20 июнь 2019 44

Готуємо бефстроганов в мультиварці, рекомендації і рецепти

Бефстроганов є досить популярним і поширеним стравою в Європі.

Незважаючи на свою екзотичну назву воно подається як у ресторанах, так і їдалень.

Готується цей м'ясний делікатес просто, всі інгредієнти доступні, а смак готового виробу оцінять навіть гурмани.

Трохи з історії страви

У класичному розумінні, бефстроганов — це дрібно нарізані м'ясні шматочки в соусі з сметани.

Сучасна кулінарія значно розширила склад страви і зробила його більш багатим і різноманітним за рахунок всіляких добавок.

Традиційний рецепт бефстроганов в якості основного інгредієнта пропонує яловичину, але зараз все більшою популярністю користуються варіанти з свинини, так як такі страви готуються значно швидше, а м'ясо виходить ароматним.

Датою появи бефстроганов в кулінарії вважається кінець 19 століття.

Теорій його походження кілька, але всі вони пов'язані з іменем графа А. Р. Строганова, звідси і дещо екзотичне для російської кухні назву.

За однією з версій, цей м'ясний делікатес був винайдений для так званого «відкритого столу»: своєрідного місця зустрічі освічених людей (такі заходи організовували знатні і багаті люди).

Воно ідеально вписався у формат застілля, оскільки має порціонну основу і насичені смакові характеристики.

Інша версія появи в меню цієї страви свідчить, що його створили французькі кухарі спеціально для А. Р. Строганова, коли граф був вже старий:
м'ясо у страві різалося на невеликі шматочки і було особливо ніжним і м'яким.

Як готується бефстроганов: класичний рецепт і сучасні варіації


Алгоритм приготування бефстроганов з свинини в мультиварці такий:

  • філейну частину трохи відбивають у куску;
  • м'ясо ріжеться на прямокутні стейки товщиною до 1см;
  • далі слайсы розрізають уздовж волокон на невеликі прямокутники;
  • м'ясо його панірують у борошні;
  • на сковороду наливають трохи олії, рівний шар викладається з кілець цибулі, на який вже кладуть свинину; в такому вигляді м'ясо обсмажується кілька хвилин до тих пір, поки не придбано красивий матовий відтінок;
  • далі бефстроганов кладуть у сотейник, заливають сметаною і тушкують у такому вигляді до м'якості м'яса.

З появою мультиварок, дане блюдо стало ще популярнішим, так як на мультирежимах готувати його дуже просто і швидко: спочатку на режимі «смаження», потім на «гасіння».

Завдяки рівномірному нагріванню чаші мультиварки, м'ясо рівномірно обсмажується на оптимальній температурі і виходить дуже ніжним.

Часто в класичний рецепт для додання незвичайного смаку додають гриби.

Їх дрібно ріжуть і вводять в блюдо вже на етапі гасіння.

В результаті соус бефстроганов виходить більш густий, а саме м'ясо просочується тонким грибним ароматом.

Для більш насиченого смаку кулінари рекомендують використовувати сушені гриби.

Сметанний соус з класичного рецепту можна замінити на вершковий.

Для його приготування беруть вершки з високим коефіцієнтом жирності.

Калорійність ролів мало кому відома, що б бути в курсі таких речей, відвідайте наш сайт!Така рослина, як деревій не дуже відомо, але зате воно володіє корисними властивостями, які ви можете дізнатися з цієї статті, а так само, які протипоказання до застосування це рослини.

Користь кропу і петрушки безцінна, тут:#deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/ykrop-poleznue-svoistva.htmlви зможете почерпнути для себе корисну інформацію.

Готовність соусу визначається по тому, як загуснуть вершки до потрібної консистенції.

Така варіація заправки бефстроганова з свинини, відрізняється більш ніжним смаком і легким вершковим присмаком, варіант рецепту приготування бефстроганова зі свинини з лимоном теж не поганий, але підійде не кожному з специфічного смаку лимона.

Рецепти бефстроганов

Так як страва дуже популярно, існує маса варіантів його приготування в залежності від інгредієнтів, що входять в рецепт.

Нижче представлено кілька цікавих таких варіацій.

Бефстроганов по-японськи
Інгредієнти Кількість
м'ясо (свинина) - 250 г
помідори - 2 штуки (великі)
перець болгарський - 1 штука
цибулина - 1 штука
олія оливкова - трохи для смаження овочів
сметана - 200 мл
спеції - за бажанням
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 99 Ккал

Алгоритм приготування:

  1. Підготувати м'ясо: видалити жир, нарізати тонкими довгастими шматочками;
  2. В розпеченому маслі обсмажити овочі;
  3. На подушку з обсмажених овочів викласти м'ясо і смажити так його протягом 5 хвилин;
  4. Залити м'ясо з овочами сметаною (якщо вона дуже густа, можна розвести водою). Тушкувати до готовності свинини. Подати гарячим.

Бефстроганов з сиром

Інгредієнти:

  • м'ясо — 600 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • цибулини — 3 штуки;
  • сметана — 150 мл;
  • борошно пшеничне — 2 ст. л;
  • томатна паста (томатний соус) — 3 ст. л;
  • сир твердих сортів — 100 г;
  • спеції і свіжа зелень.

Алгоритм приготування:

  1. М'ясо (свинину) дрібно нарізати, після чого обсмажити в розпеченому маслі;
  2. На готельних сковорідках пасерувати цибулю, борошно з вершковим маслом;
  3. До борошна додати сметану, пасту і обережно ввести у суміш обсмажену цибулю. Склад довести до кипіння;
  4. Залити соусом м'ясо, протушкувати близько 20 хвилин;
  5. За кілька хвилин до повного закінчення гасіння додати сир, зелень.

Поради по приготуванню бефстроганов

  • вибирайте м'ясо без прорізи сала: зайвий жир може змінити присмак готової страви;
  • ріжте свинину вздовж волокон;
  • щоб м'ясо не було жорстким, смажити його треба не довше 5 хвилин;
  • панірувати м'ясо в борошні обов'язково: це збереже його соковитість і насичений смак;
  • необхідно особливо ретельно стежити за консистенцією соусу, щоб в процесі гасіння він не сильно загус;
  • подавати страву варто гарячим; хорошим гарніром до нього буде відварну картоплю, паста.

Бефстроганов — це блюдо, яке відмінно підійде і для сімейного вечері, і для святкової зустрічі гостей.

Його смакові якості дозволяють гармонійно поєднуватися з багатьма гарнірами, а величезна кількість варіантів приготування цього м'ясного делікатесу роблять його особливо популярним.

Готувати бефстроганов нескладно і досить швидко, особливо якщо використовувати мультиварку.

Що ще почитати: