдрі.

Рецептів приготування маринованих корнішонів багато, але для кожного знайдеться свій варіант. Додавати можна практично що завгодно і в будь-яких співвідношеннях, за винятком консервуючих речовин, які зберігають продукт взимку.

Що ще почитати: