28 март 2019 24

Як приготувати коктейль «Солений пес»

Коктейль «Солений пес» з'явився завдяки сухого закону в Штатах, але його рецепт досі зберігся незмінним – це грейпфрутовий сік і горілка. Ну а фахівці додатково прикрашають його.

«Солений пес» — неміцний спиртний коктейль. Вміння готувати є стандартом для барменів, згідно з правилами їх Міжнародної Асоціації.

Однак дивно, що такий простий у приготуванні напій насправді широко відомий в Америці, але в інших країнах його не часто готують.

Відомості про коктейль «Солений пес»

Точна дата створення коктейлю невідома, проте в барах Техасу ходить легенда, що напій з'явився при зустрічі місцевих ковбоїв і російських моряків. Зазвичай в Техасі ковбої постійно грали в покер вечорами.

До берега причалив російський корабель. Моряки захотіли відвідати місцевий бар і, звичайно ж, прихопили з собою традиційний напій – горілку. В барі моряки і ковбої познайомилися.

До речі, останні не пили чисту горілку, а разом з грейпфрутовим соком. Так і з'явився коктейль.

Сіль в рецепті з'явилася з-за того, що моряки не хотіли забувати океан, запах якого вже в'ївся.

А ось назва походить від того, що гравці, будучи вже добряче напідпитку, всі разом кричали бармену: «Налий солоної собаки». Тут простежується зв'язок зі степовими псами – койотів.

Коктейль «Солений пес»
Інгредієнти Кількість
Грейпфрутовий сік - 120 г
Горілка або джин - 60 г
Сіль - 1 чайна ложка
Лимонний або лаймовий сік - 1 їдальня ложка
Лід - 3-4 кубика
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 23 Ккал

Розроблено 2 способу приготування напою:

  1. Помістити в шейкер лід, сік і горілку. Струшувати 15 хвилин. Взяти високу склянку і намочити його краю, а потім занурити в солі. Тепер кромка готова. Потім покласти у місткість 3 кубики льоду і полити їх вміст шейкера. Зверху на край склянки можна покласти лимонну або лаймову часточку;
  2. Робити крайку з солі так само, як і в першому варіанті. Потім теж покласти лід. Далі відразу залити сік і горілку в склянку і повільно спеціальної барною ложкою перемішати вміст, щоб солоні краю не пошкодилися. Також можна скористатися тонкою і довгою цедрою для декорування.

Поради по приготуванню

  • Якщо немає склянки потрібного розміру, то це не вплине на смак напою. Підійде будь-яка ємність. Головне правило: об'єм ємності повинен бути на 25% більше, ніж рідину у склянці;
  • Необов'язково суворо дотримуватися рецептури. Можна змінювати пропорції горілки та соку. Зазвичай напій роблять менш міцним. Щоб бути точним, краще скористатися мірною ємністю або чаркою;
  • Сік повинен бути свіжовичавленим;
  • Для прикраси можна скористатися часточкою будь-якого цитрусового – лимона, апельсина, грейпфрута, лайма;
  • Сіль для прикраси склянки краще вибирати велику. Якщо вона дрібна, то смак перебивається. До речі, глазурувати можна двома способами. По-перше, намочити обідок ємності скибочкою лимона або грейпфрута, а потім опустити блюдце в сільничку. По-друге, відразу перевернутий стакан опустити на невелику глибину в грейпфрутовий сік, а потім вже в сіль;
  • Якщо хочеться більше кислинки в напої, то рекомендується додати лимонний сік.

Дізнайтеся, як правильно заварювати пуер в домашніх умовах. Любителі даного сорту чаю, ви не можете це пропустити.

Цікаві рецепти страв з курячих сердечок знаходяться тут. Візьміть на замітку!

Здивуйте рідних оригінальним стравою — смажені креветки в панцирі з часником. Тут читайте рецепт.

Є кілька варіацій приготування напою. Наприклад, для любителів гострих відчуттів розроблений коктейль «Перцева собака». Склад той самий, але замість солі склянку прикрашає чорний мелений перець.

Другий варіант – «Хорт». Рецептура така ж, тільки сіль не використовується взагалі. Ще один «побратим» коктейлю — звичайна «Викрутка», яка складається з апельсинового соку і горілки (або джина).

«Солений пес» поєднує безліч смаків: він і солоний і кислий і гіркий, і трохи солодкуватий. Напій чудово освіжає і розслабляє.

Коктейль вважається простим, так що не знадобиться багато часу і сил для його приготування. Він підійде для будь-якої вечірки.

Що ще почитати: