Рецепти страв

Мармелад — це десерт, який люблять усі ласуни. Однак магазинне ласощі не таке вже й нешкідливе — містить багато хімічних добавок і барвників, які можуть серйозно нашкодити
Замочування фруктів і овочів використовувалося з давніх-давен, коли ще не була доступна стерилізація. Для цього брали різні ємності – діжки, бочки. Зберігалися овочі і
Особливий смак і аромат правильно приготовленої яловичини змінюють салат до невпізнання. Нерідко старше покоління записує рецепти в поварені книги, які читають їхні діти та
Безсумнівно, піца є одним з найулюбленіших страв більшості населення. А приготувати таку смакота не складе ніяких труднощів, адже весь процес потребує зовсім небагато часу і
Запах хвої і мандаринів, які падають пластівці снігу за вікном, різдвяні фільми, тепло в будинку і ароматний чарівний гарячий чай — що може бути прекрасніше для святкування
Гарбуз-хлебосольница — саме так називали цей овоч російські селяни. У південній частині Росії гарбуз можна побачити на будь-якому городі. Невибаглива, однаково добре росте
З настанням передвеликоднього тижня в будинок приходить чимало приємних клопотів: прибирання приміщення, сімейна фарбування яєць, випікання запашних пасок. Останнім
Як приготувати смачну підливку до макаронів як в їдальні? Які там були рецепти? У кожного кухаря їдальні свій рецепт і особливості приготування, але все ж багатьом вони схожі. Є
Сациві – споконвічно кавказьке національне блюдо. Кожен поважаючий себе кухар-грузин повинен вміти його приготувати. Існує багато інтерпретацій сациві з м'яса, але
Королевська ватрушка з сиром– це ніжний сирник, простий і легкий у приготуванні. Від звичної ватрушки, яка являє собою відкриту булку з тіста на дріжджах з сирною масою
Одним з найбільш відомих страв італійської кухні, які завоювали заслужену любов у жителів усього світу, є лазіння. Зробити її зовсім нескладно, ніяких спеціальних умінь і
Салат з досить незвичайною назвою «Ташкент» здивує вас своєю простотою і смаком. Здається, все так банально, але якщо розкуштувати, то можна відкрити для себе абсолютно новий
Досвідчена господиня знає, як з невеликого шматка яловичини приготувати смачне блюдо для всієї родини. Новачки, навпаки, бояться братися за рецепти з цим примхливим м'ясом,
Люди, що піклуються про стрункість своєї фігури, зазвичай уникають мучного і солодкого: мовляв, «три хвилини на мові – стільки ж років на стегнах». В якійсь мірі вони праві.
Як запевняють дієтологи, для здоров'я просто необхідно щодня з'їдати по тарілці супу. І цієї рекомендації дуже легко слідувати, якщо відомий хоча б один рецепт томатного
Іноді хочеться приготувати щось смачне, але в той же час, не прикладаючи великих зусиль. А адже найчастіше, щоб приготувати смачний і ситний обід потрібно багато часу і сил. Але
Світ кулінарного мистецтва надав можливість кожній господині створити на своїй кухні черговий шедевр. Додаючи улюблені спеції, приправи, ароматні трави, експериментуючи
З'явився відносно недавно крабовий салат став справжнім відкриттям для господинь. Нескладний у приготуванні, при цьому дуже смачний і поживний, він прикрасить будь-який
Така улюблена багатьма запіканка готується з продуктів, перероблених в пюреобразную масу, з додаванням будь-яких сполучних компонентів. Це страва в усьому світі
Французи завжди були досить великими витівниками в плані їжі. Звичайно, до Росії жодне з їхніх страв не дійшло в тому ж вигляді, що прийнято в самій Франції, але омлет по-як і
Ви не раз помічали на полицях магазинів цю дрібнозернисту крупу жовтого кольору. Можливо, навіть вертіли в руках і ставили назад, так як не могли придумати, що ж з нею робити і як
Торт у багатьох асоціюється зі святом, тому це кондитерський виріб — обов'язковий атрибут весільних гулянь, днів народження та іменин, новорічних бенкетів. Звичайно, можна
Квашена капуста є національною стравою багатьох країн. А бере вона свій початок ще в III столітті до н. е.., коли будувалася Велика Китайська стіна. Саме цим блюдом годували
Вибір страв, в яких відсутня м'ясо, для деяких людей є даниною моді, принципом життя або необхідністю для підтримки здоров'я і роботи організму. Рослинна їжа, багата
Панкейкі по своїй структурі є чимось середнім між млинцями та оладками, важлива відмінність полягає в густоті тесту. Цей вид борошняних виробів користується популярністю не
Бездріжджове тісто для піци набуває все більшу популярність навіть на батьківщині цього відкритого пирога з різними начинками – у Неаполі. Головне достоїнство такого
Урізноманітнити сімейне меню, зробити звичний обід незабутнім, а вечеря – гідним кращого ресторану – сьогодні це просто. Досить вибрати відповідний настрою рецепт і
Пиріг Кіш – одне з улюблених ласощів французів. І це цілком заслужено, адже важко кому-небудь встояти перед ароматним відкритим пирогом. Абсолютно неважливо, в холодному він
Курка з картоплею, запечена в рукаві – це ситне, соковите і низькокалорійне блюдо, яке готується дуже просто. Приготоване таким чином м'ясо птиці не висихає і не накопичує в
Rillettes, а по-російськи риет (або рийет) є дітищем французьких кулінарів середньовіччя. До столу подають у якості закуски, вдало поєднуючи з хрусткими тостами або свіжим
Тяхан являє собою блюдо японської кухні, яке нагадує всім відомий плов. За канонами кухні Країни висхідного сонця м'ясо вживається вкрай рідко. Основні інгредієнти, що
Кожна господиня знає, що гасити капусту в казані або сотейнику, справа досить клопітка. Навіть якщо відволіктися на невеликий час, то можна очікувати пригоранню страви. А
Сир є універсальною начинкою. Він чудово поєднується як з солодкими інгредієнтами, дозволяючи готувати дивовижні десертні млинці, так і з солоними компонентами, підносячи
Історія Гаспачо починається пару століть назад і пов'язана з історією самого південного регіону Іспанії — Андалусії, колись входила в склад Римської імперії і навіть
Судячи з історичними записами, слов'яни пригощалися млинцями вже в 1005 році. При цьому дріжджі в цю страву додали єгиптяни. В середині 15 століття манірні англійці
Чилі кон карне по праву вважається одним з улюблених страв шанувальників мексиканської кухні. Він не дуже складний у приготуванні, навіть для тих, хто жодного разу не був
Торт «Дамські пальчики» — це рецепт справжньої насолоди: ніжний, повітряний і соковитий. Його приготування хоч і вимагає часу з невеликими зусиллями, але будьте впевнені, що
Будь-яка томатна паста, створена в домашніх умовах, буде набагато краще покупної з кількох причин: натуральність продуктів; впевненість у смакових якостях, їх корекція
Унікальність російського народу полягає в здатності легко вносити в своє життя все нове і незвідане. Особливо це стосується пристрастей в їжі. У раціоні росіян можна зустріти
У літню пору року люди проводять своє дозвілля, займаючись різними справами. Хтось віддає перевагу відпочинку на річці або на море, а хтось присвячує весь свій вільний час
Страви з рубленого м'яса користуються великою популярністю в нашій країні: їх просто готувати, вони виходять дуже ситними і смачними. Фахівці стверджують, що фарш
Страва під незвичною назвою «кесаділья» відноситься до мексиканської кухні. Традиційно воно складається з двох компонентів: маленькій кукурудзяного або пшеничного коржа
Щоб нагодувати сім'ю ситним та смачним блюдом, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить зварити суп з курки з рисом в його традиційному вигляді. Візьмемо базовий набір
Кухні різних народів світу багаті на свої власні незвичайні для решти страви. У цій статті мова піде про дивовижно смачною «родзинку» національної кухні всіх татар і башкирів –
Багато хто пам'ятає часи, коли котлети тільки почали набувати популярність. Всім був відомий їхній теоретичний рецепт, але на практиці мало хто міг собі дозволити готувати
Традиційне блюдо слов'янської кухні — щі. Суп відноситься до вегетаріанським стравам, тому в його складі завжди багато овочів. Бульйон здавна готували овочевий або грибний.
Чізкейк – чудове ласощі, яке порадує як дітей, так і дорослих своїм дивовижним смаком, а також незвичайної ніжною текстурою! Цей десерт користується великим попитом в місцях
Російська національна кухня завжди була цікавою і самобутньою. Страви готувалися з дичини, різних видів риби, грибів, овочів і круп. З солодощів – тільки мед, горіхи, яблука.
Всі рецепти приготування рататуя дуже прості. Багато майстрів кулінарного жанру просто шаткують баклажан кружечками і молодий кабачок, а потім окремо їх обсмажують, з інших
У сучасної людини при першому згадуванні про червоній рибі виникають асоціації з сімейством лососевих: на розум приходять форелі, сьомги, лососі. Прізвисько «червона» було