03 июнь 2019 346

Як приготувати соковиті рибні котлети з кети

Рибні котлети – страва досить універсальне. Готувати їх просто, тому повторити наші рецепти ви зможете без праці. А покрокові рекомендації стануть справжнім гідом у цій справі. Так що готуйте необхідні компоненти і вперед, смажити котлети з кети.

Основний рецепт
Інгредієнти Кількість
філе замороженої кети - 1 кг
вчорашнього хліба білого - 250 г
молока або води - 300 г
кухонної солі - 20 г
меленого чорного перцю - 1 г
борошна вищого сорту - 50 г
сухарів мелених і яєць - ½ Склянки + 1 шт.
рафінованої олії - 60 мл
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 Ккал

Рибні котлети будуть якісними, соковитими і смачними, якщо ви будете строго дотримувати встановлене співвідношення всіх використовуваних продуктів. Готуються вони за тим же принципом, що і м'ясні.

Як готувати соковиті котлети з кети:

  1. Наріжте філе на невеликі шматочки і пропустіть через м'ясорубку, при цьому решітку виберіть рідкісну;
  2. З'єднайте рибний фарш з шматком пшеничного хліба (без кірок), попередньо витриманому в холодному молоці. Замочуйте черствий хліб за 30 хв. до його змішування з фаршем. Віджимати його не треба, тому що саме в такому вигляді він дарує котлет соковитість і легкість;
  3. В отриману масу додайте сіль, поперчіть, перемішайте і другий раз пропустіть, але вже через часту грати м'ясорубки;
  4. Для панірування вам знадобиться миска з борошном, миска з меленими сухарями, льєзон (збите з водою яйце). Котлети спочатку обваляйте в пшеничного борошні, опустіть в льєзон, потім обваляйте в мелених сухарях. Повторіть з кожної котлетою 2 рази, тоді скоринка на готових виробах буде хрустіти, а м'якоть всередині буде соковитою;
  5. Розігрійте рафінована олія на сковорідці з двох сторін обсмажте котлети, досить по 5 хв з кожної;
  6. Смажені котлети викладайте на тарілку, выстеленную паперовими рушниками, щоб видалити надлишки жиру. Подавайте на стіл з листовим салатом і овочами.

Ніжні дієтичне парові котлети з фаршу кети

У кети дуже ніжне м'ясо без дрібних м'язових кісточок. Цю рибу часто використовують для приготування дієтичних страв.

Необхідний набір продуктів:

  • 0,5 кг філе кети;
  • 3 шматочки підсушеного білого хліба;
  • 25 г крохмалю;
  • 1 невелика цибулина;
  • 50 мл холодного молока;
  • мелені сухарі або борошно пшеничне;
  • за смаком приправити спеціями.

Активну час приготування: 40 хв. Порційна калорійність: 240 ккал.

Як зробити котлети з фаршу кети на пару:

  1. Шматочки філе, замочений у молоці і віджатий шматочок хліба разом з цибулею пропускається на м'ясорубці двічі. Потім додається сіль, трохи крохмалю, при бажанні щіпка чорного перцю;
  2. Вологими руками треба сформувати з маси котлети, обваляти їх у мелених сухарях або борошні, як вам подобається;
  3. Злегка підрум'яньте котлети в розігрітій олії, потім подзвоніть в пароварку.

Запечені рибні биточки в духовці

Котлети з кети надзвичайно смачні і корисні. Ми гарантуємо, вони вам обов'язково сподобаються. Крім того, котлети готуються легко, швидко і виглядають зовсім не банально.

Вам знадобляться продукти:

  • заморожене філе кети – 2 штуки;
  • «Російський» сир – 100 грам;
  • куряче яйце 1 категорії – 2 штуки;
  • сметана – 40 г;
  • борошно вищого сорту – 50 г;
  • подрібнені сухарі – 100 г;
  • 2 зубчики часнику;
  • масло для змащування;
  • за смаком петрушка з кропом.

Загальне витрачений час становитиме: 40 хв. Порційна цінність: 230 ккал.

Покроковий рецепт приготування рибних котлет з кети з сиром в духовці:

  1. Приправте сіллю, поперчіть філе кети. Додайте в сметану подрібнену часточку часнику, січену зелень (петрушка + кріп). Ретельно вимісити сметану з зеленню. Потім нанесіть тоненький шар приготованої суміші на рибу;
  2. Натріть сир, використовуючи дрібну тертку, викладіть тонкий сирний шар на філе, скрутіть його рулетом, закріпіть зубочисткою або шпажками. Для панірування в окремих ємностях підготуйте: яйце, збите з водою, мелені сухарі і пшеничне борошно;
  3. Спочатку котлети панируются в борошняної суміші, потім опускаються в яєчну суміш, далі в мелені сухарі. Цю маніпуляцію повторіть 2 рази, тоді скоринка на ваших котлетах буде хрусткою, а рибка всередині залишиться соковитою;
  4. Вистеліть форму пергаментом, збризніть його маслом. Викладіть котлети. Відправте їх у розігріту духову шафу. Температура не повинна перевищувати позначку 190, час готування 25 хв.;
  5. Подавайте з овочевим салатом.

Рибні котлети з консервованої кети з манкою

Котлети з консервованої риби готують з різними крупами. У нашому рецепті – манна крупа. Вона пов'язує в єдину масу всі використовувані інгредієнти. Важливо, щоб вона розбухла. А щоб вийшло ідеально в котлетний фарш краще класти не просто яйце, а ввести окремо жовток і білок.

Вам знадобляться інгредієнти:

  • 2 середні цибулини;
  • 250 — 300 г кети консервованої;
  • для прикраси листя петрушки + листовий салат;
  • 100 г борошна вищого сорту;
  • манна крупа — ½ склянки;
  • куряче яйце.

На приготування вам необхідно час: 30 хв. Цінність в 100 г порції: 256 ккал.

Приготування:

  1. Викладіть консервовану рибу в миску, гарненько розімніть вилкою;
  2. Ретельно розтертої рибі додати манку, добре вимісіть. Щоб крупа розбухла, залиште на 15 хв.;
  3. Дрібно наріжте ріпчасту цибулину, додайте її в котлетний фарш. Потім додайте в масу окремо жовток, а потім збитий білок;
  4. Зліпіть з отриманого фаршу котлети не дуже великого розміру. Зазвичай великі розвалюються на шматки, а надто маленькі виходять сухими, так що візьміть це собі на замітку;
  5. Обваляйте котлети в невеликій кількості борошна, смажте як зазвичай на сковорідці з розігрітим маслом до золотистої скоринки.

А ви знаєте з чого роблять ром в домашніх умовах?

Читайте як приготувати надзвичайно смачний салат з слабосоленной сьомгою.

Візьміть на замітку наші поради приготування курячої печінки зі сметаною в мультиварці.

Рубані котлети з філе кети — дуже смачно

Ніжний, в міру жирне філе кети – якраз те, що треба для котлет. До нього додаємо цибулька, розмочений вчорашній хліб, закладаємо все це в м'ясорубку. І до речі, якщо залишиться фарш, приберіть його в морозильну камеру, там він може зберігатися тривалий час.

Вам знадобляться інгредієнти:

  • 0 5 кг рибної м'якоті;
  • 100 г черствого хліба (тільки пшеничного);
  • 50 р ріпчастої цибулі;
  • 60 мл холодної води;
  • 50 г мелених сухарів;
  • 60 мл рафінованої олії;
  • 35 г вершкового масла.

Активну час готування складе: 35 хв. Цінність порції складе: 235 ккал.

Приготування:

  1. Підготовлене філе наріжте, пропустіть через рідкісну решітку м'ясорубки;
  2. З'єднайте рибну масу з замоченим у холодній воді пшеничним хлібом, дрібно нашаткованою ріпчастою цибулею, перемішайте, ще раз прокрутіть;
  3. Додайте сіль, мелений перець, все добре вимісіть;
  4. З отриманої маси сформуйте котлети, обваляйте їх у мелених сухарях;
  5. Сформовані котлети покладіть на розігріту з маслом сковороду, підрум'яньте з двох сторін;
  6. Перекладіть котлети на деко, поставте в духовку і доведіть до готовності;
  7. Готові вироби викладіть на блюдо, полийте вершковим маслом;
  8. Як гарнір підійде смажена картопля, 3-4 види запечених або тушкованих овочів.

Хитрощі досвідчених кулінарів

Що треба врахувати при приготуванні котлет з кети:

  1. Розмочений в молоці хліб, вершкове масло, риб'ячий або свинячий жир значно поліпшують смак виробів, надають їм соковитість;
  2. Хліб повинен бути тільки пшеничним і обов'язково черствим. Використання житнього хліба погіршує смак котлет;
  3. Дрібно нарізану внутрішній риб'ячий жир або свиняче сало досвідчені кулінари додають перед другим пропусканням фаршу через м'ясорубку;
  4. Вершкове масло додається в готову котлетну суміш у розм'якшеному вигляді;
  5. Щоб зменшити в'язкість рибної маси в неї додають охолоджену м'якоть відвареної риби;
  6. У процесі готування котлетну масу рекомендується охолоджувати. А щоб вироби не розвалилися на сковороді, ліпіть їх змоченими в прохолодній воді руками.

Рибні котлети з кети готують не тільки зі свіжого філе, але і навіть з консервованого продукту. Ніжна м'якоть цієї риби в будь-якому вигляді відмінно уживається з усіма інгредієнтами. У компанію до неї візьміть ріпчасту цибулю, сир, манну крупу, крохмаль і трохи вчорашнього хліба. Запевняємо вас, таких котлет багато не буває!

Що ще почитати: