22 апрель 2019 35

Користь і шкода гречаного меду для організму

Незважаючи на те, як просунулася сучасна медицина, ніхто не відміняв використання народних методів лікування і профілактики.

Одне з найбільш ефективних ліків, відомих ще з давніх часів – це мед.

Він являє собою джерело вітамінів та інших речовин і допомагає при багатьох недугах.

Налічується кілька десятків сортів цього продукту, і всі вони мають свої відмінні риси.

У нашій країні поширений гречаний мед, він знаходиться серед лідерів по корисності і смаковими якостями.

На смак і колір...

Нескладно здогадатися, що він, складається з нектару, який бджоли добувають в гречці.

Велика частина зборів відбувається в Росії на Алтаї, а також Поволжі, Передуралля, Башкирії, Татарії, Білорусії та Україні.

Отже, за якими ознаками можливо впізнати саме гречаний мед?:

  • Він повинен мати насичений темний колір (від темно-коричневого до темно-жовтого, іноді з червоними або фіолетовими відтінками);
  • Запах і смак гречаного меду складно сплутати з чимось ще. Особливий квітковий аромат поєднується з солодким терпким смаком, який залишає якесь першіння в горлі;
  • Такий мед швидко кристалізується, тому набуває неоднорідну структуру (форма може бути дрібнозернистою чи крупнозернистою);
  • І хоча складно сказати, яка консистенція є оптимальною для такого меду, ясно одне: він не повинен швидко стікати з ложки. Якщо мед дуже текучий,він не дозрів;
  • Те ж саме стосується прозорості: все залежить від місця збору. Краще поцікавитися у бджолярів, яким повинен бути мед з тих чи інших місць.

Відрізняє даний вид продукту, від інших сортів велика в'язкість, кристалізація, і, головне, особливий смак і аромат.

Головні складові

Саме цей вид має величезні переваги перед іншими за рахунок високого вмісту різних корисних речовин, а саме:

  1. Макро - та мікроелементи (цинк, магній, дуже багато заліза, кальцій, фосфор та інші);
  2. Мінерали;
  3. Вітаміни (С, Е, група В);
  4. Білок і амінокислоти.

Загалом, мед є цінним продуктом, який не можна не включати в свій раціон.

Він не просто відмінно відновлює енергію, але і насичує організм цілим вітамінним комплексом.

Чим корисний сорт?

Гречаний мед має позитивний вплив на багато органів і системи організму.

Про його користь дієтологи і лікарі можуть говорити вічно.

Розглянемо, які ефекти він надає:

  • Висока поживність. Мед не тільки калорійний, він забезпечує тканини мозку і м'язів глюкозою й фруктозою, які допомагають підтримувати енергетичний баланс;
  • За рахунок мінералів використовується в лікуванні шкірних, серцевих, шлункових захворювань. Крім того, він покращує роботу сітківки ока і прискорює загоєння гнійних ран;
  • Зрозуміло, мед чудово підтримує імунну систему, а тому його рекомендують при лікуванні ГРЗ, грипу, ангіни, нежиті і різних хвороб дихальних шляхів;
  • Гречаний сорт допомагає позбутися від недокрів'я і гіпертонії. Він приводить в порядок роботу судин і збагачує кров, сприяючи її вироблення;
  • Відновлення організму при авітамінозі;
  • Нормалізація обмінних процесів організму;
  • Здатність виводити з організму радіонукліди (тобто очищати тіло від радіації);
  • Гречаний мед – хороший антидепресант, допомагає підняти настрій і заспокоїтися;
  • Стабілізація кислотного балансу в шлунку. Він рекомендують при лікуванні виразки.

Це далеко не всі позитивні для здоров'я властивості меду.

Однак його можна не тільки приймати всередину, але і широко застосовувати для косметичних процедур.

Куркума корисні властивості. Чим же так вона корисна для організму? За що її цінують? Ця інформація, яка знаходиться у нас на сайті!

Кожна господиня знає як тушкувати кабачки, але скільки вони містять калорій не багато знають, ця стаття містить в собі багато корисної інформації про кабачках і їх калорійності. Харчуйтеся правильно!

Як же приготувати смачну запіканку з сиру і манки? Тут: #deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/kak-prigotovit-vkusnuyu-i-poleznuyu-zapekanku-iz-tvoroga.html, міститься вся інформація про приготуванні даного страви.

Як він впливає на шкіру?:

  • Має ранозагоювальну дію і пригнічує розвиток інфекцій;
  • Пом'якшує і омолоджує шкіру, насичує її живильними речовинами;
  • Сприяє росту волосся;
  • Дає заспокійливий ефект.

Все добре в міру

І хоча гречаний мед володіє корисними властивостями, його, на жаль, не можна вживати алергікам, оскільки він може викликати сильну реакцію.

Даного сорту це стосується першочергово, оскільки у нього яскраво виражені властивості.

Якщо вже вирішили спробувати, то починати варто з дуже маленьких порцій (по половині чайної ложки).

Люди, чия проблема — цукровий діабет, теж повинні поставитися до такого сорту з обережністю, адже в ньому міститься багато глюкози і фруктози.

Перед вживанням неодмінно варто порадитися з лікарем і уточнити дозволену дозування.

Ті, хто хочуть схуднути, повинні їсти мед невеликими порціями.

180 р. на добу – це максимум, щоб не погладшати.

У 100 гр. продукту міститься 310, а то і всі 400 ккал – стільки ж є в хлібі, яловичині і печінки.

Якщо хочеться побалувати себе медком, то не налягайте на інші солодощі і борошняні вироби, інакше точно з'їсте більше калорій, ніж потрібно.

Малюки до двох років мають слабку шлункову систему, яка ще не в змозі переварити всі ферменти і бактерії, що містяться в меді.

Їм таку солодкість варто почати давати трохи пізніше.

Що ж стосується вагітних жінок, обмежень майже немає.

Якщо не турбує алергія, і лікар не давав жодних протипоказань, то можна сміливо пригощатися їм.

Головне, не переїдайте – краще є такий десерт маленькими порціями.

Всім іншим особам мед теж буде дуже і дуже корисний.

Головне – вибрати цей сорт, а не підробку, інакше вийде, що ви просто з'їли зайві калорії.

Гречаний мед – це ласощі, в якому не варто собі відмовляти.

Він допоможе відновити багато систем організму і нормалізувати їх роботу.

Мабуть, це найсмачніші ліки, яке тільки могла винайти природа.

Просто виберете баночку з натуральним продуктом, і далі він зробить всю роботу за вас, поліпшивши здоров'я і настрій.

Відео десерт

В даному відео представлена робота по пасіці збору гречаного меду. Приємного перегляду!

Що ще почитати: