07 март 2019 64

Як приготувати фаршировані крабові палички

Крабові палички – це штучно вироблений продукт. Його роблять із сурімі – перемеленого м'яса риби білих сортів або риб'ячого білка. За виглядом вони нагадують м'ясо з клешні краба, звідси і походить назва.

Природно, ніякого відношення до натурального крабовому м'яса цей продукт не має. Більшість паличок, які реалізуються на вітчизняному ринку, вироблені в Китаї і країнах колишнього СРСР.

Існує ряд подібних продуктів, виготовлених на основі компонентів, що не відносяться до морської фауни взагалі: яєчного або соєвого білка, крохмалю, барвників і ароматизаторів.

Червоні прямокутні крабові палички можна з легкістю розмотати як нитковий сир. Часто саме цим способом користуються кулінари, якщо хочуть приготувати холодну закуску в фаршированому вигляді. Їх в якості інгредієнта (бюджетного замінника цього крабового м'яса) додають у салати.

Цей продукт не рекомендують заморожувати, щоб не втрачав багато вологи. Після розморожування вони стають схожі на гуму, часто кришаться. У такому вигляді нафарширувати їх вже не вийде.

Існує безліч варіантів начинок:

  • Яйце, сир, часник, майонез;
  • Креветки, кріп, плавлений сир, яйце, майонезний соус;
  • Печінка тріски, волоські горіхи, яйця, сметана;
  • Гриби смажені, креветки, сир твердий, цибуля ріпчаста, яйце;
  • Рис, яйце, свіжий огірок, майонез;
  • Рис, яйце, консервована горбуша, зелений лук, заправка;
  • Сир домашній, кріп, сметана.

Начинені морепродукти обсмажують навіть в клярі. Виходить смачна і незвичайна закуска на урочистий стіл.

Фаршировані крабові палички
Інгредієнти Кількість
Крабові палички - 500 г
Сметана - 200 мл
Сир жирний - 300 г
Кріп - пучок
Сіль - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал

Класикою цієї страви є начинка з фермерського сиру, свіжого кропу і домашньої сметани. Як бачите, потрібно мінімальний набір продуктів, зате вийде чудова закуска.

Беремо охолоджені палички, збоку акуратно робимо надріз филейным ножем і розмотує продукт як рулет, потягнувши за край. Робіть це не поспішаючи, щоб не порушити цілісність, інакше нафарширувати не вийде.

Деякі кулінари рекомендують перед застосуванням крабовий продукт занурити на кілька секунд в окріп. Так він буде м'якше і розгорнеться без зайвих зусиль. Але після остигання палички стануть жорсткими, піде вся волога, тому вирішувати вам, як діяти в цій ситуації.

Сир перекладіть в глибоку ємність, всипте попередньо промитий і нашатковану кріп, присолите і покладіть сметану. Вимісіть масу виделкою до гомогенного стану.

На розгорнутий край маленькою ложкою кладіть начинку і сматывайте рулет, злегка приминаючи, щоб начинка добре з'єдналася з основою. Рулет значно збільшиться в об'ємі.

Викладіть готові палички на плоске блюдо.

Можна спорудити імітацію вежі, розподіливши їх у кілька ярусів. Прикрасьте кучерявій петрушкою і свіжим огірком.

Рум'яна і апетитна закуска в клярі

В клярі роблять не тільки м'ясо, рибу або овочі, але закуску з крабових паличок, просмажених у хрусткій оболонці. Не на кожному столі можна побачити таку екзотику – фаршировані крабові палички в кляре.

Компоненти:

  • Крабові палички – 350 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Борошно – 3 ст. л.;
  • Паніровка – упаковка;
  • Рослинне (будь-яка) масло – 3 ст. л.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Лимон – 0.5 шт;
  • Сіль – за смаком;
  • Спеції – за смаком.

Приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 132 Ккал/ 100 р.

Продукт розморожуємо, знімаємо верхню плівку, складаємо в миску. Розрізаємо лимон навпіл, проробляємо виделкою хаотично отвори в м'якоті і видавлюємо сік на палички. Притрушиваем спеціально підібраними спеціями і даємо промаринуватися близько п'ятдесяти хвилин.

Вбиваємо яйця молоко, злегка збиваємо, за трохи додаємо борошно і відразу ж перемішуємо, щоб рідина вийшла однорідною.

На сковороду наливаємо масло рослинне, прогріваємо. Вмочуємо промариновані продукти в молочно-борошняному клярі, в панірувальних сухарях і кладемо підсмажитися. Коли побачите красиву скоринку, перевертайте.

Так проробляємо з усіх боків. Викладаємо на паперові кухонні рушники, потім на блюдо, прикрашене зеленими листям салату.

Як приготувати рулетики з сиром і часником

Самий простий варіант приготування фаршированих крабових паличок. Не треба нічого винаходити, і зможе впоратися навіть дівчинка-підліток, коли мама готує більш серйозне блюдо. Компоненти:

  • Палички крабові – 250 г;
  • Сир плавлений – 3 шт.;
  • Чесок – 4 зубки;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Домашній майонез – 150 мл

Приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 131 Ккал/ 100 р.

Занурюємо крабові палички в теплу воду, попередньо знявши з них захисну плівку. Витягаємо, розкладаємо на рушник і злегка опускаємо. Робимо надріз і розгортаємо.

Раніше відварені круто яйця очищаємо від шкаралупи, шаткуємо дрібними кубиками або просто мнемо виделкою. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Сир кладемо на п'ять хвилин у морозилку, знімаємо фольгу і натираємо на дрібній тертці.

Якщо плавлений сир натирається, змочіть його злегка в оливковій олії, тож процес піде швидше.

Всі просолюємо, додаємо домашній майонез і вимішуємо, щоб не було прогалин. Зовсім давно така маса стала називатися білочкою або ластівчиним гніздом. На край палички кладемо підготовлену начинку і не поспішаючи загортаємо в рулон, складемо стопкою, притрушиваем кропом, даємо настоятися і просочитися сорок хвилин.

Яйця, фаршировані крабовими паличками

Яйця фаршировані завжди були окрасою і смачною закускою будь-якого застілля.

Їх начиняють паштетом, рибними консервами, печінкою тріски, крабовими паличками, фігурно вирізають і викладають на блюдо.

Компоненти:

  • Крабові палички – 150 г;
  • Яйця – 8 шт.;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Часник – 3 зубки;
  • Майонез – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 134 Ккал/ 100 р.

Відварюємо яйця добре просоленої воді десять – п'ятнадцять хвилин, щоб вийшло круто. Заливаємо холодною водою, чистимо шкаралупу, розрізаємо навпіл і виймаємо жовток. Будь сир твердих сортів трьом. Чистимо часник видавлюємо через прес.

З крабових паличок знімаємо целофан, розрізаємо вздовж на кілька пластів, потім тоненькими смужками поперек. Краще це робити, коли вони не повністю розморожені.

Змішуємо підготовлені продукти, вливаємо майонез, краще застосовувати нежирний і все вимішуємо. Беремо чайну ложку і в серединку яйця накладаємо начинку, розрівнюємо і вставляємо гілочку кропу або петрушки. Розподіляємо красиво на блюді. Можна тарілку прикрасити фігурно нарізаним лимоном або листям салату.

Рекомендуємо до ознайомлення — як приготувати свинину по-царськи. Істинно царський блюдо!

У цій статті ви дізнаєтеся, як смачно готувати гречку з куркою в мультиварці.

Апетитні пиріжки з рисом і яйцем — смакота ще та! Слинки потекли? Ну тоді швидше сюди за рецептами їх приготування.

Підказки кулінарів

  1. При виборі напівфабрикату зверніть свою увагу на його загальний стан. Палички мають бути яскравого приємного кольору, пружними на дотик і, якщо не заморожені, мати запах морепродукта;
  2. Не купуйте палички, які містяться в холодильнику нижче сімнадцяти градусів, вони переморожені і хорошими смаковими властивостями відрізнятися не будуть;
  3. Якщо в упаковці ви помітили лід і сніг, значить, вона піддавалася неодноразовому заморожування і розморожування. Такий продукт непридатний в їжу;
  4. Якщо дата виготовлення не проглядається чітко, розмита або взагалі стерта, не потрібно купувати такий продукт;
  5. Перш ніж покласти свіжий огірок в начинку, зніміть з нього шкірку, часто вона буває надто грубою, це тільки зіпсує ніжну консистенцію страви;
  6. Якщо в якості начинки застосовуєте консервовану горбушу або печінка тріски, не потрібно окремо зливати масло, перемніть все виделкою і фаршируйте.

Гарних вам закусок і, звичайно ж, приємного апетиту!

Що ще почитати: