05 март 2019 104

Скільки потрібно часу, щоб зварити згущене молоко

Варена згущене молоко для багатьох людей улюблені ласощі з самого дитинства.

При сьогоднішньому достатку товарів на полицях в магазинах купити вже варену, не представляє складності, але набагато смачніше продукт буде, якщо приготувати його самостійно.

Скільки ж потрібно варити згущене молоко в банку і як багато часу, цей процес займає, ми спробуємо розповісти вам в цій статті.

Так як дуже багато роблять масу помилок, при приготуванні цього поживного і дуже смачного продукту.

Коли і як з'явилося згущене молоко

Вважається, що ідея отримання смачного і густого десерту зі звичайного коров'ячого молока належить кондитеру — француза Ніколя Апперу.

Шляхом довгих експериментів йому вдалося з'ясувати, що найдовше свої смакові якості, цей продукт зберігає при зберіганні її в запаяних ємностях з бляшанки.

Але свій винахід запатентувати він не здогадався, за нього це зробив Гейлом Борден в далекому 1856 році, в США одна з перших фабрик по виробництву згущеного молока була побудована в 1858 році.

Оцінили згущене молоко з приходом першої Громадянської війни, довгостроково зберігається натуральний і калорійний продукт став входити в раціон солдатів.

З того часу стан Бордена неухильно збільшувалася і помер він багатою людиною, залишивши свою справу синам.

У Росії масове виробництво даного продукту, почалася в 1881 році, коли в передмістях Оренбурга з'явилося два маленьких заводу з випуску молочної продукції.

В радянські часи до виробництва цього продукту, висувалися суворі вимоги, продукт обов'язково повинен був відповідати ГОСТу і, крім молока, вершків і цукрового піску, в ньому не допускалося жодних вторинних інгредієнтів.

Сьогодні її, виробляють безліч підприємств по всій Росії, але на превеликий жаль, не вся вона виявляється безпечна для здоров'я.

Сучасні бізнесмени намагаються отримати від свого товару максимальний прибуток, а якістю при цьому відводиться останнє місце.

Але все-таки при бажанні можна знайти дійсно корисний і смачний продукт, який можна буде і з'їсти в чистому вигляді або зварити.

Критерії вибору згущеного молока

Згущене молоко можна використовувати для додавання в чай, каву, з її використанням готуються смачні бутерброди.

Варений продукт використовується як основа крему для тортів, вафель, горішків і просто смачні ласощі на сніданок або полуденок.

Для того щоб по закінченню варіння у вас вийшов дійсно якісний продукт дієтологи і кондитери радять для початку правильно вибрати не варене згущене молоко в магазині.

При купівлі фахівці радять обов'язково звернути увагу на такі параметри:

  • Назва продукту. Для варіння придатне молоко згущене незбиране з цукром і просто молоко згущене з цукром. Побачивши такі варіації назви, як варенка згущена, продукт молочний з цукром, молоко спеціальне без роздумів проходите повз. Такий продукт, що містить рослинні компоненти, різні ароматизатори та добавки;
  • На етикетці банки зі згущеним молоком обов'язково повинен бути вказаний стандарт виробництва ГОСТ або ТУ. Краще всього вибирати ГОСТ, так як з позначкою ТУ випускається згущене молоко, що містить в більшій кількості рослинні, а не тваринні компоненти. Особливе занепокоєння на сьогодні викликає заміна жирів пальмовою олією, цей компонент дешево коштує, але має високу температуру плавлення, з якою організм людини не в змозі впоратися. В результаті цього пальмова олія накопичується в органах, що сприяє появі бляшок в судинах;
  • Подивитися треба і на термін зберігання. У натуральній згущеного молока він не може бути більше одного року, якщо виробник вказує більш тривалий період зберігання, то найімовірніше в продукт додані консерванти;
  • На кришці вибивається маркування. Першою на згущеному молоці повинна бути буква М, далі дві цифри відносяться до підприємства – виробника. Приділити увагу необхідно третьої і четвертої цифри — якісне молоко без добавок маркується номером 76;
  • Важливо звернути увагу і на цілісність упаковки. Для варіння зазвичай беруться жерстяні банки, вони не повинні бути деформовані і сколоти.
Тілапія в духовці виходить, ну просто дивовижно смачною і ніжною на смак. Як? Читайте наш сайт про здорову їжу.

У цій статтіви знайдете цікавий список продуктів, що містять вуглеводи. Харчуйтеся смачно, але правильно!

Наскільки домашній сир вважається знежиреним? Тут:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/tvorog-obezzhurennogo-tvoroga.htmlви зможете дізнатися відповідь на своє питання.

Багато хто вважає, що для варіння можна вибрати банку і за самою мінімальною вартістю.

Не слід дотримуватися цієї думки.

По-перше, не дорогий продукт може виявитися зовсім безпечним для здоров'я.

По-друге, дешева згущене молоко в більшій своїй масі містить рослинні компоненти, а вони не дадуть цього продукту, зваритися до потрібної консистенції, тобто молоко залишиться рідким не залежно від того скільки варити ви його будете.

Згущене молоко повинна бути однорідною, без грудочок, білого кольору з легким коричневим відтінком.

Правила варіння згущеного молока

Існує кілька способів варіння згущеного молока, який з них вибрати буде залежати тільки від вашого бажання.

  • Традиційною вважається варіння жерстяної банки в каструлі з водою. Жерстяна банка поміщається у велику каструлю, заливають водою до максимуму і ставиться на вогонь. З моменту закипання вогонь зменшується, і варка триває на середній температурі від 1 до 3-х годин;
  • Найшвидший спосіб варіння – це приготування продукту в скороварці. Необхідно в скороварку помістити жерстяну банку, залити водою і прокип'ятити протягом 10 хвилин. Після цього скороварка залишається закритою доти, поки ємність і вода повністю не охолонуть;
  • Сучасні технології подарували і комфортний спосіб приготування ласощів – в мікрохвильовці. Згущене молоко виливається в придатну для мікрохвильової печі ємність, закривається кришкою і ставиться всередину печі на 10 — 20 хвилин. Попередньо необхідно виставити середню потужність, а в процесі приготування молоко потрібно періодично помішувати. Зручності цього способу приготування продукту полягає у видимості результату, тобто процес готування ви можете зупинити, коли зміна кольору вас повністю задовольнить;
  • Її можна варити і на водяній банку. Для цього молоко переливається в каструльку і поміщається в іншу ємність з киплячою водою. Таким чином, вона буде готова через п'ять годин, але в процесі приготування ви зможете простежити за її станом і уникнете вибуху банки.
Якщо ви варите згущене молоко традиційним способом, то не побачите її стан в процесі готування.

Отримати продукт ніжного коричневого кольору і досить текучий можна приблизно через годину приготування.

Густа згущене молоко темного кольору виходить, якщо час варіння доходить до 3, 5 годин.

Секрети безпечного приготування вареної згущенки

Трапляється так, що при варінні банку вибухає і вся кухня потребує багатогодинному оттирании.

Не варто звинувачувати якість продукту, можливо, ви знехтували самими простими правилами:

  • Згущене молоко в процесі варіння постійно повинна бути покрита водою. Підливати необхідно лише гарячу воду, перепад температур може призвести до вибуху;
  • Після зняття з вогню потрібно щоб банку зі згущеним молоком залишалася в окропі до повного охолодження води. Це не тільки виключить бавовна при розтині, але і зробить варенку більш смачною;
  • Карамельний відтінок і хороша щільність вийде, якщо купувати цей продукт, з вмістом молочних жирів не менше 8%.

Ось і всі секрети приготування смачного і натурального ласощі.

Знаючи маленькі хитрощі, ви завжди зможете порадувати своїх близьких смачними горішками, тортами, запеканками з вареним згущеним молоком.

Відео десерт

Невеликий відеоролик, в якому ви дізнаєтеся рецепт приготування вареної згущенки в мікрохвильовці. Приємного перегляду!

Що ще почитати: