02 май 2019 497

Як приготувати пиріг з картоплею і грибами

Поєднання в начинці картопляних бульб і грибів – безпрограшний варіант в приготуванні пирогів. Випічка виходить смачною, а якщо використовувати лісові гриби, то вона отримає неймовірний аромат. Хоча від пирога з печерицями теж навряд чи хтось відмовиться.

Відкритий пиріг з картоплею і грибами
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
масло - 3 ст. л.
сир - 150 г
тепле молоко - 100 мл
борошно - 250 г
цибулини - 2 шт.
сіль «екстра» - ½ Ч. л.
цукор - 30 г
яйце - 1 шт.
гриби - 300 г
сметана 15% - 100 г
картопля - 8 шт. або 400 г
дріжджі сухі - 10 г
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 156 Ккал
Не закладайте грибну начинку в сирому вигляді. Наприклад, гливи та печериці обов'язково потрібно обсмажити близько 10 хвилин. А якщо ви використовуєте лісові гриби, то їх спочатку відварюють, а потім смажать. Також можна використовувати солоні або мариновані грибочки.

Як готувати пиріг з картоплею і грибами з дріжджового тіста:

  1. Включити на розігрів духову шафу;
  2. У теплому молоці розвести цукор, сіль і дріжджі. Додати кілька ложок олії. Всипаючи борошно, вимісити тісто. Скручений в колобок борошняний напівфабрикат на 2 години відправити в расстойку в теплому місці;
  3. За цей час почати підготовку начинки: цибулини нарізати тонкими півкільцями і злегка перетерти руками, щоб зробити їх текстуру м'якше. Додати до нарізаним соломкою грибочкам;
  4. Очищені картопляні бульби нашаткувати тонкою соломкою і дві хвилини проварити в окропі без солі. Відкинути на друшляк і остудити;
  5. Змішавши всі компоненти начинки додати сметану, поперчити і приправити обраними спеціями;
  6. Тісто розкачати пластом (дуже тонко і акуратно перенести на деко, попередньо промазанный кулінарним жиром. Краї борошняного напівфабрикату відкинути на бортики дека;
  7. Викласти рівномірно розподілити ароматну начинку з картоплі та грибів;
  8. Зверху засипати тертим сиром і відправити випікатися на 35 хвилин при температурі 180С.

Рецепт пирога на кефірі з начинкою в духовці

Картопляні бульби можна використовувати в сирому, відвареному або обсмаженому варіанті. Але так як, перебуваючи під шаром тіста інгредієнт, довго доходить до готовності, то для підстраховки рекомендується кілька хвилин проварити його в окропі.

Рецептурні компоненти:

  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 150 г або 1 склянка;
  • бульби картоплі – 5 шт.;
  • гриби – 250 г;
  • сода і сіль – по ½ год. л.;
  • приправи;
  • кефір – 250 мл;
  • цибулина.

Час приготування: 1 год.

Кількість калорій на 100 г: 94 ккал.

Як готувати:

  1. Перед початком необхідно підготувати дві сковороди. В одній обсмажити нарізані кубиками бульби, в іншій нашатковані на пластини гриби;
  2. Подрібнену цибулину можна відправити в будь-яку сковороду;
  3. Після того, як вміст обох сковорідок охолоне об'єднати компоненти і приправити спеціями;
  4. В кефірі розбовтати соду, яйця збити з сіллю. Об'єднати, засипати борошном і вимісити тісто;
  5. Форму змастити. Влити ½ частина рідкого тіста, покласти начинку і решту тіста;
  6. Випікати виріб 40 хвилин при 190С.

Пиріг брауні з сиром та вишнями — спробуйте цю випічку.

Фаршировані яйця — візьміть на замітку рецепти простий і оригінальної закуски.

Візьміть на замітку рецепти старовинної російської кухні — напевно ці страви припадуть до смаку вам і сьогодні.

Заливний пиріг з картопляно-грибний начинкою в мультиварці

При відсутності мультиварки можна приготувати пиріг в духовці і використовувати силіконові форми. Крім зручності у використанні вони надають випічці химерні форми, роблячи її не просто смачною, але й цікавою.

Рецептурні компоненти:

  • борошно – 1 склянка;
  • цибулина;
  • лисички – 200 р.
  • масло – 2 ст. л.;
  • картопля;
  • сіль і сода – по 0.5 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • майонез і сметана – 150 г;

Час приготування пирога: 80 хвилин.

Кількість калорій на 100 г: 200 ккал.

Як готувати:

  1. Так як готується пиріг, то краще обсмажити інгредієнти начинки на плиті, щоб не мити чашу мультиварки;
  2. Лисички і цибулю нашаткувати і обсмажити;
  3. Майонез змішати зі сметаною, посолити, покласти соду і ввести яйця. Засинаючи борошно приготувати тісто;
  4. Картоплю нарізати гуртками;
  5. Маслом змастити чашу апарату і влити ½ тесту. Розрівняти ложкою і розподілити цибулю з грибами;
  6. Посолити і викласти гуртки картоплі;
  7. Залити тісто і також розрівняти ложкою;
  8. Готувати 1 годину при режимі «Випічка»;
  9. Після сигналу відкрити кришку і залишити виріб в такому вигляді ще на 10хвилин.

Як приготувати листкову випічку з начинкою

Напевно у кожної господині в морозилці лежить упаковка тесту, яка завжди допоможе, якщо треба щось приготувати до несподіваного візиту гостей.

Рецептурні компоненти:

  • олія для обсмажування;
  • приправи і сіль;
  • сир – 150 г;
  • цибулина;
  • печериці – 350 г;
  • бульби картоплі – 2 шт.;
  • упаковка тесту.

Час приготування пирога: 40-50 хвилин.

Кількість калорій на 100 г: 106 ккал.

Як готувати:

  1. Спочатку обсмажити нашатковану цибулю, потім до нього додати нарізані на пластинки гриби;
  2. Тісто розкачати і розподілити по змащеній кулінарним жиром формі;
  3. Першим шаром розкласти кружечки картоплі, посолити;
  4. Слідом викласти цибулю з грибами;
  5. Третім шаром стане тертий сир;
  6. Пиріг випікати при 180С не більше 30 хвилин.

Розсипчаста випічка з грибами і картоплею

Згідно з цією рецептурою в тісто використовується вершкове масло, але можна його замінити на маргарин.

Рецептурні компоненти:

  • розпушувач – 1ч. л.;
  • бульби картоплі – 5 шт.;
  • яйце;
  • сметана — 100 г;
  • трохи рослинного масла;
  • цибулина;
  • білі свіжі гриби – 200 г;
  • масло – 150 г;
  • спеції;
  • борошно – 2 склянки.

Час приготування пирога: 50 хвилин.

Кількість калорій на 100 г: 125 ккал.

Як готувати:

  1. Борошно і масло перетерти до утворення крихти. Сіль змішати з розпушувачем і вливши сметану вимісити тісто. Зайнятися начинкою;
  2. Бульби нарізати дрібними кубиками і 4 хвилини відварити в киплячій рідини без солі;
  3. Гриби і цибулю нарізати довільно і обсмажити. Об'єднати з остившім картоплею і приправити;
  4. Тісто розкачати в 2 коржі. На одну викласти начинку, інший накрити;
  5. Зверху обов'язково залишити кілька надрізів ножем;
  6. Змастити поверхню яйцем;
  7. Випікати 30 хвилин при 190С.

Корисні поради

  1. Пироги, приготовані на основі дріжджового тіста, обов'язково потримати в теплому місці до випікання. За цей час текстура борошняного напівфабрикату выровнится і підніметься. В результаті виріб буде пишним і під час теплової обробки не трісне;
  2. Чим жорсткіше і крутіше приготується тісто, тим складніше буде підніматися виріб. Якщо борошняний напівфабрикат буде липким, то в роботі він здається більш примхливим, але випічка з нього вийде пишною і довго залишиться свіжою. А ось тісто, забите борошном, зробить пиріг дуже жорстким;
  3. Не варто захоплюватися засипанням грибної начинки великою кількістю спецій. Інгредієнт дуже ароматний і чудово облагороджує смак готового виробу;
  4. Випікають пиріг з картоплею і грибами в добре розігрітій духовій шафі. Тому перед підготовкою інгредієнтів обов'язково потрібно подбати про встановлення або розігрівання духовки до потрібної температури. В іншому випадку виріб не підніметься, буде плоским і жорстким.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: