10 май 2019 1 893

Як фарширувати болгарські перці м'ясом та рисом

Фарширований перець – одне з досить простих страв. Особливо часто господині готують його в кінці літа-початку осені, коли перець росте в достатку. Нижче ми представимо найбільш популярні рецепти смачного фаршированого перцю з м'ясом і рисом.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
болгарський перець - 8 штук
м'ясний фарш - 350 грамів
рис круглозерний - пара столових ложок
сметана - 220 грамів
томатна паста - 3 столових ложки
вода - приблизно половина літра
цибулю - 1 штука
морква - 1 штука
кріп і зелений лук - за смаком
сіль та інші спеції - за бажанням
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 99 Ккал
Такий рецепт підійде і для тих, хто дотримується дієти, і навіть для маленьких дітей. Для малюків цибулю і моркву краще не обсмажувати.

Цибулю і моркву чистимо і подрібнюємо зручним способом. Моркву можна натерти, так і пропустити через м'ясорубку з м'ясом, якщо ви не збираєтеся обсмажувати овочі. Що стосується цибулі, то його найкраще різати не занадто дрібно. У цьому класичному варіанті рецепта коренеплоди обсмажуються. На розпеченій сковороді, періодично помішуючи, зарумяниваем цибулю і моркву.

Рис ретельно промиваємо і заливаємо крутим окропом на 20 хвилин. Можна відварити до напівготовності, але практика показує, що в цьому немає особливої необхідності. Не забудьте злегка посолити воду!

Фарш можна зробити самим, а можна купити готовий. В даному випадку приготований фарш з яловичини і свинини у співвідношенні 70 до 30. Кладемо м'ясну масу в миску, солимо і перчимо.

Змішуємо з овочевою засмажкою та рисом. Додаємо дрібно нарубану зелень і знову ретельно перемішуємо. Якщо фарш у вас приготований з нежирного м'яса, а хочеться додати соковитості, то можна покласти в м'ясо трохи майонезу – столову ложку. У перців вирізаємо плодоніжку і прибираємо все насіння. Начиняємо кожен м'ясним фаршем і складаємо в підходящу каструлю.

Розрахуйте її обсяг так, щоб перці стояли вертикально. Готуємо соус – змішуємо воду, сметану і томат-пасту до однорідності.

Трохи солимо, додаємо улюблені прянощі і заливаємо перці так, що підлива практичні покривала їх.

Ставимо на повільний вогонь і тушкуємо близько 45 хвилин. Готовий перець подаємо, полив соусом.

Як фарширувати перці м'ясом і рисом в духовці

Ще один спосіб приготування фаршированого перцю – в духовці. Можна зробити все аналогічно першому рецептом, а можна запекти перець половинками і використовувати сир для апетитною скоринки:

  • фарш – 300 грамів;
  • болгарський перець – 6 штук;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • рис – 3 столових ложки;
  • сир Російський – 150 грамів;
  • вода – 400 мл;
  • томатна паста – 4 столових ложки;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія для смаження – 2 столові ложки;
  • сіль і спеції за бажанням.

Час, що витрачається на приготування – 1 година 30 хвилин. Енергетична цінність – 145 ккал на 100 грамів.

Щоб уникнути казусів у вигляді напівсирого фаршу, ми заздалегідь доведемо його до готовності. Для цього розігріваємо олію на сковороді. Додаємо туди дрібно порізану цибулю і обсмажуємо до м'якості. Тепер черга фаршу. Важливо постійно заважати, щоб не вийшла одна велика котлета. Як тільки м'ясо почне усмажуватися, солимо його і перчимо.

Оскільки фарш буде готовим, рис краще теж відварити майже до готовності. Вода повинна бути досить солоною. Готову крупу промиваємо холодною водою і перемішуємо з готовим м'ясним фаршем.

Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок. Розрізаємо на половинки. Для цього варіанту страви краще всього брати досить великі плоди. Начиняємо кожну половинку фаршем і посипаємо зверху тертим сиром. Перець укладаємо в досить глибоке блюдо і заливаємо соусом.

Готується він так – на плиті спешиваем томатну пасту і воду. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Наше завдання – трохи випарити рідину. Солимо, перчимо і додаємо роздавлений часник.

Тепер отриманим соусом заливаємо простір навколо перців і поміщаємо ємність в духовку. Вона повинна бути заздалегідь розігріта до 180 градусів.

Час приготування залежить від моделі духової шафи – наприклад, в газових страва може готуватися кілька довше. Якщо ви знаєте, що духовка готує досить довго, то сир краще додати в кінці.

Тушковані баклажани з овочами — корисне і поживне блюдо, яке чудово впишеться ваш раціон.

Як приготувати ніжну сирну запіканку з бананом читайте в нашій статті.

Скільки запікати картоплю з м'ясом в духовці, які спеції додати, цікаві варіації страви та інші поради по приготуванню.

Фаршировані перчики в мультиварці

Мультиварка – воістину чарівний прилад, який полегшив життя мільйонам домогосподарок і зайнятим жінкам. Приготувати болгарський перець можна набагато швидше і простіше саме в цьому приладі. Досить буде начинити перець, залити його соусом і включити мультиварку. Всі компоненти будуть ідеально приготовані, і нічого не залишиться сирих або перевареним. Нам потрібно взяти такі продукти;

  • болгарський перець – 6 штук;
  • м'ясний фарш – 250 грамів;
  • рис – 3 столових ложки;
  • цибуля – 1 штука:
  • морква – 1 штука;
  • томат-паста – 100 грамів;
  • вода — 300 мл;
  • часник – 1 зубчик;
  • спеції і сіль за смаком.

Час, що витрачається на приготування – 1 годину 15 хвилин. Калорійність – 110 ккал на 100 грамів.

Отже, приготування буде дуже простим. Почнемо з фаршу. Кладемо його в миску, додаємо сіль, перець і рис. Ретельно вимішуємо і додаємо пару столових ложок води. Рис всередині перцю чудово приготується за рахунок того, що в мультиварці створюється герметична конструкція, яка не дозволить м'ясного і овочевого соку випаровуватися.

Перці очистити від плодоніжок і насіння. Начиняє їх м'ясним фаршем і кладемо в чашу мультиварки зрізом вгору. Заливаємо перець томатним соусом (вода плюс томат-паста і часник), солимо, кладемо улюблені спеції і запускаємо режим «Гасіння» на 1 годину.

Щоб приготувати більш дієтичний варіант, можна взяти не свинину і яловичину, а філе індички або курки. Врахуйте, що філе — досить суха частина, тому до нього краще всього додати трохи молока або вершків перед тим, як подрібнити. Фарш буде соковитим і смачним.

Тепер ви знаєте, як приготувати апетитний фарширований перець з м'ясом і рисом в різних варіаціях. Приємного апетиту!

Що ще почитати: