27 июнь 2019 81

Кращі рецепти шніцеля зі свинини в духовці

Справжня класика, яка потрапила в Росію з Австрії, шніцель за кілька століть свого існування зазнав ряд змін в залежності від країни, заимствующей рецепт. Навіть у Росії є різні варіанти приготування даного страви, в яких використовуються різні компоненти, що робить шніцель не тільки повсякденного, але й святкового їжею.

Незважаючи на різні варіанти приготування, суть свинячого шніцеля залишається однією – страва являє собою специфічний варіант котлети. Походить назва від слова «schnitzel», в перекладі означає «вирізати». Саме тому для приготування використовується тільки добірне м'ясо – м'яка вирізка. Настільки ніжна частина готується дуже швидко, але саме блюдо при правильному приготуванні залишається дуже ніжним і ситним.

Класичний рецепт шніцеля зі свинини, запеченої в духовці
Інгредієнти Кількість
свинина - 300 г
майонез - 50 г
яйце - 1 шт.
борошно - 60 г
перець - ½ Ч. л.
набір прянощів для свинини - ½ Ч. л.
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 282 Ккал

Основою будь-якого шніцеля є хороший шматок свинячої вирізки, паніровка та чудовий соус. За оригінальним рецептом м'ясо потрібно відбити перед паніровкою, однак цим кроком можна знехтувати, якщо пройтися по верхньому шару ножем і зробити насічки.

  1. Свинячу вирізку наріжте прямокутниками товщиною менше 2 сантиметрів. Промийте м'ясо і промокніть його паперовими серветками. Кожен шматок ретельно відбийте молотком через шар харчової плівки.
  2. Після відбивання змастіть шматочки свинини сіллю, спеціями, майонезом з обох сторін, після чого відправте їх у холодне місце хвилин на 30.
  3. Для панірування вбийте в миску яйце і збийте його легкими рухами. У другу тарілку викладіть борошно. Візьміть шматок м'яса, злегка обваляйте його в борошні, потім опустіть в яйце, а потім — знову в борошно.
  4. Викладіть шніцелі на деко і поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Злегка збризніть їх маслом, після чого готуйте 40 хвилин.

Свинячий шніцель з сиром в духовці

Таке блюдо відрізняється ніжним і злегка пікантним смаком. Використовувати в рецепті можна абсолютно будь-який вид сиру: голландська, маасдам, російський і навіть моцарелу. Кожен з них додасть страві особливий аромат. У приготуванні шніцель з сиром досить простий.

Інгредієнти Вага
Свинина 250 г
Сир 80 г
Яйце 1 штука
Борошно 25 г
Часник 2 зубці
Сіль і спеції За смаком

Час приготування: близько години.

Харчова цінність: 385 ккал.

  1. Свинину розрізати упоперек волокон. Промити її, обсушити рушником і обернути харчовою плівкою. Взяти кухонний молоток і злегка відбити м'ясо.
  2. Пропустити часник через прес і змішати його зі спеціями. Це сумішшю натерти обидві сторони м'яса.
  3. Сир натерти на маленькій тертці, збити яйце. В яєчну суміш додати натертий сир і все перемішати.
  4. Шматок шніцель обваляти в борошні, потім в яєчно-сирної суміші і знову в борошні. Для більш приємною скоринки можна обсмажити шніцелі на сковороді до появи скоринки, а потім відправити в духовку або відразу викласти на деко і поставити в духовку при температурі 200 на півгодини.

Рецепт приготування з яйцем

Оригінальний свинячий шніцель, який дуже красиво виглядає на столі, якщо акуратно розбити яйце, не пошкодивши жовток.

Інгредієнти Вага
Свинина 500 г
Цибуля ріпчаста 100 г
Яйце 6 штук
Білий хліб 100 г
Молоко 100 мл
Сир 150 г
Сіль і спеції За смаком

Час приготування: 70 хвилин.

Харчова цінність: 312 ккал.

  1. Білий хліб обрізати від кірочок, залишивши тільки м'якуш. Замочити в молоці.
  2. Свинину нарізати на дрібні шматочки. Цибулю очистити і нарізати.
  3. Хвилин через 10 розм'якне хліб, після чого можна змішати його зі свининою. Приправити сіллю і спеціями.
  4. Весь фарш добре розім'яти до однорідності. На кожен шніцель піде близько 200 грамів фаршу. Його потрібно викласти на деко, створивши форму котлети. За допомогою ложечки зробити в центрі котлети поглиблення середнього розміру.
  5. Готувати близько 20 хвилин в духовій шафі (температура 200 градусів). У цей час слід натерти сир. Після закінчення 20 хвилин потрібно дістати деко з духовки, викласти в поглиблення яйце і посипати сиром. За бажанням можна додати зелень для смаку. Продовжувати готувати ще стільки ж при тій же температурі.

Як приготувати курячі відбивні в панірувальних сухарях?

Жарким літом просто не обійтися без рецепта холодника з буряка на воді.

Рецепт дивовижно смачної лазаньї зі шпинатом.

Як приготувати шніцель з начинкою з грибів і шинки

Гриби і шинка ідеально поєднуються зі свининою, роблячи страву ще більш ситним. Ідеально підходить для чоловіків, які люблять смачно поїсти.

Інгредієнти Вага
Свинина 450 г
Вершки 80 мл
Сирокопчена шинка 200 г
Овочевий бульйон 125 мл
Черства Булочка 50 г
Свинячий фарш 150 г
Цибуля ріпчаста 1 штука
Сир 80 г
Сметана 150 г
Печериці 100 г
Помідори 100 г
Свіжі кріп і петрушка По пучку
Спеції і сіль За смаком

Час приготування: 50 хвилин.

Харчова цінність: 410 Ккал.

  1. Свинину наріжте на шніцелі, промийте їх і обсушіть паперовим рушником. Шматочки повинні бути невеликими, все повинно вийти 8 шматочків. Натріть м'ясо спеціями і сіллю, змастіть невеликою кількістю масла.
  2. Шинку наріжте на 116 шматочків. Покладіть шніцелі на деко, на кожен шматочок м'яса помістіть по парі шматочків сирокопченої шинки.
  3. Хлібну булочку поріжте на невеликі шматочки, залийте їх водою і залиште хвилин на 5. Хліб відіжміть від води і змішайте зі свинячим фаршем, всі приправте і додайте свіжу зелень, нарізану дрібними шматочками. Фарш ретельно вимісіть і розділіть на 8 рівних частин. Кожну з них покладіть на шніцелі і злегка притисніть.
  4. Печериці вимийте і витріть серветкою. Помідори і гриби наріжте невеликими шматочками, а потім покладіть їх на фарш. Всі змастіть шаром сметани і посипте натертим сиром. Готуйте в духовій шафі близько півгодини (180 градусів).
  5. Поки готується м'ясо, зробіть смачний соус. Для нього покришіть дрібно цибулю, обсмажте на сковороді до прозорості. Додайте бульйон і вершки, залишки сметани. Всі приправте і випаровуйте до стану соусу.
  6. Коли шніцелі приготуються, слід розділити страву на порції і полити їх приготованим соусом.
Краще брати м'ясо з задньої частини туші. Ця вирізка має жирові прошарки.

Потрібно вирізати шматок в півтора сантиметра. Дана товщина найбільш оптимальна для однорідної прожарювання.

Особливості приготування шніцеля зі свинини, запеченої в духовці, дивіться на відео нижче:

Паніровка практично завжди відіграє вирішальну роль для текстури шніцеля. Краще всього використовувати домашні сухарі з білого хліба або батона крупного помелу, які зроблять скоринку для м'яса хрусткою і збережуть сік всередині. Просто замініть ними борошно, щоб отримати більш смачне блюдо.

Що ще почитати: