10 май 2019 33

Кількість калорій в кукурудзі

Радянський Союз славився лідерськими позиціями у вирощуванні кукурудзи.

З тих пір зернова культура мексиканського походження значно здала позиції в нашій країні.

І незважаючи на це, популярність її в усьому світі продовжує залишатися на високому рівні.

Багато країн навіть зробили цей злак, основою своєї економіки.

І все тому, що корисні властивості цього злаку перевершує всілякі очікування.

Склад кукурудзи

Серед всіх злакових, вона по праву вважається однією з головних коморах корисних речовин.

У ній міститься 24 елемента періодичної таблиці великого російського хіміка.

Очолюють рейтинг фосфор (301 мг на 100 гр), калій (292 мг) і сірка (114 мг).

Замикають список кобальт і йод з приблизно однаковим обсягом трохи більше 5 мкг.

Між ними органічно містяться запаси хлору, кремнію, кальцію, натрію, заліза, цинку і марганцю, а також незначні частини алюмінію, міді, бору, ванадію, нікелю, фтору, селену, олова, молібдену, титану і хрому.

Всі елементи швидко засвоюються організмом і роблять благотворний вплив на його найважливіші частини.

Зокрема, наявність міді і нікелю роблять цей злак, безпечним навіть для діабетиків і алергіків.

В ще більш корисний злак перетворюють кукурудзи і вітаміни, що входять до її складу.

Вітамін B4 поза конкуренцією.

Він грає для організму досить важливу роль, одночасно підтримуючи нервову систему в нормі, регулюючи наш вага, а також позбавляючи кров від зайвого холестерину і нормалізує обмін речовин.

за зменшенням йдуть вітаміни E, PP, B3, B1, A, B2, B9 і H.

Вітаміни групи B пригнічують стреси і стежать за роботою серця.

Вітамін E — незамінний засіб в боротьбі проти старіння за рахунок своїх властивостей антиоксиданту.

Кукурудза багата вуглеводами, їх близько 68 грамів в 100 грамах.

З білками і жирами справа йде набагато скромніше, але білок кукурудзи містить такі амінокислоти, як типтофан і лізин, які сам людський організм не здатний синтезувати, але в них потребує.

Харчова цінність кукурудзи

В 1 штуці молодої вареної кукурудзи, приблизно знаходиться приблизно 250-300 калорій, залежно від розміру.

Якщо Ви маєте звичку підраховувати споживані калорії, зверніть увагу на цей пункт і зробіть необхідні записи у книзі обліку калорійності цього злаку.

Насправді, властивості цього злаку давно зробили його союзником багатьох дієтологів, які рекомендують прийом цього продукту в їжу тим, хто відчуває труднощі з обміном речовин і травленням.

Важко сказати, чи великий обсяг жирових запасів здатна спалити ця злакова культура, але ось те, що вона досить калорійний представник свого сімейства, — це факт.

На 100 її грамів припадає від 320 до 340 ккал біологічної енергії, що більше, ніж в окремо взятих сорти зеленого горошку або квасолі.

Прагне до схуднення все ж впадати у відчай не варто.

Їжте варену кукурудзу , адже в ній калорій удвічі (!) менше, ніж у свіжому першоджерелі, тобто, приблизно 120-125 одиниць енергетичної цінності продукту, калорійність свіжої кукурудзи, скласти приблизно

Вживати варену кукурудзу можна регулярно і в досить великих кількостях при одній умові: у Вас не повинно бути проблем з апетитом і Ваша історія хвороби не містить формулювання «схильність до тромбозів».

Корисних властивостей консервованої кукурудзи стає ще більше в процесі консервації, а ось калорій стає ще менше — всього 57 на 100 грамів упакованого в банку продукту.

Такий показник мають всі провідні виробники, в тому числі і популярний у російського споживача французький концерн «Bonduelle».

Виготовлена з дотриманням всіх норм і приписів, солодка консервована кукурудза цієї марки не містить нічого зайвого, крім безпосередньо зерен, цукру, солі та води.

А оскільки номінальний обсяг однієї баночки становить 340 грамів, на виході ми отримаємо 193,8 кілокалорії, що, нагадуємо, навіть менше, ніж у свежесобранном качані.

Це за умови, що ви захочете з'їсти все цілком, побалувати себе солодощами молодого соковитого злаку.

Готуємо зі смаком і розумом

Закинути її в воду і кілька разів тикнути її виделкою з метою перевірити готовність — не єдиний метод перетворити свіжі повареные качани.

Ось що ще пропонують досвідчені кулінари» для більш якісного приготування вареної кукурудзи, її калорійність складе приблизно 123 ккал.

Є різні підходи до варінні жовтуватих качанів, але автори кожного з них сходяться в тому, що брати для цього краще молоду кукурудзу, варто пам'ятати що калорійність вареної кукурудзи, буде складати близько 200 ккал.

В одному з варіантів, зокрема, воду необхідно солити і очищати качани від листя і волокон.

Кидати її слід вже закипілу воду — так вона приготуватися швидше.

Інший автор, навпаки, пропонує викласти дно каструлі шаром кукурудзяного листя, далі покласти качани і прикрити їх залишилися листям.

Варити, звичайно, потрібно довше (приблизно годину), після цього, її можна ще півгодини потримати в тій же воді, щоб зерна просочилися ще краще і стали соковитіше.

Сіллю можна натирати варені качани за смаком.

Деякі кулінари також пропонують солити воду безпосередньо, але робити це не відразу, а через 15-20 хвилин після початку варіння.

Це залишить кукурудзяні зерна м'якими і ніжними.

Думаю Вам буде цікаво, скільки білка в банані? Обов'язково прочитайте!

В цій статті, можна прочитати про калорійність хурму Шарон і не тільки!

А що такого корисного в насінні фенхелю? Якщо Вам стало цікаво, читайте тут: #deletetag#/produkty/top-poleznyh-produktov/fenhel-poleznye-svojstva-i-protivopokazaniya.html

Брати, повторимося, варто молоді плоди, а от як їх правильно вибрати — дізнаємося трохи нижче.

Як вибрати кукурудзу

Прихід на ринок за кукурудзяними качанами, потрібно слідувати декільком радам, які стосуються того, як розпізнати хороший товар і на що треба звертати увагу, вивчаючи плоди цього «золотого» злаку.

  1. Уточнюйте у продавця батьківщину кукурудзи. Краще брати ту, що прибула з південних регіонів Росії. Літо там починається раніше, і кукурудза встигає добре встигнути;
  2. Беріть молоду кукурудзу. Початки її блідо-жовтого відтінку, рівномірно забарвлені. При натисканні на зерна з'являється білуватий сік. Такі екземпляри найбільш солодкі і легше піддаються варінні;
  3. Вся кукурудза, що залишилася на прилавках по закінченню урожайного сезону (кінець серпня), — переспелая. Зерна таких качанів жорсткі;
  4. Кукурудзяні плоди за розміром повинні бути приблизно однаковими і бути загорнутими в листя. Відсутність природного обгортки може говорити про те, що кукурудза оброблялася хімікатами, від чого листя прийшли в непридатність. Такі качани краще обходити стороною.

Отже, Ви купили довгоочікуване ласощі.

Але тепер постає питання про його зберіганні.

Надамо Вам підтримку і в цьому питанні.

  • Якщо потрібно потримати сирі качани до приготування в холодильнику, покладіть їх прямо з листям і волокнами в перфорований пакет. Так кукурудза довше збереже свіжість;
  • Готова варена кукурудза любить вологу, тому після варіння не зливайте воду, а залиште нез'їдені качани прямо в ній і поставте в холодильник;
  • Запаси кукурудзи на зиму — не проблема. Очистіть свіжі качани від листя і волокон, зріжте кінчик і видаліть ножем зіпсовані зерна. По черзі опускайте кукурудзу в каструлю з окропом і в миску з холодною водою на 2-3 хвилини. Потім просушіть на рушник, загорніть кожен качан в окремий пакет і покладіть в морозильну камеру.

Таким чином, дотримуючись наші нескладні рекомендації по підбору цього продукту, її приготування та зберігання, Ви практично в будь-який час року зможете скуштувати частинку літа і наситити свій організм настільки важливими і необхідними вітамінами і корисними речовинами.

Відео десерт

У цьому відео, Вам розкажуть все про кукурудзу, її корисні властивості і калорійність.

Що ще почитати: