20 июнь 2019 221

Салати із замороженого та консервованого морського коктейлю

Склади морських коктейлів, залежно від виробника, можуть істотно відрізнятися. Зазвичай ця суміш морепродуктів містить кальмари, мідії, креветки, устриці та інші молюски.

Користь складу очевидна, його зараховують до розряду некалорійних і дуже цінних продуктів. Коктейль надовго зберігає високі споживчі характеристики.

Завдяки вмісту активних сполук природного походження, морепродукти часто використовують у кулінарії для створення оригінальних салатів. В якості смакових добавок використовують овочі, зелень, всілякі соуси.

Продається коктейль частіше в замороженому вигляді. Щоб він був готовий до вживання, досить помістити його в окріп і проварити. Для швидкого приготування салатів у продажу представлений консервовану в маслі.

Калорійність морського продукту — приблизно 84 ккал на 100 грам.

Рецепт салату на основі замороженого морського коктейлю
Інгредієнти Кількість
заморожений пакет морського коктейлю - 450 г
свіжий огірок - 180 г
зелень цибулі - пучок
масло для заправки - 2 ст. л.
яблучний або звичайний оцет - 15 мл
сіль зі спеціями - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 73 Ккал
  1. Відварити в підсоленій воді пакет асорті з морепродуктів. Час варіння — 3-5 хвилин. Злити воду, охолодити. Просушити на серветці від вологи.
  2. Помістити остиглу масу всередину посуду, де буде готуватися смачний салат. Додати туди спеції з оцтом. Все гарненько перемішати. Оцет додасть кислинку, добре промаринует вміст.
  3. Нарізати кубиками свіжі огірки і пір'я зелені цибулі. При бажанні можна додатково взяти будь-яку зелень (кріп або петрушку).
  4. Рясно полити будь-яким рослинним маслом. Сформувати страву з морепродуктів гіркою, прикрасити зеленню.

«Морський коктейль» — теплий салат з морепродуктами

Необхідні для страви інгредієнти:

  • консервоване морське асорті — 400 гр;
  • сир натертий — 180 гр;
  • червона цибулина;
  • 2 ст. л. — майонезний соус;
  • посолити з урахуванням смаку.

Час приготування страви: приблизно 40 хвилин.

Калорійність: 190,1 ккал.

  1. Всередину вогнетривких порційних салатниць викласти нарізану півкільцями цибулю.
  2. Зверху лука викладаємо морське асорті. Посолити при необхідності, додати спеції. Полити майонезом.
  3. Зверху посипати сиром. Запікати всередині духовки 5-7 хвилин.
  4. Подавати в гарячому (теплом) вигляді. Сир розплавиться по поверхні. Цибуля наситить суміш приємним ароматом, соковитістю.

Салат з морепродуктів в олії з сьомгою без майонезу

Необхідні інгредієнти для салату:

  • коктейль з морепродуктів в олії — 350 гр;
  • сьомга слабосолона — 200 гр;
  • олія будь-для заправки — 2 ст. л;
  • плід авокадо;
  • суміш гірких і духмяних перців, сіль;
  • зерна граната зелень.

Час на приготування страви: півгодини.

Калорійність: 193, 7 ккал.

  1. Відокремити від консервуючого мастила морепродукти. Помістити їх в посуд, де буде готуватися салат.
  2. Нарізати дрібно сьомгу, посолити її і дати рибі можливість просолитися.
  3. Очистити авокадо, нарізати кубиками або натерти на тертці.
  4. З'єднати всі компоненти, заправити олією, добре перемішати ложкою.
  5. Верх салату посипати насінням граната і прикрасити зеленню.
  6. Готове блюдо виглядає дуже презентабельно і апетитно. Терпкі зерна граната дуже добре доповнюють морське асорті.

Випічка без яєць рецепти з фото і покроковими рекомендаціями — кілька рецептів для духовки і мультиварки.

Шоколадний брауні з вишнею — шалений десерт, який сподобається гурманам.

Як зробити білий шоколад в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Салат з вологим морським асорті і крабовими паличками

Необхідні для страви інгредієнти:

  • крабові палички (сурімі) — 180 гр;
  • асорті морського коктейлю — 380 гр;
  • яйця курячі варені — 3 шт;
  • кукурудза з баночки — 3 ст. л;
  • цибулина;
  • майонезний соус — 60 гр;
  • присолити з урахуванням смаку.

Час приготування: близько 40 хвилин.

Калорійність: 118, 8 ккал.

  1. Нарізати очищені крабові палички. Помістити їх в середину салатниці.
  2. Додати до нарізаним інгредієнтів морепродукти. При необхідності компоненти морського коктейлю подрібнити. Посолити з урахуванням смаку.
  3. Додати варену кукурудзу, дрібненько нарізану цибулю, яйця.
  4. Заправити салат сіллю з майонезом. Все гарненько перемішати. Викласти гіркою, прикрасити часточкою яйця та зеленню.
  5. Блюдо на основі морепродуктів виходить дуже ситним і корисним.

Рецепт з морепродуктів з овочами і сиром

Необхідні інгредієнти:

  • заморожений морський коктейль — 380 гр;
  • помідори свіжі — 2 шт;
  • перець солодкий — 1 шт;
  • тертий Російський сир — 3 ст. л;
  • майонезний соус для заправки — 3 ст. л;
  • посолити з урахуванням смаку.

Час для приготування салату: близько 25 хвилин.

Калорійність: 147, 8 ккал.

  1. Морепродукти відварити, остудити, нарізати (якщо необхідно) і помістити в салатницю, де буде готуватися блюдо.
  2. Нарізати кубиками помідори і солодкий болгарський перець. З'єднати його з коктейлем, додати сіль, спеції. Все добре перемішати з сиром і майонезом.
  3. Викласти гіркою на плоске блюдо салат, зверху посипати сиром. Оформити шматочками помідорів і зеленню.
  4. Майонез додавати перед подачею, інакше салат може потекти.
  5. Готова страва стане прикрасою столу, подарує організму корисні речовини, які містяться в рибі і овочах.

Закуска з лососевою ікрою і вершковим маслом

Необхідні інгредієнти для салату:

  • консервований морський коктейль — 450 гр;
  • лососева ікра — 30 гр;
  • вершкове масло — 60 гр;
  • масло для заправки — 2 ст. л;
  • краснодарський рис — 4 ст. л;
  • посолити за смаком.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність 157, 1 ккал.

  1. Зварити до готовності рис. Вода, де буде варитися рис, повинна бути підсоленою. Готовий рис остудити.
  2. До остившему рісу додати консерви, морепродукти, все перемішати.
  3. Натерти на тертці вершкове масло всередину тарілки з салатом.
  4. Заправити олією. Зверху оформити червоною ікрою або перемішати її з вмістом.
  5. При бажанні додавати вершкове масло необов'язково. Таким чином, можна приготувати менш калорійне страву без олії.

Корисні поради

  1. Варити заморожені морепродукти в попередньо підсоленій воді не довше 5-7 хвилин. Довго варити не треба, так як риба може стати жорсткою. Щоб швидше остудити коктейль, можна промити його в холодній воді.
  2. Заправляти салат можна будь-яким соусом, олією або майонезом.
  3. Для більшої кількості салату можна додати варений рис. Він добре підкреслює смак морського асорті.
  4. Відтінити салатницю і додати яскравих акцентів можна за допомогою гілочок зелені.
  5. Морепродукти добре поєднуються зі спеціями, оцтом, свіжими овочами.
  6. Теплий салат подають в окремих салатницях. Зазвичай всередину кладуть сир, під впливом термічної обробки він розплавляється і обволікає компоненти салату.
  7. Незалежно від складу коктейлю, додатково можна додавати за смаком консервовані або заморожені кальмари, мідії, інші морепродукти.
  8. Деякі кулінари, в особливості китайської кухні, практикують приготування страв із замороженого морського коктейлю без попереднього відварювання морепродуктів. Щоб промаринувати салат, додають різні види оцту, соєвого соусу, сік цитрусових. Дають настоятися близько півгодини.

Експериментуйте, приємного апетиту!

Що ще почитати: