28 июнь 2019 450

Як приготувати кабачкову ікру в мультиварці

Ікра з кабачків – це дешева і смачна закуска родом з СРСР. Овоч не відноситься до розряду дорогих, компоненти, а приготування не представляє складнощів. Сьогодні можна ще більше спростити заготівля продуктів на зиму – використовувати мультиварку.

Розберемо декілька найбільш популярних рецептів приготування кабачкової ікри в мультиварці на зиму.

Класичний рецепт з фото

Цим способом користуються багато домогосподарки, передаючи рецепт з покоління в покоління.

Для початку буде потрібно наступний набір овочів:

  • Безпосередньо кабачки – 3 кілограми;
  • Дві великі морквини;
  • Два або три зубчики часнику;
  • Цибуля ріпчаста – 0,8 кілограма;
  • 0,15 літрів олії;
  • 200 грам томатної пасти;
  • Чайна ложка меленого червоного перцю;
  • Половина чайної ложки лимонної кислоти;
  • 2 чайних ложки солі;
  • Півтори столові ложки цукру.

Переходимо до процесу приготування класичної кабачкової ікри в мультиварці на зиму:

  1. Молоді кабачки від шкірки не очищаються, а у старих зовнішню оболонку краще зрізати;
  2. Овочі подрібнюються кубиками, для цього рецепта підійде середній розмір;
  3. У чашу додається 100 грам масла, включається режим підсмажування або випічки на 20 хвилин. Після нагріву поверхні, засипаємо цибулю з морквою, які заздалегідь подрібнені м'ясорубкою;
  4. Після 10 хвилин обжарювання до інгредієнтів додається кабачок;
  5. 20 хвилин закінчилися, кухонний помічник перемикається на «томління», таймер показує годину, закриваємо кришку;
  6. Через 20 хвилин після початку гасіння додається перець, сіль і цукор. Майбутня ікра ретельно перемішується;
  7. Ще через 20 хвилин приходить черга томатної пасти, пресованого часнику і залишку масла, суміш знову змішалась;
  8. За 10 хвилин до готовності засипається лимонна кислота;
  9. Після виключення побутового помічника кабачкова ікра остигає, подрібнюється блендером і знову опиняється в чаші на 20 хвилин з режимом гасіння. Проте можна і не подрібнювати (як на фото), це за бажанням;
  10. Отриманий продукт відразу ж закочує в банки.

Рецепт пікантною кабачкової ікри в мультиварці

Складові:

  • Кілограм кабачків;
  • Півкіло ріпчастої цибулі;
  • Морква – 0,6 кг;
  • 150 грам солодкого болгарського перцю;
  • 50 грам томатної пасти;
  • Рослинна рафінована олія – 100 грам;
  • Чайна ложка цукру, каррі, коріандру, мускатного горіха;
  • 30 грам часнику;
  • Сіль за смаком.
Врахуйте, що дітям таку ікру рекомендувати не варто, але любителі пікантного смаку зможуть порадувати себе навіть таким традиційним продуктом.

Етапи приготування ікри з кабачків в мультиварці на зиму:

  1. Дрібно порізати наявний цибулю і часник;
  2. На мультиварці включити режим смаження або випічки. Дати чаші як слід розігрітися;
  3. Налити олії, засипати підготовлені цибулю з часником. Підсмажити їх (вистачить 7 хвилин);
  4. В томатну пасту засипати цукор зі спеціями і висипати суміш у чашу. Майбутню ікру перемішати і продовжувати смажити близько 5 хвилин;
  5. Порізати кубиками середнього розміру кабачки, морква, солодкий перець;
  6. Висипати їх до обсмаженою овочам і перемішати. Включити режим гасіння на годину і закрити кришку;
  7. Після виключення овочева суміш охолоджується (не виймати з приладу), після чого подрібнюється блендером;
  8. Якщо необхідно загорнути продукт на зиму, то після блендера кабачкова ікра поміщається в чашу мультиварки, включається гасіння на 20 хвилин. Тільки потім розкладається по ємностей для консервації.

Смачні бабусині рецепти квашених огірків. Дуже часто господині звертаються до своїм бабусям і мамам, щоб вони поділилися перевіреними рецептами. Ми теж вирішили так зробити і вийшла ось така добірка, огірочки вийдуть неймовірними!

Про те, як правильно заморозити свіжі кабачки на зиму, читайте в статті. Не полінуйтеся, адже взимку ви будете із задоволенням з них готувати страви для вашої родини.

А тут ви дізнаєтеся, як маринувати корнішони зі смаком, як у магазині. Відтепер можна забути про магазинні баночки з огірками, адже у вас будуть свої, домашні.

Ікра з кабачків за Гостом в мультиварці на зиму

Смак, знайомий з дитинства, нікого не залишає байдужим. Всі пам'ятають улюблені ласощі з овочевих магазинів. Виявляється, приготувати ікру за радянським Гостом можливо навіть в мультиварці і вона нічим не буде відрізнятися від заводської.

Необхідні складові:

  • Кабачки середні – 2 кілограми;
  • Морква середня – пару штук;
  • Цибуля – 2 штуки (не великі);
  • 0,1 літра соняшникової олії;
  • Близько двохсот грам пасти з помідор;
  • Столова ложка без гірки цукру;
  • Чайна ложка солі;
  • По 1 граму меленого запашного і чорного перцю.

Як готувати кабачкову ікру по ГОСТу:

  1. Кабачки ріжуться півкільцями, моркву натирається за допомогою терки (як на зажарку), цибуля перетворюється в середнього розміру кубики;
  2. Олія наливається в чашу, яка розігріта. Працює режим смаження (випічки);
  3. Засипаємо туди оброблені овочі і чекаємо появи у кабачків бежевого відтінку;
  4. Суміш виймається, перетворюється в кашку блендером і засипається назад. Включається режим гасіння на 40 хвилин. Кришка закривається;
  5. Після закінчення заявленого часу відкриваємо кришку і додаємо пасту зі спеціями, ретельно перемішуємо;
  6. В режимі гасіння готуємо ікру з кабачків ще 20 хвилин;
  7. Після виключення мультиварки ікру по ГОСТу засипаємо в банки і закатуємо.

Як приготувати смачну кабачкову пасту з майонезом

Варіантів приготування цієї смакоти на зиму існує безліч, один з популярних включає майонез.

Інгредієнти:

  • 2 кілограми невеликих кабачків;
  • Кілька середніх цибулин;
  • 100 грам салатного майонезу з малою жирністю;
  • 150 грам томатної пасти;
  • Одна столова ложка цукру;
  • Пів столової ложки рослинного масла і солі;
  • Половина чайної ложки меленого чорного перцю.

Ікра з кабачків з майонезом в мультиварці на зиму готується так:

  1. Цибулю дрібно подрібнюється блендером і засипається в чашу приладу;
  2. Засипаємо до нього змішану томатну пасту з маслом, потім цукор, сіль, перець;
  3. Виставляємо режим гасіння на 30 хвилин;
  4. По закінченні цього часу склад виймається і викладається в ємність. Він чекає своєї години;
  5. Дрібно подрібнений кабачок з майонезом поміщається в спорожнілу чашу і включається гасіння на 2 години;
  6. За 30 хвилин до закінчення відкриваємо кришку приладу і засипаємо туди суміш з ємності, яка чекала наступного етапу;
  7. Після закінчення роботи мультиварки кабачкова ікра з майонезом закочується на зиму або переходить в тарілки для вживання зараз.

Кілька корисних порад

Для отримання смачної закуски найкраще використовувати молоді кабачки довжиною близько 20 сантиметрів. Тоді чистити шкірку або вибирати насіння не доведеться.

Крім цього, м'якоть такого овочу містить ще неогрубевшие волокна, що дозволить якісно перетворити кабачок в однорідну кашку при необхідності.

Якщо хочеться трохи поберегти електрика, то можна скоротити гасіння за рахунок видалення вологи з кабачків ще в сирому вигляді. Для цього порізаний овоч засипається в ємність і посипається сіллю. Через 20 хвилин утворився сік можна злити і приступити до термічної обробки.

Практично всі рецепти кабачкової ікри в мультиварці на зиму передбачають попередню смаження. Це класична вимога.

Але якщо з якоїсь причини смажене вам протипоказано, можна попередньо проварити овочі, а потім все робити за рецептом, виключивши етап обсмажування. Смак вийде трохи не той, але проблем зі здоров'ям не буде точно.

Що ще почитати: