03 март 2019 40

Як правильно варити борщ в мультиварці

Зварити борщ в мультиварці просто і легко. Достатньо відправити буряк в чашу, залити водою, вибрати програму і встановити необхідний час. У призначену годину рідка частина і борщів зелених буде готова.

Залишається доповнити суп начинкою, яка дуже схожа на основу для окрошки. Коли всі інгредієнти перемішуються, ви відчуєте, який багатий у і борщів зелених вийшов смак, солодкий і свіжий одночасно.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
буряків молода з бадиллям - 1 кг
бульйону - 3 л
«Російської» гірчиці - 15-20 г
тертого кореня хрону - 15 г
столового оцту - 10 мл
зварених яєць - 2 шт.
сік лимона - за смаком
соковитого редиски - 200 г
перепелиних яєць - 1 шт.
свіжих огірків - 200 г
солі і сметани - за смаком
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

У класичному свекольнике бульйон настоюють на звареної буряках, потім у нього додають дуже корисну бланшировану бурякову гичку. В мультиварці класичний варіант готується трохи по-іншому.

Як готувати:

  1. Зрізати з кожного коренеплоду бадилля, промити водою. Очистити буряк, потім тонко нарізати.
  2. Викласти в чашу приладу буряк, налити бульйон, готувати не більше 40 хвилин, встановивши програму «Мультиповар», температура — 160ºC.
  3. За 5 хвилин до кінця приготування додати нашатковану бадилля.
  4. Готовий борщ перелити в каструлю і повністю остудити.
  5. Захололий суп приправити гірчицею, оцтом, соком лимона, хріном.
  6. Доповнити буряковий бульйон рубаними яйцями, свіжими огірками, редискою.
  7. До свекольнику окремо подати сметану.

Борщ з куркою в мультиварці

Щоб заощадити масу часу, можна приготувати курку заздалегідь, охолодити і відправити в холодильник.

Склад:

  • 1 кг молодої буряків;
  • 300 г картоплі;
  • 250 г редиски;
  • 2-3 яйця;
  • 200 г огірків;
  • за смаком цибуля зелена, кріп;
  • 80 г рафінованої олії;
  • половина тушки курки;
  • 60 мл 9%-ного оцту;
  • 20 г кухонної солі;
  • 5 г цукрового піску;
  • 30 г перцю;
  • сметана;
  • 4-5 літрів води.

Для заправки:

  • 80 г хрону вершкового;
  • 30 г гірчиці діжонської;
  • 5 г дрібної солі;
  • 10 г цукру.

Час: 1 год. Кожна порція: 175 ккал.

Готуємо:

  1. Зварити основу і борщів зелених: покласти половину курки в каструлю з водою, варити 55 хвилин. М'ясо вийняти, остудити. Бульйон процідити.
  2. Влити трохи олії в ємність мультиварки, викласти нашатковану кубиком буряк, додати оцет, цукор, злегка згасити. Влити бульйон, варити 30 хвилин. Потім процідити буряковий бульйон, добре охолодити.
  3. Проціджений борщ доповнити хріном, дижонской гірчицею. Додати відварену і порізаний кубиками картоплю, тушковану буряк, курку, яйця, редис, огірок.
  4. Окремо подати до свекольнику зелень і сметану.

Вегетаріанський варіант супу

Головну роль у свекольнике завжди грає буряк, вона своїм соком ще й прикрашає суп. Звичайно, коренеплід має бути річним, максимально солодким.

Склад:

  • 2 великі молоді буряків;
  • 3 огірка середньої величини;
  • пучок зеленої цибулі;
  • пучок свіжого кропу;
  • 20 мл соку лимона;
  • 20 г цукрового піску;
  • сіль — за смаком;
  • 10 перепелиних яєць;
  • за смаком гірчиця і сметана.

Час: 55 хвилин. Кожна порція: 156 ккал.

Як приготувати:

  1. Очистити буряк, нарізати соломкою.
  2. Закип'ятити в мультиварці 1,5 літра води, додати сіль, сік лимона, цукор і нашатковану буряк. Встановити програму «Суп», час — 20 хвилин. Після відключення необхідно борщ повністю остудити.
  3. Огірки нашаткувати соломкою, зелень порубати. Змішати зелень з огірками і залити буряковим бульйоном. Поставити каструлю з супом в холодильник (60 хв).
  4. Відварені перепелині яйця розрізати навпіл (попередньо очистивши їх від шкаралупи). За смаком змішати гірчицю зі сметаною.
  5. Розлити вегетаріанський борщ по тарілках, приправити кожну сметаною, покласти половинки перепелиних яєць.

Рецепт для мультиварки Редмонд

Пропонуємо вам спробувати новий варіант і борщів зелених. З обов'язкових інгредієнтів в цьому рецепті, мабуть, тільки молода буряк, а всі інші компоненти можна замінити.

Склад:

  • 0,5 кг молодий буряків;
  • 0,5 кг кальмарів;
  • 2 яблука і 2 огірка;
  • петрушка + тонкі стебла цибулі зеленої — за смаком;
  • 1 яйце;
  • 5 г солі;
  • 100 г сметани для заправки.

Час готування: 1 год. Порція: 150 ккал.

Готуємо:

  1. Підготувати продукти для і борщів зелених і мультиварку.
  2. Буряк ретельно промити, помістити в чашу, налити воду (1,5 л) і відварити, включивши програму «Мультиповар».
  3. Готовий коренеплід остудити, очистити від шкірки, нашаткувати соломкою.
  4. Буряковий відвар процідити. Не забудьте відправити його на полицю холодильника, поки готуються кальмари.
  5. Зняти з тушок кальмарів хітинові пластини і зовнішню тонку плівку. Викласти в каструлю, залити гарячою підсоленою водою, варити на тій же програмі 5 хвилин.
  6. Готових кальмарів викласти на сито, облити прохолодною водою, потім нашаткувати соломкою.
  7. Нарізати кубиками огірки і зелені яблука. Стебла зеленого лука і кріп подрібнити. Яйце розім'яти виделкою.
  8. Шматочки кальмарів змішати з яблуками, огірками, яйцем, цибулею. Влити буряковий бульйон, за смаком приправити сметаною. Подавати на стіл, посипавши зеленню.

Борщ з томатом

До буряка додати томати, тільки попередньо обдайте їх окропом, зніміть шкірку і зробіть пюре.

Склад:

  • 700 г буряків молодий;
  • 2 томата;
  • 1 літр води;
  • 8 штук червоної редиски;
  • 2 огірка;
  • 10 пір'я цибулі зеленої;
  • 1 гілочка кропу;
  • 2 яйця;
  • 100 г нежирної сметани;
  • сіль — за смаком.

Знадобиться: 1 год. Кожна порція: 164 ккал.

Готуємо:

  1. Підготувати інгредієнти: буряк промити, почистити, тонко нарізати. Томати вимити, обдати спочатку окропом, потім холодною водою і зняти з них шкірку. Протерти томати через сито або подрібнити за допомогою блендера.
  2. Включити програму «Суп» або «Мультиповар», вибрати температуру 160 градусів. Викласти в ємність приладу буряки і томатне пюре, налити воду. Готувати борщ 35-40 хвилин.
  3. Для охолодження перелити буряковий бульйон в іншу каструлю.
  4. Нашаткувати редиску, огірки, перо цибулі і кріп. Цими продуктами доповнити борщ. Приправити за смаком.
  5. Приготувати заправку: яєчні жовтки розтерти до однорідності зі сметаною. Перекласти в миску і подати на стіл окремо.

Читайте також, як приготувати класичний борщ на кефірі.

Якщо ви не любите стереотипи, то ці рецепти для вас. Готуйте борщ не холодним, гарячим!

А тут ви дізнаєтеся, як готувати холодний литовський борщ.

Корисні поради

Щоб борщ в мультиварці вийшов смачним:

  1. Очищену буряк нашаткувати кубиками, викласти в миску, влити воду, додавши трохи оцту.
  2. Готовий буряковий бульйон обов'язково процідити і охолодити.
  3. Охолоджений борщ доповнити вареною картоплею, яйцем, свіжим огірком, редисом.
  4. Перед подачею супу на стіл у каструлю покласти сіль, цукровий пісок, «Руську» гірчицю, тертий хрін.
  5. Холодний суп можна приготувати на воді або бульйоні, подати з шматочками м'яса або нежирної шинки.
  6. Подаючи на стіл, холодний суп прикрасити рубаною зеленню.

Що ще почитати: