М'ясо по-французьки (свинина en français) — смачно, швидко і оригінально
Французьку вишуканість — свинина в духовці
Французьке Блюдо — смак російська
Коли хочеться приготувати що-небудь смачненьке, але так, щоб довго не морочитися, завжди на розум приходить страва — м'ясо по-французьки.
Що ще може бути таким ситним та смачним одночасно?
До того ж це так "по-закордонному".
Таке блюдо буде доречно завжди: і на вечері tête-à-tête, і на вечірці, і на сімейному обіді.
Чоловіки будуть у захваті, а дами забудуть про дієту.
Начебто вже всім відомо, як воно готується: шматок філе з сиром, запечене в духовці.
І завжди можна додати компоненти на свій смак.
Але все-таки у цієї страви є традиційні компоненти, свої правила в приготуванні.
Його готували спеціально для російського графа: шматок телятини під скоринкою з тертого сиру.
А для того щоб приготоване блюдо могло з гордістю називатися м'ясом по-французьки, треба дотримуватися правил його приготування, виконавши рецептами.
А будь-який інший шматок м'яса з духовки нехай називається якось інакше.
Приготувати його можна двома способами, багато в чому схожих, але все одно мають відмінності.
Варіант перший, більш звичайний і відомий в нашій країні.
Всі інгредієнти готуються і в сирому вигляді укладаються на деко шарами, потім запікаються.
Французька кухня не вимагає поспіху.
Справжній французький смак укладений у вині і особливих травах.
Другий варіант приготування — з французької родзинкою.
Перед запіканням продукти проходять первинну обробку: швидке обсмажування для стейків і для гасіння овочів.
Який варіант кращий, на якому ви зупиніться — вирішувати самим.
Для можливості вибору будуть розглянуті обидва варіанти готування.
Миски, ложки, ополоники... все, що необхідно
Для приготування м'яса по-французьки крім продуктів буде потрібно і невеликий набір посуду.
Краще приготувати заздалегідь, щоб нічого не відволікало від готування:
- Сковорода для смаження овочів. На ній буде тушкуватися цибулю, часник та інші овочі, якщо це необхідно за рецептом.
- Сковорода для смаження м'яса. У цій спосуде воно буде попередньо обсмажуватися перед подальшою обробкою.
- Кухонні лопатки для перевертання і рівномірного гасіння продуктів.
- Деко або жароміцний посуд. В залежності від кількості приготавливаемого м'яса можна використовувати невелику ємність або велике деко.
- Глибока чаша, миска для замочування м'яса, якщо того вимагає рецепт.
- Терка, щоб натерти сир для ідеальної скоринки зверху.
- Часничниця, якщо рецепт вимагає роздавленого часнику.
- Дошка і ножі для оброблення.
- Кухонний молоток для відбивання.
- Широке блюдо для складання м'яса.
- Серветки, харчова плівка, паперові рушники.
- Тарілка, ніж, виделка для дегустації готового страви.
4 рецепти м'яса по-французьки
По ідеї, запропоновані рецепти повинні відрізнятися тільки складом.
Але в них буде вказано різну кількість продуктів і форма закладки на деко.
Це дозволить легко орієнтуватися в приблизному наборі продуктів, знати, який продукт і в яку сторону можна варіювати з вагою, не лякаючись відхилень від рецепту.
Варіанти класичного рецепту М'яса по-французьки
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свиняча вирізка - | 500 г |
Цибулю - | 2 шт. |
Майонез - | 250 г |
Сир - | 100 г |
Сіль, перець - | за смаком |
Рослинна олія - | 10 г |
Зелень на прикрасу - | за бажанням |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 277 Ккал |
Перший рецепт — це звичний нам вид запікання.
Страва, адаптована до наших реалій ще в радянський час.
У Франції так не готують, але м'ясо аж ніяк не стала від цього менш смачним.
Спосіб приготування:
- Нарізати м'якоть тонкими скибочками і відбити його.
- М'ясо посолити, поперчити і дати постояти, поки нарізати цибулю.
- Духовку попередньо розігріти до 190°.
- Цибулю очистити і тонко нашаткувати півкільцями.
- Натерти сир на тертці.
- Змішати сир і майонез разом.
- У змащену маслом форму для випічки покласти шарами інгредієнти: м'ясо, цибуля, майонез з сиром. За бажанням, можна укласти в декілька шарів, повторивши їх по черзі.
- М'ясо запікається в духовці близько години. Для утворення скоринки за 7 хвилин до кінця готування можна посипати зверху тертим сиром.
- Перед подачею на стіл страву бажано присипати різаною зеленню.
Рецепт з французьким традиціям
А ось для справжніх цінителів французької кухні, підійде рецепт свинячих відбивних, які готують у Франції.
Набір продуктів на 4 порції:
- Відбивні великі — 4 шт.
- Цибуля — 6 шт.
- Часник — 2 зубчики.
- Вино біле — 250 мл
- Сир — 100 гр.
- Вершки жирні — 3 ст. ложки.
- Вершкове масло — 10 гр.
- Сіль, перець, трави - за смаком.
Приступаємо до створення кулінарного шедевру:
- Цибулини почистити і нарізати півкільцями.
- Зубчики часнику видавити через землянку.
- У глибокій сковорідці розтопити масло і викласти на нього лук. Перемішати і обсмажувати цибулю до прозорого кольору.
- До підготовленого цибулі додати часник, сіль, перець, трави і залити ½ склянки білого вина. Вимкнути вогонь і залишити овочі на сковороді.
- У другій сковороді нагріти масло до кипіння.
- Обсмажити м'ясо з двох боків до коричневого кольору.
- Прибрати надлишки жиру, склавши шматки на паперову серветку.
- Духовку розігріти до 210°.
- Сир натерти на тертці, краще дрібної.
- Вершки змішати з рештою вином і при необхідності посолити, поперчити, приправити травами. Наприкінці всипати тертий сир.
- У посуд для запікання викласти цибулю рівним шаром. Зверху покласти м'ясо. Все залити сирно-вершковим соусом.
- У духовці випікати близько 20 хвилин. Після 15 хвилин готування встановити режим "гриль" для утворення рум'яної коричневої скоринки.
Обидва рецепта показали які варіанти готування існують.
Можна вибрати один з вподобаних, а можна компонувати і поєднувати ідеї обох рецептів.
Наприклад, просто замаринувати м'ясо у вині, а потім все по-звичайному для нас способом приготування.
М'ясо по-французьки з помідорами — вдале поєднання
М'ясо по-французьки з помідорами не є класичним рецептом, але це варіант того, як можна урізноманітнити блюдо.
Тим більше помідори додадуть страві соковитості і внесуть свою частку смаку.
Набір продуктів:
- Свинина — 500 гр
- Цибуля — 2 шт.
- Помідор — 3 шт.
- Сир — 150 гр.
- Майонез — 200 гр.
- Сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- М'ясо нарізати скибочками, відбити, посолити і поперчити.
- Головку цибулі очистити, розділити навпіл і нарізати тонкими півкільцями.
- М'ясисті помідори вимити і нарізати пластинами.
- Сир натерти на тертці.
- В добре змащену маслом форму для запікання укласти шарами: м'ясо, цибулю, свіжі помідори, майонез, сир.
М'ясо по-французьки з грибами — всі тонкощі рецепта
М'ясо з грибами — дуже насичений, найкалорійніший рецепт.
До речі, це і був початковий рецепт м'яса по-французьки, саме в такому складі його подали російській графу.
Часом для тих, хто хоче схуднути, не потрібні жорсткі дієти, досить знати невеликий секрет — Жиросжигающие продукти. Повний список та рекомендації фахівців.
Чим корисний родзинки? Дізнаємося тут.
Будь-яка господиня повинна вміти готувати знамениту «Оселедець під шубою». Перевірте, чи вмієте ви за посиланням #deletetag#/retsepty-blyud/salaty-i-zakuski/klassicheskiy-retsept-seldi-pod-shuboj.html
Набір продуктів:
- Свиняча корейка або вирізка — 500 гр.
- Твердий сир — 200 гр.
- Зелень — 10 гр.
- Гриби шампіньйони — 250 гр.
- Рослинне масло — 3 ст. ложки.
- Ріпчаста цибуля — 2 шт.
- Майонез — 250 гр.
- Часник — 3 зубчики (за бажанням).
- Сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Духовку розігріти до 200°.
- М'ясо нарізати на шматочки, товщина яких не більше 1,5 см. Шматки, відбити, приправити сіллю і перцем, змастити олією.
- Часник очистити, дрібно покришити або пропустити через прес.
- Зелень дрібно нарізати.
- Цибулину (1 шт.) нарізати тонкими півкільцями. Другу цибулину порізати кубиками.
- Натерти сир, краще на крупній тертці.
- Цибулю, порізану кубиками, обсмажити на рослинній олії до прозорості. У підготовлений цибулю, додати гриби. Можна посолити і поперчити. Все обсмажується до золистой скоринки.
- Змішати майонез, зелень, 100 гр сиру, часник і гриби з цибулею.
- Форму змастити олією. У форму кладемо цибулю півкільцями, потім м'ясо. Зверху рівномірно викладається грибна начинка. Все засипається тертим сиром.
- Запікати 35 хвилин. Перед подачею блюдо повинне 10 хвилин постояти в теплій духовці.
У наступному відео продемонстровано приготування м'яса по-французьки з додаванням грибів.
Дивимося і запам'ятовуємо!
8 порад для ідеального страви
- Для м'яса по-французьки підійде свиняча шия, корейка або м'якоть.
- Найкраще м'ясо розрізати вздовж волокон.
- М'ясо обертається плівкою і відбивається тупою стороною молотка, без гострих зубчиків. Такий спосіб не зашкодить волокна і позбавить кухню від кривавих бризок.
- Посоленному, поперечному і приправленному травами м'яса краще всього дати трохи полежати, щоб воно повністю могло увібрати в себе всі аромати.
- Після смаження м'яса (за рецептами) щоб позбутися зайвого жиру шматки слід покласти на серветки, т. к. чином зайва рідина вбереться в папір.
- Сир для рецепта краще брати твердих сортів. Тоді він ідеально потреться і не буде злипатися.
- При використанні помідора, краще буде, якщо його попередньо очистити від шкіри. Для цього слід свіжий помідор обшпарити окропом, тоді шкірка легко зійде.
- Щоб уникнути всій шкідливості майонезу і так в досить калорійне блюдо, його можна замінити сметаною або зробити соус у співвідношенні 1:1. А краще всього приготувати домашній майонез, що ще більше підкреслить вишуканість страви.
В готуванні немає нічого неможливого, головне — мати бажання.
Для цього спочатку на сильному вогні обсмажується м'ясо з двох сторін.
Потім викласти на нього шар цибулі, помідори/гриби, майонез, сир.
Накрити кришкою і на повільному вогні томити до готовності 20 хвилин.
Це м'ясне блюдо характеризується своєю простотою в приготуванні.
Іншими словами, приготувати його може кожен.
Пробуйте, експериментуйте, додавайте свої смаки і все вийде!
Зараз представляю вам відео-сюжет із циклу програм «Рецепти холостяка», в якому м'ясо по-французьки в руках простого холостяка перетворюється на кулінарний шедевр!
bon appétit!