15 апрель 2019 331

Як приготувати м'ясо по-французьки з курки

Французька кухня була неодноразово визнана кулінарними гуру вишуканою. Нічого дивного: жаб'ячі лапки, суп з черепах, устриці. Гастрономічні уподобання французів часом вражають шанувальників простої їжі.

Але не поспішайте ставити на французькій національній кухні клеймо «складно і дорого». Дверцята у світ кулінарії Франції відкриємо сьогодні, повідавши рецепти м'яса по-французьки.

Вперше м'ясо по-французьки було приготовлено під шефством французького кулінара для Григорія Орлова — улюбленця Катерини, який у той час перебував у Парижі. Після того, як граф зазначив хрустку скоринку м'яса, його соковитість і ніжність, блюдо стало постійним складових на столах вищого суспільства.
Традиційний рецепт м'яса по-французьки з курки в духовці
Інгредієнти Кількість
Курячого філе - ½ Кг
Томатів - 2 шт.
Лука - 2 шт.
Твердого сиру - 150 г
Майонезу, солі і прянощів - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

В якості основи для м'ясної страви можна використовувати як свинину, так і яловичину, але сьогодні пропонуємо зупинити свій погляд на курячому м'ясі. Його дієтичні властивості в поєднанні з ніжністю і легкістю приготування дозволяють зробити будь-яку страву корисним і смачним.

Для початку підготуємо м'ясо. Промиємо і за допомогою гострого ножа разрежем половинки філе на 3 рівні частини. Під час поділу важливо рухатися вздовж волокон, так готовий продукт вийде ніжніше, зберігаючи соковитість. Отримані слайсы накриваємо харчовою плівкою і акуратно відбиваємо.

Займемося овочами. Ріпчасту цибулю чистимо, миємо, нарізаємо напівпрозорими півкільцями. Такою ж технікою оформляємо свіжі помідори.

Деко застеляємо папером для випікання, на якій маємо м'ясо. Приправляємо філе сіллю, перцем і жирним шаром майонезу. Поверх м'ясної робимо цибульну і томатну прошарку. Завершуємо творіння шаром натертого твердого сиру. Поміщаємо блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Освоюємо мультиварку: французьке куряче м'ясо

Мультиварка міцно вкоренилася на кухнях хазяєчок: її багатофункціональність дозволяє створювати кулінарні рецепти без використання варильної посуду і поверхні. Про те, як приготувати м'ясо по-французьки з курки в мультиварці, поговоримо далі.

Головне, запасіться:

  • Курячим філе — ½ кг;
  • Твердим сиром — 150 г;
  • Морквою — 2 шт.;
  • Томатами — 2 шт.;
  • Цибулею — 1 шт.;
  • Майонезом, сіллю і перцем.

На безпосереднє приготування страви піде не більше 20 хвилин, все інше за вас протягом 1 години зробить мультиварка.

Калорійність м'яса по-французьки складе 240 ккал на кожні 100 грам.

  1. М'ясо промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо і відбиваємо, використовуючи кухонний молоток. Підготовлені скибочки промазуємо майонезом, сіллю і перцем. Переміщаємо його в попередньо змащену олією мультиварочную чашу і залишаємо в режимі «Випічка» на 15 хвилин;
  2. Очистивши овочі, моркву і сир натираємо, цибулю шаткуємо, помідори нарізаємо скибочками;
  3. По закінченні терміну приготування м'яса, перевертаємо курячі шматочки, поверх яких викладаємо інші інгредієнти страви в послідовності: морква — цибуля — помідори — сир. Використовуючи режим «Випічка», продовжуємо готувати страву ще 20-30 хвилин.

М'ясо по-французьки: просто додай картопля

Поширення початкового страви по просторах Росії призвело до неминучих змін в рецепті: соус бешамель був замінений майонезом, додати томати, гриби і картоплю. В наступному рецепті ми поговоримо про останній варіації м'яса по-французьки з куркою та картоплею.

Блюдо відрізняється своєю ситністю та аппетитностью, а значить, ідеально підходить для великої компанії друзів.

Інгредієнти включають в себе:

  • Куряче філе — ½ кг;
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • Картопля — ½ кг;
  • Майонез — 3 ст. ложки;
  • Твердий сир — 70 г;
  • Спеції.

Час приготування — 80 хвилин.

Калорійність на 100 г страви становить 208 ккал.

    1. Нарізавши курячу грудку шматочками в півсантиметра, слід їх відбити і присипати спеціями;

    1. Після чого нарізану кільцями цибулю замаринувати в оцтовій кислоті;
    2. Наступний крок — очищення і нарізання картоплі, який необхідно змастити соняшниковою олією, посолити і додати прянощі;

    1. У ємність для запікання, попередньо змащену рослинним маслом, покласти шматочки м'ясного філе. Потім покрити шаром з майонезу, цибулі, картоплі, знову майонезу і натертого сиру. Накрити кришкою;

  1. Розігріти духовку до 180 градусів. Після перших 40 хвилин випікання зняти кришку і запікати протягом 10 хвилин.

Грибне м'ясо з сиром і цибулею

Продовжуючи тему варіацій, логічно згадати рецепт м'яса по-французьки з куркою і грибами. Очевидно, що до основного переліку інгредієнтів потрібно тільки підключити гриби. В іншому — все так же просто і смачно!

Вам знадобиться:

  • Куряче філе — ½ кг;
  • Помідори — 2 шт.;
  • Печериці — 300 г;
  • Твердий сир — 200 г;
  • Прянощі, трави.

Тривалість приготування: 50 хвилин.

Калорійність страви: близько 180 ккал.

  1. Куряче філе промити, розрізати і відбити до товщини 0,5 — 1 см;
  2. Печериці вимити і нарізати скибочки для створення майбутньої «черепиці»;
  3. Ріпчасту цибулю очистити, помити і дрібно нашаткувати;
  4. На підігрітій і змащеній олією сковороді протягом 6-11 хвилин підсмажувати цибульно-грибну масу;
  5. Помідори помити і нарізати тонкими, напівпрозорими, слайсами;
  6. Подрібнити кріп або інші улюблені трави;
  7. Піднос для випікання змастити олією або оливи, викласти курячі шматочки, їх підсолити і поперчити. Покрити масою з грибів і цибулі, томатами і кропом. Присипати натертим сиром;
  8. Відправити у підігріту духовку (180 градусів) і запікати 20 хвилин.

Приготувати суп на яловичому бульйоні дуже просто, а варіантів такого супу дуже багато. Вибирайте будь-який.

А ви читали як зробити шпроти в домашніх умовах з салаки, мойви, кільки або річкової риби?

Як правильно приготувати салат-коктейль з шинки і сиру. Прості покрокові рецепти з фото.

Як зробити м'ясо по-французьки максимально смачним: секрети кулінарів

В якості м'ясної основи ніколи не використовуйте не до кінця розморожені курячі філе: це відіб'ється на структурі м'яса, зробивши його жорстким.

Майонез можна використовувати не тільки в якості «мастила» для курки. Їм доречно покрити сир, створивши сіточку або тонкий шар. Однак перша техніка дозволяє добитися м'якості м'яса.

Для випікання використовуйте невеликі форми: щільно прилеглі один до одного складові страви роблять його соковитим, в той час як далеко розташовані — сухим.

Не забувайте покращувати смакові властивості овочів: цибуля маринуйте в цукрово-оцтової масі, тонко нарізану картоплю приправляйте спеціями.

Враховуйте, що зазначені терміни приготування можуть коливатися в межах 5-10 хвилин. Перед тим, як діставати страву з духовки або мультиварки, переконайтеся, що з м'ясного філе не виділяється світлий сік.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: