11 май 2019 541

Як приготувати райдужну форель в духовці

Форель володіє дивовижним ніжним смаком. Смакові якості страв з цієї риби можна з легкістю зіпсувати, порушивши рецептуру. Набагато корисніше і соковитою форель вийде, якщо її запекти. Запікати можна як шматочками, так і цілком, додаючи різні овочі та соуси.

Рецепт райдужної форелі, запеченої цілком
Інгредієнти Кількість
форель райдужна - 1 велика тушка
сметана (майонез) нежирна - 3 ст. л.
суміш перців сіль - за смаком
цибулю - 150 г
лимон - 1 шт.
масло рослинне - 1 ст. л.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 108 Ккал

Етапи:

  1. Риб'ячу тушку очистити від луски, за необхідності позбутися від нутрощів, ліквідувати плавці. Прохолодною проточною водою обмити і обсушити серветками;
  2. В піалі з'єднати сіль із сумішшю перців (кількість за смаком);
  3. Перцево-сольовий субстанцією рясно обтерти форель і всередині, і зовні. Відставити на 10-15 хвилин;
  4. Цибулини позбавити лушпиння і нашаткувати їх тонко півкільцями;
  5. Напружену сковороду окропити маслом і порубаний лук довести до прозорості;
  6. Цибульну піджарку перемістити в ємність і, трохи остудивши, відправити у неї сметану. Вимішуванням домогтися однорідності;
  7. Деко побризкати маслом і помістити в нього підсолену форель;
  8. Поверх вкрити цибульно-сметанною сумішшю;
  9. 190°С виставити регулятором духовки і запікати 20 хвилин.

Фарширована райдужна форель в духовці

  • морепродукти (коктейль) – 100 г;
  • сир «Російський» — 40 г;
  • вершки (10%) – 70 мл;
  • тушка форелі – 1 шт.;
  • вино біле (столове) – 2 ст. л.;
  • лимон;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • цибулина – ½ шт;
  • спеції – за смаком.

Час приготування — 45 хвилин.

Калорійність: 127,2 ккал.

Етапи:

  1. Коктейль морепродуктів позбавте від непотрібної рідини, за необхідності подрібніть;
  2. Цибуля вийміть з лушпиння і порубаєте кубиком маленького розміру. І на розпеченій сковороді обсмажте до прозорого стану, злегка взбризнувши маслом;
  3. До напівготового овочу помістіть суміш морських мешканців і на середньому вогні доведіть до готовності;
  4. В цибульно-морську піджарку вилийте вино. Випаровуйте;
  5. Выпарив 1/2 наявної рідини, залийте нежирні вершки і продовжуйте готування до загущення соусу;
  6. Присмачую спеціями;
  7. Тушку риби позбавте від луски, нутрощів і зябер;
  8. Не розрізаючи на частини, витягніть хребет і інші великі кістки. Ретельно вимийте і просушіть серветками;
  9. Пергаментом устелите ємність, призначену для запікання;
  10. Підготовлену рибу здобріть спеціями, розташуйте у формі черевцем вниз;
  11. Побризкайте маслом і поставте в духовку, нагріту до 180°С, на 7-12 хвилин (орієнтуючись від розміру);
  12. Напівготову форель начиніть вершково-винними морепродуктів і поверніть назад у форму, посипати натертим сиром;
  13. Ще 7 хвилин випікання і можна трапезувати. Перед вживанням не забувайте полити рибу соком лимона.

Пікантна рибка у фользі

  • 1,5 кг тушка форелі;
  • салатні листя – 1 пучок;
  • петрушка кучерява – 1 пучок;
  • 1 лимон;
  • перець Ластівка (жовтий) – 1 шт.;
  • кріп – 1 пучок;
  • спеції;
  • перець болгарський (червоний) – 1 шт.

Час — 60 хвилин.

Калорійність: 83,7 ккал.

Як приготувати райдужну форель у фользі в духовці:

  1. Потрошеную тушку ретельно промийте, вмочіть серветками надлишки вологи, рясно розітріть спеціями і соком половини лимона. Залиште маринуватися 15 хвилин;
  2. Зелень кропу і петрушки якісно вимийте і наріжте (не змішуючи);
  3. Відмотайте фольги в 2 рази більше, ніж розмір форми для випікання;
  4. Один край фольги устелите на деко і усыпьте посіченою петрушкою;
  5. Форель «нафаршируйте» подрібненим кропом і слайсами із залишків лимона, відправте на петрушечную подушку;
  6. На 25 хвилин поміщаємо в духовку при 180°С, не забувши закрити фольгою;
  7. Тим часом перці позбавляємо від плодоніжки і насіння, миємо й розрізаємо тонкими скибочками;
  8. Відведений час запікання минуло – зверху знімаємо фольгу і подзолачиваем риб'ячу шкіру ще 5-10 хвилин;
  9. Блюдо устеляємо вимитими і просушенными салатними листям, водружаем на них готову форель і нашатковану перець.

Як приготувати соковиту яловичину по французьки — рецепт з фото і покроковим відео.

Як приготувати солодкий кисіль з варення і крохмалю читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати ніжний, повітряний торт з сиру «Сльози ангела».

Риба, запечена з грибами і помідорами в фользі

Знадобиться:

  • стейк форелі – 4 шт.;
  • томати – 3 шт.;
  • печериці – 200 г;
  • цибулина;
  • сир – 100 г;
  • спеції, олія.

Час приготування — 45 хвилин.

Калорійність: 92,4 ккал.

Як готувати райдужну форель з овочами у фользі в духовці:

  1. Стейки присоліть, приправте і помістіть на вистелену фольгою деко;
  2. Гриби швидко промийте під водою і нарубаєте на шматочки великі;
  3. Цибулину відокремте від лушпиння і наріжте півкільцями;
  4. Сковороду з олією накалите, і печериці обсмажте з подрібненою цибулею;
  5. Порції риби накрийте цибульно-грибний піджаркою;
  6. У окріп занурте томати на 3 хвилини і вийміть кожен з шкірки, наріжте слайсами і розташуйте на заготівлі;
  7. На 15 хвилин відправте в духовку деко при 200°С;
  8. Сир подрібніть теркою, усыпьте їм напівготове страву і ще 10 хвилин доводьте до рум'яного кольору.

Райдужна форель, запечена з кабачками і черрі

Готуємо:

  • кабачок (цукіні) – 1 середній;
  • черрі (томат) – 200 г;
  • червона цибулина;
  • форель – 1 тушка;
  • ½ Ст. білого вина (сухого);
  • чебрець – 1 ст. л.;
  • 2 зуб. часнику;
  • перець (солодкий) – 1 шт.;
  • олія (нерафінована) – 2 ст. л.;
  • маргарин (олія) – 20 г;
  • спеції для риби, перець, сіль.

Час приготування — 50 хвилин.

Калорійність: 85,3 ккал.

Етапи:

  1. За потреби потрошимо рибу, позбавивши її зябер, луски і плавників. Тушку натираємо спеціями;
  2. Овочі миємо, позбавляє від плодоніжок, лушпиння і подрібнюємо: цибулину і кабачок півкільцями, перець кубиками, часник слайсами, черрі (якщо великі) навпіл;
  3. Вистилаємо форму фольгою, зверху розміщуємо пергамент і укладаємо форель, тим самим давши час насититися спеціями;
  4. Накаливаем сковороду, присмачивши маслом і маргарином. На 2 хвилини поміщаємо туди овочі твердіший (часникові слайсы, шінкованной цибулю і подрібнений перець);
  5. Слідом додаємо черрі і кубики кабачка і пасеруємо все разом ще 3 хвилини;
  6. Заправляємо вином, очікуємо 60 секунд і знімаємо з вогню;
  7. Винні овочі відправляємо до риби і притрушиваем чебрецем;
  8. Загортаємо фольгу і, розігрів духовку на 200°С, запікаємо півгодини.

Поради на замітку

  • перед приготуванням райдужну форель слід звільнити від луски. Це можна зробити за допомогою звичайного ножа, зскрібаючи лусочки на голові від хвоста;
  • якщо тушка не патрана, то нутрощі також не залишаємо. Проводити цю маніпуляцію важливо вкрай акуратно. Пошкодивши жовчний міхур, можна надати рибі гіркуватий смак;
  • запікати краще цілу тушку, так вона вийде максимально соковитою;
  • не пересушити рибу допоможе і використання фольги. Обгорнувши форель у такий лист, можна не сумніватися, що вона позбудеться соковитості;
  • не бійтеся використовувати часник. Головне – знайте міру. Надлишок цієї прянощі заглушить найтонший аромат і смак форелі.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: