19 май 2019 155

Оригінальні рецепти смачних страв для аэрогриля з фото

Багатофункціональні механічні та електронні моделі аэрогрилей здатні приготувати прості та вишукані страви.

Кілька швидкостей конвекції дозволяють смажити їжу зовні і прогрівати їжу рівномірно всередині.

Сучасні моделі здатні полегшити тягар зайнятої господині.

Покрокові рецепти для аэрогриля з фото

Використовуючи всі функції можна зробити відразу кілька страв на решітці.

Всі вони досить легко готуються і будуть до душі навіть самим прискіпливим гурманам.

Обсмажені курячі крила під соусом
Інгредієнти Кількість
курячі крила - 450 г
часник - 1 зубчик
томатна паста - 100 г
лимон - 1 шт.
масло рослинне - 2 ст. л.
соєвий соус - 2 ст. л.
сіль і перець - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Багато людей аерогриль воліють мультиварку. А що краще? Це питання, над яким сперечаються кухаря і господині по всій країні. А поки вони вирішують, що ж все-таки більш универсальней і практичніше, ми пропонуємо чергові рецепти (для мультиварки, страв для аэрогриля присвячена вся ця стаття). Макарони з фаршем — найкращі страви в мультиварці.

Тоненьку піцу, як в Італії, ви можете приготувати самостійно. Для цього вам потрібно вибрати один з варіантів тесту для неї в цій статті. А далі дотримуйтесь інструкцій і ось вже чудова піца з вашою улюбленою начинкою печеться в духовці. Пора кликати гостей!

Якщо є час і сьогодні саме натхнення відвідало вас, то на десерт можна приготувати домашній «Наполеон». З ним потрібно неабияк повозитися, але вас це аніскільки не повинно бентежити, адже вийде якісний смачний торт. Домочадці дуже зрадіють! А ось і його докладний рецепт.

Інгредієнти для соусу:

  • консервовані томати – 100 р.;
  • часник – 50 р.;
  • сіль;
  • цукор;
  • перець;
  • соус Вортчестер;
  • кінза – 50 р.

А тепер перейдемо до кулінарній обробці крилець в аерогрилі за рецептом з фото:

  1. Укладаємо м'ясо в миску, змішуємо з олією соняшника і рубаним часником. Лимон розрізаємо і віджимаємо сік на крила. Додаємо соєвий соус, перець і томатну пасту. Всю цю суміш слід перемішати і відставити на певний час просочитися.
  2. Викладаємо крильця в аерогриль і піддаємо термічній обробці при середньому охолодженні 30 хвилин. Температура нагріву — 235 градусів.

Окремо змішуємо компоненти соусу, зверху поливаємо ним м'ясо і підносимо на стіл чудове частування.

Це блюдо буде прекрасною закускою, яка «полетить» блискавично.

Якщо крильця швидко закінчилися, то виручить інша швидка закуска — гарячі бутерброди.

Давайте подивимося відео-рецепт:

Баклажани з м'ясною начинкою

Продукти для приготування:

  • баклажан – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • фарш яловичий – 300 р.;
  • фарш свинячий – 300 р.;
  • сіль;
  • кінза;
  • перець.

Фото-рецепт приготування баклажанів в аерогрилі:

  1. Баклажан обмиемо, просушити і наріжемо великими кружечками. Посипаємо сіллю з 2-х сторін. Залишаємо просочуватися 10 хвилин.
  2. Для начинки використовуємо дві цибулини. Чистимо їх і нарізаємо дрібними кубиками. Кидаємо в миску. Додаємо вже змішані фарші. Посипаємо сіллю, дрібкою перцю і листям кінзи. Все ретельно перемішуємо.
  3. Виділився сік і решту сіль з баклажанів просочуємо сухим рушником. Між двома гуртками з баклажана кладемо суміш підготовленого фаршу в рівних пропорціях. Так проробляємо, поки всі шматочки не будуть заповнені.
  4. Отримані порції обваляти в борошні. Занурити в збиті яйця і посипати панірувальними сухарями. Після цього запекти на високій швидкості аэрогриля при 180 градусах 30 хвилин.

Картопляні чіпси з куркою

Продукти для приготування:

  • картопля – 3 шт.;
  • філе курки – 2 шматка;
  • томати – 4 шт.;
  • кабачок – 1 шт.

Фото-рецепт курки з чіпсами в аерогрилі:

  1. Нарізаємо Тонкими кружечками картоплю і викладаємо на нижній деко техніки. Посолити і поперчити. Любителям гострої їжі можна додати червоний мелений перець.
  2. Викладаємо курку поверх картоплі і змащуємо силіконової пензликом маринадом (майонез, сіль, перець, мед, часник).
  3. Розрізаємо 4 помідори навпіл, кабачки нарізаємо великими кільцями і викладаємо навколо курки. Готуємо при температурі 180 р. протягом 35 хвилин.
  4. Славна курочка готова.

Сміливо називайте всіх до столу!

Пропонуємо вам відеозапис, переглянувши яку ви навчитеся готувати курчати гриль:

Креветки з фаршированими помідорами

Візьміть такі продукти:

  • креветки 350 р.;
  • сік лимона;
  • соус Терияке – 2 ч. л.;
  • оливкова олія – 2 ч. л.;
  • помідори – 6 шт.;
  • гриби – 200 р.;
  • перець – 1 шт.;
  • російський сир – 50 р.;
  • зелень;
  • зубчик часнику.

Рецепт приготування в аерогрилі з фото виглядає наступним чином:

  1. Видавлюємо лимонний сік в миску. Додаємо одну чайну ложку соусу Терияке і оливкової олії. Перемішуємо.
  2. У миску з приготованим соусом викладаємо креветки.
  3. Відрізаємо нижню частину у помідорів. Акуратно ложкою виймаємо внутрішню м'якоть в тарілку. Отриману масу з помідорів дрібно нарізаємо до стану кашки.
  4. Гриби і перець нарізаємо кубиками, а сир крупно трьом. Зелень і зубчик часнику подрібнюємо і додаємо всі інгредієнти до томатів. Ретельно перемішуємо.
  5. Заповнюємо помідори з вийнятої серцевиною сумішшю. Попередньо розігрів аерогриль на решітку викладаємо томати і креветки в соусі.

Готувати необхідно при температурі 210 градусів протягом 15-20 хвилин.

Блюдо оформляємо за бажанням, можливо, що це буде так: на основну частину поверхні викладаємо креветки, поливаємо соусом, а збоку — помідори.

Можна посипати улюбленої зеленню.

А тепер можна приступати до трапези.

Свинина по-царськи

Продукти для приготування:

  • помідори – 2 шт.;
  • м'ясо – 300 р.;
  • Масдам – 100 р.;
  • перець – 1 шт.;
  • гриби – 100 р.

Тепер готуємо страву в аерогрилі за рецептом з фото:

  1. Помідори, гриби і болгарський перець порізати кільцями.
  2. Нарізану свинину викласти на фольгу. Приправити сіллю і перцем. Посипати подрібненим зубчиком часнику.
  3. Поверх м'яса шарами викладаємо помідори, перець і гриби. Зверху посипаємо натертим сиром. Краї фольги обертаємо навколо м'яса, щоб сік не витік в процесі приготування.
  4. Розміщуємо отримані шматки свинини в аерогриль. Готуємо 25 хвилин при температурі 200 градусів.

А зараз пропонуємо подивитися, як з допомогою цієї техніки можна сфабрикувати шашлик, який вийде просто чарівним:

Подкопченная риба

Продукти для приготування:

  • скумбрія – 3 рибки;
  • сіль;
  • рідкий дим;
  • стружка вільхова.

Приготування:

  1. Попередньо випатрану і помиту рибу добре солимо з усіх сторін.
  2. Силіконовій пензликом обмазуємо тушку рідким димом і маринуємо 35 хвилин.
  3. Викладаємо на решітку в аерогриль. Зверху встановлюємо сітчастий деко з вільхової стружкою.

Копчена скумбрія буде готова через 30 хвилин.

Температура обжарювання 180 градусів.

Варто зауважити, що дітям вживати таку рибу небажано.

Скумбрію в такому вигляді часто готувати не потрібно, адже страва вважається одним з «шкідливих» для здоров'я.

Ви можете промаринувати її в будь-якому маринаді, викласти на решітку і просто запекти, теж буде дуже смачно і корисно.

Кекси «Шарлотка»

Продукти для приготування:

  • борошно – 250 г;
  • ванілін;
  • яблука – 5 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • соняшникова олія;
  • цукрова пудра;
  • розпушувач.

Процес приготування наступний:

  1. Спочатку приготуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром і борошном. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудок. Додаємо розпушувач і ванілін.
  2. Яблука розрізаємо навпіл і за допомогою кухонного комбайна подрібнюємо кубиками.
  3. Попередньо ставимо аерогриль на розігрів. Силіконові формочки змащуємо олією. Закладаємо порізані яблука і заливаємо тістом, залишаючи 1 см від краю форми. Рівномірно поміщаємо формочки в аерогриль і готуємо 25 хвилин при 205 градусах, вибираючи середню швидкість обдування.
  4. Готові кекси дістати з формочок і обсипати цукровою пудрою.

М'ясо в горщиках

Знадобляться такі інгредієнти:

  • свинина – 250 р.;
  • картопля – 2 шт.;
  • овочі: кабачок, морква — по 1 шт.;
  • сіль;
  • перець;
  • вода.

Готування відбувається таким чином:

  1. Порізати м'ясо і овочі великими шматками.
  2. Помістити у будь-якому порядку всі інгредієнти в глиняні горщики, налити воду. Посипати сіллю і перцем.
  3. Прикрити кришкою або фольгою горщики. Помістити в аерогриль на 40-45 хвилин. Температурний режим 120 градусів.
Просте овочеве блюдо з м'ясом готове, можна їсти навіть тим, хто на дієті.

Маючи в наявності горщики, ви навіть можете зробити відразу три страви: борщ, печеню, і компот.

Так, відмінний набір страв для ситного обіду!

Отже, дивимося як це робиться у відео-сюжеті:

Червона рибка з овочами

Продукти для приготування:

  • сьомга – 400 р.;
  • перець – 1 шт.;
  • томати – 1 шт.;
  • кабачки – 1 шт.

Продукти для соусу:

  • сир вершковий – 60 р.;
  • шпинат – 120 р.;
  • спеції.

Приготування:

  1. Сир і шпинат змішуємо разом для соусу. Додаємо сіль і перець.
  2. Перець, помідор і кабачок порізати кубиками і покласти на нижню решітку в чашу.
  3. На верхній решітці розмістити стейки сьомги. Зверху викласти готовий соус зі шпинату.

Готувати 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Рецепт з фото для аэрогриля Хоттер — піца з ковбасою

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 200 р.;
  • дріжджі – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • вода;
  • сіль.

Для начинки знадобиться:

  • пармезан – 150 р.;
  • ковбаса копчена – 150 р.;
  • томати – 1 шт.;
  • мариновані огірки – 2 шт.;
  • томатний кетчуп.

Приготування:

  1. В скляному посуді змішуємо борошно, дріжджі, сіль і масло.
  2. Заливаємо все водою і замішуємо тісто міксером. Потім розминаємо його руками. Накриваємо кришкою і наполягаємо 25 хвилин.
  3. На папір для випічки викладаємо цю масу і розкочуємо качалкою на килимку. Розміщуємо його на решітку в техніку.
  4. Змащуємо тісто томатним кетчупом.
  5. Розміщуємо порізану ковбасу і солоні огірки по всьому колу. Зверху викладаємо помідори кільцями. Поміщаємо грати в аерогриль. Готуємо 40 хвилин з функцією автопар при 180 градусах. Через 20 хвилин після включеного режиму, відкриваємо кришку і посипаємо піцу натертим сиром. Змінюємо швидкість охолодження на більш низьку і відключаємо функцію автопар.

Піца буде готова, як тільки прозвучить сигнал.

Приємного апетиту вам і всім тим, кого ви покличете її скуштувати!

А ось ще один рецепт для техніки Хоттер — смачна свиняча рулька:

Яку б ви не купили модель аэрогриля, на вашій кухні він буде вірним помічником в приготуванні простих і шикарних, смачних і ситних страв як для м'ясоїдів, так і для прихильників здорового способу життя.

У будь-свято або просто порадувати рідних і улюблених людей ви можете, не прикладаючи особливих зусиль.

Залишається тільки закласти необхідні інгредієнти в скляну колбу, поставити потрібну температуру і рівень охолодження.

Що ще почитати: