04 май 2019 85

Як приготувати салат «Мімоза» з сайрою

Для святкового столу або пікніка дуже важлива простота приготування страв, а також їх зручне зберігання. Сюди, в першу чергу, входять ситні салати з невеликим поєднанням звичних інгредієнтів, одним з яких є улюблений і відомий салат «Мімоза».

Серед безлічі рецептів «Мімози», які господині переробляють на свій смак, є універсальний. У нього входять базові компоненти, які можна з легкістю знайти в будь-якому супермаркеті.

У «Мімозу» традиційно додають звичайні консерви рибні; в даному рецепті це буде сайра, що містить в собі корисні для організму мікроелементи і вітаміни, необхідні для правильної роботи печінки і шлунка.

Класичний рецепт салату «Мімоза» з сайрою
Інгредієнти Кількість
Сайра - 200-250 грам
Яйця - 7-8 штук
Твердий сир - 200-250 грам
Зелений лук - невеликий пучок (100 грам)
Вершкове масло - півпачки (100 грам)
Кріп (свіжий) - 20 грам
Майонез - за смаком, від 150 грам
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 250 Ккал

Для початку, слід відварити яйця, а потім почистити від шкаралупи. Для легкого очищення необхідно помістити їх відразу після варіння в холодну воду. Поки вони варяться, можна зайнятися сайрою. Потрібно відкрити консерви з сайрою і пом'яти виделкою вміст.

В окремі миски потерти білок і жовток яєць, а також сир і масло. Масло треться в останню чергу і ставиться в холодильник.

Перший шар «Мімози» — це розім'ята виделкою сайра, яку викладаємо рівномірно по поверхні, без «горбків».

Другий шар – білки яєць, змішані з майонезом. Третій шар – порізаний кружальцями, зелену цибулю, зверху – потерте вершкове масло.

Якщо брати ріпчасту цибулю, то його потрібно попередньо обшпарити. Наступний шар – натертий сир, змішаний з майонезом. І, нарешті, останній шар – жовтки яєць, а зверху – дрібно порізаний кріп.

У класичному варіанті рибний шар може бути не тільки на початку, але і в середині. Тоді порядок буде наступний: білки яєць з майонезом, цибулю з маслом, тертий сир, риба, жовтки з майонезом.

Перед подачею бажано поставити «Мімозу» в холодильник для кращої просочення шарів.

Салат «Мімоза» з консервованої сайри і рису

Цей салат відрізняється від класичної «Мімози» добавкою рису в його приготування. На думку кулінарів, він виявляється поживніше і смачніше. Якщо в будинку немає рису, можна взяти іншу крупу – булгур, яка може вживатися навіть в якості самостійного блюда.

З розрахунком на 7 порцій знадобляться такі інгредієнти, як:

  • Консерви (сайра) — 200-250 грам;
  • Твердий сир, бажано «Російський» — 250 грам;
  • Рис – півсклянки (100 грам);
  • Варена морква – 2 маленькі або 1 велика штука;
  • Зелена цибуля – невеликий пучок (100 грам);
  • Зварені круто яйця – 6-7 штук;
  • Майонез – за смаком, від 150 грам;
  • Кріп (свіжий) – 20 грам.

За часом процес приготування страви займає до години (враховуючи варіння яєць, рису і моркви).

Калорійність кожної порції салату буде становити приблизно 200 ккал.

До початку відварити моркву (при проколюванні стає м'яка) і курячі яйця. Після варіння виймається моркву, з якої акуратно знімається шкірка. Яйця кладуться в холодну воду на кілька хвилин, після чого можна буде легко і швидко очистити їх від шкаралупи.

Промивати 100 грам рису слід як мінімум 3 рази, щоб вода була більш-менш прозорою. Це робиться для того, щоб він був розсипчастим і не склеювався при варінні в кашу. Наливати воду в каструлю з рисом слід в пропорції 1:2. Тобто, на сто грам рису – двісті грам води.

Зелену цибулю нарізають дрібними колечками. Сайра мнеться виделкою, а великі кістки виймаються. На крупній тертці потрібно потерти моркву, жовтки, білки, сир. Потерті інгредієнти складаються в окремі миски або тарілки. Тепер можна приступати до створення шарів салату «Мімози».

Перший шар – рис, який бажано придавлювати виделкою або ложкою для кращого тримання. Його необхідно змастити майонезом на свій смак, щоб не вийшло занадто жирно і калорійно.

Для другого шару використовується вищезгадана сайра, яка зверху присипається колечками зеленого лука. Потім – тертий сир, змішаний з майонезом. Слід стежити за кількістю майонезу. Якщо вийде занадто жирно, можна помазати не більше двох шарів «Мімози» майонезом. Далі – білок курячих яєць (на всяк випадок перевірити пальцями, не потрапила в нього шкаралупа).

Наступний шар – терта морква варена з майонезом. Останній шар йде незмінний жовток, зверху приправлений дрібно нарізаним кропом.

Перед подачею краще поставити «Мімозу» в холодильник для кращої просочення шарів.

Салат «Мімоза» з горбушею, сайрою

Салат вийде дійсно з багатим і насиченим смаком, якщо рибний шар зробити з горбуші і сайри, щоб у загальній кількості вийшли 200-250 грам. Сюди можна додавати й інші шари, такі як варену картоплю, жаленные або свіжі овочі. Не буде зайвим додати спеції, наприклад, прованські трави або куркуму.

Для приготування «Мімози» з горбушею і сайрою будуть потрібні:

  • Консерви (сайра й горбуша) — 200-250 грам;
  • Твердий сир, бажано «Російський» — 250 грам;
  • Зелена цибуля – невеликий пучок (100 грам);
  • Зварені круто яйця – 6-7 штук;
  • Майонез – за смаком, від 150 грам;
  • Кріп (свіжий) – 20 грам;
  • Прованські трави, куркума – за смаком;
  • Свіжі помідори черрі – 150 грам.

За часом приготування «Мімоза» також становить до однієї години.

Слід зазначити, що подібне блюдо буде калорійніше попередніх – від 250 ккал на 1 порцію.

Рецепт відрізняється від попереднього тільки наявністю помідорів, які потрібно порізати тонкими часточками на будь шар. Крім того, горбушу і сайру потрібно буде дістати з консервів і змішати, приправити прованськими травами.

Куркуму можна додати жовток яєць, тобто, на самий останній шар. Для просочення шарів – в холодне місце на 20 хвилин.

Спробуйте приготувати смачний суп-пюре з куркою і сиром. Дієтичне Блюдо і дуже корисне.

Спробуйте приготувати гострий салат із корейської моркви в домашніх умовах, це неймовірно вкуно. Рецепт тут.

Листкові пиріжки з м'ясом виручать вас у будь-якому випадку приготувати їх за нашим рецептом можна приготувати дуже швидко.

Поради кулінарів

У процесі готування можна зіткнутися з перетворенням окремих шарів в кашку (сайра, терта морква, білок і так далі). Тому можна користуватися окремими ємностями, щоб салат не втратив свою привабливість.

Як вже було сказано – майонезом не варто зловживати, інакше смак всієї «Мімози» буде залишати бажати кращого.

Для того щоб шари салату не розтікалися по тарілці, можна заздалегідь в неї поставити круглу форму для випічки, або відразу робити в выпечной формі. Так буде набагато легше зберегти форму, а також акуратно лопаткою виймати порції.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: